|
۳۵ محدوده و معدن در جنوب کرمان غیرفعال است
تعداد بازدید : 0
رئیس سازمان صمت جنوب کرمان با ابراز تاسف از غیرفعال بودن ۳۵ محدوده و معدن به دلیل عدم وجود زیرساختهای مورد نیاز در این منطقه خبرداد. مسلم مروجی فرد با اشاره به ظرفیت های معدنی در ایجاد اشتغال و تحول اقتصادی از نبود زیرساخت های مورد نیاز انتقاد کرد و گفت: مشکلات معادن و صنایع معدنی در جنوب کرمان باعث عدم بهره برداری از ۳۵ محدوده و معدن شده که جای نگرانی دارد. وی عدم وجود زیرساخت ها را بزرگترین مشکل فراروی و توسعه معادن و صنایع معدنی جنوب کرمان عنوان کرد و افزود: راکد شدن و غیرفعال ماندن برخی از محدوده ها و صنایع معدنی به دلیل همین مشکلات زیرساختی است.
بررسی شاخص تولید شرکتهای صنعتی و معدنی؛
روایت جدید از وضعیت تولید تابستانه بورسیها
تعداد بازدید : 1
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، شاخص تولید، فروش و قیمت شرکتهای بورسی را برای آخرین ماه تابستان به روز کرد. آماری که نشان داد شاخص تولید شرکتهای صنعتی بورسی با پشت سر گذاشتن کاهشهای قابل توجه در دو ماه ابتدایی فصل تابستان، در شهریورماه با رشد ماهیانه قابل توجه ۱۵ درصدی بخش قابل توجهی از افت دو ماهه خود را جبران کرد و به وضعیت شاخص در خردادماه نزدیک شد.
پیشتر نیز گزارش شاخص مدیران خرید (شامخ) از رشد ۴.۸ درصد شامخ تولید در شهریورماه خبر داده بود.
کارنامه شهریوری شرکتهای صنعتی بورس
در شهریورماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۲ رشته فعالیت افزایش در شاخص تولید و ۳ رشته فعالیت کاهش در شاخص تولید داشتهاند.
در این میان رشته فعالیتهای «خودرو و قطعات» ، «محصولات فلزی بجز ماشین آلات و تجهیزات» و «فلزات پایه» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید نسبت به ماه مشابه سال قبل و رشته فعالیتهای «شیمیایی (بجز دارو)» ، «سیمان» و «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشتهاند.
همچنین طی شهریورماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل، از بین ۱۵ رشته فعالیت صنعتی بورسی رشته فعالیتهای «خودرو و قطعات»، «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر» و «فلزات پایه» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته فعالیتهای «شیمیایی (بجز دارو)» و »محصولات فلزی بجز ماشینآلات و تجهیزات» بیشتر ین سهم را در کاهش شاخص تولید داشتهاند.
در این گزارش عنوان شده طی شهریور ماه ۱۴۰۱، شاخص فروش شرکتهای صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۱۶.۶ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۲۱.۳ درصدی همراه شده است.
در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۰ رشته فعالیت افزایش در شاخص فروش و ۵ رشته فعالیت کاهش در شاخص فروش داشتهاند.
رشته فعالیتهای «ماشینآلات و تجهیزات»، «تجهیزات برقی»، «خودرو و قطعات» و «کاشی و سرامیک» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش نسبت به ماه مشابه سال قبل و رشته فعالیتهای «دارو»، «لاستیک و پلاستیک «، »چوب و کاغذ» و «سیمان» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش داشتهاند. همچنین در این ماه نسبت به ماه قبل، بیشترین سهم در افزایش شاخص فروش متعلق به رشته فعالیتهای «ماشینآلات و تجهیزات»، «تجهیزات برقی«، »خودرو و قطعات» و «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر» و بیشترین سهم در کاهش شاخص فروش متعلق به رشته فعالیتهای «کاشی و سرامیک» و «چوب و کاغذ» بوده است.
شاخص فروش شرکتهای معدنی بورسی هم نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۵۸.۶ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۵۰.۲ درصدی همراه شده است.
