|
رکورد جدید حفاری عمیقترین گمانه اکتشافی مس
تعداد بازدید : 0
معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس از ثبت رکورد جدید حفاری عمیق ترین گمانه اکتشافی در شرکت ملی صنایع مس ایران خبر داد. بهروز رحمتی گفت: رکورد حفاری عمیقترین گمانه اکتشافی شرکت ملی صنایع مس ایران، در ۱۶ آبانماه امسال در کانسار B سرچشمه (سریدون) جابجا شد. وی افزود: این رکورد با حفاری گمانه اکتشافی با عمق بیش از ۱۵۰۵ متر، توسط شرکت پویا مس ایرانیان متعلق به شرکت ملی صنایع مس ایران، ثبت شد. به گفته رحمتی پیش از این، گمانه اکتشافی در همین کانسار با عمق ۱۴۰۰ متر، حفر شده توسط شرکت پارسیس کانی در مهرماه سال گذشته به عنوان عمیق ترین گمانه اکتشافی این شرکت ثبت شده بود.
تامین مالی زنجیرهای فراگیر میشود؟
چالشهای ۸گانه پلتفرم جدید وام صنایع
تعداد بازدید : 1
پلتفرم جدید وام به تولید که از زمستان سال گذشته رونمایی شد، تا چه اندازه به کار بنگاهها میآید؟ آیا اجرای این شیوه تامین مالی، علاوه بر صنایعی نظیر فولاد، سیمان و خودروسازی، به سایر صنایع نیز تسری مییابد؟.
تامین مالی زنجیرهای (SCF) قحطی منابع در بانکها را از بین میبرد؟ بازوی پژوهشی صمت این سوالات را بررسی و این طور تحلیل کرده که برای اجرای صحیح ساختار این نوع تامین مالی، لازم است که ارکان سهگانه مدیریت زنجیره تامین (جریان کالا، اطلاعات و مالی) مورد توجه قرار گیرند. در واقع بدون فراهم کردن زیرساختهای فیزیکی (لجستیکی) و تبادل اطلاعات، امکان توسعه تامین مالی زنجیرهای وجود ندارد.
به عبارت دقیقتر، ابتدا باید حلقههای مختلف خریدار و فروشنده در یک زنجیره تامین، شناسایی شده و بعد از هماهنگی کامل حلقهها و احصا فرآیند جریان نقدینگی و کالا بین آنها، صورتحساب الکترونیک معاملات فیمابین در سامانه جامع تجارت به ثبت رسیده باشد. در نهایت پلتفرم یا نهاد مالی پس از بررسی اسناد مطالبات و اعتبارسنجی، نسبت به تامین مالی زنجیرهها از طریق یکی از ابزارهای موجود اقدام میکند.
در مجموع برخی از زیرساختهای اجرای برنامه SCF نظیر تعریف امضای الکترونیک، فاکتور الکترونیک و برات الکترونیک عملیاتی شده است و بخشی از صنایع کشور به صورت پایلوت و آزمایشی به سمت تامین مالی زنجیرهای حرکت کردهاند و در بانک مرکزی دایرهای برای این موضوع شکل گرفته و همزمان وزارت اقتصاد و وزارت صمت در حال فراهم کردن الزامات اجرایی آن هستند.
ابعاد پیچیده طرح سیاستگذار
رویکرد تامین مالی زنجیرهای اگرچه دارای مزیتهای متعددی است، با این حال میتواند مشکلات و پیچیدگیهایی را نیز به دنبال داشته باشد. فقدان دانش و اطلاعات از این شیوه تامین مالی میان شرکتها، نهادهای مالی و دستگاههای دولتی از جمله چالشهاست.
در واقع بسیاری از فعالان اقتصادی با ابزارهای تعهد پرداخت و فروش اعتباری بهطور کامل آشنایی ندارند. کمبود زیرساختهای حوزه تکنولوژی و فناوری اطلاعات جهت تبادل اطلاعات و پردازش تراکنشهای مالی میان خریداران، فروشندگان و نهادهای مالی معضل دیگر است.
