|
فعالان اقتصادی کرمان مسائل خود را مطرح کنند
تعداد بازدید : 0
نظر به رسالت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و با توجه به ظرفیت دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی به عنوان مجری برگزاری نشستهای شورا با حضور نمایندگان سه قوه و مدیران دستگاههای دولتی برای شناسایی موانع و مشکلات در بخشهای مختلف اقتصادی استان، اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، تولیدکنندگان، صاحبان صنایع،بازرگانان و فعالان اقتصادی استان می توانند مسائل و مشکلات خود را برای جمعبندی و ارائه در جلسات آتی شورای گفتوگو تا ۲۰ اسفندماه سال ۱۴۰۱ براساس جدول زیر از طریق فرم نظرسنجی واقع در تارنمای اتاق و یا به صورت مکتوب به شماره فاکس ۳۲۵۳۵۲۶۸ و یا به آدرس ایمیل دبیر خانه شورا kccim.kppsd@gmail.com ارسال نمایند. با رأی سهامداران شرکت ملی صنایع مس ایران؛
«فملی» 60 هزار میلیارد تومانی شد
تعداد بازدید : 0
افزایش سرمایه 50 درصدی شرکت ملی صنایع مس ایران از محل سود انباشته در مجمع فوق العاده به تصویب رسید.
با این مصوبه سرمایه شرکت مس از محل سود انباشته به میزان 50 درصد از مبلغ 40 هزار میلیارد تومان به 60 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
مجمع شرکت ملی صنایع مس ایران روز دوشنبه 22 اسفند ماه درمحل همایش های بین المللی رازی با حضور سهامداران، نمایندگان سازمان بورس و حسابرسی، مدیرعامل و اعضای هیات مدیره برگزار شد.
۱۵ عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی کرمان انتخاب شدند؛
پایان ماراتن دهمین دوره انتخابات اتاق کرمان
تعداد بازدید : 0
اقتصاد کرمان: پرونده دهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی کرمان در ساعات پایانی روز شنبه ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۱ بسته شد. در دهمین دوره انتخابات اتاق کرمان، ۳۲۴ فعال اقتصادی استان کرمان به پای صندوق رای آمدند و ۱۵ نماینده خود در بخشهای چهارگانه بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی برگزیدند.
بر اساس اعلام انجمن نظارت بر انتخابات اتاق کرمان، ۱۵ منتخب این انتخابات شامل ۲ نفر از گروه معدن، ۳ نفر از گروه کشاورزی، ۵ نفر از گروه صنعت و ۵ نفر از گروه بازرگانی که بیشترین آرا را کسب کردند در جمع هیات نمایندگان دهمین دورۀ فعالیت اتاق کرمان قرار گرفتند.
در گروه بازرگانی، «حامد بدرآبادی» با ۱۸۵رای،«مجید حجتنوقی» با ۱۷۵رای، «محمد صالحی» با ۱۷۳ رای، «سیدآرش علوی» با ۱۶۸رای و «محمدرضا بهرامی» با ۱۵۱ رای به عنوان ۵ نفر برگزیده انتخاب شدند.
«محمدعلی محمدمیرزائیان» با ۱۹۳رای، «محمد افشاریپور» با ۱۵۵ رای، «حمید عزتآبادیپور» با ۱۵۲ رای، «علی نقوی» با ۱۴۵رای و «عباس جبالبارزیسربیژن» با ۱۰۹ رای، ۵ منتخب گروه صنعت هستند.
در گروه کشاورزی نیز «مظفر محمدی» با ۱۷۵رای، «جلیل کاربخشراوری» با ۱۵۴ رای و «سیدمحمدرضا ترابیموسوی» با ۱۰۵ رای سه نفر منتخب این گروه شدند.
در گروه معدن نیز «سیدمهدی طبیبزاده» با ۱۸۷ رای و «محسن ضرابی» با ۱۵۶ رای انتخاب شدند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق کرمان، در انتخابات اتاق کرمان ۶۷۲ نفر واجد شرایط بودند که ۳۲۴ نفر معادل ۴۸.۲۱ درصد در انتخابات شرکت کردند.