در شهریور ماه ۱۴۰۱ شاخص قیمت ماهیانه فعالیتهای صنعتی بورسی ۱.۳ درصد کاهش یافت و رشد نقطه به نقطه شاخص به ۴۰.۲ درصد رسید. شایان ذکر است میانگین سالیانه شاخص قیمت ۵۴.۱ درصد افزایش یافته است، رشته فعالیتهای «دارو» و «سایر کانی غیرفلزی» بالاترین نرخ رشد ماهیانه را در شاخص قیمت داشتهاند.
شاخصهای تولید و فروش شرکتهای صنعتی بورسی
در شهریور ماه ۱۴۰۱، شاخص تولید شرکتهای صنعتی بورسی با پشت سر گذاشتن کاهشهای قابل توجه در دو ماه ابتدایی فصل تابستان، در شهریورماه با رشد ماهیانه قابل توجه ۱۵ درصدی بخش قابل توجهی از افت دو ماهه خود را جبران کرد و به وضعیت شاخص در خردادماه نزدیک شد.
شایان ذکر است این شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز با افزایش ۶.۲ درصدی روبرو شده است.
این روند افزایشی در شاخص فروش شرکتهای صنعتی بورسی نیز با شدت بیشتر تکرار شده است و این شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۱۶.۶ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۲۱.۳ درصدی همراه شده است.
همچنین طی سهماهه منتهی به شهریورماه ۱۴۰۱، رشد میانگین متحرک سه ماهه شاخص تولید افزایش ۷.۷ درصدی و شاخص فروش آن افزایش ۱۰.۱ درصدی را نشان میدهند.
شاخصهای تولید و فروش به تفکیک رشته فعالیت
طی شهریورماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه مشابه سال قبل، از بین ۱۵ رشته فعالیت صنعتی بورسی ۱۲ رشته فعالیت افزایش در شاخص تولید و ۳ رشته فعالیت کاهش در شاخص تولید را تجربه کردهاند.
رشته فعالیتهای «خودرو و قطعات»، «محصولات فلزی بجز ماشین آلات و تجهیزات»، «فلزات پایه» و «کاشی و سرامیک» بیشترین افزایش در شاخص تولید و رشته فعالیتهای «شیمیایی (بجز دارو)»، «سیمان» و «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر» کاهش در شاخص تولید را تجربه کردهاند.
همچنین در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، از بین ۱۵ رشته فعالیت صنعتی بورسی ۱۰ رشته فعالیت افزایش در شاخص فروش و ۵ رشته فعالیت کاهش در شاخص فروش را تجربه کردهاند.
رشته فعالیتهای «خودرو و قطعات«، »ماشینآلات و تجهیزات»، «تجهیزات برقی» رشدهای قابل توجه بیش از ۴۰ درصدی در شاخص فروش داشتهاند و رشتهفعالیتهای «دارو»، «چوب و کاغذ» و «لاستیک و پالستیک» بیشترین کاهش در شاخص فروش را تجربه کردهاند.
طی شهریورماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل، شاخص تولید عمده رشته فعالیتها افزایش یافته است و در این میان رشته فعالیتهای «فلزات پایه»، «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر»، «خودرو و قطعات» و «سیمان» بیشترین افزایش در شاخص تولید را داشتهاند و تنها رشته فعالیتهای «شیمیایی (بجز دارو)» و «محصولات فلزی بجز ماشینآلات و تجهیزات» مقادیر اندکی کاهش در شاخص تولید را تجربه کردهاند.
همچنین در این ماه شاخص فروش رشته فعالیتهای صنعتی نیز نسبت به ماه قبل عمدتاً افزایشی بوده است و رشته فعالیتهای «ماشینآلات و تجهیزات» ، «خودرو و قطعات» ، «فلزات پایه» و «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر» بیشترین افزایش در شاخص فروش را داشته و تنها رشته فعالیتهای «چوب و کاغذ» و «کاشی و سرامیک» کاهش در شاخص فروش را تجربه کردهاند. طی شهریورماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه مشابه سال قبل، رشته فعالیتهای «خودرو و قطعات»، «محصولات فلزی بجز ماشینآلات و تجهیزات» و «فلزات پایه» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید نسبت به ماه مشابه سال قبل و رشته فعالیتهای «شیمیایی (بجز دارو)»، «سیمان» و «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشتهاند.
