|
۴۰۰ هزار کارگر ساختمانی در صف انتظار بیمه
تعداد بازدید : 0
نایب رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی ابراز امیدواری کرد: با تصویب ماده ۵ قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی، ۴۰۰ هزار کارگر متقاضی هرچه سریعتر تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. هادی ساداتی با اشاره به تصویب ماده ۵ قانون بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی در کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار کرد: کلیات طرح اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی دو سال قبل در مجلس تصویب شده بود ولی در مورد جزئیات اجماع واحد وجود نداشت که خوشبختانه در روزهای اخیر اصلاحیه در کمیسیون اجتماعی به تصویب رسید. عقبگرد اقتصاد در سایه کاهش قدرت خرید، ناآرامیها و قطعی اینترنت؛
اقتصاد در مرز رونق و رکود
تعداد بازدید : 2
گزارش مرکز پژوهشهای اتاق ایران از رسیدن شامخ مهرماه به 50.19 واحد (مرز رونق و رکود) حکایت دارد. فعالان اقتصادی، کاهش فروش در اثر افت قدرت خرید متقاضیان، ناآرامیها و قطعی اینترنت را عامل این وضعیت میدانند.
مرکز پژوهشهای اتاق ایران، گزارش دوره سیوهفتم طرح شاخص مدیران خرید (PMI) کل اقتصاد و گزارش دوره چهل و نهم طرح شاخص مدیران خرید (PMI) بخش صنعت را با اتکا به نظرسنجی از فعالان و بنگاههای اقتصادی در مهرماه 1401 منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، شاخص مدیران خرید (تعدیل فصلی نشده) برای کل اقتصاد در مهرماه 50.19 بوده است که در مقایسه با ماه قبل با کاهش 1.89 واحدی، کندتر شدن میزان فعالیتها را نشان میدهد. در این ماه، شاخص مدیران خرید صنعت (تعدیل فصلی نشده) نیز 51.66 به دست آمده که 1.59 واحد کمتر از ماه قبل است و از کاهش شیب رشد فعالیتهای بخش صنعت نسبت به شهریورماه حکایت دارد.
شاخص مدیران خرید کل اقتصاد
طبق نظرسنجی انجام شده از بنگاههای اقتصادی کشور، شاخص مدیران خرید (تعدیل فصلی نشده) به رسیدن به رقم 50.19 واحد، که در مرز خنثی (50 واحد) قرار گرفته و در مقایسه با ماه قبل کندتر شدن میزان فعالیتها را نشان میدهد. در این ماه بهجز مؤلفه میزان سفارشات جدید مشتریان و موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداریشده سایر مؤلفههای اصلی بیشتر از ۵۰ بودهاند.
در مهرماه، شاخص میزان فعالیتهای کسبوکار (51.60) با شیب کمتری در مقایسه با شهریورماه افزایش داشته است. افزایش میزان فعالیتها بیشتر در بخش صنعت و خدمات و کشاورزی بوده است و در بخش ساختمان فعالیتها با رکود شدید روبرو بودهاند.
شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان در مهرماه (46.82) در مقایسه با شهریورماه با کاهش شدیدی روبرو بوده است. این شاخص در هر سه بخش کاهش داشته اما بیشترین کاهش را در بخش ساختمان ثبت کرده است.
شاخص موجودی مواد اولیه و لوازم خریداریشده در مهرماه (46.28) همچنان با کاهش روبرو است البته شیب کاهش نسبت به شهریورماه اندکی کمتر شده است. این شاخص علیرغم افزایش در بخش ساختمان، در بخش صنعت و بهویژه خدمات و کشاورزی با کاهش شدید روبرو بوده است. بنا به گفته فعالان اقتصادی کمبود شدید نقدینگی و نوسانات نرخ ارز دلیل عمده کاهش موجودی مواد اولیه است.