چالش اعتبارسنجی خریداران با توجه به عدم توسعه مطلوب نظام اعتبارسنجی در کشور؛ چالش مدیریت اسناد دریافتنی و مدیریت سررسید آنها با حسابهای پرداختنی و ریسک ورشکستگی؛ چالش وصول مطالبات و هزینههای عملیات حسابداری و پیگیری حقوقی مطالبات از مشتریان؛ عدم وجود سامانه الکترونیک معاملاتی B۲B در کشور؛ احتمال وقوع شکست هماهنگی و عدم اعتماد میان مشارکتکنندگان در یک زنجیره از جمله معضلات این شیوه تامین مالی است.
همچنین باید به وجود ریسک اعتباری در فرآیندهای پرداخت و احتمال تاخیر و نکول در پرداخت که میتواند منجر به افزایش مطالبات معوق شود نیز اشاره کرد؛ بهطوریکه اگر یکی از حلقهها یا یکی از طرفین یا نهادها به تعهداتش عمل نکند، به صورت اثر دومینو به مابقی مشارکتکنندگان سرایت میکند.
راهکار توسعه تامین مالی زنجیرهای
در این میان، راهکارهای توسعه تامین مالی زنجیرهای و عملیاتی شدن آن چیست؟ اولین موضوع به تکمیل زیرساختهای تامین مالی زنجیرهای برمیگردد. بخش مهمی از الزامات عملیاتی شدن تامین مالی زنجیره تولید به وجود زیرساختهایی مربوط است که بتواند بنگاههایی را که در یک زنجیره هستند برای تامین مالی آماده کند. در عمل لازم است به شیوهای احراز هویت بنگاهها صورت گیرد. اطلاعات مرتبط با مبادلات آنها شامل فاکتورهای الکترونیک و قراردادهایشان انباشت شود تا بتوان صحت مبادلات و منابع جابهجا شده را راستیآزمایی کرد. ضمن آنکه لازم است ابزار پرداختی معرفی شود که بتواند قدرت خرید را بین حلقههای زنجیره جابهجا کند.
ضرورت تشویق بنگاههای بزرگ
مسئله دیگر تشویق بنگاههای بزرگ به عنوان پیشران در بکارگیری این شیوه تامین مالی است. بهطور معمول مهمترین مسئله در تامین مالی زنجیره تولید آن است که بنگاه بزرگ که نقش ضمانتکننده کل زنجیره تامین را بر عهده دارد، نسبت به تغییر شیوه و ورود به این فضا مقاومت دارد. از این رو، پیشنهاد ارائه مشوق به بنگاه به ویژه بنگاههای بزرگ برای ورود به SCF مفید خواهد بود. مورد دیگر دقت در انتخاب صنایع پایلوت است. به منظور اجرای آزمایشی طرح، انتخاب صنایع پایلوت هم مهم است، برای مثال اگر صنایعی که دخالت دولت در آنها پررنگتر است، انتخاب شوند، احتمال موفقیت طرح پایینتر از انتخاب صنعتی خواهد بود که آزادی عمل بیشتری دارد.
از دیگر الزامات کمککننده ورود به این شیوه تامین مالی استفاده از اطلاعات موجود در سامانههای مختلف نظام بانکی است تا بتوان زنجیرهها، اجزای این زنجیره و نقش آنها را دقیقتر شناسایی کرد. علاوه بر این، با گسترش و بهروزرسانی پلتفرمها، میتوان سیستمهای طرحریزی منابع و سیستمهای حسابهای دریافتنی و پرداختنی را یکپارچه کرد.