همچنین در این ماه، رشته فعالیتهای «ماشینآلات و تجهیزات»، «تجهیزات برقی» و «خودرو و قطعات» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش نسبت به ماه مشابه سال قبل و رشته فعالیتهای «دارو» و »لاستیک و پلاستیک» و «چوب و کاغذ» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش داشتهاند.
طی شهریورماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل، رشته فعالیتهای «خودرو و قطعات»، «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر» و «فلزات پایه» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید داشتهاند.
ضمن آنکه در این ماه نسبت به ماه قبل، بیشترین سهم در افزایش شاخص فروش متعلق به رشته فعالیتهای «ماشینآلات و تجهیزات»، «تجهیزات برقی «، »خودرو و قطعات» و «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر» بوده است.
خودروییها در شهریورماه چه کردند؟
در شهریورماه ۱۴۰۱ شاخص تولید رشته فعالیت خودرو و قطعات بر مبنای شرکتهای بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش ۲۸.۵ درصدی و نسبت به ماه قبل افزایش ۲۹.۱ درصدی داشته است.
همچنین شاخص فروش آن نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش ۶۷.۶ درصدی و نسبت به ماه قبل افزایش ۲۹.۷ درصدی داشته است.
مهمترین دلیل افزایش در شاخص تولید و فروش رشته فعالیت خودرو و قطعات نسبت به ماه مشابه سال قبل و همچنین نسبت به ماه قبل، رشد قابل توجه تولید و فروش در زیربخش «خودرو سنگین» بوده است.
عملکرد صنعت شیمیایی در پایان تابستان
در شهریورماه ۱۴۰۱ شاخص تولید رشته فعالیت شیمیایی بجز دارو بر مبنای شرکتهای بورسی، نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۹.۵ درصدی و نسبت به ماه قبل کاهش ۲.۵ درصدی داشته است.
لکن شاخص فروش آن نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش ۱۳.۸ درصدی و نسبت به ماه قبل افزایش ۲۲ درصدی داشته است.
در مقایسه عملکرد ۶ ماه ابتدای سال نسبت به مدت مشابه در سال قبل هم شاهد کاهش ۶.۴ درصدی شاخص تولید این بخش و افزایش اندک ۱.۱ درصدی شاخص فروش آن هستیم. دلیل اصلی کاهش شاخص تولید رشته فعالیت شیمیایی نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش تولید زیربخشهای پلاستیک و لاستیک مصنوعی و کودها و ترکیبات نیتروژن در شهریورماه ۱۴۰۱ بوده است، از طرف دیگر علت افزایش شاخص فروش نسبت به ماه قبل و همچنین ماه مشابه سال قبل، افزایش قابل توجه در فروش کودها و ترکیبات نیتروژن و همچنین خوراک پالایشگاهها و با فاصله از آنها فروش متانول بوده است.
شاخصهای تولید و فروش رشته فعالیت فلزات پایه
در شهریورماه ۱۴۰۱ شاخص تولید رشته فعالیت فلزات پایه بر مبنای شرکتهای بورسی، نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش ۱۷.۹ درصدی و نسبت به ماه قبل افزایش ۳۳.۱ درصدی داشته است.
همچنین شاخص فروش آن نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش ۹.۸ درصدی و نسبت به ماه قبل افزایش ۲۷.۹ درصدی داشته است.
دلیل اصلی افزایش شاخص تولید و فروش رشته فعالیت فلزات پایه نسبت به ماه قبل، افزایش تولید و فروش شمش در شهریورماه ۱۴۰۱ برخلاف کاهش این دو شاخص در ماه قبل بوده است.
کارنامه غذاییها در پایان نیمه نخست
در شهریور ماه ۱۴۰۱ شاخص تولید رشته فعالیت غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر بر مبنای شرکتهای بورسی، نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۴.۵ درصدی و نسبت به ماه قبل افزایش ۳۰.۱ درصدی داشته است.
همچنین شاخص فروش آن نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۲.۴ درصدی و نسبت به ماه قبل افزایش ۲۶.۴ درصدی داشته است. نسبت به ماه قبل نیز شاخص تولید و فروش تمامی زیربخشها نسبت به ماه قبل افزایش یافته است که تا حد قابل توجهی کاهش شاخص تولید و فروش در همه زیربخشها در ماه قبل را جبران کرده است .
