|
کارنامه ثلث اول اعطای وام؛
«وام رونق» به کدام استانها رسید؟
تعداد بازدید : 0
صفحه 2
را بخوانید
بررسی شاخص تولید شرکتهای صنعتی و معدنی؛
روایت جدید از وضعیت تولید تابستانه بورسیها
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، شاخص تولید، فروش و قیمت شرکتهای بورسی را برای آخرین ماه تابستان به روز کرد. آماری که نشان داد شاخص تولید شرکتهای صنعتی بورسی با پشت سر گذاشتن کاهشهای قابل توجه در دو ماه ابتدایی فصل تابستان، در شهریورماه با رشد ماهیانه قابل توجه ۱۵ درصدی بخش قابل توجهی از افت دو ماهه خود را جبران کرد و به وضعیت شاخص در خردادماه نزدیک شد.
پیشتر نیز گزارش شاخص مدیران خرید (شامخ) از رشد ۴.۸ درصد شامخ تولید در شهریورماه خبر داده بود.
کارنامه شهریوری شرکتهای صنعتی بورس
در شهریورماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۲ رشته فعالیت افزایش در شاخص تولید و ۳ رشته فعالیت کاهش در شاخص تولید داشتهاند.
در این میان رشته فعالیتهای «خودرو و قطعات» ، «محصولات فلزی بجز ماشین آلات و تجهیزات» و «فلزات پایه» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید نسبت به ماه مشابه سال قبل و رشته فعالیتهای «شیمیایی (بجز دارو)» ، «سیمان» و «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشتهاند.
همچنین طی شهریورماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل، از بین ۱۵ رشته فعالیت صنعتی بورسی رشته فعالیتهای «خودرو و قطعات»، «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر» و «فلزات پایه» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته فعالیتهای «شیمیایی (بجز دارو)» و »محصولات فلزی بجز ماشینآلات و تجهیزات» بیشتر ین سهم را در کاهش شاخص تولید داشتهاند.
در این گزارش عنوان شده طی شهریور ماه ۱۴۰۱، شاخص فروش شرکتهای صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۱۶.۶ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۲۱.۳ درصدی همراه شده است.
در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۰ رشته فعالیت افزایش در شاخص فروش و ۵ رشته فعالیت کاهش در شاخص فروش داشتهاند.
رشته فعالیتهای «ماشینآلات و تجهیزات»، «تجهیزات برقی»، «خودرو و قطعات» و «کاشی و سرامیک» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش نسبت به ماه مشابه سال قبل و رشته فعالیتهای «دارو»، «لاستیک و پلاستیک «، »چوب و کاغذ» و «سیمان» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش داشتهاند. همچنین در این ماه نسبت به ماه قبل، بیشترین سهم در افزایش شاخص فروش متعلق به رشته فعالیتهای «ماشینآلات و تجهیزات»، «تجهیزات برقی«، »خودرو و قطعات» و «غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر» و بیشترین سهم در کاهش شاخص فروش متعلق به رشته فعالیتهای «کاشی و سرامیک» و «چوب و کاغذ» بوده است.
شاخص فروش شرکتهای معدنی بورسی هم نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۵۸.۶ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۵۰.۲ درصدی همراه شده است.
در شهریور ماه ۱۴۰۱ شاخص قیمت ماهیانه فعالیتهای صنعتی بورسی ۱.۳ درصد کاهش یافت و رشد نقطه به نقطه شاخص به ۴۰.۲ درصد رسید. شایان ذکر است میانگین سالیانه شاخص قیمت ۵۴.۱ درصد افزایش
تعداد بازدید : 0
صفحه 3
را بخوانید
مدیرعامل سیمان کرمان در گفت و گو با «اقتصاد کرمان» تشریح کرد
پیشگامی سیمان کرمان در تولید سیمانهای خاص صنعت حفاری چاههای نفت و گاز
اقتصاد کرمان: تولید صنعتی در کشور، مسیر پر افت و خیزی را پشت سر نهاده و در شرایطی که عرصه رقابت داخلی و بینالمللی با گذشت هر سال تنگتر میشود بدون تردید موفقیت از آن صنایع و شرکتهایی است که «تحقیق و توسعه» و حرکت در مسیر تولید دانشبنیان را به عنوان راهبرد اصلی خود برگزیدهاند. با چنین نگاه و رویکردی، «گروه صنایع سیمان کرمان» پیشگام ایجاد تحول در صنعت سیمان ایران شده و مجموعهای از دستاوردهای دانشبنیان خود را در سالهای اخیر رونمایی و عرضه کرده است. به بهانه رونمایی ازتازهترین دستاورد علمی و تحقیقاتی این گروه ( سیمان سبک حفاری چاه نفت و گاز) در گفت و گو با مهندس فریدون رحمانی مدیرعامل گروه صنایع سیمان کرمان، سیر تحولات و چشمانداز پیش رو در صنعت سیمان را بررسی کردهایم.
