|
«مهدی بخشی» دادستان کرمان شد
تعداد بازدید : 0
در حکمی از سوی ریاست محترم قوه قضاییه، مهدی بخشی معاون سابق قضایی، برنامهریزی و فناوری اطلاعات دادگستری استان کرمان به سمت دادستان عمومی و انقلاب کرمان منصوب شد. مهدی بخشی، کار قضایی خود را با عنوان قاضی دادگاه انقلاب شهرستان بافت آغاز نموده و تاکنون در سمت های مختلفی از جمله دادیار جانشین دادستان شهرستان بافت، رییس دادگاه عمومی ارزوئیه، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان، معاون قضایی رییس کل محاکم عمومی و انقلاب کرمان، مستشار محاکم تجدیدنظر استان کرمان، معاون برنامه ریزی و توسعه قضایی دادگستری استان کرمان، معاون برنامه ریزی و فناوری اطلاعات دادگستری استان کرمان و معاون قضایی دادگستری کل استان کرمان فعالیت داشته است. کارنامه ثلث اول اعطای وام؛
«وام رونق» به کدام استانها رسید؟
تعداد بازدید : 0
اقتصاد کرمان: بیش از ۴هزار درخواست برای دریافت وام رونق تولید در ثلث اول ۱۴۰۱ ثبت شد. دادههای آماری وزارت صمت نشان میدهد که بیشترین تقاضا برای دریافت وام در استانهای قم، اصفهان، سمنان، مازندران، گیلان ثبت شده است.
گزارش «اقتصاد کرمان» میافزاید: استان کرمان در سه ماهه اول ۱۴۰۱ تعداد ۱۸ متقاضی دریافت تسهیلات رونق تولید در شمال استان و ۴ متقاضی در جنوب استان داشته است.
در همین مدت در شمال استان کرمان تنها یک متقاضی به بانک معرفی شده و در جنوب استان پروندهای به بانک ارسال نشده است.
در گزارش وزارت صمت اما یک فقره پرداختی برای جنوب استان و ۶ فقره پرداخت برای شمال استان ذکر شده اما از مجموع این ۷ مورد پرداختی تنها یک مورد مربوط به فصل بهار ۱۴۰۱ است و بیشتر بودن تعداد پرداختیها نسبت به تعداد معرفیشدگان به بانک، ناشی از پرداخت بانک به معرفیشدگان سال قبل است.بر این اساس در مجموع کارنامه ضعیفی برای استان کرمان در این زمینه به ثبت رسیده است.
بر اساس این گزارش، کمترین تقاضا نیز مربوط به استانهای خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام ثبت شده است.
تسهیلات رونق تولید شامل تامین بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط و طرحهای نیمهتمام با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰درصد است.
در ثلث اول امسال ۴هزار و ۱۴۳درخواست در استانهای کشور و مناطق آزاد برای دریافت وام رونق تولید ثبت شده است.
کارنامه ثلث اول اعطای وام
دادههای صمت نشان میدهد که یک هزار و ۵۲درخواست به بانکها برای دریافت ۱۱هزار و ۴۳۸میلیارد تومان معرفی شده است. البته تعدادی از درخواستهای معرفی شده به بانکهای عامل مربوط به سال گذشته است. در این میان، وام رونق به ۹۹۰متقاضی به مبلغ ۵هزار و ۸۳۸میلیارد تومان پرداخت شده است. بیشتر بودن تعداد پرداختیها نسبت به تعداد معرفیشدگان به بانکها نیز در استانهای مرکزی، مازندران، لرستان، گیلان، کرمانشاه، کرمان، قم، قزوین، خوزستان، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، اردبیل، همچنین منطقه جنوب کرمان گزارش شده که ناشی از پرداخت بانکها به معرفیشدگان سال قبل است.