شاخص قیمت خرید مواد اولیه (71.80) به بالاترین مقدار 3 ماهه خود رسیده است. این در حالی است که شاخص قیمت فروش محصولات (57.45) هم به بیشترین میزان 3 ماهه اخیر رسیده است. اما افزایش این شاخص ناشی از افزایش در بخش خدمات و کشاورزی بوده است و این شاخص در بخش صنعت و بهویژه ساختمان با کاهش شدید روبرو بوده است.
شاخص میزان صادرات کالا یا خدمات در مهرماه (47.05) همچنان کاهشی است البته نسبت به شهریورماه شدت کمتری دارد.
شاخص میزان فروش کالاها یا خدمات در مهرماه (42.56) کمترین مقدار 14 ماه گذشته از شهریور 1400 (بهغیراز فروردینماه) را ثبت کرده است. این شاخص در هر سه بخش اقتصادی با کاهش روبرو بوده و در بخش ساختمان بیشترین نرخ کاهش را به ثبت رسانده است.
شاخص انتظارات در ارتباط با میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده (59.58) در مقایسه با شهریورماه افزایش قابلتوجهی داشته است. علیرغم انتظارات خوشبینانه به بهبود فعالیتها در بخش صنعت و خدمات و کشاورزی، فعالان اقتصادی در بخش ساختمان انتظار کاهش شدید فعالیتها را در آبان ماه دارند.
بهطورکلی در مهرماه شرکتها با کاهش شدید تقاضا و فروش روبرو هستند که علاوه بر کاهش قدرت خرید مشتریان اتفاقات اخیر کشور هم در این روند کاهشی تأثیرگذار بوده است بهویژه که در بخش خدمات شرکتها با مشکل اینترنت نیز مواجه هستند. همچنین بسیاری از کسبوکارها به دلیل کمبود شدید نقدینگی و عدم ثبات نرخ ارز برای تأمین مواد اولیه یا لوازم موردنیاز خود با مشکل روبرو هستند.
شاخص مدیران خرید در بخش صنعت
بر اساس دادههای به دست آمده از بنگاههای بخش صنعت، شاخص مدیران خرید صنعت (تعدیل فصلی نشده) در مهرماه عدد 51.66 به دست آمده است، که نشان میدهد فعالیتهای بخش صنعت با رشد اندکی روبرو بودند که شیب آن نسبت به شهریورماه کاهش داشته است. در مهرماه همه مؤلفههای اصلی شامخ بخش صنعت بهغیراز میزان سفارشات جدید مشتریان و موجودی مواد اولیه افزایش داشتهاند و عدد بیشتر از 50 را ثبت کردهاند. در میان رشته فعالیتهای صنعتی، به ترتیب سایر صنایع، پوشاک و چرم و کانی غیرفلزی با بیشترین کاهش در مقدار شامخ روبرو بودهاند.
شاخص مقدار تولید محصولات بخش صنعت در مهرماه (54.86) با نرخ کمتری نسبت به شهریورماه افزایش داشته است. هرچند با توجه به کاهش شدید تقاضا و میزان فروش، افزایش تولید منجر به افزایش موجودی انبار شده است.
شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان در مهرماه (45.08) نسبت به شهریورماه کاهش قابلتوجهی داشته است. به عقیده فعالان اقتصادی علاوه بر کمبود نقدینگی و کاهش قدرت خرید، اتفاقات اخیر کشور نیز در کاهش تقاضا بسیار مؤثر بوده است.
شاخص موجودی مواد اولیه خریداریشده در مهرماه (49.64) اگرچه نسبت به شهریور شدت کاهش کمتری داشته اما همچنان نشاندهنده کمبود مواد اولیه است. به عقیده فعالان اقتصادی کمبود نقدینگی و عدم ثبات قیمت ارز باعث شده تا بنگاهها در تأمین مواد اولیه با مشکل روبرو باشند.
شاخص میزان استخدام در مهرماه (51.38) به کمترین میزان 6 ماهه اخیر از فروردینماه رسیده است. با کاهش فروش و کاهش تقاضا، برخی از شرکتها برای کم کردن هزینهها ناچار به تعدیل نیرو بودهاند.