ائتلاف «پیشگامان توسعه» پیروز قطعی انتخابات
برای دومین دوره متوالی، پیروز قطعی انتخابات دوره دهم اتاق کرمان هم «ائتلاف پیشگامان توسعه» بود که هر ۱۵ نفر عضو آن توانستند به عضویت هیات نمایندگان اتاق کرمان درآیند. اعضای این ائتلاف که جمعی از شاخصترین چهرههای بخش خصوصی استان کرمان را در خود جای داده در دوره نهم هم توانسته بودند تمامی کرسیهای هیات نمایندگان اتاق کرمان را از آن خود کنند.
کمیسیون صنایع اتاق ایران در گزارشی پیشنهاد کرد
راهاندازی مراکز تعالی منطقهای در استانها
تعداد بازدید : 0
کمیسیون صنایع اتاق ایران در گزارشی پیشنهاد کرد ایجاد یک مرکز تعالی منطقهای مبتنی بر سه رکن ظرفیت منطقهای، متخصصان علمی و عملی، مدیران و تصمیم سازان با مدیریت استاندار میتواند محرک توسعه منطقه باشد.
کمیسیون صنایع اتاق ایران در این گزارش با عنوان «مراکز تعالی رشته فعالیتی؛ الگویی مبتنی بر توسعه منطقهای» به چالش فقدان خدمات مشاورهای در حلقههای قبل و پس از تولید به عنوان یکی از مشکلات مهم بنگاهها پرداخته است.
بر اساس این گزارش هرچند خدمات مشاورهای و پژوهشی در طیف وسیعی از نهادها و سازمانهای ذیربط ارائه میشود، اما ایجاد یک حلقه واسط (مرکز تعالی یا مرکز دانش) برای ارتباط بخشی و عمقبخشی تخصصی میان خدمات و مشاورههای ارائه شده و نیازمندیهای عملیاتی بنگاهها احساس میشود. این طرح پژوهشی که رویکردهای منطقهای، ظرفیتهای آمایشی و توسعه برمبنای توانافزایی رشتههای صنعتی خاص و دارای مزیت در هرمنطقه را دنبال میکند با مرور ساختار دو نمونه از شوراهای اقتصادی زیر نظر استاندار، ساختار مطلوب برای ایجاد یک مرکز تعالی رشته فعالیتی در یک منطقه مبتنی بر آمایشهای آن را ارائه کرده است.
در این گزارش، ترکیب و عملکرد شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و شورای برنامهریزی و توسعه استان مورد اشاره قرار گرفته و درباره آن آمده است: عمده ترکیب این شوراها که متشکل از نمایندگان دستگاههای دولتی است و فقدان صنعتگران و کارشناسان اقتصادی (علمی) در این بخش موجب شده تا اتصال صنعت با حلقه حکمرانی کشور به خوبی برقرار نشود. نکته دیگر کمرنگ بودن وجه توسعه در این شوراها است. شورای گفتگو اساساً بر محور حل مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی تشکیل شده و شورای برنامهریزی و توسعه استان هم گرچه به دنبال طرحهای توسعهای است اما از ترکیب اعضای کمیسیونهای تخصصی آن نمیتوان گفت که رویکرد آن توسعه گرایانه است.
بر این اساس این گزارش پیشنهاد ایجاد یک مرکز تعالی منطقهای با مدیریت استاندار و ترکیبی از دستگاههای اجرایی، اقتصادی و تولیدی را مطرح کرده که میتواند محرک توسعه منطقه باشد. این مرکز تعالی منطقهای در مقام اجرا بر سه رکن: ظرفیت منطقهای، متخصصان علمی و عملی (اندیشمندان و صنعتگران)، مدیران و تصمیم سازان شکل خواهد گرفت. اتکا به ظرفیتهای منطقهای نقطه آغاز تأسیس یک مرکز تعالی ست. هر منطقه مبتنی بر طرحهای آمایشی صورت گرفته میتواند نسبت به تشکیل مرکز تعالی مطلوب آن حوزه اقدام کند.
