|
تقسیط بدهیکارفرمایان تا اسفند۱۴۰۱
تعداد بازدید : 0
سازمان تامین اجتماعی با صدور بخشنامهای، تقسیط مجدد بدهیهای تبدیل به حار شده تا تاریخ ۲/۵/۱۴۰۱ کارفرمایان که قبلا تقسیط و هر بار به دلیل عدم ایفای تعهدات، دیون تقسیط شده تبدیل به حال شده است را صرفا برای یکبار تا اسفند ۱۴۰۱، امکانپذیر کرد. این بخشنامه که با امضای مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به تمامی اداراتکل استانها و واحدهای اجرایی تابعه این سازمان، ابلاغ شده است، تمامی کارفرمایان اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی دولتی و غیردولتی که بدهی کارگاه را تقسیط و به دلیل بحران مالی، اقساط آنان در سررسیدهای تعیین شده پرداخت نشده و تا تاریخ ۲/۵/۱۴۰۱ تبدیل به حال شده است را مشمول این طرح تسهیلی قرار داده است. مدیران بنگاهها در جدیدترین گزارش شامخ هشدار دادند
تهدید اینترنتی کسبوکارها در پاییز
تعداد بازدید : 1
مدیران بنگاهها که در تابستان امسال بیبرقی را به عنوان مهمترین عامل خاموشی چراغ تولید ارزیابی کردند، حال از تهدید جدیدی برای فعالیت اقتصادی خبر میدهند.
گزارش شاخص مدیران خرید (شامخ) اقتصاد و صنعت در شهریورماه امسال از نگرانی فعالان اقتصادی از تبعات قطع اینترنت حکایت دارد؛ در عین حال خوشبینیها در ارتباط با میزان فعالیتهای اقتصادی در مهرماه کاهش یافته است.
بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای اتاق ایران، در شهریورماه امسال شامخ اقتصاد به ۵۲.۰۸ واحد و شامخ صنعت به ۵۳.۲۵ واحد رسیده است که به ترتیب نسبت به مردادماه، ۴.۰۲ و ۴.۸ واحد افزایش نشان میدهد. البته همچنان بنگاههای اقتصادی از نظر موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداریشده برای تولید در شرایط مساعدی قرار ندارند و از نظر فروش محصولات نیز بهواسطه پایین بودن سطح تقاضا با مشکلاتی روبهرو هستند. فعالان اقتصادی همچنین پیشبینی کردهاند که با اختلال در اینترنت، فعالیتهای اقتصادی در مهرماه بهخصوص در بخش خدمات کاهش یابد.
در طرح شامخ، از پاسخدهندگان خواسته میشود به ۱۲پرسش پاسخ دهند. مقدار تولید محصولات، میزان سفارشات جدید، سرعت انجام و تحویل سفارش، موجودی مواد اولیه، میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی، قیمت خرید مواد اولیه، موجودی محصول نهایی در انبار، میزان صادرات کالا، قیمت محصولات تولیدشده، مصرف حاملهای انرژی، میزان فروش محصولات، همچنین انتظارات تولید در ماه آینده محورهای سوالات ۱۲گانه است.
هر سوال در این نظرسنجی جواب سهگزینهای بسیار سادهای دارد: نسبت به ماه قبل «بهتر شده است» یعنی عدد ۱۰۰؛ نسبت به ماه قبل «تغییر نکرده است» عدد ۵۰؛ نسبت به ماه قبل «کاهش یافته است» عدد صفر. بنابراین، شامخ بالای ۵۰ یا زیر آن فقط میگوید که بهطور متوسط اوضاع بهتر یا بدتر شده است، اما اینکه چقدر بهتر یا بدتر شده را نمیتوان فهمید. به عبارت دیگر، عدد شامخ «میزان بهبود» را نشان نمیدهد و فقط و فقط روند بهبود یا تضعیف را نشان میدهد. نکته دیگر که در گزارش شامخ باید به آن توجه کرد، این است که شامخ فقط نسبت به ماه قبل بررسی میشود و در نتیجه اگر اتفاق خاصی در ماه قبلی افتاده باشد، میتواند سیگنال اشتباه دهد که در تحلیل گزارش باید به آن توجه داشت.
