|
فراخوان فروش ماشین آلات معدنی
تعداد بازدید : 0
رئیس صندوق بیمه معادن با اشاره به فراخوان فروش ماشین آلات معدنی با تسهیلات ۱۲ درصد گفت: این طرح مربوط به آن دسته از ماشین آلاتی بود که سابقه تولید داخل ندارند. این فراخوان در حالی است که بیش از ۸۵ درصد از تولیدات مواد معدنی توسط دستگاههایی صورت میگیرد که در داخل کشور تولید نشده و ادعایی نیز مبنی بر تولید آنها در آیندهای نزدیک وجود ندارد.
فرید دهقانی همچنین اظهار کرد که این دسته از ماشین آلات معدنی به عنوان نهاده تولید در بخش معدن است که بایستی با سیاستگذاریهایی جدی در کمترین زمان ممکن، بالاترین کیفیت و پایینترین قیمت در دسترس تولید کنندگان و معادن قرار بگیرد.
در نشست نمایندگان بخش خصوصی با رییس بانک مرکزی چه گذشت؟
تعیین راهکارهای بازگشت منابع حاصل از صادرات
تعداد بازدید : 1
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در تشریح نشست مشترک با رئیس بانک مرکزی، اعضای اتاق بازرگانی و نمایندگان تشکلهای بخش خصوصی، از تعیین راهکارهای بازگشت منابع حاصل از صادرات محصولات غیر نفتی به چرخه اقتصادی کشور و تلاش برای بهبود تراز تجاری خبر داد.
محمدرضا پورابراهیمی گفت: پیرو برگزاری جلسات مشترک کمیسیون اقتصادی مجلس با فعالان اقتصادی در سراسر کشور، وضعیت صادرات محصولات کشاورزی یکی از موضوعات بسیار مهم مطرح شده در این جلسات بود. در همین راستا جلسهای با حضور رئیس بانک مرکزی، نمایندگان تشکلهای بخش خصوصی، اتاق بازرگانی و اعضای کمیسیون اقتصادی برگزار و چند محور بسیار مهم برای افزایش ظرفیت صادرات کشور مد نظر قرار گرفت.
نماینده کرمان ادامه داد: اصلیترین موضوع مطرح شده در جلسه امروز، بررسی نحوه بازگشت منابع ارزی ناشی از صادرات و نرخ تسویه صادرات و همچنین تعهدات ارزی سنوات گذشته بود. ابتدا پیشنهاد سازمان توسعه تعاون در خصوص نحوه تسویه تعهدات ارزی مطرح شده که میتواند نرخ ارز بازار نیمایی را تقویت کرده و با مشوقهای صادراتی، صادرات غیر نفتی به ویژه محصولات کشاورزی را تقویت کنیم.
وی اظهار کرد: پیشنهاد دومی که از ناحیه کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد، ایجاد بازار توافقی در خصوص محصولات کشاورزی از طریق حواله بود.
خوشبختانه تجربه اجرایی شدن بازار توافقی اسکناس با اقدام بانک مرکزی نتیجه داده و این تجربه میتواند در بخش های دیگری نیز تا سقفهای مشخص اجرایی شود.
همچنین پیشنهاد رئیس بانک مرکزی در خصوص امکان ارائه حواله های ارزی به بانک مرکزی و در مقابل آن رویکرد تسویه اسکناس از طریق بازار توافقی اسکناس در داخل کشور به عنوان یکی از موضوعات بسیار مهم مورد توافق قرار گرفته و مقرر شد بررسی کارشناسی و اجرایی آن در دستور کار قرار گیرد.
پورابراهیمی عنوان کرد: روش های تسویه از طریق تهاتر حواله با فعالانی که واردات کشور را انجام میدهند و صادرات در برابر واردات و روشهایی که میتواند موجب تسویه با شیوه غیرنقدی شود که در کمیسیون مورد بررسی قرارگرفته و مقرر شد با هماهنگی بانک مرکزی، اتاق بازرگانی و اتحادیه تخصصی صادرات و سازمان توسعه تجارت که در این موضوع بسیار مهم مسئولیت دارد، جمع بندی لازم انجام گیرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: پیش بینی میکنیم با وجود همکاریهایی که میان دولت و مجلس، کمیسیون اقتصادی، بانک مرکزی، سازمان توسعه تجارت و نمایندگان اتاق بازرگانی شکل گرفته ظرف مدت یک هفته آینده جمع بندی نهایی و اولویتها مشخص شده و نظر فعالان اقتصادی و صادرکنندگان که موتور اصلی جریان صادراتی کشور هستند، شاهد اتفاقات مثبتی باشیم.