سقف وام رونق چقدر است؟
ابتدای امسال وزارت صمت دستورالعمل اعطای وام به بنگاهها را بهمنظور «نگهداشت و افزایش تولید و اشتغال در بنگاههای اقتصادی»، «ارتقای بهرهوری و تولید دانشبنیان»، «نوسازی و بازسازی بنگاهها و صنوف تولیدی» و «تکمیل طرحهای نیمهتمام با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰درصد»، اعلام کرد. هدایتکننده تامین مالی تولید در این مسیر، معاونت هماهنگی و محیط کسبوکار صمت است.
اعطای تسهیلات رونق تولید از سال ۱۳۹۵ در دستور کار دولتهای مختلف و وزارت صمت قرار گرفت و سالانه حدود ۳۰ تا ۴۰هزار میلیارد تومان را به سمت صنایع و کسبوکارها هدایت میکند. اما برخلاف سالهای قبل، امسال سقفی برای اعطای تسهیلات در این چارچوب تعیین نشده، به همین دلیل در دستورالعمل سال ۱۴۰۱ اشارهای به حدود و ثغور این شیوه از اعطای وام تولید نشده است.
اصابت وام رونق به هدف؟
این طرح در ابتدا با هدف حمایت از بنگاههای مشکلدار و حفظ اشتغال موجود و افزایش تولید به اجرا درآمد، اما کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند این طرح در مسیر اجرا در طول سالهای اخیر با انحرافاتی نیز مواجه شده است. بر این اساس، یکی از پیشنهادهای مطرح شده این است که خروجی اعطای این وامها در نوسازی و بازسازی بنگاهها یا افزایش اشتغال نیز مشخص شود. در عین حال، اعتبارسنجی نیز صورت گیرد که آیا متقاضیان دریافت وام، منابع مالی را در جهت اهداف طرح رونق بکار گرفتهاند یا نه؟
استانهای پیشتاز در دریافت وام
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی وزارت صمت در ثلث اول امسال، بیشترین وام پرداختی مربوط به استانهای البرز، اصفهان و سمنان است. دو استان اصفهان و سمنان در لیست بیشترین متقاضیان دریافت وام نیز قرار داشتند. در عین حال، در استانهای ایلام، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، منابع مالی به بنگاهها پرداخت نشده است. البته نگاهی به متقاضیان دریافت وام نیز نشان میدهد که این استانها از جمله استانهایی هستند که کمترین میزان درخواست وام را ثبت کردهاند.
در دیدار فعالان اقتصادی با رئیس کمیسیون صنایع مجلس مطرح شد
رهاشدگی صنایع کوچک و متوسط در کرمان
تعداد بازدید : 0
رهاشدگی صنایع کوچک و متوسط در کرمان؛ این نکته مورد تاکید در دیدار فعالان اقتصادی کرمان با رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بود که در شمار اصلیترین چالشهای بخش صنعت، معدن و تجارت استان کرمان هم قرار میگیرد.
صنایع کوچک و متوسط رها شده اند
رئیس اتاق کرمان گفت با اشاره به اینکه صنایع کوچک و متوسط از زیرمجموعه سازمان صنعت، معدن و تجارت خارج شده اند و به شرکت شهرک های صنعتی پیوسته اند، گفت: شرکت شهرک های صنعتی به دلیل نداشتن امکانات، توان اداره صنایع را ندارد و رهاشدگی صنایع در کرمان بسیار مشهود است.
سیدمهدی طبیب زاده در نشست بررسی مسائل و مشکلات فعالان حوزه صنعت و معدن افزود: صنایع استان یا بسیار کوچک و کارگاهی و یا بسیار بزرگ هستند، به همین دلیل نمی توان زنجیره تولید را کامل کرد و استان را صنعتی دانست. وی ادامه داد: تمرکز فعالیت های صنعتی در چهار شهرستان شهربابک، رفسنجان، سیرجان و زرند است و همچنین عمده ارزش افزوده در حوزه های فولاد، مس و خودروسازی ایجاد می شود.