جزییات شامخ کل اقتصاد
بررسی شامخ کل اقتصاد (صنعت، خدمات، کشاورزی، ساختمان) در شهریورماه نشان میدهد در این ماه، شاخص میزان فعالیتهای کسبوکار (۵۲.۳۴) افزایش داشته است. این افزایش به دلیل تولید بخش صنعت است که بیشترین افزایش را در میان سایر بخشها داشته، در حالیکه بخش ساختمان با رکود شدید روبهرو است.
همچنین شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان در شهریور ماه (۵۲.۸۷) پس از دو ماه پیاپی رکود، افزایش داشته است. این شاخص در بخش خدمات و کشاورزی با افزایش و در بخش ساختمان با کاهش سفارشات همراه بوده است.
در این میان، شاخص موجودی مواد اولیه و لوازم خریداریشده در شهریورماه (۴۵.۲۲) همچنان با کاهش روبهرو است. این شاخص بهرغم افزایش در بخش ساختمان، در بخش صنعت و خدمات و کشاورزی با کاهش شدید روبهرو بوده است. بنا به گفته فعالان اقتصادی کمبود شدید نقدینگی و سرمایه در گردش دلیل عمده کاهش موجودی مواد اولیه است.
از سوی دیگر، شاخص میزان صادرات کالا یا خدمات در شهریور ماه (۴۵.۲۴) کاهش داشته است. بخشی از این کاهش صادرات به دلیل کاهش صادرات به عراق به دلیل تعطیلات اربعین است. از سوی دیگر، از آنجاییکه صادرات عمدتاً به کشورهای همسایه انجام میشود، به گفته فعالان اقتصادی در برخی فعالیتها ترکیه جانشین صادراتی ایران شده است.
اطلاعات جمعآوری شده از بنگاههای اقتصادی حاکی از این است که در شهریور ماه شاخص قیمت محصولات تولید شده و خدمات ارائه شده (۵۴.۵۷) افزایش داشته است. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ تورم ماهانه شهریور ۱۴۰۱ به ۲.۲ درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۲ واحد درصد افزایش داشته است. تورم ماهانه برای گروههای عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» و «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» به ترتیب ۲.۱ درصد و ۲.۲ درصد بوده است.
همچنین شاخص میزان فروش کالاها یا خدمات (۵۲.۸۳) اندکی در مقایسه با ماه قبل بهتر شده است. این شاخص بهرغم رکود در بخش ساختمان و صنعت، شاهد رونق در بخش خدمات و کشاورزی بوده است.
از سوی دیگر، شاخص انتظارات در ارتباط با میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده (۵۲.۴۷) در مقایسه با مردادماه کاهش قابلتوجهی داشته است. بهرغم انتظارات خوشبینانه به بهبود فعالیتها در بخش صنعت، فعالان اقتصادی در بخش خدمات و کشاورزی و ساختمان انتظار کاهش فعالیتها را در مهرماه دارند؛ بهخصوص با اختلال در اینترنت کاهش فعالیتها در بخش خدمات در مهرماه پیشبینی میشود.
بهطورکلی، شرکتها به دلیل کمبود نقدینگی و عدم همکاری بانکها در تأمین سرمایه در گردش، برای تأمین مواد اولیه یا لوازم مورد نیاز خود با کمبود منابع مالی روبه رو هستند. همچنین حذف ارز ترجیحی و بهتبع آن بالا رفتن قیمت مواد اولیه مورد نیاز باعث شده تا در صنایعی مانند دام و طیور فعالیت خود را کاهش دهند و مرغداریها اقدام به جوجهریزی نکنند و پیشبینی کمبود در ماههای آینده وجود دارد.
جزییات شامخ بخش صنعت
بر اساس دادههای به دست آمده از بنگاههای بخش صنعت، شاخص مدیران خرید صنعت (تعدیل فصلی نشده) در شهریور ماه عدد ۵۳.۲۵ به دست آمده است، همانند سالهای قبل در شهریورماه میزان فعالیتهای بخش صنعت نسبت به مردادماه افزایش داشته است. در شهریورماه همه مؤلفههای اصلی شامخ بخش صنعت به غیر از موجودی مواد اولیه افزایش داشتند. در میان رشته فعالیتهای صنعتی، به ترتیب صنایع پوشاک و چرم، چوب کاغذ و مبلمان و فرآوردههای نفت و گاز با بیشترین کاهش شاخص کل روبهرو بودهاند.