شاخص قیمت خرید مواد اولیه در مهرماه (65.33) به بیشترین میزان 3 ماهه اخیر رسیده است. بر اساس گزارش مرکز آمار از شاخص قیمت مصرفکننده در مهرماه نیز نرخ تورم ماهانه مهر به 3.0 درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، 0.8 واحد درصد افزایش داشته است.
شاخص موجودی محصول نهایی در انبار در مهرماه (55.18) به بیشترین میزان 3 ماهه اخیر رسیده است. به دلیل پیشی گرفتن رشد تولید از رشد تقاضا و فروش، میزان موجودی انبار در این ماه با شدت بیشتری افزایش داشته است.
شاخص میزان صادرات کالا در مهرماه (48.71) برای چهارمین ماه پیاپی همچنان روند کاهشی دارد.
شاخص قیمت محصولات تولیدشده در مهرماه (47.82) برای سومین ماه پیاپی همچنان کاهشی است اما شدت کاهش آن نسبت به شهریورماه اندکی کمتر است. کاهش قدرت خرید مشتریان و کاهش میزان تقاضا باعث شده تا فعالان اقتصادی، علیرغم هزینه زیاد نهادههای تولید، به دلیل دستوری بودن قیمت برخی از محصولات و همچنین کاهش تقاضا، محصولات خود را با قیمت بسیار اندک و نزدیک به قیمت تمامشده بفروش برسانند.
شاخص میزان فروش محصولات در مهر (43.93) در مقایسه با شهریورماه با شدت بیشتری همچنان کاهشی است. کاهش شدید قدرت خرید و اتفاقات اخیر کشور باعث کاهش شدید تقاضا و در نتیجه میزان فروش شرکتها شده است.
شاخص انتظارات تولید در ماه آینده (60.39) به کمترین مقدار 4 ماهه اخیر رسیده است. اگرچه همچنان نشاندهنده خوشبینی فعالان بخش صنعت برای آبان ماه است.
بهطورکلی در مهرماه، در بخش صنعت به دلیل تقاضای پایین مشتریان که ناشی از کاهش قدرت خرید و اتفاقات اخیر کشور است، میزان فروش شرکتها با کاهش شدیدی روبرو شده است که منجر به افزایش موجودی انبار شده است. از سوی دیگر، شرکتها به دنبال بیثباتی نرخ ارز در تأمین مواد اولیه خود با مشکل روبرو هستند.
مشکلات اصلی از دید برخی از فعالان اقتصادی در مهرماه 1401
- بسیاری از شرکتها به دلیل اتفاقات اخیر در کشور با کاهش فروش و عدم توزیع کالا روبرو بودهاند. تقاضا در بسیاری از فعالیتها کاهش داشته است. (صنایع شیمیایی، صنایع کانی غیرفلزی و ...)
- کمبود شدید نقدینگی، چند نرخی بودن قیمت ارز و عدم ثبات نرخ ارز، شرکتها را در تأمین مواد اولیه با مشکل روبرو کرده است. (صنایع کشاورزی)
- کمبود عرضه نهادههای تولید در دامپروری و مرغداری، بالا بودن قیمتها و کمبود نقدینگی شرکتها باعث شده تا بسیاری از آنها اقدام به جوجه ریزی نکنند.
غول خفته مهاجرت بیدار شد؛
پایانی برای اکوسیستم استارتاپی
تعداد بازدید : 1
اولین نشست از سلسه نشستهای رفتارشناسی مهاجرتی ایرانیان در بحبوحه حوادث اخیر با موضوع «فیلترینگ؛ استارتاپها میمانند یا میروند؟» برگزار شد. در این نشست، افشین کلاهی، رئیس کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق بازرگانی ایران، بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران و حامد بیدی، بنیانگذار استارتاپ کارزار پیرامون مبحث مهاجرت استارتاپها به ارائه آمارها و گفتگو پرداختند.
