|
در نشست نمایندگان بخش خصوصی با رییس بانک مرکزی چه گذشت؟
تعیین راهکارهای بازگشت منابع حاصل از صادرات
تعداد بازدید : 1
صفحه 3
را بخوانید
عقبگرد اقتصاد در سایه کاهش قدرت خرید، ناآرامیها و قطعی اینترنت؛
اقتصاد در مرز رونق و رکود
گزارش مرکز پژوهشهای اتاق ایران از رسیدن شامخ مهرماه به 50.19 واحد (مرز رونق و رکود) حکایت دارد. فعالان اقتصادی، کاهش فروش در اثر افت قدرت خرید متقاضیان، ناآرامیها و قطعی اینترنت را عامل این وضعیت میدانند.
مرکز پژوهشهای اتاق ایران، گزارش دوره سیوهفتم طرح شاخص مدیران خرید (PMI) کل اقتصاد و گزارش دوره چهل و نهم طرح شاخص مدیران خرید (PMI) بخش صنعت را با اتکا به نظرسنجی از فعالان و بنگاههای اقتصادی در مهرماه 1401 منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، شاخص مدیران خرید (تعدیل فصلی نشده) برای کل اقتصاد در مهرماه 50.19 بوده است که در مقایسه با ماه قبل با کاهش 1.89 واحدی، کندتر شدن میزان فعالیتها را نشان میدهد. در این ماه، شاخص مدیران خرید صنعت (تعدیل فصلی نشده) نیز 51.66 به دست آمده که 1.59 واحد کمتر از ماه قبل است و از کاهش شیب رشد فعالیتهای بخش صنعت نسبت به شهریورماه حکایت دارد.
شاخص مدیران خرید کل اقتصاد
طبق نظرسنجی انجام شده از بنگاههای اقتصادی کشور، شاخص مدیران خرید (تعدیل فصلی نشده) به رسیدن به رقم 50.19 واحد، که در مرز خنثی (50 واحد) قرار گرفته و در مقایسه با ماه قبل کندتر شدن میزان فعالیتها را نشان میدهد. در این ماه بهجز مؤلفه میزان سفارشات جدید مشتریان و موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداریشده سایر مؤلفههای اصلی بیشتر از ۵۰ بودهاند.
در مهرماه، شاخص میزان فعالیتهای کسبوکار (51.60) با شیب کمتری در مقایسه با شهریورماه افزایش داشته است. افزایش میزان فعالیتها بیشتر در بخش صنعت و خدمات و کشاورزی بوده است و در بخش ساختمان فعالیتها با رکود شدید روبرو بودهاند.
شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان در مهرماه (46.82) در مقایسه با شهریورماه با کاهش شدیدی روبرو بوده است. این شاخص در هر سه بخش کاهش داشته اما بیشترین کاهش را در بخش ساختمان ثبت کرده است.
شاخص موجودی مواد اولیه و لوازم خریداریشده در مهرماه (46.28) همچنان با کاهش روبرو است البته شیب کاهش نسبت به شهریورماه اندکی کمتر شده است. این شاخص علیرغم افزایش در بخش ساختمان، در بخش صنعت و بهویژه خدمات و کشاورزی با کاهش شدید روبرو بوده است. بنا به گفته فعالان اقتصادی کمبود شدید نقدینگی و نوسانات نرخ ارز دلیل عمده کاهش موجودی مواد اولیه است.
شاخص قیمت خرید مواد اولیه (71.80) به بالاترین مقدار 3 ماهه خود رسیده است. این در حالی است که شاخص قیمت فروش محصولات (57.45) هم به بیشترین میزان 3 ماهه اخیر رسیده است. اما افزایش این شاخص ناشی از افزایش در بخش خدمات و کشاورزی بود
تعداد بازدید : 1
صفحه 2
را بخوانید
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان پیشنهاد داد
آزادی واردات نهاده کشاورزی در برابر ارز صادراتی
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان در اجلاس تجارت محصولات کشاورزی و غذا در اتاق ایران، گفت: درخواست ما آزادشدن واردات نهاده های کشاورزی در مقابل ارز حاصل از صادرات است زیرا معتقدیم که ورود کالاهای با کیفیت به تولید ما کمک می کند.
سیدمحمدرضا ترابی موسوی افزود: پایین بودن بهره وری و قیمت بالای تمام شده محصول، قدرت رقابت را از صادرکنندگان می گیرد که باید در کنار استفاده از علم و تکنولوژی، مسائل را به دست خود حل کنیم.
وی با اشاره به مواد ۲۷ و ۲۸ قانون توزیع عادلانه آب در رابطه با حفظ مالکیت اراضی کشاورزی ادامه داد: متاسفانه فقط به دلیل اینکه اراضی باید آبیاری شوند و سرسبز باشند تا مالکیت آنها حفظ شود، آب های با کیفیت را در اراضی بی کیفیت و کم بهره مصرف می کنیم در حالی که می توان با اصلاح قانون این آب را به اراضی پربازده انتقال داد.
ترابی موسوی، اظهار کرد: متاسفانه صدور بخشنامه های ناگهانی باعث اجرا نشدن صحیح کشاورزی قراردادی می شود به عنوان مثال پس از دو
تعداد بازدید : 1
صفحه 3
را بخوانید
معاون پارلمانی رئیس جمهور مطرح کرد:
حمایت دولت از توسعه صنعتی رفسنجان
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اعلام حمایت از سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: با ارائه اطلاعات در مورد ظرفیتهای منطقه به معاونت پارلمانی، کارها را پیگیری میکنیم.
سید محمد حسینی معاون پارلمانی ریاست جمهوری در دیدار با مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان با اشاره به پروژه انتقال آب خلیج فارس به مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، اظهار کرد: انتقال آب از مجتمع مس به منطقه ویژه رفسنجان برای پروژه های موجود مس در این منطقه، مشکل کمبود آب منطقه را تا حد زیادی رفع میکند.
وی با اعلام حمایت از سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: با ارائه اطلاعات در مورد ظرفیتهای منطقه به معاونت پارلمانی، کارها را پیگیری میکنیم ضمن آنکه کارها چون اشتغال ایجاد میکنند برای مسئولین انگیزه ایجاد میشود که سریع تر کار پیش برود.
حسینی گفت: با توجه به کمبود آب و تک محصولی بودن رفسنجان این شهر
تعداد بازدید : 1
صفحه 3
را بخوانید
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
تعیین راهکارهای بازگشت منابع حاصل از صادرات
-
اقتصاد در مرز رونق و رکود
-
آزادی واردات نهاده کشاورزی در برابر ارز صادراتی
-
حمایت دولت از توسعه صنعتی رفسنجان


انتخاب هفته نامه :