کدام صنایع مشمول طرح پایلوت شدند؟
هر چند طرح SCF به طور آزمایشی و با استفاده از برخی تکنیکها، برای برخی صنایع نظیر فولاد، سیمان و خودروسازی در حال اجراست، ولی میتوان در کنار تکنیکهای موجود با استفاده از روشهای دیگری مانند تامین مالی شبکه پخش محصول (تامین مالی توزیع) یا استفاده از توسعه کارت اعتباری متصل به زنجیره تامین، دامنه طرح را به تدریج به بخشهای مختلف اقتصاد و مصرفکننده نهایی گسترش داد. ضمن آنکه به موازات طرح آزمایشی، تامین مالی زنجیره کشاورزی و صنایع غذایی از طریق اقداماتی نظیر اصلاح لایحه وثایق و قابلیت توثیق قراردادهای کشاورزی، توسعه شرکتهای پیشران کشاورزی، همچنین توسعه شرکتهای مدیریت زنجیره تامین کشاورزی را در دستور کار قرار داد. به گزارش فردای اقتصاد، در مجموع باید علاوه بر اینکه باید شرکتهای اعتبارسنجی و رتبهبندی توسعه پیدا کنند و اطلاعات جمعآوری شده مورد استفاده نظام بانکی قرار گیرد، میتوان از اطلاعات اشخاص حاضر در زنجیره تامین نیز برای اعتبارسنجی متقاضیان منابع مالی استفاده کرد. در نهایت بانک مرکزی باید بتواند به عنوان بازیساز تامین مالی زنجیره تولید در آمادهسازی زیرساختها و قوانین مناسب نقش ایفا کند. ضمن اینکه، طرحهای تشویقی از سوی بانک مرکزی برای بانکهای درگیر، تسریع در تدوین و ابلاغ شیوهنامه اجرایی عاملیت، تکمیل زیرساختهای فناوری اطلاعات، توسعه شرکتهای مدیریت زنجیره تامین با نظارت و راهبری وزارت صمت میتواند راهاندازی این شیوه تامین مالی را تسریع کند.
کمیته تامین داخلی خرما تشکیل شد؛
بازارهای صادراتی خرمای ایران در حال کوچک شدن
تعداد بازدید : 1
مقداد تکلو زاده، دبیر انجمن ملی خرمای ایران معتقد است؛ هر چند محصولات مزیت دار ایرانی همواره در بازارهای خارجی مشتریان خود را داشته است اما، افزایش نرخ تورم بهگونهای است که دیگر نمی توان آن را به واردکنندگان تحمیل کرد و باید آماده افت بیشتر صادرات با افزایش تورم باشیم.
ایران با وجود قرار گرفتن در جایگاه پنجم تولید خرمای جهان، بازار صادراتی در خور ندارد. در این شرایط کارشناسان، با توجه به افزایش نرخ تورم داخلی روزهای نه چندان روشنی را برای آینده آن پیش بینی می کنند.
مقداد تکلو زاده، دبیر انجمن ملی خرمای ایران، در اینباره با اشاره به میزان تولید خرمای کشور در سالجاری، اظهار کرد: امسال نسبت به سال گذشته افزایش تولید خرما داشته ایم و میزان آن به یک میلیون و ۳۰۰هزار تن رسیده است.
وی ادامه داد: این افزایش تولید در حالی بوده است که در استان های خرما خیر کشور مانند سیستان و بلوچستان و بوشهر بخشی از محصول تحت تاثیر سیل و بارندگی های شدید و بی موقع از دست رفته است.
به گفته تکلوزاده؛ رشد تولید خرما در حالی است که، بازارهای صادراتی این محصول مزیت دار در حال کوچک شدن است.
وی تصریح کرد: ادامه سیاست مخرب پیمان سپاری ارزی و نوسان نرخ ارز از مشکلات گذشته بازار خارجی خرمای کشور بوده است اما، مشکلات جدیدی نیز به آن ها اضافه شده است.