لذا با وجود همکاریها، صادرات کشور در بخش محصولات کشاورزی نسبت به سال گذشته حتما افزایش پیدا خواهد کرد. همانطور که وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز مطرح کردند، پیش بینی ما این است که تراز تجاری کشور که سالها منفی بوده به عدد برابری رسیده و از سال آینده وارد تراز تجاری مثبت شویم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان پیشنهاد داد
آزادی واردات نهاده کشاورزی در برابر ارز صادراتی
تعداد بازدید : 0
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان در اجلاس تجارت محصولات کشاورزی و غذا در اتاق ایران، گفت: درخواست ما آزادشدن واردات نهاده های کشاورزی در مقابل ارز حاصل از صادرات است زیرا معتقدیم که ورود کالاهای با کیفیت به تولید ما کمک می کند.
سیدمحمدرضا ترابی موسوی افزود: پایین بودن بهره وری و قیمت بالای تمام شده محصول، قدرت رقابت را از صادرکنندگان می گیرد که باید در کنار استفاده از علم و تکنولوژی، مسائل را به دست خود حل کنیم.
وی با اشاره به مواد ۲۷ و ۲۸ قانون توزیع عادلانه آب در رابطه با حفظ مالکیت اراضی کشاورزی ادامه داد: متاسفانه فقط به دلیل اینکه اراضی باید آبیاری شوند و سرسبز باشند تا مالکیت آنها حفظ شود، آب های با کیفیت را در اراضی بی کیفیت و کم بهره مصرف می کنیم در حالی که می توان با اصلاح قانون این آب را به اراضی پربازده انتقال داد.
ترابی موسوی، اظهار کرد: متاسفانه صدور بخشنامه های ناگهانی باعث اجرا نشدن صحیح کشاورزی قراردادی می شود به عنوان مثال پس از دو ماه مذاکره با خریدار خارجی که توافق برای خرید هزار تن از یک محصول انجام شده بود، دقیقا در روزی که طرف خارجی برای اجرای توافق وارد ایران شد بخشنامه ای صادر و صادرات آن محصول ممنوع اعلام شد. رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان در بخش دیگری بیان کرد: متاسفانه تغییرات شدید اقلیم در سال های گذشته باعث شده ما سال های متوالی محصول بارور نداشته باشیم در حالی که در گذشته هر چند سال یکبار شرایط نامناسبی بود.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان،وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در استان کرمان به ۲۱۲ هکتار از باغات یک محصول در کرمان ۹۰ درصد خسارت وارد شده که این مسئله برای سومین سال پیاپی اتفاق افتاده است.
تفاهمنامه ایمیدرو با شرکتهای بزرگ زنجیره تولید فولاد؛
تاکید گلگهر بر معدنکاری سبز و تولید فولاد سبز
تعداد بازدید : 1
تفاهمنامه دستیابی به دانش فنی معدنکاری سبز و تولید فولاد سبز بین ایمیدرو، گلگهر و شرکتهای بزرگ زنجیره تولید فولاد کشور امضا شد.
از اهداف این تفاهمنامه میتوان به همکاری جهت تعریف و اجرای پروژههای پژوهشی کاربردی و احداث واحد نیمهصنعتی برای تولید فولاد سبز از جمله همکاری درتدوین فراخوانها، داوری، انتخاب پژوهشگر، نظارت بر گزارشهای دریافتی پروژهها و همکاری در خصوص احداث پایلوت نیمهصنعتی فولاد سبز اشاره کرد.
گفتنی است با رویکرد شرکت گلگهر در معدنکاری سبز در زمینه کاهش مخاطرات زیستمحیطی فعالیتهای معدنی و همچنین توجه به کاهش استفاده از منابع انرژی تجدیدناپذیر در فرایندهای تولیدی، موجب تعریف پروژههای تحقیقاتی و اجرایی متعددی در این زمینه شده است.