شاخص مقدار تولید محصولات بخش صنعت در شهریور ماه (۵۵.۷۴) نسبت به مردادماه افزایش داشته و طبق انتظار مانند شهریور سالهای قبل این شاخص با رشد همراه بوده است. هرچند در صنایعی که شاخص کل کاهشی بوده شاخص تولید هم بهشدت کاهش یافته است.
شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان در شهریورماه (۵۰.۷۶) نسبت به مرداد افزایش داشته، ولی همچنان نشاندهنده میزان پایین سطح تقاضاست بهخصوص در مقایسه با شهریور سالهای قبل بسیار کمتر است. در بخش صنعت، صنایع چوب، کاغذ، مبلمان و پوشاک و چرم با بیشترین کاهش در میزان سفارشات روبهرو بودهاند. به عقیده فعالان اقتصادی کمبود شدید نقدینگی دلیل اصلی سطح پایین تقاضاست.
شاخص موجودی مواد اولیه خریداریشده در شهریورماه (۴۵.۰۵) اگرچه نسبت به مرداد کمی افزایش داشته، اما نشاندهنده کمبود مواد اولیه است که به عقیده فعالان اقتصادی کمبود نقدینگی و عدم ارائه تسهیلات بانکی برای تأمین سرمایه در گردش، بنگاهها در تأمین مواد اولیه با مشکل روبهرو هستند.
شاخص قیمت خرید مواد اولیه در شهریور ماه (۶۲.۸۰) با شیب بیشتری نسبت به مرداد افزایش یافته است. افزایش قیمتها به همراه کمبود منابع مالی شرکتها باعث شده تا با کاهش موجود مواد اولیه روبهرو باشند.
شاخص میزان صادرات کالا در شهریورماه (۴۸.۴۸) نسبت به مرداد با شیب کمتری کاهش یافته است. بخشی از این کاهش ناشی از تعطیلات اربعین بوده است.
شاخص قیمت محصولات تولیدشده در شهریورماه (۴۶.۹۵) با شیب کمتری نسبت به مرداد کاهش داشته، اما همچنان یکی از کمترین مقادیر را داشته است. کاهش قدرت خرید مشتریان باعث شده تا همچنان فعالان اقتصادی بهرغم هزینه زیاد نهادههای تولید، محصولات خود را به کمترین مقدار بفروشند.
شاخص میزان فروش محصولات در شهریور (۴۷.۷۹) در مقایسه با مردادماه با شدت کمتری اما همچنان در رکود است.
کاهش شدید قدرت خرید و نقدینگی باعث کاهش مقدار فروش شرکتها شده است. شاخص انتظارات تولید در ماه آینده ۶۲.۱۸ ثبت شده که نشاندهنده خوشبینی فعالان بخش صنعت برای مهرماه است.
بهطورکلی در شهریورماه طبق انتظارات، فعالیتها بعد از تعطیلات تابستانی اندکی بهبود یافتند؛ اما به دنبال بیثباتی قیمتها و کاهش قدرت خرید و کمبود نقدینگی، بهشدت نیاز به تأمین سرمایه در گردش از سوی بانکها وجود دارد که متأسفانه حمایت از سوی بانکها در ارائه تسهیلات صورت نمیگیرد و با توجه به قیمت بالای خرید مواد اولیه و کیفیت پایین نقدینگی برای تأمین آن وجود ندارد.
احصا مهمترین چالشهای کسبوکار
در این گزارش مشکلات اصلی کسبوکارها از دید برخی از فعالان اقتصادی احصا شده است. قطعی اینترنت که در حال حاضر دغدغه اصلی فعالان اقتصادی به خصوص در بخش خدمات است که باعث کندی و اختلال در کارها شده است.