تکلوزاده با اشاره به اثر جنگ اوکراین بر بازار جهانی محصولات کشاورزی، خرما را از محصولاتی برشمرد که جنگ اوکرانی اثر منفی زیادی بر بازار صادراتی آن داشته است.
وی افزود: اوکراین هم از نظر میزان مصرف و هم از نظر ترانزیت برای صدور خرمای ایرانی اهمیت زیادی برای ما داشت که با شروع جنگ دچار مشکل شد.
تکلوزاده همچنین، تاثیر جنگ اوکراین بر اقتصاد اروپا را نیز از عواملی برشمرد که بازار صادراتی خرمای ایران را با چالش مواجه کرده است.
دبیر انجمن ملی خرمای ایران اما، مهمترین مشکل و تهدید برای بازار صادراتی خرما کشور را تورم داخلی عنوان کرد.
تکلوزاده توضیح داد: هر چند محصولات مزیت دار ایرانی همواره در بازارهای خارجی مشتریان خود را داشته است اما، افزایش نرخ تورم به اندازه ای است که دیگر نمی توان آن را به واردکنندگان تحمیل کرد.
وی اضافه کرد: در صورت ادامه افزایش نرخ تورم، باید آماده افت بیشتر صادرات محصولات کشاورزی باشیم.
تکلو زاده در پاسخ به این پرسش که وضعیت بازار داخلی خرما را چگونه ارزیابی می کنید، گفت: بیشترین مصرف خرما در بازار داخلی مربوط به ماه های منتهی به رمضان است که، امسال برای مدیریت بهتر آن به نفع مصرف کننده و تولیدکنده برنامه ریزی شده است.
به گزارش اقتصادآنلاین، وی از تشکیل "کمیته تامین داخلی خرما" خبر داد و افزود: این کمیته با هدف تنظیم بازار خرما در داخل کشور تشکیل شده است تا ضمن کنترل قیمت در ایام خاص و پر مصرف مانند ماه رمضان، تامین را نیز مدیریت کند.
پاس گلِ گلگهر با تامین مالی از بازار سرمایه؛
عرضه صکوک اجاره ۶۸هزار میلیارد ریالی گلگهر
تعداد بازدید : 1
شرکت معدنی و صنعتی گلگهر یکی از بزرگترین تامین مالیهای خود را از محل اوراق اجاره انجام داد. بر این اساس و با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار، صکوک اجاره شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به مبلغ ۶۸ هزار میلیارد ریال از طریق بورس اوراق بهادار به مدت سه روز کاری عرضه شد.
این اوراق اجاره در نمادهای صگل۵۰۹، صگل۰۵۰۹، صگل۰۵۹، صگل۵۹ و صگل۰۰۵۹ عرضه عمومی شد.
تامین مالی کم هزینه به روش گل گهر
از مزیت های این اقدام از سوی صنعتی و معدنی گل گهر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱-هزینه تامین مالی از بازار سرمایه کمتر از بازار پول است.
۲-تامین مالی های انجام شده از طریق بازار سرمایه بلند مدت است.
۳-میزان تامین مالی از بازار سرمایه ارقام بزرگتری است.
۴-پرداخت اصل سرمایه در انتهای دوره است.
سرمایههای خرد اما پر بازده
از دیگر مزیت های تامین مالی از بازار سرمایه به کارگیری سرمایه خرد در راستای خلق ارزش است که گلگهر توانسته از این ابزار نوین مالی بهره مند شود و تا کنون بیش از ۸ هزار میلیارد تومان تامین مالی از بازار سرمایه را عملیاتی کند.
که آخرین آن تامین مالی ۶۸۰۰ میلیارد تومانی است که از روز چهارشنبه دوم آذر ماه آغاز و سه روز کاری ادامه داشت.
تجربیات قبلی گل گهر در تامین مالی
- تامین مالی ۱۲۰۰ میلیارد تومانی به منظور تامین سرمایه لازم برای خرید سنگ خطوط ۵و۶و۷ کنسانتره گلگهر.