غول خفته مهاجرت دوباره بیدار شده است
در ابتدای نشست، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران با اعلام اینکه مهاجرت اکنون در دنیا به موضوع مهمی تبدیل شده و کشورها به دنبال جذب استعداد و کسبوکارها هستند، گفت: ۸۸ درصد کشورهای حوزه خلیج فارس مثل امارات را مهاجران تشکیل میدهند. یعنی ما در بحث مهاجرت با یک رقابت بینالمللی مواجه هستیم. او با اشاره به اینکه اکنون در حال تجربه یکی از فرازهای مهاجرتی هستیم، ادامه داد: در ۴۰ سال گذشته ما هموار در بحث مهاجرت، فراز و فرودهایی را داشتیم. شدیدترین ضربه فرار مغزها را هم بعد از سال ۸۸ خوردیم. اکنون نیز غول خفته مهاجرت دوباره بیدار شده است. زیرا شدیدترین عوامل به سمت بیرون سوق دادن نیروی کار و قویترین عوامل کششی از سمت کشورهای دیگر برای آنها فراهم است. صلواتی پیرامون مسئله مهاجرت کسبوکارها افزود: یک نکتهای که درباره مهاجرت وجود دارد، فرایند خودتداومپذیری مهاجرت است. یعنی تیمی که مهاجرت کرد و در کشور دیگری کسبوکار خود را شکل داد، دیگر به کشور خودش برنخواهد گشت، زیرا مهاجرت، خودش را شکل میدهد، گستردهتر میکند و در نهایت شبکه اجتماعی مهاجران شکل گرفته و دنیای فراسرزمینی آنها ایجاد میشود. او همچنین اضافه کرد: ما در شاخصهای جهانی نوآوری رتبه ۵۳ را داریم. اما در شاخص جذب استعدادها رتبه خوبی نداریم. این همان فضایی است که منجر به افزایش مهاجرت میشود. و نشان میدهد که اثر فیلترینگ بر کسبوکارها بالا است.
نگاه ابزاری به استارتاپها، راه چاره نیست
صلواتی با اشاره به اینکه نگاه ابزاری به استارتاپها به نفع خود جامعه هم نیست، گفت: ما نمیتوانیم به فعالان استارتاپی بگوییم شما کارآفرینی کیند اما تا زمانیکه سود و نفعتان به کشور میرسد و هرزمان که اینترنت آزاد خواستید ما آن را به شما نمیدهیم. یعنی نگاه ابزاری به اکوسیستمهای استارتاپی دیگر پاسخگوی نیازهای کشور نیست. و این نقطه، نقطه مرگ استارتاپها است. افشین کلاهی، رئیس کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق بازرگانی ایران نیز درباره عوامل تاثیرگذار در مهاجرت استارتاپها گفت: حدود ۱۰ سال پیش با تغییر دولت پهنای باند، بازتر شد و سرعت دسترسی به اینترنت بالا رفت. بعد از آن برجام پیش آمد و درهای کشور برای سرمایهگذاری باز شد. این اتفاقات باعث شد بسیاری از نیروهای کار ایرانی که در خارج از کشور بودند، به داخل کشور برگردند و مدلهای جدید کسبوکاری را با خود بیاورند. همه این اتفاقات باعث رشد استارتاپها و جذب سرمایه خارجی شد. دولت هم در آن زمان قانون جهش تولید دانشبنیان را تصویب کرد و سعی شد سرمایهها به سمت استارتاپها سوق داده شوند. تا اینکه مشکلات اخیر پیش آمد. سال ۹۸ هم به این مشکل برخوردیم اما به دلایلی این مشکلات حل شد. اما اینبار گویا مسئله قرار نیست به این زودیها رفع شود.