شاخصهای تولید و فروش شرکتهای معدنی بورسی
در شهریور ماه ۱۴۰۱، شاخص تولید شرکتهای معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۴.۴ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۵۱.۴ درصدی همراه شده است. همچنین، شاخص فروش شرکتهای معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۵۸.۶ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۵۰.۲ درصدی روبرو شده است. با توجه به کاهش تولید و فروش گندله در تیر و مردادماه به دلیل تعمیرات دورهای کارخانهها، در شهریورماه نه تنها کاهش تولید جبران شده است، بلکه به میزان قابل توجهی افزایش نیز یافته است (که دلیل آن نیاز به بررسی بیشتر دارد) و با توجه به سهم ۴۲ درصدی گندله از کل محصوالت معدنی، با افزایش تولید گندله در شهریور ماه ۱۴۰۱، شاخص تولید و فروش نسبت به ماه قبل و همچنین ماه مشابه سال قبل افزایش یافته است.
رئیس کمیسیون اقتصادی خبر داد
بررسی قانون جدید اتاق بازرگانی در مجلس
تعداد بازدید : 1
رئیس کمیسیون اقتصادی خبر داد
بررسی قانون جدید
اتاق بازرگانی در مجلس
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در قانون جدید اتاق بازرگانی مشکلات قبلی کنار گذاشته شده و ظرفیتها لحاظ شده است، گفت: تدوین قانون جدید اتاق بازرگانی تقریبا تمام شده و تا ۱۰ روز آینده به صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد. محمدرضا پورابراهیمی بیان کرد: اتاق کرمان بازوی توانمندی برای اتاق ایران است و در همه حوزه ها مانند تعداد اعضا، حجم فعالیت های اقتصادی، درآمدزایی، پزوهش و تحقیق جز ۵ اتاق برتر کشور محصوب می شود و کمتر سرفصلی در چهار وزارتخانه مطرح حوزه های اقتصادی وجود دارد که اتاق کرمان به صورت تخصصی و کارشناسی به آن نپرداخته باشد. وی گفت: به نظر می رسد برنامه ششم توسعه به احتمال زیاد یک سال دیکر تمدید شود و از اتاق کرمان درخواست داریم برنامه ششم توسعه، نقاط ضعف، قوت و نحوه اجرای و تحقق آن را در استان کرمان آسیب شناسی کند. پورابراهیمی، با اشاره به اینکه ۱۵ آذرماه متن لایحه بودجه ۱۴۰۲ به مجلس ارائه می شود، اظهار کرد: در این زمینه اتاق کرمان کارگروهی تشکیل و بسته پیشنهادی بودجه ۱۴۰۲ استان را حداکثر تا یک ماه دیگر به مجمع نمایندگان استان ارائه دهید تا رایزنی های لازم با وزرا صورت گیرد.
رئیس سازمان صمت جنوب کرمان خبر داد
مزایده بزرگترین
معدن کرومیت کشور
رئیس سازمان صمت جنوب کرمان گفت: از روز یکشنبه ۱۷ مهرماه، شرکت معادن فاریاب در مزایده قرار گرفته تا شرکتها یا افرادی که توانمند هستند و توانایی فنی و اقتصادی را دارند در این مزایده شرکت کنند. مسلم مروجیفرد در رابطه با مشکلات شرکت معدن فاریاب، بیان کرد: بعد از تعطیلی شرکت، جلسات متعددی در استان و کشور برای حل موضوع گرفته شد که شرکت وارد چرخه شود و فعالیت خود را از سر بگیرد اما متاسفانه انجام نشد و علیرغم جلسات متعددی که در استان و شورای تامین برگزار شد، فعالسازی توسط بهرهبردار صورت نگرفت.