طبیب زاده، با تاکید بر اینکه باید به صنایع کوچک توجه و احکامی برای متوازن سازی توزیع صنایع کوچک و متوسط صادر شود، گفت: صنایع کشور برای نوسازی، بازسازی و به روزسازی نیاز اساسی به احکام جدید در احکام برنامه هفتم توسعه کشور دارند. رئیس اتاق کرمان بیان کرد: صنایع بزرگ براحتی تسهیلات دریافت می کنند اما صنایع کوچک با مشکلاتی روبرو هستند که پیشنهاد می شود صندوق حمایت از سرمایه گذاری و صنایع کوچک فعال و همچنین بانک صنایع کوچک راه اندازی شود. وی تصریح کرد: شرکت های بزرگ هیچ الزامی برای تهیه تجهیزات و امکانات خود از استان و منطقه خود ندارند و در حال حاضر کمتر از ۲۰ درصد نیازهای شرکت های بزرگ از استان و ۸۰ درصد از خارج از استان تهیه می شود و این موضوع فروش تولیدات برخی صنایع را با مشکل روبرو کرده است.
۷ قانون پایه ای تولید فقط ۳۵ درصد اجرا شده است
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست با بیان اینکه اولویت فعالیت های کمیسیون توسعه صنعتی کشور است، گفت: کم کردن و اصلاح قوانین مدنظر ماست که البته اجرای قوانین مرتبط با حذف فساد، رانت و امضاهای طلایی بسیار زمان بر است. مصطفی طاهری اظهار کرد: در مورد تولید ۷ قانون پایه ای، دائمی، فوق العاده و بدون عیب و نقص داریم که بر اساس اعلام دیوان محاسبات کشور در بهترین حالت ۳۵ درصد اجرا شده است که ۹۵ درصد بخش اجرا نشده به دلیل ترک فعل دولت بوده است. طاهری، با اشاره به آئین نامه های دست و پاگیر در حوزه تولید افزود: هیات مقررات زدایی درحال نسخ یکسری قوانین است. وی ادامه داد: قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی، هفته آینده ابلاغ می شود و امیدواریم با اجرای این قانون، حکمرانی ها به سمت داده محور و سامانه محور سوق داده شود.
مشوق ها برای صنایع اجرا شود
در ادامه عضو هیات رئیسه اتاق کرمان و نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران با بیان اینکه صدور بخشنامه های جدید، سیاست گذاری و برنامه ریزی برای فعالیت های واحدهای تولیدی را حتی برای ۱۰ روز آینده با مشکل روبرو می کند، گفت: این در حالی است که بر اساس قانون هرگونه تصمیم گیری باید از ۶ ماه قبل اعلام شود تا برنامه ریزی های لازم صورت گیرد. عباس جبالبارزی افزود: ۴۵ درصد سهمیه اشتغال کشور مربوط به بنگاه های کوچک و متوسط است که برای حفظ این اشتغال باید برای آنها مشوق هایی در نظر گرفته شود اما در عمل مشاهده شده مشوق ها در حد شعار باقی می مانند و اجرا نمی شوند.
جلوی فعالیت های تولیدی غیرقانونی گرفته شود
همچنین رئیس دفتر نمایندگی اتاق کرمان در سیرجان در این نشست گفت: متاسفانه به دلیل مسائل بسیار زیادی که برای صنایع کوچک ایجاد می شود روزانه شاهد تعطیلی چندین واحد هستیم و به نظر می رسد که این واحدها فراموش شده اند. حسین نجف آبادی پور، افزود: رقابت بین واحدهای تولیدی دارای مجوز و استاندارد با واحدهای تولیدی بدون مجوز غیرممکن است که باید برای نجات تولید کشور، جلوی اینگونه اقدامات غیرقانونی را گرفت.
مدیریت ارزی محقق نشده است
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان،در ادامه عضو هیات رئیسه اتاق کرمان، به مداخله بانک مرکزی و دولت در فرآیند ارز کشور از سال ۱۳۹۷ اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف تعهد ارزی مدیریت ارز بود که در حال حاضر تقاضای ارز کشور را تحت شعاع خود قرار داده است. آرش علوی بیان کرد: ایجاد برخی اجحاف ها در حسابرسی ها و عدم نیروی کارشناس حرفه ای در سازمان تامین اجتماعی، همچنین قیمت گذاری دستوری و صدور بخشنامه های ناگهانی و عجیب، از جمله مشکلات صنایع است.