میزان خسارت به کسبوکارها چقدر بود؟
کلاهی درباره میزان خسارتهای ورد شده برکسبوکارها افزود: موضوع خیلی فراتر از مسائل اقتصادی است. شاید اصلا راجع به خسارت ها صحبت کردن درست نباشد اما اگر بخواهیم با دید اقتصادی نگاه کنیم، امارات متحده عربی چیزی حدود ۷۰۰ میلیون دلار از ابتدای سال ۲۰۲۲ در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر، سرمایهگذاری کرد. این رقم برای ایران حدود ۳۵ میلیون دلار بوده ( که فکر کنم با نرخ دلار ۲۲ هزارتومنی) که این هم پول بخش خصوصی نیست. بیشتر این پول پول بانکها و خصولتیها هست. با وجود این رقم سرمایهگذاری خطرپذیر ما در این حوزه یک بیستم امارات است. او همچنین درباره شیوه حمایتی دولت از کسبوکارها افزود: این روش حمایت مقطعی از کسبوکارها هم باعث نمیشود یک کسبوکار پایدار بهوجود بیاید. کسبوکار پایدار نیاز به یک گردش مالی مشخص دارد. در حوزه استارتاپها نیز باید تعداد مشتریان بیشر شود تا جریان نقدینگی در گردش افزایش یابد. کلاهی درباره اینکه موج مهاجرت بیشتر متوجه کدام استارتاپها است، گفت: قطعا مهاجرت اول از استارتاپها کوچکتر شروع میشود. اما استارتاپهای بزرگ وابستگیهای بیشتری دارند. در واقع استارتاپهای کوچک هم بیشتر اسیب میبینند و هم راحتتر برای مهاجرت تصمیمگیری میکنند.
زیرساخت پایداری برای ایجاد کسبوکار پایدار وجود ندارد
حامد بیدی، مدیرعامل استارتاپ کارزار درباره درباره تاثیر فیلترینگ بر کسبوکارها گفت: وقتی درباره تاثیر فیلترینگ بر کسبوکارها صحبت میکنیم، عملا داریم درباره بخش کوچکی از یک مسئله بزرگ دست میگذاریم. اگر بخواهم عنوان جایگزینی برای تاثیر فیلتریگ بر کسبوکارها بگذارم باید بگویم شاهد یک محدویت در فضای زندگی دیجیتال هستیم. همانطور که محدودیت در فضای حقیقی مانع فعالیت کسبوکارها میشود، در فضای دیجیتال نیز همین اتفاق افتاده است. مدیرعامل استارتاپ کارزار با اشاره به اینکه جدای ار بحث فیلترینگ ما با ناپایداری زیرساخت اینترنت مواجه هستیم اظهار کرد: شاید بشود کسبوکاها بتوانند خودشان را با فیلترینگ وفق بدهند، اما ناپایداری زیرساخت اینترنت در کشور چیزی شبیه قطعی مکرر برق برای بخش صنعت است. سیاسیت قطع و وصل اینترنت مشخص نیست. ما اینترنت پایداری نداریم که بخواهیم رویش کسبوکار پایدار بنا کنیم.
او درباره علت فعالیت نکردن بسیاری از کسبوکارهای کوچک و متوسط در شبکههای اجتماعی فعالیت ندارند گفت: ما امروز با یک جامعه بحرانزده مواجهایم. علت اینکه بسیاری از کسبوکارهای کوچک و متوسط در شبکههای اجتماعی فعالیت ندارند، تنها فیلترینگ نیست. دلیل آنهم این است که هرکس بخواهد برای کسبوکارش تبلیغات کند به طرز وحشتناک و البته به حقی از سمت افکار عمومی محکوم میشود. در جامعه بحرانزده کسبوکارها در حال جان دادن هستند. تمام این موارد، یعنی فیلترینگ، زیرساخت اینترنت و جامعه بحرانزده، منجر به از بین رفتن اکوسیستم استارتاپی ایران شده است.
