|
شاخص محیط کسبوکار استان کرمان در پاییز ۱۴۰۱ روی رقم ۶.۲۴ ایستاد؛
ورق محیط کسب و کار نامساعد کرمان بر میگردد؟
تعداد بازدید : 5
صفحه 3
را بخوانید
ذینفع کردن عموم مردم در مولدسازی؛
مولدسازی برد - برد امکانپذیر است؟
با رونمایی از فاز اول سایت مولدسازی داراییهای دولت در روزهای جاری، مولدسازی رسما آغاز شد. به گفته وزیر اقتصاد حالا قرار است این پروژه در اتاق شیشهای ۸۵ میلیون نفری و نظارت همگانی انجام گرفته تا املاک راکد، موجب تسریع پروژههای عمرانی ناتمام شوند. طرحی که حداقل روی کاغذ میتواند تبدیل به احسن شود و با رسیدن به هدف اصلی خود یعنی مولدسازی، ارزش افزوده مناسبی را نیز برای اقتصاد کشور ایجاد کند. اما بهترین مسیر مولدکردن داراییهای راکد دولت چیست؟ این پروژه چگونه میتواند بازی برد–بردی را برای دولت و مردم و در عین حال بازارها و اقتصاد رقم بزد؟
هفتمین روز بهمنماه بود که پایگاه اطلاعرسانی دولت جزییات مصوبه «مولدسازی داراییهای دولت» را منتشر کرد. بر اساس این مصوبه قرار است یک هیات ۷ نفره متشکل از معاون اول رئیسجمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان بودجه و برنامه، یک نماینده از طرف رئیس مجلس و یک نماینده از طرف رئیس قوه قضائیه با اختیاراتی گسترده و مصونیت قضایی به عنوان «هیات عالی مولدسازی» تشکیل شود تا منابع ۱۰۸ هزار میلیارد تومانی دیده شده در لایحه بودجه ۱۴۰۲، از این محل محقق شود.
امروز نیز احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست رونمایی از فاز اول سایت مولدسازی داراییهای دولت به برخی نگرانیهای مطرح شده در خصوص چگونگی تحقق رقم ۱۰۸ همتی دیده شده در بودجه ۱۴۰۲ عنوان کرد: «یکی از سوالاتی که در کمیسیون تلفیق از من پرسیدند این بود که چگونه قرار است عددی که در لایحه بودجه سال آینده برای فروش امول دولت پیشبینی شده است محقق شود، باید بگویم موضوع درآمد صوری نیست بلکه دولت با این اهرم جدید میتواند طرحهای عمرانی نیمه تمام خود را تمام کند امیدواریم از این طریق پیشبینی ۱۰۰ همتی محقق شود.» اما دلیل نگرانی مردم و کارشناسان در خصوص طرح مولدسازی داراییهای مازاد دولت چیست؟ چگونه میتوان سرمایهگذاری مولدی از طریق این داراییها رقم زد؟ اصلا سرمایهگذاری چیست؟
چرا سرمایهگذاری در ایران جایگاهی ندارد؟
سرمایهگذاری در ادبیات رایج اقتصادی، «تشکیل سرمایه» است. این تشکیل سرمایه در دو گروه خرید تجهیزات و ساختمان (که قرار است این تجهیزات به علاوه سایر منابع مورد نیاز تولید از جمله نیروی کار در آن شروع به فرایندی تولیدی کنند) خلاصه میشود. با این تعاریف، سرمایهگذاری در ایران آنگونه که باید جایگاهی ندارد و در عوض به شکل سنتی، ایرانیها علاقه وافری به خرید ملک و ملاکی دارند و بعضا حتی نام «سرمایهگذاری» بر این فعالیت گذاشته میشود؛ این در حالی است که خرید ملکهای مسکونی نمیتواند به فعالیت مولد اقتصادی منجر شود. اما دلیل تمایل به خرید اینگونه داراییها و ورود به بازارهای سفتهبازانه در ایران چیست؟
تعداد بازدید : 0
صفحه 2
را بخوانید
شرکت ملی صنایع مس و صندوق توسعه ملی تفاهمنامه همکاری امضا کردند؛
مشارکت و سرمایهگذاری 2 میلیارد دلاری در طرحهای توسعه صنعت مس
با حضور علی رستمی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس و مهدی غضنفری رئیس هیأتعامل صندوق توسعه ملی تفاهمنامه مشارکت و سرمایهگذاری این صندوق در بخش زنجیره صنعت مس از معدن تا پاییندست و در راستای بهفعل درآوردن استعدادها و ظرفیتهای معدن به امضای طرفین رسید.
در این آیین که سید مجید هدایت رییس هیات مدیره، رضا صالح عضوهیأت عامل و معاون منابع و مصارف، محمد جواد دانش معاون سرمایهگذاری داخلی صندوق توسعه ملی نیز حضور داشتند تفاهمنامه مشارکت و سرمایهگذاری ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در طرحهای ۱۵ میلیارد دلاری توسعه صنعت مس به امضا رسید.
سید مجید هدایت رئیس هیأت مدیره شرکت ملی مس، در این نشست با ارایه گزارشی از میزان ذخایر و وضعیت صنعت مس، در خصوص برنامه تولید مس در قالب «برنامه نهضت پیشرفت و تحول
تعداد بازدید : 1
صفحه 4
را بخوانید
مشتریان پسته ایران کجا رفتند؟
ریزش مشتریان طلای سبز
طبق آمار رسمی گمرک، صادرات پسته در ۱۰ ماهه گذشته با کاهش ۶۱ درصدی نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته مواجه شده است و مشتریان طلای سبز ایرانی در این بازه زمانی نسبت به سال گذشته ریزش داشته اند.
در ۱۰ ماهه امسال بالغ بر ۴۶ هزار و ۳۴۶ تن و ۴۷۲ کیلوگرم انواع پسته و مغز پسته به ۵۲ کشور مختلف به ارزش ۳۲۷ میلیون و ۶۲۳ هزار و ۶۴۳ دلار صادر شده که بیش از ۸۹۳۵ میلیارد و ۵۵۷ میلیون تومان ارزش ریالی آن است.
اردون، ارمنستان، ازبکستان، اسپانیا، استرالیا، اسلواکی، افغانستان، آلبانی، آلمان، امارات متحده عربی، انگلستان، اوکراین، ایتالیا، بحرین، برزیل، بلاروس، بلژیک، پاکستان، تاجیکستان، تایلند، تایوان، ترکمنستان، ترکیه، جمهوری مقدونیه (یوگسلاوی)، جمهوری آذربایجان، چین، ژاپن، سنگاپور، سوریه، سوئیس، صربستان و منتهنگرو، عراق، عمان، روسیه، فرانسه، فیلیپین، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کانادا، کویت، گرجستان، لبنان، لهستان، لیبی، مالزی، مکزیک، موریس،
تعداد بازدید : 0
صفحه 3
را بخوانید
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
ورق محیط کسب و کار نامساعد کرمان بر میگردد؟
-
مولدسازی برد - برد امکانپذیر است؟
-
مشارکت و سرمایهگذاری 2 میلیارد دلاری در طرحهای توسعه صنعت مس
-
ریزش مشتریان طلای سبز
انتخاب هفته نامه :