رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان خبر داد
۲۴۷ هزار نفر ساکن سکونتگاه‌های غیررسمی کرمان
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی
 استان کرمان خبر داد
۲۴۷ هزار نفر 
ساکن سکونتگاه‌های غیررسمی کرمان
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: براساس برآورد جمعیتی سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۴۷ هزار نفر در سکونتگاه های غیررسمی شمال استان کرمان زندگی می کنند.
جعفر رودری در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان افزود: این شورا براساس پیشنهاد راه و شهرسازی و بنیاد مسکن با هدف محرومیت زدایی و بهسازی، ضمن اولویت بندی این مناطق نسبت به ارایه خدمات زیربنایی و روبنایی ازجمله ساخت مدرسه، مسجد، کتابخانه، روشنایی محیط، پایگاه بسیج و کلانتری اقدام به تامین اعتبار دستگاه های مجری مبادرت می‌ورزد.
وی اظهار داشت: شورای توسعه و برنامه ریزی استان کرمان مکلف است که معادل سهم جمعیت ساکن در این مناطق که به تصویب هیأت وزیران می رسد از محل عوارض مربوط اقدامات لازم را انجام دهد.
دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان ادامه داد: زمان ابلاغ این قانون ۱۸ آبان بوده که جمعیت‌های حاضر در سکونتگاه‌ها براساس سرشماری سال ۹۵ بررسی و محاسبه شد، ضمن آنکه برآورد جمعیتی را در سال ۱۴۰۱ داریم که سهم شهرستان ها استخراج می شود و براین اساس باید پروژه ها را مشخص و تامین اعتبار کنیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان همچنین در ادامه این نشست گفت: ۳۹ حکم پیشنهادی اصلاحی و ۳۳ موضوع اولویت دار تنظیم شده که در قالب برنامه هفتم توسعه پیشنهاد شد.
 
 
مدیرکل میراث فرهنگی کرمان پاسخ داد؛
چرایی توقف مرمت ۶ خانه تاریخی کرمان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمان با اشاره به توقف مرمت ۶ خانه تاریخی این شهر گفت: سرمایه‌گذار در این زمینه خوب عمل نکرده‌ و اگر به فعالیت خود برای مرمت سرعت ندهند، کار را به دیگر سرمایه‌گذاران واگذار خواهیم کرد.
فریدون فعالی با اشاره به وجود تعداد زیادی بنای تاریخی در استان کرمان افزود: محدود بودن منابع دولت در بخش مرمت این ابنیه موجب می شود مرمت دیرتر انجام شود و به اهداف مدنظر نرسیم.
وی ادامه داد: برای سرمایه‌گذار بخش خصوصی در زمینه مرمت و احیای بناهای تاریخی این استان، اعتبارسنجی نشده لذا این امر در مواردی منجر به کُندی کار و تغییر سرمایه‌گذار می‌شود، اما هم اکنون واگذاری این اماکن به سرمایه‌گذاران توانمند در دستور کار قرار گرفته است. وی تاکید کرد: قصد داریم بناهای تاریخی را که در اختیار و مالکیت حوزه میراث فرهنگی قرار دارند، برای حفظ، مرمت و بازسازی به بخش خصوصی واگذار کنیم تا از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایه گذار این بخش استفاده شود. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با اشاره به تجربه موفق مرمت کاروانسرای وکیل کرمان تصریح کرد: برای مرمت این بنا گروه مالی و اقتصادی توانمندی وارد شدند که در نهایت این کاروانسرا بازسازی و مرمت شد و هم اکنون در قالب بوتیک هتل زیبا و مدرن به بهره برداری رسیده است. وی ادامه داد: همچنین بناهای تاریخی مهمی شامل ارگ راین، خانه اوشیدری، خانه بانک توکلی شهر کرمان، عمارت موسی خانی شهربابک، خانه بهادرالملک بردسیر نیز به منظور مرمت در حال واگذاری به گروه های اقتصادی با توان بالا هستند.
وی بیان کرد: مرمت عمارت شترگلو ماهان نیز توسط سرمایه گذار بخش خصوصی در دست اقدام است، اما باز هم سرعت کار بالا نیست و انتظار بیشتری داریم تا هر چه زودتر کار به انجام برسد.
به گزارش ایرنا،مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با اشاره به تخصیص اعتبار برای مرمت بناهایی که در اختیار میراث فرهنگی هستند اظهار داشت: در زمینه بازسازی ارگ بم از شرایط فعلی راضی هستیم و کارگاه های مرمت طبق برنامه، فعالیت خود را انجام می دهند و در باغ شاهزاده ماهان و بازار تاریخی کرمان نیز کار خوب پیش می رود.
وی تصریح کرد: عملیات اجرایی پروژه ساماندهی و مرمت قلعه اردشیر و قلعه دختر کرمان نیز با تامین اعتبار بزودی آغاز می شود.
فعالی تاکید کرد: در سفر امسال ریاست جمهوری به کرمان برای حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعتبار قابل ملاحظه ای مصوب شده، اما هنوز ابلاغ آن انجام نشده است.
وی افزود: در بحث کاوش های باستانی اعتبار لازم برای محوطه های تاریخی کنار صندل جیرفت و تپه یحیی ارزوییه تامین شده است که بزودی کار کاوش و ساماندهی در این محوطه های آغاز می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان اظهار داشت: این سازمان در مورد بناهایی که تحت تملک اوقاف قرار دارند نیز برای مرمت و ساماندهی بناهای تاریخی اعلام آمادگی کرده و در نظر داریم چند واحد صنفی در بافت تاریخی شهر کرمان که مالکیت اوقافی دارند به هنرمندان صنایع دستی واگذار شود.