در یک زمین مسموم، نهالی رشد نمیکند
بیدی با تاکید بر اینکه انتشار آمار از تعطیلی کسبوکارها به واسطه فیلترینگ، یک خطای بزرگ است، به این مسئله که کسبوکاری برای ارائه آمار باقی نمانده است اشاره کرد و گفت: اکوسیستم استارتاپی ایران، باغ سیبی بود که سالهای سال برایش زحمت کشیده شد و الان بحث تنها فروریختن سیبها نیست. بلکه درختها قطع و زمین نیز مسموم شده است. حتی اگر نهال جدیدی هم بکاریم، امیدی به رشد آن نیست.
به گزارش تجارتنیوز،او همچنین اظهار کرد: بابستن مسیرسرمایهگذار خارجی، برای استارتاپهایی که میخواهند یونیکورن شوند، شانسی وجود نخواهد داشت. کما اینکه استارتاپهای ما از نظر فنی واقعا توانایی دارند. اما الان هیچ کدام از استارتاپهای بزرگ ما نمیتوانند ایده بینالمللی شدن را دنبال کنند.
مسئولیتپذیران اجتماعی، گام اول توسعه؛
مسئولیتپذیران اجتماعی کرمان تجلیل میشوند
تعداد بازدید : 1
مسئولیتپذیران اجتماعی، گام اول توسعه؛
مسئولیتپذیران اجتماعی کرمان تجلیل میشوند
همایش نکوداشت"مسئولیت پذیران اجتماعی، گام اول توسعه" به همراه تجلیل از مسئولیت پذیران اجتماعی در حوزه های مختلف مانند فعالیت های اقتصادی، ورزشی، محیط زیست، پزشکی، قضاوت، کارآفرینی و خیریه ها برگزار می شود.
اتاق کرمان در راستای ترویج مسئولیت پذیری افراد در جامعه و با هدف ارج نهادن به فعالیت های خیرخواهانه و اقدامات مسئولانه قصد دارد به صورت نمادین از برترین های حوزه های مذکور تجلیل کند. در این همایش برجسته، مسئولان ملی و استانی مانند استاندار کرمان، رئیس سابق اتاق ایران، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران، مشاورعالی کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران و سایر مسئولان و مدیران حضور دارند.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان،گفتنی است همزمان با برگزاری این همایش برندگان مسابقه انشاء با موضوع"جامعه و مسئولیت ما" مربوط به دانش آموزان پایههای چهارم، پنجم و ششم ابتدایی استان کرمان که فراخوان آن مهرماه گذشته اطلاع رسانی شده بود، معرفی خواهند شد. همچنین کارگاه آموزشی تبیین مدل ها و ساز وکار همکاری سازمان های مردم نهاد در پروژه های مسئولیت های اجتماعی شرکتی برگزار خواهد شد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد
پرداخت ۷۰ میلیارد تومان مطالبات
بیمارستانهای کرمان
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: هفته آینده ۷۰ میلیارد تومان مطالبات بیمارستانهای استان کرمان توسط بیمه آتیهسازن حافظ پرداخت میشود.
محمدرضا پورابراهیمی در نشست مشترک با رییس بیمه سلامت کشور با حضور استاندار کرمان، معاون پارلمانی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدیرعامل شرکت بیمه آتیه سازان حافظ و نماینده مدیران بیمارستان های کرمان در محل کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از اقدامات خوب بیمه سلامت در کشور و ابراز گلایه در زمینه پرداخت نشدن مطالبات بیمه ها به بیمارستان های این استان افزود: با توجه به شرایط خاص بیمارستان های کرمان و مطالبات پرداخت نشده توسط تامین اجتماعی، بویژه بیمه آتیه سازان حافظ که بیش از ۷۰ میلیارد تومان است، شرایط خدمت رسانی این بیمارستان ها به مردم را دچار چالش جدی کرده است.
در ادامه محمدمهدی فداکار استاندار کرمان اظهار داشت: امیدواریم با برگزاری این جلسه اتفاق مثبتی در زمینه پرداخت مطالبات بیمارستان های این استان رقم بخورد تا یکی از دغدغه های جدی این مجموعه ها برطرف شود.