در حال حاضر نیز کارخانههای بازیابی آب جهت کاهش اتلاف منابع و بازچرخانی آب و همچنین پروژه سولفورزدایی از کارخانه گندلهسازی و تولید کود شیمیایی و نیز پروژه نیروگاه خورشیدی ۴۰ مگاواتی جهت تولید برق پاک و مصرف آن در فرایندها در گلگهر در حال اجرا است.
به گزارش روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر،قابل ذکر است مشارکت شرکتهای بزرگ در امضای این تفاهمنامه جهت تعریف پروژههای تحقیقاتی آیندهنگرانه و اجرای پایلوت طرح فولاد سبز، میتواند به راه حلهای عملیاتی جهت کاهش مصارف منابع تجدیدناپذیر انرژی و کاهش آلودگیهای زیستمحیطی منجر شود.
کارگاههای بحرانی استان، دست به کار شوند
ثبت درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی
تعداد بازدید : 0
کارگاههای بحرانی استان، دست به کار شوند
ثبت درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی
مرکز کسب و کار اتاق کرمان سامانه ثبت درخواست تقسیط بدهی کارگاه های بحرانی به سازمان تامین اجتماعی را طراحی و با آدرس ۳۶۳۲.kccim.ir در دسترس قرار داده است.
پس از ابلاغ مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید شمال استان مبنی بر تشکیل کمیته تقسیط بدهی کارگاه های بحرانی به تامین اجتماعی با محوریت اتاق کرمان، این کمیته تشکیل و در نخستین نشست هماهنگی آن، طراحی و راه اندازی سامانه ای برای دریافت و بررسی مدارک متقاضیان توسط اتاق مصوب شد. بر همین اساس مرکز کسب و کار اتاق کرمان پس از انجام هماهنگی های لازم با دستگاه های اجرایی عضو کمیته، طرح را تهیه و ظرف مدت هشت روز کاری، سامانه را با آدرس ۳۶۳۲.kccim.ir در دسترس قرار داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان به نقل از مرکز کسب و کار،بر اساس اعلام قبلی کمیته، بدهی های کمتر از ۶۰ میلیون تومان با ارائه تقسیط نامه های قبلی، بدهی های از ۶۰ میلیون تا ۱۲۰ میلیون تومان با ارائه تقسیط نامه و نامه تایید نهاد یا دستگاه متولی مبنی بر بحرانی بودن و بدهی های بیشتر از ۱۲۰ میلیون تومان با ارائه تقسیط نامه و نامه بحرانی بودن و مدارکی که توسط کارگروه بنا به مورد به متقاضی اعلام خواهد شد، تقسیط خواهند شد. پراکندگی واحدهای اقتصادی در پهنه وسیع استان کرمان استفاده از سامانه های الکترونیکی برای رفاه حال فعالان اقتصادی را اجتناب ناپذیر نموده و اتاق کرمان در همه پروژه های خود به این مهم توجه داشته است.
بسته سرمایهگذاری احیای معادن راکد؛
انتشار آگهی مزایده معدنی کرمان در ۲۸ آبان
با توجه به ضرورت جبران عقبماندگیهای حوزه معدن و ارتقای سهم معدن در اقتصاد ملی، وزارت صمت اقداماتی را در حوزه معدن آغاز کرده است که از جمله آنها میتوان به آغاز مزایده برای بیش از ۵۳۰۰پروانه اکتشاف و مجوز برداشت معدن برای کل کشور در چهار گروه اشاره کرد.