یکی از مسائل دیگر به تامین مالی بنگاهها برمیگردد؛ بهطوریکه به گفته مدیران خرید، بانکها در ارائه تسهیلات به شرکتها تعلل بسیار دارند و در مواردی از تشکیل پرونده برای بنگاهها جهت دریافت تسهیلات بانکی امتناع میکنند، یا به وعده خود عمل نمیکنند. با توجه به کمبود شدید نقدینگی، شرکتها در تأمین سرمایه در گردش خود با مشکلات زیادی روبهرو هستند. فعالان اقتصادی در صنایع لاستیک و پلاستیک، مواد شیمیایی، فلزی، کشاورزی این موضوع را بیشتر گزارش کردهاند. در عین حال، مشکلات فعالان اقتصادی با سازمان تأمین اجتماعی همچنان در سرلیست مشکلات قرار دارد، به خصوص فعالان صنایع فلزی از هزینههای هنگفت و ناعادلانهای که این سازمان از شرکتها دریافت میکند و بابت آن خدمات متناسبی ارائه نمیدهد، گلایه داشتند. از سوی دیگر فعالان اقتصادی هشدار دادند به دلیل کمبود شدید نقدینگی توان خرید مواد اولیه کاهش یافته و تولید با ظرفیت بسیار کمتر از توان واقعی انجام میشود. بهویژه پس از حذف ارز ترجیحی و چند برابر شدن مواد اولیه مورد نیاز، فعالان صنایع کشاورزی در تولید دام و طیور نسبت به این موضوع گلایه داشتند.
از سوی دیگر، نحوه رفع تعهد ارزی همچنان مانع بزرگی برای صادرکنندگان است؛ بهویژه به کشورهایی که صادرات ریالی انجام میشود مانند عراق و افغانستان).
فعالان لاستیک و پلاستیک نیز مشکل تأمین مواد اولیه از پتروشیمیها را گزارش کردهاند و صنایع وسایل نقلیه و قطعات وابسته از مشکلات وصول مطالبات خود از خودروسازها گلایه دارند. فعالان اقتصادی بهخصوص در صنایع کانی غیرفلزی از کاهش صادرات به خصوص به کشور عراق به دلیل تعطیلات اربعین خبر دادند. موضوع دیگری که فعالان اقتصادی عنوان کردهاند دستوری بودن قیمت فروش محصولات است که باعث شده تا هزینه تولید با قیمت فروش متناسب نباشد؛ بهخصوص در شرایطی که شرکتها در حوزه مواد غذایی با کمبود تقاضای مشتریان روبهرو هستند. این موضوع نیز از سوی برخی از فعالان اقتصادی عنوان شده که به دلیل پایین بودن حقوق و دستمزد نیروی کار، گردش پولی در کشور و نقدینگی مشتریان کم است، بنابراین پیشنهاد افزایش حقوق و دستمزد نیروی کار مطرح شده است. در عین حال، جلوگیری از واردات کالاهای قاچاق چینی برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی از جمله پیشنهادهای فعالان صنعت کاشی و سرامیک است.
موضوع دیگر به سهمیه کاغذ بر می گردد. فعالان اقتصادی معتقدند وزارت ارشاد سهمیه کاغذ را فقط برای ناشرین منتشر میکند و سهمیهای برای صنایع بستهبندی حتی دارویی قائل نیست. بنا بود تا عرضه کاغذ در بورس انجام شود که محقق نشد. در حال حاضر تعداد معدودی عرضهکننده کاغذ سهمیهبندی هستند و دسترسی برای اکثر صنایع با قیمتهای آزاد است که در صنایعی مانند بستهبندی دارویی مشکلات زیادی ایجاد میکند.
مرکز پژوهشهای مجلس هشدار داد
منابع آبی در وضعیت قرمز
تعداد بازدید : 0
منابع آبی ایران در حال تحلیل رفتن است و کشور در وضعیت قرمز آبی قرار دارد. مرکز پژوهشهای مجلس با به صدا درآوردن زنگ هشدار تشدید بحران منابع آب زیرزمینی میگوید: آمار ثبت شده از روند افت تراز آب زیرزمینی و برآورد کسری حجم آبخوانهای کشور بیانگر این است که از اوایل دهه50 شمسی مازاد برداشت از آبخوانهای کشور شروع شده، اما از اوایل دهه70 شمسی، این روند شدت یافته و تقریباً هرسال بیشتر شده است.