آینده مصرف نفت و گاز در دنیا را چطور پیش بینی می کنید و میهن عزیزمان ایران چه جایگاهی در این خصوص می تواند داشته باشد؟
روند رو به رشد جمعیت جهان در سال ۲۰۲۰ تقریباً بالغ بر یک درصد سالیانه است و طی چند دهه آینده جمعیت جهان از مرز ۸ میلیارد نفر خواهد گذشت و به نزدیک ۱۰ میلیارد نفر خواهد رسید. بدیهی است این افزایش جمعیت که با رشد اقتصادی جوامع بشری همراه است و تامین رفاه و سطح استانداردهای زندگی را در پی دارد سبب افزایش نیاز به انرژی بیشتر می شود، مهمترین منابع انرژی کنونی دنیا در حال حاضر سوخت های فسیلی هستند و طبیعی است ایران نیز به عنوان دارنده رتبه اول مجموع ذخایر (سوخت های فسیلی) نفت و گاز دنیا بایستی نسبت به تحولات جمعیتی و متناسب با آن مصارف این فرآورده ها حساسیت بیشتری از سایر کشورها را داشته باشد و ابزار و ساز و کار بهرهبرداری از آنها را فراهم آورد.
ضرورت پیش آمده در استفاده از سوختهای پاک و تجزیهپذیر چه تاثیری در مصرف سوختهای فسیلی خواهد گذاشت ؟
متناسب با رشد دو برابری جمعیت جهانی طی ۵۰ سال اخیر مصرف انرژی حدود 3 برابر شده و سبب تولید گازهای گلخانهای و در نتیجه بالا رفتن دمای زمین و تبعات ناشی از آن شده است و نگرانی های زیست محیطی را به شدت در دنیا افزایش داده است . اگرچه کشورها درصدد کاهش مصرف سوختهای فسیلی اند اما وجود محدودیتهای زیرساختی و فنی و تکنولوژیکی، افزایش ریسکهای سرمایه گذاری و هزینه بر بودن تولید، تبدیل و ارسال منابع انرژی غیر فسیلی وعدم جایگزینی برخی محصولات حاصل از آن مثلا بنزین هواپیما و...... روند حرکت به سمت انرژیهای نوین را سخت میکند.
طبق پیش بینیها تا دو دهه آینده مصرف گاز دنیا به بیش از 500 میلیارد فوت مکعب در سال می رسد و روزانه حداقل حجمی بالغ بر 20 میلیون بشکه نفت فقط از تنگه هرمز صادر میشود، و همچنان نفت با 28 درصد ترکیب سبد جهانی رکورددار و بعد از آن گاز 25 درصد انرژی مصرفی را تشکیل میدهند. ترکیب سبد انرژی پیش بینی جهان نشان میدهد اگر چه به واسطه تولید انرژیهای پاک، سهم مصرف مجموعه نفت و گاز در این دو دهه از ۵۵ درصد کل انرژی به ۵۳ درصد کاهش می یابد اما به لحاظ مقداری مجموعه مقادیر نفت و گاز از حدود MTOE۸۰۰۰ به MTOE 9400 افزایش می یابد.(
تعداد بازدید : 3
صفحه آخر
را بخوانید
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
«وام رونق» به کدام استانها رسید؟
-
روایت جدید از وضعیت تولید تابستانه بورسیها
-
پیشگامی سیمان کرمان در تولید سیمانهای خاص صنعت حفاری چاههای نفت و گاز


انتخاب هفته نامه :