- تامین مالی ۳۰۰ میلیارد تومانی به منظور مشارکت در افزایش سرمایه شرکت تامین انتقال آب خلیج فارس و سنگ آهن گهر زمین ( این تامین مالی منجر شد تا منطقه گلگهر مشکلی در تامین آب در کویر مرکزی نداشته باشد)
هدف تامین ۶۸۰۰ میلیارد تومانی
- تامین سرمایه در گردش توسعه خطوط گندله سازی ۱و۲ به ارزش ۳۵۰۰ میلیارد تومان.
-اجرای پروژه سولفور زدایی از گازهای خروجی گندله سازی شماره ۱ و تولید سولفات آمونیوم به ارزش ۱۲۰۰ میلیارد تومان.
- تکمیل خطوط انتقال گاز از ارسنجان به پاریز برای تامین گاز افزایش ظرفیت نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی گهرانرژی و کارخانجات صنعتی منطقه و سرمایه مورد نیاز برای خرید سنگ آهن خطوط تولید.
تامین مالی از بازار سهام به نفع صنعت، اشتغال و سهامداران
با توجه به نرخ بازده اوراق افرادی که سرمایه های مازاد دارند از مزایای آن بهره مند خواهند شد و با تجمیع دارایی های خرد شرکت های تولیدی امکان خلق ارزش و توسعه اشتغال را خواهند داشت به نحوی که با نرخ های به مراتب پایین تر از بازار پول با مبالغی بسیار بیشتر و بازپرداختی بلند مدت امکان خواهند داشت تا طرح های توسعه را با نرخ های جذابی تکمیل کنند و جامعه را از عواید آن منتفع کنند.
یکی از تامین مالیهای کم هزینه برای شرکت ها پس از افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات استفاده از اوراق بدهی است که این بار گل گهر تامین مالی از محل اوراق اجاره با توثیق سهام را اجرایی کرد.
خلق ارزش به روش گلگهر
گلگهر را می توان یکی از شرکت های پیشتاز در بکارگیری از ابزارهای مالی دانست چرا که تاکنون بیش از ۸هزار میلیارد تومان از بازار بدهی تامین مالی کرده است اقدامی که منجر به پیشبرد اهداف توسعه ای این شرکت بوده است.
از طرفی گلگهر به جای عرضه گسترده سهام برای تامین مالی با توثیق دارایی های خود هم از بازار سهام حمایت های لازم را می کند و هم شرایط لازم را برای بهره مندی سرمایه گذاران خرد فراهم کرده و هم با تامین منابع لازم برای پیشبرد طرح های توسعه ای در راستای افزایش بیش از پیش حقوق سهامداران خود تلاش می کند.
در دیدار رییس اتاق کرمان با مدیرعامل شرکت مس مطرح شد
هدفگذاری برای توسعه صنایع پاییندستی مس
تعداد بازدید : 0
در دیدار رییس اتاق کرمان
با مدیرعامل شرکت مس مطرح شد
هدفگذاری برای توسعه صنایع پاییندستی مس
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در نشستی مشترک با رئیس اتاق بازرگانی کرمان، با اشاره به اینکه کرمان قطب تولید مس کشور است،گفت: اتاق کرمان برای تحقق توسعه صنایع پایین دستی، ایجاد ارزش افزوده بیشتر و جلوگیری از خام فروشی، پروژه های پایین دستی مس را هدفگذاری و سرمایهگذاران را برای مشارکت در اجرای این طرحها دعوت کند.