بازوی تحقیقاتی مجلس در گزارشی که صرفا جهت اطلاع نمایندگان مجلس تهیه و خلاصه آن را منتشر کرده، میافزاید: در سال آبی گذشته یعنی از مهر1399 تا شهریور1400، میزان اضافه برداشت از آبخوانهای کشور 7.4میلیارد مترمکعب بوده و هماکنون میزان کسری تجمعی مخازن آب زیرزمینی به عدد 143میلیارد مترمکعب رسیده که از کل آب تجدیدپذیر سالانه نیز بیشتر است. این گزارش با اشاره به اینکه منابع آبهای زیرزمینی یک منابع استراتژیک در مواقع اضطراری برای کم کردن آثار خشکسالی یا کمآبی است، میافزاید: ایران بهدلیل قرارگیری در کمربند خشک جهان و میزان بارش به نسبت کمتر نسبت به متوسط جهانی، روند خشکسالی و در چند دهه گذشته بهدلیل تسهیل در بهرهگیری از فناوری حفر چاه و پمپاژ، میزان بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی در دشتهای مختلف روند صعودی بهخود گرفته است.
مرکز پژوهشهای مجلس میگوید: به دلیل نبود ضابطه قوی و ضعف نظارت جامع بر میزان برداشت و حفر چاههای متعدد بهویژه برای گسترش کشاورزی، میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی بیش از ظرفیت تجدیدشوندگی صورت گرفته که تداوم آن میتواند امنیت کشور را در معرض تهدید قرار دهد. این نهاد تحقیقاتی وابسته به مجلس هشدار میدهد: حکمرانی بخش آب و کشاورزی کشور بهدلیل عرضه بیشتر از یکسو و توسعه مصارف آببر بدون جامعنگری نسبت به تبعات اضافه برداشت از منابع آبی از دیگر سو، به کسری قابل توجه حجم آبخوانهای کشور منجر شده و در شرایط کسری آبخوان، میزان آب برداشت شده از مقداری که بهطور متوسط و از طریق بارش امکان جایگزینی و تجدید آن وجود داشته، بیشتر بوده و به تخلیه آبخوانها و به افت تراز آب زیرزمینی میانجامد.
پاییز کمبارش
سازمان هواشناسی هم در جدیدترین پیشبینی خود اعلام کرد: در پاییز امسال بارشها در اکثر مناطق کشور کمتر از نرمال بوده و از اواسط آذرماه وضعیت بارشها بهبود مییابد. این سازمان میافزاید: از نیمه مهر تا نیمه آبان1401 وضعیت بارشها در کشور تا 50درصد کاهش مییابد و این کاهش بارش بهخصوص برای شمالغرب، شمال شرق و البرز مرکزی 20 تا 50درصد برآورد شده است. این سازمان میگوید: از نیمه آبان تا نیمه آذرماه نیز روند بارشها با شدت کمتری ادامه دارد و بیشترین کاهش بارشها مربوط به استانهای غربی و جنوبغربی کشور خواهد بود. طبق این گزارش بارش در استانهای گیلان، اردبیل و شرق آذربایجان شرقی در محدوده نرمال با گرایش اندک به بیش از نرمال است. به جز سواحل غربی خزر، در سایر مناطق کشور احتمال وقوع بارش انباشته بیشتر از نرمال کمتر از 35درصد خواهد بود.
براساس اعلام سازمان هواشناسی از نیمه آبان تا اواسط آذرماه امسال، بارش تمامی مناطق کشور کمتر از نرمال است و بیشترین کاهش بارش این دوره در برخی مناطق به بیش از 50درصد میرسد. کاهش بارش در استانهای واقع در غرب و جنوبغرب و 2سوی دامنههای البرز (به جز مناطق غربی آن) کاملا مشهود خواهد بود و در تمام مناطق کشور احتمال وقوع بارش انباشته بیشتر از نرمال کمتر از 35درصد است.