بر مبنای این گزارش، ساختار مطلوب به جهت ایجاد یک مرکز تعالی رشته فعالیتی در یک منطقه مبتنی بر آمایشهای آن شامل ارکان ذیل خواهد بود:
در این گزارش آمده: در این ترکیب رکن تولیدی در اقتصاد تحت عنوان صنعتگران وظیفه شناسایی ظرفیتها و اعلام نیازهای مربوط به بخش صنعتی را دارند که در آن منطقه حائز ظرفیت شناسایی شده است. این ترکیب از صنعتگران میتوانند از 3 تا 5 نفر برحسب وزن بنگاه و صنعت در آن منطقه، مختلف باشند. رکن دیگر که بعد علمی این ترکیب را تشکیل میدهد حضور نماینده دانشگاهها در این مرکز تعالی است. نیازهای شناسایی شده توسط صنعتگران توسط این گروه دانشگاهی در مراکز تحقیقاتی دانشگاه معین آن منطقه بررسی و تحت عنوان یک طرح تحقیق و توسعه از سوی صنعتگران پشتیبانی میشود. رکن سوم که رکن حاکمیتی این مرکز را تشکیل میدهد وظیفه دارد تا پشتیبانیهای قانونی لازم را در مجوز دهی، تأمین مالی اجرای طرحهای تحقیق و توسعه از طریق بانکهای استان و همچنین هدایت جریان توسعه صنایع منطقه مبتنی بر آمایش سرزمینی را کنترل کند.
چرا پسته ایران با نام کشور ثالث صادر میشود؟
آسیب بازار صادراتی پسته از خود تحریمی
تعداد بازدید : 0
چرا پسته ایران
با نام کشور ثالث صادر میشود؟
آسیب بازار صادراتی پسته
از خود تحریمی
بر اساس آمار، تولید پسته در جهان در ده سال گذشته در یک روند رو به رشد از ۸۰۰ هزار تن به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن افزایش یافته و گردش مالی این محصول نیز در دنیا از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در سال ۱۹۹۰ به ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده است. اما، طبق اعلام وزارت جهادکشاورزی، سهم پسته ایران از این سبد جهانی در حال کاهش است.
اما چرا به رغم رتبه سوم جهانی تولید پسته، سهم ایران از بازار صادراتی این محصول در حال افت است؟
برخی کارشناسان بر این باورند، دلیل این افت، صادرات بخشی از محصول ایران با نام کشور ثالث مانند ترکیه است. به گفته آنها تحریمهای فزاینده خارجی موجب شده ایران برای سهولت در صادرات از کشور ثالث استفاده کند.
اما، محمد صالحی، رئیس هیأت مدیره انجمن پسته ایران، تأکید دارد علاوه بر تحریمهای خارجی، خود تحریمهای داخلی نیز منشاء بروز این نو ع از مشکلات در صادرات محصولات کشاورزی ایران هستند.
وی در توصیف وضعیت نامطلوب صادرات پسته کشور، اظهار کرد: صادرات پسته ایران سیر نزولی به خود گرفته و با سرعت رو به کاهش است، به طور مثال میزان صادرات پسته از ۴۰ تا ۵۰ هزار تن در مهرماه سال گذشته به ۷ تا ۸ هزار تن در مهر ماه سال جاری کاهش یافت.
صالحی ادامه داد: چندین عامل بر کاهش صادرات پسته ایران اثر گذاشته که یکی از آن ها سرمازدگی باغات پسته در دو سال متوالی بوده است که موجب شده، تولید محصول کشور کاهش یابد و پسته امریکا سهم ما را در بازار جهانی جبران کند.
وی در پاسخ به این پرسش که برخی کارشناسان مدعی هستند که دلیل کاهش بخشی از سهم ما از بازار جهانی پسته، صادرات محصول ایران با نام کشوری دیگر است، گفت: اثر تحریمها به این شکل است که ایران منعی برای صادرات محصول کشاورزی ندارد اما، تبادلات بانکی، حمل و نقل و بیمه و... به دلیل تحریم در این بخشها برای تجار سخت و پر هزینه شده است، از این رو کشور ثالث مانند ترکیه برای ارسال محصول به کشور هدف صادراتی استفاده میشود.