گفتنی است در این نشست برخی فعالان حوزه های صنعت و معدن از بخش خصوصی و دولتی به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.
اقدام ماندگار یک عضو هیأتعلمی بازنشسته دانشگاه؛
اهدای آپارتمان به دانشگاه شهید باهنر کرمان
تعداد بازدید : 0
اقدام ماندگار
یک عضو هیأتعلمی بازنشسته دانشگاه؛
اهدای آپارتمان به دانشگاه شهید باهنر کرمان
دکتر ماه بانو تاتا عضو هیأت علمی بازنشسته دانشگاه شهید باهنر کرمان،یک واحد آپارتمان را به بخش آمار و بنیاد خیرین عامالمنفعه این دانشگاه اهدا کرد.
دکتر ماه بانو تاتا عضو بازنشسته بخش آمار دانشگاه بخشی از سرمایه خود را به بخش آمار و به بنیاد خیرین عام المنفعه دانشگاه شهید باهنر کرمان اهداء کرد.
دکتر ماه بانو تاتا ضمن یاد و خاطره بنیانگذاران دانشگاه افزود: مرحوم مهندس افضلیپور و همسرشان بانو فاخر صبا باعث تاسیس دانشگاه شهید باهنر به این عظمت در کرمان شدند تا کرمان قطب علم و دانشپژوهشی شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان،عضو هیأت علمی بازنشسته دانشگاه بخشی از سرمایه خود را که شامل یک واحد آپارتمان به متراژ ۶۰ مترمربع در استان تهران است که از این واحد دو دانگ آن را وقف بخش آمار و بنیاد خیرین عام المنفعه دانشگاه و مابقیاش را به مرکز انجمن آمار ایران واگذار کرد.
گفتنی است: وی یک باب منزل مسکونی به متراژ ۲۰۰ مترمربع در کرمان را هم وقف مجموعه خداداد مهرابی در خیابان ناصریه کرمان کرد.
رئیس انجمن شرکت های دانشبنیان کرمان خبر داد
فعالیت ۶۹ شرکت دانشبنیان در استان کرمان
رئیس انجمن شرکت های دانش بنیان کرمان گفت:۶۹ شرکت دانشبنیان در استان کرمان داریم که ۲۰ تا ۳۰ درصد آنها غیرفعال هستند.
عابد شیخبهایی افزود: شرکت های دانش بنیان استان کرمان از نظر فنی پیشرفته و فعالند اما در مارکتینگ و تجاریسازی با مشکلاتی روبرو هستند.
وی در حاشیه اولین نمایشگاه تخصصی دانش بنیان، معدن، صنعت و حمل و نقل گفت: برگزاری نمایشگاههای تخصصی می تواند به مارکتینگ و تجاری سازی دستاوردهای شرکت های دانش بنیان کمک کند.
عابد شیخبهایی افزود: اگر شرکت های بزرگ استان برخی پروژه های دانش بنیان خود را به شرکت های دانش بنیان و توانمند استان بسپارند حمایت ویژه ای از آنها خواهد شد و به رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان کمک خواهد کرد.
وی اظهار کرد: این نمایشگاه در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان سال "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" برپا شده و فرصت مناسبی است تا شرکت های دانش بنیان به معرفی آخرین دستاوردها و ظرفیت های خود بپردازند. شیخ بهایی تصریح کرد: قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان مصوب سال ۱۴۰۰، حمایت ها و مشوق های بسیار خوبی را برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته که امیدواریم آئین نامه اجرایی آن بزودی ابلاغ شود.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان پاسخ داد
سرنوشت طرح ترافیکی میدان بیرمآباد به کجا رسید؟
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: به دلیل آنکه آنکه موضوع طرح ترافیکی میدان بیرم آباد کاملا تخصصی است و باید کارشناس خاص خود را داشته باشد، از شورای عالی ترافیک(کشور) خواستیم کارشناسانشان را به کرمان اعزام کنند تا از محل بازدید داشته باشند و در صورتی که طرح کنونی تائید شود، ادامه می دهیم و اگر اصلاحیه نیاز باشد، اصلاح خواهد شد.