در این نشست دکتر یوسفی نماینده مدیران بیمارستان های استان کرمان نیز عنوان کرد: با توجه به شرایط خاص، عدم پرداخت مطالبات بیمارستان ها توسط بیمه ها ادامه خدمت رسانی به مردم در حوزه درمان را تحت تاثیر قرار داده است.
در پایان این نشست مقرر شد، مطالبات بیمه ها از صندوق بازنشستگی کشوری و مجموعه های دیگر توسط کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پیگیری شود و همزمان تا هفته آینده ۷۰ میلیارد تومان مطالبات بیمارستانهای استان کرمان توسط بیمه آتیه سازن حافظ پرداخت شود.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری
استان کرمان خبر داد
۷ اثر دیگر از استان کرمان
در فهرست آثار ثبت ملی
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان از ثبت «تخت سرتشتک» شهرستان رابر به عنوان یک اثر طبیعی در فهرست آثار ملی خبر داد.
فریدون فعالی در تشریح جزییات این خبر اظهار کرد: با تصویب شورای ثبت آثار طبیعی کشور، ۷ اثر استان کرمان همچون تخت سرتشتک در شهرستان رابر، غار جفریز در شهرستان بافت، بید کهنسال سرچشمه رفسنجان، مجموعه سروهای کهنسال طرز، چنار کهنسال انارستان، چنار کهنسال روستای کهنوج و چنار کهنسال گیشین در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: ثبت این آثار مقدمهای بر حفاظت این آثار طبیعی است و باید مقوله حفاظت این آثار با مشارکت دستگاههای مرتبط به ویژه منابع طبیعی، جهاد کشاورزی ،دهیاریها و شوراهای اسلامی با جدیت برنامهریزی و انجام شود. او با اشاره به اینکه تاکنون ۲۲ اثر طبیعی استان ثبت شده است خاطرنشان کرد: این استان دارای آثار طبیعی منحصربفردی دیگری نیز بوده که پرونده آنها در حال آماده شدن برای ثبت در فهرست آثار ملی است.
اعضای هیاتمدیره انجمن انتخاب شدند؛
آغاز فعالیت انجمن شرکتهای بیمهای کرمان
تعداد بازدید : 1
اعضای هیاتمدیره انجمن انتخاب شدند؛
آغاز فعالیت انجمن شرکتهای بیمهای کرمان
انجمن نمایندگان شرکت های بیمه ای استان کرمان با انتخاب هیات مدیره، فعالیت خود را آغاز کرد. این انجمن برای اولین بار در سطح کشور تشکیل میشود و تاکنون ۱۴ شرکت از شرکتهای بیمهای استان کرمان به آن پیوستهاند.
رئیس اتاق کرمان در نشست موسسان انجمن نمایندگان شرکت های بیمه ای استان کرمان با اشاره به خسارت بیش از ۹۰ درصدی سرمازدگی به محصول پسته امسال که معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان(۱۰ درصد اقتصاد استان) است، گفت: نبود بیمه های بازرگانی آسیب زیادی به خسارت دیدگان وارد کرده است.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: در حالی که این خسارت سرمازدگی به باغات پسته استان ممکن است بحران های اقتصادی و امنیتی ایجاد کند اما از ابتدای سال تاکنون هیچ خسارتی به باغداران پرداخت نشده و یا بسیار کم پرداخت شده است. وی ادامه داد: یکی از حلقه های توسعه یافتگی هر منطقه بیمه های بازرگانی هستند و سهم بیمه ها در اقتصاد هر منطقه متناسب با میزان پیشرفت آن کشور است که به عنوان مثال می توان به سهم ۳۷ درصدی بیمه ژاپن و سهم دو درصدی بیمه ایران در تولید ناخالص داخلی این کشورها اشاره کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، طبیب زاده، اظهار کرد: متاسفانه اهمیت بیمه برای برخی مسئولان ما روشن نیست و قصد داریم در طرح توسعه پایدار استان به موضوع مهم بیمه به طور جدی پرداخته شود. رئیس اتاق کرمان بیان کرد: ما از تشکل گرایی، هم افزایی، استفاده از خرد جمعی و کار تیمی حمایت می کنیم و امیدواریم انجمن بیمه به برندی معتبر در استان و کشور تبدیل تا همه این اهداف محقق شود. وی تصریح کرد: لازمه موفقیت انجمن بیمه دوراندیشی، اندیشه ملی داشتن، برنامه داشتن، ترجیح منافع جمع به منافع فرد است تا بتواند مانند انجمن های موفق پسته و خرما فعالیت کند و در تصمیم گیری های کشور در حوزه بیمه موثر باشد.