علی رستمی، بیان کرد: طی سال ها فعالیت، تولید مس از ۱۴۰ هزار تن به ۲۵۰ هزار تن رسیده اما تولیدات صنایع جانبی مس از ۷۰ هزار تن به ۴۰ هزار تن کاهش یافته که به همین دلیل برنامه ریزی برای گسترش تولیدات جانبی مس ضروری است و به همکاری اتاق کرمان برای راه اندازی سه تا چهار پروژه ذوب برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر نیاز داریم. وی اظهار کرد: همچنین از مرحله اکتشاف تا پایین دست، ضعف اساسی در دستگاه های حفاری وجود دارد که در این زمینه فقط دو شرکت مهندسی و حفاری اکتشافی فعال هستند و باید برای راه اندازی تعداد بیشتر این شرکت ها برنامه ریزی کرد.
رستمی، در بخش دیگری با اشاره به شرکت های دانش بنیان و برنامه ریزی شرکت مس برای فعالیت بیشتر در این زمینه خاطرنشان کرد: آمادگی خود را برای مشارکت و همکاری با شرکت های دانش بنیان اعلام می کنیم تا بتوانند با شتاب دهی بیشتر در استان و کشور رشد کنند. مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، در رابطه با پویش کرمان دانا گفت: پویش مدرسه سازی"کرمان دانا" بسیار پیشرفته، عالمانه و آینده نگرانه است که امیدواریم همه بتوانیم در این مسیر قدم های بزرگی برداریم.
در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان گفت: اتاق کرمان در بخش های مختلف با کمک فعالان اقتصادی فعالیت های عام المنفعه انجام داده و در ادامه پویش کرمان دانا با توجه به کمبودهای آموزشی شهر و استان کرمان تشکیل شد و قرار است ۱۲۰ مدرسه با کمک فعالان اقتصادی ساخته شود.
سیدمهدی طبیب زاده، به ساختمان بدون استفاده یکی از کارخانجات قبلی در شهر کرمان با امکانات زیرساختی اشاره کرد و گفت: شرکت مس تواند این مجموعه را از بنیاد مستضعفان بگیرد و در اختیار مراکز شتاب دهنده قرار دهد تا بتوان به تولید ثروت پرداخت. وی ادامه داد: علاوه بر مدرسه سازی فعالیت هایی مانند مهارت آموزی نیز آغاز شده که در این زمینه در رودبار مجتمع آموزشی مهارت آموزی به صورت شبانه روزی برای دانش آموزان در حال راه اندازی است. طبیب زاده تصریح کرد: به دنبال راه اندازی پروژه ای به نام مدارس پرورش استعدادهای فنی و حرفه ای در کنار کارخانه ها و واحدهای تولیدی هستیم که این موضوع با جدیت پیگری می شود.
در پایان رئیس اتاق کرمان از شرکت ملی صنایع مس ایران درخواست کرد برای احداث ۱۰ مدرسه در پویش کرمان دانا مشارکت نماید.
در نامهای با موضوع نحوه عرضه کاتد
در بورس کالا مطرح شد؛
پیشنهاد مدیرعامل مس باهنر به وزیر صمت
به دنبال تغییر در شیوه عرضه کاتد مس در بورس طی چند هفته اخیر، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر کرمان در نامهای به وزیر صمت بر ضرورت همکاری بیشتر با واحدهای تولیدی فعال در صنعت مس برای تامین کاتد از بورس کالای ایران تاکید کرد.
در بخشی از متن این نامه آمده است: اخیرا در برنامه فروش شرکت ملی مس علاوه بر فروش به صورت ۵۰ درصد نقدی و ۵۰ درصد LC دو ماهه با نرخ ۱.۷۵ درصد ماهیانه و به شیوه حراج ( به دلیل حضور خریداران متعدد تولیدی و غیرتولیدی) در برنامه فروش قرار گرفته است. حال آنکه این روند طی سالیان گذشته و تا پایان سال ۱۴۰۰ معادل ۱۰ درصد نقد و ۹۰ درصد LC چهار ماهه با نرخ ۱.۲۵ درصد و شیوه معمول بورس کالا در فروش بوده است که این تغییر پی در پی سیاستهای نحوه فروش شرکت ملی مس (۵۰ درصد نقدی و شیوه عرضه کمتر از تقاضا) باعث ایجاد ۲۰ تا ۳۰ درصدی نرخ محصولات نسبت به نرخ جهانی (LME) خواهد شد.