پیشبینی سازمان یادشده از وضع بارشها از نیمه آذر تا اواسط دیماه هم بیانگر این است که وضع بارش به مقدار قابل توجهی بهبود مییابد و بارش در جنوب شرق، نوار شرقی، شرق البرز و بخش محدودی از غرب کشور کمتر از نرمال باشد، مناطق غربی خزر، استان اردبیل و جنوب غرب کشور، بارش در محدوده نرمال تا بیشتر از نرمال را تجربه خواهند کرد. انتظار میرود در مناطقی از شمال خلیجفارس، بارش در محدوده 20 تا 50درصد بیشتر از نرمال باشد.
شهردار کرمان خبر داد
تخفیفات صدور پروانه ساختمانی در کرمان منتفی شد
تعداد بازدید : 0
شهردار کرمان خبر داد
تخفیفات صدور پروانه ساختمانی در کرمان
منتفی شد
شهردار کرمان در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان گفت: با توجه به وضعیت تحقق درآمدی امسال شهرداری، در سال ۱۴۰۱ و بهویژه در دو ماه آخر امسال، هیچگونه تخفیفی در حوزه پروانه ساختمانی نخواهیم داشت.
سعید شعرباف با بیان اینکه جزییات این موضوع از سوی معاونت مالی و اقتصادی شهرداری کرمان ارایه خواهد داد، گفت: اشخاصی که احتمالاً منتظر تخفیفات بهخصوص در ایام پایانی سال هستند، سریعتر اقدام کنند و کار خود را به ماهها و روزهای پایان سال که ترافیک کاری زیاد است، موکول نکنند.
شهردار کرمان افزود: نبود تخفیف برای اخذ پروانه ساختمانی در سالجاری، از طریق نصب بنر در فضای عمومی شهر و شهرداریهای مناطق اطلاعرسانی خواهد شد.
شهردار کرمان همچنین درخصوص پروژه استقرار و پیادهسازی سیستم مدیریت کیفیت براساس استاندارد بینالمللی ایزو ۹۰۰۱، افزود: این پروژه در مهرماه ۹۹ با مشارکت خانه کیفیت کرمان و با هدف شناسایی و مستندسازی فرایندهای کاری و ترسیم ارتباطات فرایندی بین حوزههای مختلف شهرداری در راستای بهبود و ارتقای کیفیت خدمترسانی، آغاز شد و با توجه به اینکه شروع این پروژه با شیوع کرونا در کشور و دورکاری کارکنان همراه بود، تلاش شد در روند کار، خللی ایجاد نشود.
وی خاطرنشان کرد: فاز نخست این پروژه شامل شناخت وضعیت موجود و مستندسازی فرایندهای کاری از طریق مصاحبه با کارشناسان مربوط در شهرداری مرکز و مناطق پنجگانه که بخش عمده این پروژه را دربرمیگرفت، طی ۸۵۰۰ ساعت کار تیمی مشاور و همکاران حوزه معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری، رقم خورد و به شناسایی ۱۰۰ خدمت اصلی منجر شد که با در نظر گرفتن این خدمات، ۱۰۰ دیاگرام فرایندی از فعالیتهای شهرداری تهیه و تدوین شد.
شهردار کرمان ادامه داد: با توجه به اینکه دیاگرامهای تهیهشده باید به تأیید حوزههای عمل برسد، در فاز بعدی پروژه با برگزاری قریب به ۳۰۰ ساعت جلسه مشترک با نمایندگان معاونتها در شهرداری مرکز و رابطان پروژۀ مناطق، دیاگرامهای مذکور مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
دادستان: آزادسازی ۲۵ هکتار شروع شد؛
آغاز برخورد با رودخانهخواری در کرمان
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان از آغاز آزادسازی ۲۵ هکتار از زمینهای تصرفی بستر و حریم رودخانهها در این استان خبر داد و گفت:عزم مقابله با زمینخواری از طریق تصرف بستر و حریم رودخانهها در استان شکل گرفته است.
دادخدا سالاری افزود: طرح ویژه آزادسازی بستر و حریم رودخانه ها از منطقه خوش آب و هوای کوهپایه(شهرستان کرمان) با آزادسازی افزون بر پنج هکتار از زمین ها آغاز شده است و در دیگر نقاط خوش آب و هوای استان ادامه دارد.