در ادامه این نشست نماینده هیات موسس انجمن نمایندگان شرکت های بیمه ای استان کرمان اظهار کرد: ۲۱ شرکت فعال بیمه با هزار و ۱۰۰ نماینده فروش بیمه عمر و سلامت در سطح استان فعال هستند اما تاکنون هیچ نهاد و گروهی از آنها حمایت نکرده است. مجتبی نیرو افزود: این انجمن برای اولین بار در سطح کشور تشکیل می شود و تاکنون ۱۴ شرکت برای حضور در آن نماینده معرفی کردند که امیدواریم مابقی نیز به ما بپیوندند.
گفتنی است در پایان این نشست اعضای هیات مدیره این انجمن انتخاب شدند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان خبر داد
وجود ۴۴۵ مدرسه
یک تا پنج نفره
در استان کرمان
مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه پوشش تحصیلی دانش آموزان در اقصی نقاط استان اولویت اصلی آموزش و پرورش استان است از فعالیت ۴۴۵ مدرسه با وجود یک تا ۵ نفر دانش آموز در استان خبر داد.
رضا رضایی در نشست شورای معاونان آموزش و پرورش استان با بیان اینکه پوشش تحصیلی دانش آموزان لازم التعلیم، کودکان گروه سنی (۶ تا ۱۱) سال اولویت اصلی آموزش و پرورش استان است خاطر نشان کرد: آموزش دانش آموزان لازم التعلیم در راستای انسداد مبادی بی سوادی در استان به صورت خانه به خانه و دانش آموز به دانش آموز پیگیری می شود.
رضایی با بیان اینکه پوشش تحصیلی دانش آموزان در اقصی نقاط کشور حتی با وجود یک دانش آموز سند افتخار جمهوری اسلامی ایران در مسیر عدالت آموزشی است، اظهار کرد: در سال تحصیلی جاری ۷۳ مدرسه با وجود یک دانش آموز و ۶۳ مدرسه با ۲ دانش آموز در استان دایر است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به گستره آموزشی ۱۰۰۰ کیلومتری نظام تعلیم و تربیت استان (۱۰۰۳ کیلومتر فاصله مدرسه شمالی و جنوبی استان) تاکید کرد: باید به گونه ای تلاش شود که حتی یک دانش آموز در استان از تحصیل بازنماند.
به گزارش ایسنا، رضایی از فرمانداران، شورای شهر و دهیاران خواست افراد بازمانده از تحصیل و لازم التعلیم را به ادارات آموزش و پرورش و مدارس معرفی کنند و خاطر نشان کرد: در سال تحصیلی جاری بیش از ۶۸۰ دانش آموز در ۶ هزار و ۲۰ مدرسه استان مشغول تحصیل هستند.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
۴۰۰ هزار کارگر ساختمانی در صف انتظار بیمه
-
اقتصاد در مرز رونق و رکود
-
پایانی برای اکوسیستم استارتاپی
-
مسئولیتپذیران اجتماعی کرمان تجلیل میشوند
-
آغاز فعالیت انجمن شرکتهای بیمهای کرمان


انتخاب هفته نامه :