از سوی هیئتمدیره صنایع مس افق انجام شد؛
معرفی سرپرست شرکت صنایع مس افق کرمان
هیئتمدیره شرکت صنایع مس افق کرمان، طی حکمی عباس پورافغان را بهعنوان سرپرست جدید این شرکت منصوب کرد.
به گزارش روابطعمومی هلدینگ سرمایه گذاری مس سرچشمه،بر اساس این حکم، عباس پورافغان به عنوان سرپرست شرکت صنایع مس افق کرمان منصوب شد. این حکم در تاریخ سهشنبه اول آذرماه ۱۴۰۱ با حضور مدیران، معاونان و اعضا هیات مدیره موسسه صندوق بازنشستگی مس، هلدینگ سرمایه گذاری مس سرچشمه و شرکت صنایع مس افق کرمان ابلاغ شد و از خدمات مدیرعامل سابق این شرکت محمدحسین زینلی تقدیر به عمل آمد.
بازار جهانی پسته تقدیم آمریکا شد؟
افت ۶۰ درصدی صادرات پسته
تعداد بازدید : 0
بازار جهانی پسته تقدیم آمریکا شد؟
افت ۶۰ درصدی
صادرات پسته
براساس آمار گمرک در هفت ماهه سال جاری، صادرات پسته نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۰ درصد افت کرده است. میزان صادرات پسته ایران در بازه مورد بررسی ۳۲ هزار تن گزارش شده است؛ درحالی که این رقم سال گذشته ۸۰ هزار تن بود.
براساس آمار گمرک ایران در هفت ماهه سال جاری نزدیک به ۳۳ هزار تن انواع پسته صادر شده است که ارزش آن بالغ بر ۱۷۲ میلیون و ۸۰۸ هزار تن است. این پسته ها در تمام سالهای اخیر به ۷۵ کشور جهان صادر شده است. طبق اعلام وزارت جهادکشاورزی سال گذشته این رقم ۸۰ هزار تن به ارزش ۵۳۳ میلیون دلار بوده است. میزان صادرات در پایان سال گذشته نیز طبق اعلام گمرک ۱۳۵هزار و ۳۲۲تن به ارزش ۹۱۴میلیون و ۴۲۷هزار و ۸۲۶ دلار بوده است. محمد صالحی، رئیس هیاتمدیره انجمن پسته ایران در این باره گفت: حدود دو سال متوالی است که ما با سرمازدگی مواجه هستیم، اما گذشته از سرمازدگی صادرکنندگان مشکل رفع تعهد ارزی دارند، در واقع از سالگذشته که دولت صادرکنندگان پسته را موظف کرده است، پستهای که با ارز آزاد میخرند را در نیما عرضه کنند؛ صادرکنندگان دیگر تمایلی به صادرات ندارند، چون این اتفاق بهشدت به صادرکنندگان آسیب میزند. او افزود: همین الان ما پسته را با نرخ آزاد بخریم و بعد بخواهیم در نیما عرضه کنیم باید ۱۵درصد زیر قیمت پسته را تحویل بدهیم. براین اساس نیز بهرغم اینکه درحالحاضر انبارهای کشاورزان و صادرکنندگان مملو از پسته است، ولی صادرکنندگان تمایلی به صادرات ندارند. صالحی در مورد قیمت جهانی پسته نیز گفت: ما مشکلی در قیمتگذاری در بازار جهانی نداریم؛ چون غیر از آمریکا رقیبی نداریم. آمریکا یک رقم پسته دارد و قیمت آن نیز ۸هزارو ۴۰۰ الی ۸هزارو ۵۰۰ دلار در تن است، در مقابل ایران چند رقم پسته دارد؛ براین اساس ارقام ریز پسته را زیر ۸هزار دلار و ارقام درشت پسته را ۹هزار دلار عرضه میکنیم.