گروه اول استانهای بوشهر، خراسانجنوبی، خراسانرضوی، خراسانشمالی، سیستانوبلوچستان، گلستان، مازندران و هرمزگان هستند که تاریخ انتشار آگهی مزایده ۱۶ مهر ۱۴۰۱ و تاریخ بازگشایی پاکات آن ۱۴ آبان ۱۴۰۱ است. گروه دوم استانهای اردبیل، ارسال و ماکو، آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، زنجان، قزوین، کردستان و گیلان هستند که تاریخ انتشار آگهی ۳۰مهر ۱۴۰۱ و تاریخ بازگشایی پاکات ۲۸ آبان ۱۴۰۱ است. گروه سوم استانهای اصفهان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کرمانشاه، لرستان، همدان و یزد هستند که تاریخ انتشار آگهی ۱۴ آبان ۱۴۰۱ و تاریخ بازگشایی پاکات ۱۲ آذر ۱۴۰۱ است. گروه چهارم هم استانهای سمنان، تهران، مرکزی، قم، جنوب استان کرمان، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، البرز و فارس هستند که تاریخ انتشار آگهی ۲۸ آبان ۱۴۰۱ و تاریخ بازگشایی پاکات ۲۶ آذر ۱۴۰۱ است. همچنین آغاز پروژه اکتشاف و پیجویی در کل مناطق امیدبخش و با احتمال وجوذ ذخایر معدنی کل کشور تا پایان سال ۱۴۰۴ از سال گذشته شروع شده و در خراسانجنوبی و با کشف ذخایر عظیم و بسیار ارزشمند مواد فلزی جدید و عناصر مهم به اتمام رسیده است. اکتشاف هوایی دورههای قبلی در فاصلههای ۵/ ۷کیلومتری و برای شناسایی حدود ۲۰ماده معدنی بوده که در برنامه جدید اکتشاف در فاصلههای ۲۰۰متری و برای شناسایی بیش از ۴۰ماده معدنی صورت میپذیرد. پروژه هوشمندسازی معدن در حوزه اکتشاف، استخراج و بهرهبرداری با تجهیزات نوین مانند پهپاد آغاز شده است. بازسازی و نوسازی و تامین ماشینآلات معادن و حمایت از تعمیق ساخت داخل این ماشینآلات (نظیر تولید دامپتراک ۶۰تنی) از اقدامات دیگر وزارت صمت است. شفافسازی و ساماندهی نظام حقوق دولتی معادن از طریق سامانه جامع تجارت برای احقاق حقوق انفال عمومی و تامین سهم استانها و مناطق معدنی از دیگر برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت است.تهیه و اجرای بستههای سرمایهگذاری برای احیا و فعالسازی مجدد ۴۰۰معدن راکد نیز از جمله برنامههایی است که وزارت صمت داشته است. تعریف بستههای سرمایهگذاری برای واگذاری معادن و محدودههای در اختیار دولت و مردمی شدن فعالیتهای معدنی از دیگر فعالیتهای وزارت صمت در حوزه معدن است که در اینباره میتوان به پروژه مس جانجا در سیستان و بلوچستان اشاره کرد. پیگیری از مراجع استعلامی مرتبط با حوزه معدن (بهویژه محیطزیست و منابع طبیعی) برای رفع موانع مرتبط با فعالیتهای معدنی به بهبود پاسخدهی آنها منجر شده است (در دوره قبل پاسخ استعلامات ۳درصد بود که در حال حاضر به ۳۰درصد افزایش یافته است).
معاون پارلمانی رئیس جمهور مطرح کرد:
حمایت دولت از توسعه صنعتی رفسنجان
تعداد بازدید : 1
معاون پارلمانی رئیس جمهور مطرح کرد:
حمایت دولت
از توسعه صنعتی رفسنجان
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اعلام حمایت از سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: با ارائه اطلاعات در مورد ظرفیتهای منطقه به معاونت پارلمانی، کارها را پیگیری میکنیم.
سید محمد حسینی معاون پارلمانی ریاست جمهوری در دیدار با مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان با اشاره به پروژه انتقال آب خلیج فارس به مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، اظهار کرد: انتقال آب از مجتمع مس به منطقه ویژه رفسنجان برای پروژه های موجود مس در این منطقه، مشکل کمبود آب منطقه را تا حد زیادی رفع میکند.
وی با اعلام حمایت از سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: با ارائه اطلاعات در مورد ظرفیتهای منطقه به معاونت پارلمانی، کارها را پیگیری میکنیم ضمن آنکه کارها چون اشتغال ایجاد میکنند برای مسئولین انگیزه ایجاد میشود که سریع تر کار پیش برود.