وی افزود: در نهایت موضوع تعطیلی معدن از طریق شورای عالی معادن پیگیری و با دستور رئیس جمهور، برنامهریزی برای واگذاری آن شروع شد اما با توجه به اینکه یک معدن بعد از اینکه ابطال میشود، روند خاصی در برگزاری دارد، این هماهنگیها در استان صورت گرفت و خط قرمز همگان آغاز به کار معدن و بازگشت کارگران بود. رئیس سازمان صمت جنوب کرمان با بیان اینکه سرعت ابطال معدن در کشور بینظیر بود، تصریح کرد: در تاریخ ۱۸ مرداد ماه، این معدن ابطال و به ما ابلاغ شد. در روز یکشنبه ۱۷ مهر ماه، شرکت معادن فاریاب در مزایده قرار گرفت و در حال حاضر در سامانه مناقصات و مزایدات است تا شرکتها یا افرادی که توانمند هستند و توانایی فنی و مالی و اقتصادی را دارند، در این مزایده شرکت کنند. بر اساس چارچوب قانونی، شرکتی که شرایط لازم را داشته باشد، انتخاب و فعالیت معدن دوباره آغاز میشود و مشکلات کارگران حل خواهد شد. مروجی فرد خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این معدن تقریبا بزرگترین معدن کرومیت کشور است و شرایط خوبی هم دارد، از شرکتهای بزرگی که در کشور مشغول فعالیت هستند، دعوت میکنیم در این مزایده شرکت و در این منطقه سرمایهگذاری کنند. بر اساس گزارشی از راه دانا، وی یادآور شد: تنها راه قانونی برای واگذاری معدن، مزایده است که ما و مسئولان استان به شرکتهای بزرگ کشوری اعلام کردهایم و در حال پیگیری و رایزنی هستیم تا شرکتی که توانمند است و میتواند مسائل خاص آن منطقه را در نظر بگیرد، وارد فعالیت شده و کارگران معدن همه مشغول به کار شوند که اشتغال بیشتری هم در آن منطقه ایجاد شود.
۱۶۸ هزار نفر مشغول به کار هستند؛
آخرین وضعیت شهرکهای صنعتی خصوصی
معاون وزیر صمت ضمن تشریح وضعیت شهرک ها و نواحی صنعتی غیردولتی، گفت: در ۷ هزار و ۶۰۱ واحدی که در این شهرکها به بهره برداری رسیده،۱۶۸ هزار نفر مشغول به کار هستند.
علی رسولیان در مورد وضعیت شهرکهای صنعتی بخش خصوصی، اظهار کرد: در حال حاضر ۴۵ شهرک و ناحیه صنعتی غیردولتی دارای پروانه تأسیس در کشور داریم؛ همچنین تعداد شهرکها و نواحی صنعتی غیردولتی دارای پروانه بهره برداری نیز به ۶۴ عدد میرسد. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: ۷ هزار و ۶۰۱ واحد نیز در شهرکها و نواحی صنعتی غیردولتی به بهره برداری رسیده است. وی در مورد وضعیت اشتغال در این واحدها، گفت: در این واحدها نزدیک به ۱۶۸ هزار نفر مشغول به کار هستند. معاون وزیر صمت اضافه کرد: همچنین برای ۴ هزار و ۳۷۱ هکتار در شهرکها و نواحی صنعتی غیردولتی در سراسر کشور نیز در حال انعقاد ۱۰ هزار و ۴۱۶ فقره قرارداد حق بهره برداری هستیم.
راهاندازی گرم واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد بوتیای ایرانیان؛
نقشآفرینی میدکو در عرصه تولید انرژی کشور
تعداد بازدید : 1
راهاندازی گرم واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد بوتیای ایرانیان؛
نقشآفرینی میدکو
در عرصه تولید انرژی کشور
واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت فولاد بوتیای ایرانیان با ظرفیت ۴۵۰ مگاوات در کلاس اِف (F) و با بازده (راندمان) ۵۸/۴درصدی آغاز به کار کرد.
واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی این شرکت با تکیه بر توان مدیریتی، دانش فنی و تجربه اجرایی شرکت های شرکت مادرتخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) به ویژه شرکت مهندسی معیار صنعت خاورمیانه و شرکت ساختمانی گسترش و نوسازی صنایع ایرانیان مانا، مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
در مراسم افتتاح نیروگاه واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت فولاد بوتیای ایرانیان مجید قاسمی رییس هیات مدیره میدکو با اشاره به اینکه " فضیلت علم بیشتر از فضیلت عبادت است. "به تحقق این مزیت در هلدینگ میدکو اشاره کرد و تحقق ۳۵ پروژه بزرگ در منحنی اول و در مدت زمانی کم را مصداقی برای آن دانست.
