مدیرعامل آبفای استان اعلام کرد
کمبود 2509 لیتر آب بر ثانیه در استان کرمان
مدیرعامل آبفای استان اعلام کرد
کمبود 2509 لیتر آب بر ثانیه در استان کرمان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان از بازسازی 35 کیلومتر از شبکه فرسوده شهری و روستائی طی دو ماه اخیر خبر داد.
علیرضا عبدیان در جمع خبرنگاران با اشاره به توسعه 30 کیلومتری  شبکه توزیع آب در سطح استان کرمان اظهار کرد: 15 کیلومتر از خط انتقال در بخش شهری و روستائی توسعه یافته و 12 کیلومتر از خط انتقال در بخش روستائی بازسازی شده است.
وی تصریح کرد: نیاز آبی در سطح استان 13 هزار و 824 لیتر بر ثانیه است که از این عدد 10 هزار و 185 لیتر بر ثانیه در بخش شهری و 3639 لیتر بر ثانیه در بخش روستائی نیاز آبی داریم. به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان خاطر نشان کرد: حداکثر توان تولید قابل برداشت آب در استان 11 هزار و 315 لیتر بر ثانیه است و میزان کمبود آب در استان 2509 لیتر بر ثانیه است که از این مقدار 1811 لیتر بر ثانیه در بخش شهری و 698 لیتر بر ثانیه در بخش روستایی کمبود آب وجود دارد.
 
 
۱۰ روز پس از موافقت با پرداخت تسهیلات مسکن روستایی؛
روستاییان منتظر گوشه چشم سازمان برنامه
با گذشت ۱۰ روز از خبر موافقت سازمان برنامه و بودجه با پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی، هنوز این موضوع شکل اجرایی به خود نگرفته و این در حالی است که حدود نیمی از فصل گرما و مناسب ساخت و ساز به پایان رسید.
۱۰ روز قبل بود که اکبر نیکزاد ـ رییس بنیاد مسکن به ایسنا خبر داد به دنبال ایجاد وقفه در نوسازی واحدهای روستایی، رییس‌جمهور به مسئولان سازمان برنامه و بودجه دستور داد نسبت به پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی اقدام کند که سازمان برنامه هم موافقت کرده است.
این موافقت ضمنی پس از پی‌گیری‌های مکرر رسانه‌ای و مسئولان بنیاد مسکن صورت گرفت. آن‌طور که نیکزاد گفت احتمالا تا پایان هفته آخر خردادماه دستورالعمل پرداخت این وام به بانک‌ها ابلاغ می‌شود. اما بررسی‌ها از بنیاد مسکن نشان می‌دهد هنوز این موضوع محقق نشده است. حدود هفت ماه از مصوبه ۲۵ آبان سال ۱۴۰۰ درخصوص وام ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد می‌گذرد. گفته می‌شود مشکل اصلی پرداخت این تسهیلات، مابه‌التفاوت نرخ سود آن است. تسهیلات مسکن روستایی ۵ درصد است که دولت باید مابه‌التفاوت آن تا رقم ۱۸ درصد را تضمین کند. این مبلغ حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که تامین آن در شرایط فعلی دشوار است.
با این حال برخی روستاییان در تماس‌های مکرر با رسانه‌ها از افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی ابراز نگرانی می‌کنند. در حال حاضر وام روستایی ۱۰۰ میلیون تومان است که به گفته روستاییان، رقم قابل توجهی از هزینه‌های ساخت را پوشش نمی‌دهد. حتی بنا به اذعان مسئولان بنیاد مسکن وام ۲۰۰ میلیون تومانی هم حدود ۵۰ درصد هزینه‌های ساخت را در برمی‌گیرد.
به گزارش ایسنا،تعلل در پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی در حالی اتفاق افتاده که نرخ تورم سالیانه نهاده‌های ساختمانی بر اساس اعلام مرکز آمار در زمستان گذشته به ۵۵ درصد رسیده است. هم‌چنین سه ماه از فصل مناسب ساخت و ساز به پایان رسیده و اگر تابستان هم تمام شود در بسیاری از مناطق کشور انجام ساخت و ساز امکان‌پذیر نیست.
 
 
عملیات اجرایی طرح به طول ۳۸ کیلومتر
 آغاز شد
دوبانده‌سازی 
محور رفسنجان به زرند
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس از آغاز عملیات دوبانده‌سازی محور رفسنجان به زرند به طول ۳۸ کیلومتر از رفسنجان تا داوران خبر داد و گفت: فاز نخست این طرح در ۱۰ کیلومتر در حال اجرا است.
حسین جلالی با اشاره به اینکه محور رفسنجان به سمت داوران یکی از پرترافیک‌ترین محورهای این شهرستان است افزود: این مسیر نزدیک به مشهدالرضا است و از چهار استان کشور در این مسیر تردد دارند و خودروهای سنگین بویژه تانکرهای حامل سوخت زیادی در آن تردد دارند که خطرآفرین است.
وی ادامه داد: دوبانده‌سازی این محور با انتخاب پیمانکار در خرداد وارد فاز اجرایی شده که در فاز نخست به‌ طول ۱۰ کیلومتر تعریض، دوبانده‌سازی و جدول گذاری انجام می‌شود.
حجت‌الاسلام جلالی بیان کرد: حدود ۳۸ کیلومتر از محور رفسنجان به زرند در حوزه رفسنجان قرار دارد و امیدواریم بتوانیم این جاده را تا داوران دوبانده کنیم و بعد از آن تا شهرستان زرند ادامه پیدا کند.
وی یادآور شد: مطالعات احداث کمربندی شرقی رفسنجان نیز انجام شده و این طرح با تخصیص اعتبار به مرحله اجرا خواهد رسید و بار ترافیکی در سطح شهر و حوزه منازل مسکونی کاهش پیدا می‌کند.