حسینی گفت: با توجه به کمبود آب و تک محصولی بودن رفسنجان این شهر باید به سمت صنعتی شدن پیش رود و مردم صرفا به امید محصول پسته ننشینند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان نیز در این دیدار گفت: منطقه ویژه با مساحت ۲ هزار هکتار زمین، نیازمند ارتقا گمرک و زیرساخت منطقه است.
روحالله بهرامشاهی باتوجه به نگاه تعادلی وزارت نیرو، افزود: دو خط لوله نفت از نزدیکی منطقه ویژه رفسنجان عبور میکند که باتوجه به وجود گمرک در منطقه، میتوان صادرات نفت و فرآورده های نفتی را از منطقه ویژه داشته باشیم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بیان کرد: با همکاری وزارت خارجه و باتوجه به آمایش منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان میتوانیم سرمایه گذار خارجی جذب کنیم.
به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت معادن استان کرمان، پیگیر تاسیس پارک صنایع معدنی در استان کرمان هستیم.
بهرامشاهی ضمن بیان اهمیت صادرات محصولات کشاورزی، افزود: برای وزارت راه و شهرسازی درخواست لجستیک پارک را ارسال کرده ایم؛ همچنین کارگو ترمینال نیز در فرودگاه ایجاد میشود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان در پایان گفت: با توجه به نزدیکی مخازن و خطوط لوله نفت جنوبشرق به رفسنجان این ظرفیت وجود دارد که وزارت نفت در راستای مسئولیت اجتماعی خود کمک شایانی به رفسنجان و منطقه ویژه اقتصادی این شهر داشته باشد.
تعامل گروه صنعتی بارز با دانشبنیانها؛
بازدید ۱۷ شرکت دانشبنیان از خطوط تولید بارز
نمایندگان ۱۷ شرکت فعال در حوزه مواد شیمیایی و قطعات مکانیکی از خطوط تولید کارخانه بارز کرمان بازدید کردند.
نمایندگان این شرکتها در جریان برگزاری نمایشگاه تخصصی دانش بنیان، معدن و صنعت حمل و نقل کرمان، شاهد نمایش تایرهای دانش بنیان گروه بارز در نمایشگاه بودهاند.
در روز اول این بازدید که با حضور احسان خواجویی، عضو هیئت مدیره گروه و محمد ضیایی، مدیرمجتمع کرمان و مدیران تحقیقات و توسعه، تولید، بازرگانی، راهبرد و برندینگ برگزار شد، مدیران هر بخش ضمن معرفی ادارات زیرمجموعه، نیازمندیهای خود را به شرکتهای دانش بنیان اعلام کردند و در بعد از ظهر همان روز، بازدید از خطوط تولید و همچنین غرفه گروه صنعتی بارز در نمایشگاه دانش بنیان، معدن و صنعت حمل و نقل صورت پذیرفت. در روز دوم، مدعوین از مرکز تحقیقات و توسعه گروه صنعتی بارز بازدید کردند و در ادامه این برنامه ، دو کارگروه تخصصی مواد و قطعات مکانیکی با شرکت های مدعو هر حوزه تشکیل شد. به گزارش روابط عمومی گروه صنعتی بارز، در جلسه اختتامیه و جمع بندی موضوعات مقرر شد ادارات بازرگانی و تحقیقات و توسعه جهت عملیاتی نمودن پیشنهادات صورت گرفته، هماهنگی لازم را با هر یک از شرکت های دانش بنیان داشته باشند. لازم به توضیح است همکاری با شرکت های دانش بنیان در سال های گذشته در گروه صنعتی بارز آغاز شده است و برگزاری چنین جلساتی در راستای سیاست های گروه صنعتی بارز به منظور توسعه شبکه دانش بنیان و افزایش تعامل با شرکت های فعال می باشد.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
فراخوان فروش ماشین آلات معدنی
-
تعیین راهکارهای بازگشت منابع حاصل از صادرات
-
آزادی واردات نهاده کشاورزی در برابر ارز صادراتی
-
تاکید گلگهر بر معدنکاری سبز و تولید فولاد سبز
-
ثبت درخواست تقسیط بدهی تامین اجتماعی
-
حمایت دولت از توسعه صنعتی رفسنجان


انتخاب هفته نامه :