به گفته وی، نیروگاه سیکل ترکیبی بوتیا میتواند علاوه بر تامین برق مورد نیاز واحد های ۲/۵ میلیون تنی گندله سازی بوتیا و ۱/۵ میلیون تنی فولاد سازی، برق واحد در دست ساخت ۲ میلیون تنی آهن اسفنجی بوتیا را هم تامین کند.
علی اصغرپورمند مدیر عامل شرکت میدکو نیزدر افتتاحیه نیروگاه یاد شده حمایت های بانک پاسارگاد را منشا خیر و آبادانی کشور دانست.
به گزارش اقتصاد کرمان به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد بوتیای ایرانیان محمدرضاخسروی راد مدیر عامل فولاد بوتیای ایرانیان نیز در این مراسم گزارشی از روند انجام پروژه را ارایه کرد.
نیروگاه سیکل ترکیبی (Combined cycle power plant) نیروگاهی است که با ترکیبی از توربین گازی و توربین بخار، انرژی برق تولید می کند. در این نیروگاه، با استفاده از بویلر بازیاب، از حرارت موجود در گازهای خروجی توربینهای گازی، برای تولید بخار آب مورد نیاز در توربینهای بخار استفاده میشود. اگر توربین گاز به صورت سیکل ترکیبی نباشد، انرژی باقیمانده در گازهای خروجی، مستقیماً وارد هوا شده و هدر میرود. در حالی که در نیروگاه سیکل ترکیبی، از این انرژی استفاده میشود و بویلر توربین بخار بدون نیاز به سوخت، بخار آب تولید میکند؛ بنابراین، با استفاده از این روش، بازده سیکل افزایش مییابد. نیروگاههای سیکل ترکیبی راه حلی بسیار کارآمد، انعطافپذیر، قابل اعتماد، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست برای تولید برق است.
واحد بخار این نیروگاه نیز به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
با حضور استاندار کرمان
در مجتمع مس سرچشمه انجام شد؛
رونمایی از دستگاه بومیسازیشده «لاینرهندلر»
با حضور استاندار کرمان دستگاه بومیسازی شده لاینرهندلر در مجتمع مس سرچشمه رونمایی شد.شرکت دانشبنیان پیشرو صنعت دانش فراز از شرکتهای بومی استان کرمان با توان داخلی، موفق به ساخت این دستگاه شده که علاوه بر رفع موانع تولید در مجتمع بزرگ معدنی و صنعتی سرچشمه رفسنجان، ارزآوری بالایی هم به دنبال خواهد داشت.
به گفته محمد سلیمانی مجری پروژه فلوتاسیون سرباره و مجری معدن مس کِروِر، مشابه خارجی این دستگاه با هزینه بسیار بالا وارد کشور میشود. هزینه ساخت داخلی تقریبا ۱۱۰ هزار یورو بوده، اما هزینه خرید بالغ بر ۱.۲ میلیون یورو است که صرفهجویی ده برابری ارزی را با تولید بومی خواهیم داشت.
وی ساخت این دستگاه را توسط یکی از شرکتهای دانشبنیان استان کرمان اعلام کرد و گفت: ساخت و تأمین قطعاتی که بیشتر وارداتی هستند را در دستور کار داریم که داخل استان انجام شود.
دستگاه لاینر هندلر، دستگاهی حیاتی برای صنایع بزرگ فولادی و معدنی است که کار آسیاب کردن مواد اولیه را سریعتر انجاممیدهد.
تمام اتومات بودن ، کاهش نیروی انسانی، ارزآوری و سودناشی از حذف واردات و ایجادبستر صادراتی محصول به کشورهای تحریم کننده از مهمترین مزایا و تاثیرات ساخت این دستگاه است که توسط این متخصصان کسب شده است.
شرکت دانشبنیان پیشرو صنعت دانش فراز از شرکتهای بومی استان کرمان با تکیه بر توان داخلی، موفق به ساخت این دستگاه شده که علاوه بر رفع موانع تولید در مجتمع بزرگ معدنی و صنعتی سرچشمه رفسنجان، ارزآوری بالایی هم به دنبال خواهد داشت.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
۳۵ محدوده و معدن در جنوب کرمان غیرفعال است
-
روایت جدید از وضعیت تولید تابستانه بورسیها
-
بررسی قانون جدید اتاق بازرگانی در مجلس
-
نقشآفرینی میدکو در عرصه تولید انرژی کشور


انتخاب هفته نامه :