سیدمصطفی آیت اللهی موسوی درباره سرنوشت طرح ترافیکی میدان بیرم آباد کرمان اظهار کرد: طرح ترافیکی این میدان دو سال و در سه نوبت در شورای ترافیک استان مطرح شد زیرا ورودی شهر بوده و همچنین تصادفات زیادی نیز به همراه داشته است.
وی افزود: طرح های مختلفی برای این میدان مطرح شد اما همه به دلیل ایراداتی، برای اصلاح به شهرداری برگشت و شهرداری بعد از چند نوبت رفت و برگشت با کمک کارشناسان، طرح نهایی را ارائه داده است.
آیت اللهی موسوی بیان کرد: در جلسه نهایی سه کارشناس خبره ترافیک حضور داشتند و بنده نیز سئوالاتی پیرامون طرح ارائه شده کردم و همه تائید کردند که طرح خوب است و عملیات اجرائی آغاز شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: بخشی از طرح ترافیکی میدان بیرم آباد اجرا و بخشی متوقف شده و اجرا نشده زیرا اهالی محله سرآسیاب اعتراض داشتند ضمن اینکه ایراداتی بود و اعلام شد در منطقه ترافیک ایجاد شده است.
وی ادامه داد: به دلیل آنکه آنکه موضوع کاملا تخصصی است و باید کارشناس خاص خود را داشته باشد، از شورای عالی ترافیک(کشور) خواستیم کارشناسانشان را به کرمان اعزام کنند تا از محل بازدید داشته باشند و در صورتی که طرح کنونی تائید شود، ادامه می دهیم و اگر اصلاحیه نیاز باشد، اصلاح خواهد شد.
از ۵ تا ۹ آبانماه سال جاری؛
نمایشگاه صنایعدستی استان کرمان برگزار میشود
تعداد بازدید : 1
از ۵ تا ۹ آبانماه سال جاری؛
نمایشگاه صنایعدستی
استان کرمان برگزار میشود
چهاردهمین نمایشگاه سراسری صنایعدستی و پنجمین نمایشگاه سراسری گردشگری استان کرمان از تاریخ ۵ تا ۹ آبانماه سال جاری و با نمایش ۵۰ میلیارد تومان اثر هنری در آن برگزار میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان با اشاره به برگزاری چهاردهمین نمایشگاه سراسری صنایعدستی و پنجمین نمایشگاه سراسری گردشگری این استان از تاریخ ۵ تا ۹ آبانماه سالجاری گفت: ۵۰ میلیارد تومان اثر هنری در نمایشگاه سراسری صنایعدستی این استان به معرض نمایش گذاشته میشود. فریدون فعالی در جلسه کارگروه گردشگری استان کرمان که با حضور معاون عمرانی استانداری کرمان و دیگر اعضای این کارگروه برگزار شد اظهار کرد: برنامهریزی لازم برای بهتر برگزار شدن این دو نمایشگاه با همکاری دستگاههای مرتبط، شرکتها و بنگاههای اقتصادی و گردشگری بزرگ استانهای تهران و کرمان انجام گرفته است و به زودی شاهد برگزاری نمایشگاههایی پرشور در حوزه گردشگری و صنایعدستی این استان خواهیم بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان با اشاره به اینکه سه هزار مترمربع فضا برای برگزاری دو نمایشگاه مذکور در نظر گرفته شده است افزود: ۲ هزار مترمربع به حوزه صنایعدستی و هزار مترمربع به حوزه گردشگری اختصاص داده شده است.
او بیان کرد: در پنجمین نمایشگاه سراسری گردشگری سه رویداد گردشگری سلامت، طبیعت و خوراک برگزار میشود که به جذابیت نمایشگاه مذکور کمک زیادی میکند. او از حضور ۱۸۰ هنرمند صنایعدستی از استان کرمان و دیگر استانهای کشور در چهاردهمین نمایشگاه سراسری صنایعدستی این استان خبر داد و گفت: با توجه به توسعه صنایعدستی استان کرمان طی سالهای گذشته امسال ۹۰ غرفه برای هنرمندان داخل استان و ۹۰ غرفه دیگر برای هنرمندان خارج از استان در نظر گرفته شده است.