وی توضیح داد: با تصرف حریم و بستر رودخانهها بویژه در مناطق خوش آب و هوا و رودخانهخواریهای گسترده در این حوزه طی سالهای گذشته در برخی از مناطق استان و کشور، کاربری زمین های اطراف رودخانهها به مسکونی و تجاری تغییر یافته است.
به گفته دادستان کرمان، این زمین ها پس از تسطیح به افراد مختلف فروخته شده است، مصالح و نخالههای حاصل از این اقدامات نیز در زمان وقوع سیل، موجب مسدود شدن دهانه پلها و افزایش خسارتها میشود، از اینرو مقرر شد طرح ویژه آزادسازی بستر و حریم رودخانه با پیگیری دادستانی کرمان و با همکاری شرکت آب منطقه ای استان اجرایی شود.
سالاری خاطرنشان کرد: با اجرای طرح ویژه آزادسازی بستر و حریم رودخانهها، ضمن مقابله با زمینخواری و تصرف زمین ها در استان بویژه در مناطق خوش آب و هوا، با جلوگیری از انسداد مسیلها از بروز و تشدید خسارت سیلهای احتمالی در آینده نیز جلوگیری میشود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان بیان کرد: اجرای طرح مذکور از منطقه کوهپایه کلید خورده زیرا این منطقه به دلیل شریط مساعد آب وهوایی، همواره مطمع نظر زمینخواران بوده و با اجرای این طرح ۵.۵ هکتار زمین این منطقه رفع تصرف شده است.
به گزارش ایرنا، سالاری از اقدامات و عزم جدی مدیرعامل شرکت آب منطقهای در راستای آزادسازی حریم و بستر رودخانهها تقدیر و بیان کرد: ماموریت ویژهای به مدیران آب منطقهای استان به منظور شناسایی زمین های تحت تصرف زمینخواران داده تا در اسرع وقت ضمن جمعبندی تصرفات انجام شده، برخوردهای قانونی لازم را براساس پشتیبانی دستگاه قضایی اجرا کنند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان ادامهداد: در گذشته به دلیل تصرفات غیرقانونی انجام شده از سوی زمین خواران، مسیلها و دهانه پلها مسدود و خسارتهای ناشی از سیل چندین برابر شده است و از این رو دستگاه قضایی استان به منظور حفظ حقوق عامه با هر فرد متخلف در هر جایگاهی برخورد قانونی لازم را انجام خواهد داد.
کار تقسیم استان کرمان تا نیمه اول ۱۴۰۲ تمام است؛
مجلس منتظر لایحه تشکیل استان «کرمان جنوبی»
تعداد بازدید : 1
کار تقسیم استان کرمان
تا نیمه اول ۱۴۰۲ تمام است؛
مجلس منتظر لایحه تشکیل استان «کرمان جنوبی»
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: تشکیل استان کرمان جنوبی به قوت خود پابرجاست و مجلس منتظر لایحه دولت در این رابطه است.
ذبیح الله اعظمی با اشاره به آخرین اقدامات صورت گرفته در رابطه با تشکیل استان کرمان جنوبی گفت: مباحث مربوط به تشکیل استان جدید در کمیسیون های مختلف در دست پیگیری است و تامین زیرساخت های لازم از طریق دولت و مجلس نیز در دستور کار هستند.
وی از حمایت جدی نسبت به تشکیل استان های جدید در کشور خبر داد و افزود: تشکیل استان جدید از مولفه های خاصی از جمله جمعیت، وسعت و تعداد شهرستان ها برخوردار است و به عنوان نماینده مردم با تشکیل استان جدید در هر نقطه ای از کشور از جمله بم و سیرجان موافق هستیم ضمن آنکه طرح تشکیل استان بم را نیز امضا کرده ام.
اعظمی ادامه داد: تفکیک مناطق بزرگ، علاوه بر این که تمرکز زدایی را در پی دارد، توزیع متوازن منابع و اعتبارات دولتی را نیز در پی خواهد داشت.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی تشکیل استان کرمان جنوبی را قطعی اعلام کرد و افزود: لایحه استان جدید مصوبه دولت است و مجلس منتظر ارائه لایحه است و چون به صورت تخصصی باید بررسی شود اعلام استان جدید کمی زمانبر است.