به باور فعالان اقتصادی این حوزه یکی از مسائل مهم و چالش برانگیز میزان تولید است. صالحی در این باره گفت:سال ۱۳۹۹ میزان تولید پسته ۲۲۰هزار تن بود؛ این رقم در سالگذشته ۷۰هزار تن افت کرد. در سالگذشته ما ۱۵۰هزار تن پسته تولید کردیم. پیشبینی میشود امسال این رقم به ۱۳۵هزار تن برسد. این روند نیز ناشی از سرمازدگی شدید در سالهای اخیر بود. گذشته از اینکه کشاورزان پول کافی برای اصلاح باغات خود نداشتند.
با راهبری ایمیدرو و مشارکت میدکو و گلگهر صورت گرفت؛
تاسیس صندوق
پژوهش و فناوری فولاد
با تشکیل جلسه تعیین درصد سهم مشارکت ۱۰ شرکت معدن و صنایع معدنی در تاسیس "صندوق پژوهش و فناوری فولاد" و با راهبری ایمیدرو، این صندوق در آستانه تاسیس قرار گرفت.
شرکت های فولاد مبارکه، چادرملو، گل گهر و فولاد خوزستان، ذوب آهن، میدکو، کاوه پارس، فولاد خراسان، فولاد آلیاژی ایران و فولاد تکنیک از سهامداران این صندوق به شمار می روند.
ارایه تسهیلات به شرکت های دانش بنیان و سازندگان داخلی دارای شرایط، ارایه خدمات ضمانت نامه ای برای طرح های بومی سازی و سرمایه گذاری خطرپذیر در طرح های فناورانه بومی سازی در زنجیره آهن و فولاد از اهداف تاسیس این صندوق است.
طبق هماهنگی بین ایمیدرو، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و صندوق پژوهش و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تشکیل صندوق پژوهش و فناوری زنجیره آهن و فولاد در دستورکار ایمیدرو قرار گرفت. مقرر شد این صندوق با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیارد تومان با همکاری و مشارکت ایمیدرو و شرکت های بزرگ زنجیره فولاد، معاونت پژوهش و فناوری ریاست جمهوری و انجمن تولیدکنندگان فولاد تأسیس شود.
در اجلاس سراسری نشان تعالی کیفیت
صورت گرفت؛
اهدای نشان
لیاقت و ارزشآفرینی ملی
به گهرزمین
در سومین اجلاس سراسری نشان تعالی کیفیت که در سالن همایشهای سازمان صدا و سیما برگزار شد،نشان لیاقت و ارزشآفرینی ملی به شرکت گهرزمین اهدا شد. در این مراسم که با حضور بیش از ۵۵ شرکت صنعتی و معدنی برگزار گردید، ضمن معرفی دستاوردها و افتخارات شرکت گهرزمین؛ نشان لیاقت و ارزشآفرینی ملی به این شرکت اهدا شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت سنگاهن گهرزمین، در این همایش که دکتر محمدرضا خضریپور، عضو هیات مدیره و معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی گهرزمین و نعیم زیدآبادینژاد مدیر سیستمها و روشهای گهرزمین حضور داشتند؛ به نمایندگی از طرف مدیرعامل شرکت گهرزمین نشان لیاقت و ارزش آفرینی ملی را دریافت کردند.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
رکورد جدید حفاری عمیقترین گمانه اکتشافی مس
-
چالشهای ۸گانه پلتفرم جدید وام صنایع
-
بازارهای صادراتی خرمای ایران در حال کوچک شدن
-
عرضه صکوک اجاره ۶۸هزار میلیارد ریالی گلگهر
-
هدفگذاری برای توسعه صنایع پاییندستی مس
-
افت ۶۰ درصدی صادرات پسته


انتخاب هفته نامه :