فعالی ادامه داد: شاخصها برای انتخاب هنرمندان برای حضور در نمایشگاه صنایعدستی تجاریسازی، کمیت و کیفیت، برندسازی، نشان ملی و تجارت الکترونیک آثار هنری هنرمندان بوده است.
با هدف عرضه مستقیم محصولات؛
هفتمین روستابازار استان
در شهر کرمان افتتاح شد
توسط اداره کل تعاون روستائی و با همکاری شهرداری، هفتمین روستابازار استان، در شهر کرمان (خیابان ابوذر شمالی) با هدف عرضه مستقیم کالا و محصولات افتتاح شد.
سعید شعرباف شهردار کرمان در مراسم بهره برداری از این روستابازار اظهار کرد: هرکاری که انجام بدهیم تا به کاهش تورم و ایجاد اشتغال کمک کند، مطمئناً مصداق جهاد است و این روستابازار با یک تیر هر دو هدف را نشانه رفته و تلاش می شود هم کالاها با قیمت مناسب تر به دست مردم برسد و هم کسانی که نیازمند و تولیدکننده هستند، کارشان پیش برود.
وی افزود: از ایجاد چنین مجموعه ای در نقاط دیگر شهر و یا مجموعه های تخصصی مثل میدان های میوه و تره بار یا تولید گل و گیاه استقبال می کنیم و زمین می دهیم زیرا به نفع مردم است و می تواند چند منظوره استفاده شود و برای اطلاعرسانی و موضوعات مالی این روستابازار کمک می کنیم.
به گزارش ایسنا، حسین مهرابی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در این مراسم گفت: یکی از معضلات اصلی بازاریابی و بازاررسانی محصولات کشاورزی، حاشیه بازار است و به دلیل فصلی بودن، فسادپذیر بودن و ارزش واحد محصول همیشه یکسری مسائل وجود دارد که امکان سوءاستفاده را فراهم می کند که راه اندازی این روستابازار کمک می کند محصولات با حاشیه کمتر به دست مصرفکننده برسد.
وی با اشاره به اینکه لازمه موفقیت این مجموعه رقابت خوب و سالم بین با بیرون است، افزود: با توجه به اینکه معیشت مردم دچار آسیب است، قیمت کمتر در این بازار کمک خوبی می کند و درخواست دارم محصولات با قیمت کمتر ارائه شود.
فقط ۳۳۰ هزار نفر پول ریختند؛
طرح دولت برای مسکن
به زمین خورد؟
جزئیات تازهترین گزارش منتشر شده از وضعیت طرح ساخت یکمیلیون مسکن در سال توسط دولت رئیسی، حاکی است از بین یکمیلیون و ۵۱۲هزار نفر حائز شرایط فعال در این طرح تنها ۳۳۳هزار نفر اقدام به واریز آورده اولیه ۴۰میلیون تومانی کردهاند.
این موضوع نشان میدهد از میان متقاضیانی که بعد از واجد شرایط شناخته شدن و ارسال پیامک، اقدام به تکمیل مدارک خود کردهاند (متقاضیان فعال)، یکمیلیون و۱۷۹هزار نفر، هنوز نسبت به واریز آورده اولیه اقدام نکردهاند. این در حالی است که دولت اعلام کرده است، بعد از ارسال سومین پیامک به این افراد، فقط یک ماه ونیم فرصت دارند که نسبت به واریز آورده اولیه در شبکه بانکی اقدام کنند.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
«مهدی بخشی» دادستان کرمان شد
-
«وام رونق» به کدام استانها رسید؟
-
رهاشدگی صنایع کوچک و متوسط در کرمان
-
اهدای آپارتمان به دانشگاه شهید باهنر کرمان
-
نمایشگاه صنایعدستی استان کرمان برگزار میشود


انتخاب هفته نامه :