وی با اشاره به ماده ۷۵ و تامین مالی تشکیل استان جدید اظهار کرد: تشکیل استان جدید حتما بار مالی دارد که باید تامین شود و این مهم نیز در دستور کار دولت است.
اعظمی از پیگیری های لازم برای تشکیل ادارات کل در جنوب کرمان خبر داد و گفت: باید مابقی ادارات کل به عنوان یکی از زیرساخت های مهم راه اندازی شوند تا اینکه روند خدمات رسانی به مناطق کم برخوردار شتاب بیشتری بگیرد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی از مردم جنوب کرمان خواست برای تشکیل استان جدید عجله نکنند و گفت: برنامه های لازم طبق قانون دنبال می شوند و انتظار است مردم ولایتمدار جنوب کرمان اخبار لازم را در خصوص استان جدید از طریق رسانه های رسمی دنبال کنند و به شایعات توجه نکنند. وی مرکزیت استان جدید را آخرین اولویت این طرح عنوان کرد و گفت: در این مورد کارشناسان باید نظر بدهند و نمایندگان وقتشان را صرف مسائل مهمتر می کنند. به گزارش ایسنا، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی نیمه اول سال ۱۴۰۲ را روزهای طلایی برای جنوب کرمان عنوان کرد و افزود: بررسی تشکیل استان جدید دستخوش اتفاقات اخیر در کشور شده است اما به نظر می رسد نیمه اول سال ۱۴۰۲ کار به سرانجام برسد. اعظمی از همکاری نماینده محترم پنج شهرستان جنوب استان کرمان در خانه ملت برای تشکیل استان کرمان جنوبی تقدیر کرد.
اجرایی شدن عملیات بهسازی
و مرمت کاشیکاری؛
گنبد «شاهنعمتالله» از فرسایش در امان میماند
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان از اجرایی شدن عملیات بهسازی و مرمت کاشیکاری گنبد شاه نعمتالله ولی ماهان با مشارکت اداره کل اوقاف استان، خبر داد.
مجتبی شفیعی با اشاره به اینکه اجرای پروژه مرمت کاشیکاری گنبد شاه نعمت الله ولی از ابتدای مهرماه اظهار کرد: کاشیهای این آرامگاه بر اثر عوامل جوی دچار فرسایش شده بود و هماکنون عملیات مرمت این بقعه تاریخی با مشارکت و همکاری اداره کل اوقاف انجام میشود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: بخشی از کاشیکاری گنبد شاه نعمتالله ولی در بارندگی سال اخیر دچار آسیب شده و فرو ریخته بود که در این عملیات مرمتی ابتدا کاشیهای فرو ریخته مرمت شده و سپس بخشهای دیگر گنبد نیز در چند فاز مورد بهسازی و مرمت قرار میگیرد.
او با بیان اینکه مرمت کاشیکاری گنبد شاه نعمتالله ولی، کاری تخصصی و حساس است ادامه داد: قطعات و ترکبندی آسیب دیده گنبد هم اکنون در کارگاه مرمتی آستانه شاه نعمتالله ولی توسط معماران و استادکاران کرمانی در حال آماده سازی است که در نهایت بر روی سطح خارجی گنبد نصب خواهد شد.
به گزارش ایسنا، شفیعی تاکید کرد: ملات به کار رفته در کاشیکاری این گنبد از نوع ملاتهای گچی است که متاسفانه با نفوذ نزولات جوی، یخبندان و تغییرات دما به مرور زمان دچار ضعف و منجر به جدا شدن کاشیها از بقعه میشود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط جوی استان کرمان مرمت دورهای کاشیکاری گنبد شاه نعمت الله در دستور کار است
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
تقسیط بدهیکارفرمایان تا اسفند۱۴۰۱
-
تهدید اینترنتی کسبوکارها در پاییز
-
منابع آبی در وضعیت قرمز
-
تخفیفات صدور پروانه ساختمانی در کرمان منتفی شد
-
مجلس منتظر لایحه تشکیل استان «کرمان جنوبی»


انتخاب هفته نامه :