صالحی توضیح داد: در مورد صادرات پسته ایران با نام کشورهای دیگر، در مواردی که مشکلاتی از قبیل جابجایی پول یا حمل و نقل به دلیل تحریمها وجود دارد، بعضی از خریداران پسته تقاضای اسناد صادراتی از کشوری غیر از ایران را از صادر کننده دارند که بتوانند انتقال پول را تسهیل و حمل و نقل را تسریع کنند.
وی اضافه کرد: صادرکننده به اجبار محصول را به کشوری دیگر ارسال و بعد از تغییر اسناد مجددا محصول را به کشور مقصد ارسال می کنند.
صالحی تصریح کرد: اما اینکه بگویم بخش زیادی از پسته ایران با نام دیگر کشور مانند ترکیه روانه بازار هدف میشود قابل قبول نیست.
استاندار کرمان در دیدار سفیر چین اعلام کرد؛
آمادگی کرمان برای حضور سرمایهگذاران چینی
استاندار کرمان در دیدار سفیر چین ضمن بیان ظرفیتهای استان، آمادگی استان کرمان را برای حضور سرمایهگذاران چینی اعلام کرد.
محمدمهدی فداکار استاندار کرمان این دیدار ضمن خوشآمدگویی به چنگ هوآ، افزود: فصل بهار زمان مناسبی برای سفر و گردش است و از سفیر چین دعوت میکنم از استان کرمان بازدید داشته باشند.
وی با اشاره به ظرفیتهای قابل توجه استان کرمان در حوزههای اقتصادی، بیان داشت: کرمان یک استان معدنی است که مشهورترین آنها مربوط به ذخایر مس، فولاد، کرومیت و طلا است.
فداکار با بیان این مطلب که در حوزه ذخایر مس رتبه پنجم دنیا را داریم که سهم عمده آن در استان کرمان قرار دارد، عنوان کرد: همچنین معدن تیتانیوم استان در کشور منحصر به فرد است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه کشاورزی سه حوزه فعال تولید پسته در شمال، خرما در شرق و صیفیجات در جنوب استان را داریم که در زمینه محصول پسته میانگین سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن محصول پسته برداشت است.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه در حوزه ترانزیت، استان کرمان در کریدور جادهای نقش مهمی را ایفا میکند و محور اصلی بندرعباس و چابهار از این استان عبور میکند، ابراز داشت: پنج فرودگاه در استان داریم که به صورت مستمر در حال فعالیت هستند.
وی با بیان این مطلب که سه منطقه ویژه اقتصادی سیرجان، رفسنجان و بم را در استان داریم، اظهار داشت: در مجاورت مناطق ویژه اقتصادی، فرودگاهها را داریم و دو منطقه ویژه اقتصادی نیز از ظرفیت راهآهن برخوردار هستند، لذا ظرفیتهای اقتصادی قابل توجهی جهت انجام سرمایهگذاری در مناطق ویژه اقتصادی وجود دارد.
استاندار کرمان افزود: کرمان با توجه به ظرفیتی که دارد، آماده حضور سرمایهگذاران چینی جهت انجام سرمایهگذاری در حوزههای مختلف است.
همراه با هدفگذاریهای جدید توسعهای برگزار شد؛
تودیع و معارفه مدیر مجتمع مس سرچشمه
تعداد بازدید : 0
همراه با هدفگذاریهای جدید توسعهای
برگزار شد؛
تودیع و معارفه مدیر مجتمع مس سرچشمه
جلسه تودیع و معارفه مدیر پیشین و سرپرست جدید مجتمع مس سرچشمه با حضور دکتر علی رستمی مدیرعامل شرکت ملی مس، معاونان ستاد، مدیران مجتمع ها و مشاوران در محل شرکت مس برگزار شد.
در این مراسم، دکتر علی رستمی ضمن تقدیر و تشکر از زحمات حسین احمدی عضو هیات مدیره و مدیر پیشین مجتمع مس سرچشمه، حسین محققی را به عنوان سرپرست جدید مجتمع مس سرچشمه معرفی کرد.
وی در ادامه با تاکید بر تحقق اهداف تولیدی ۱ میلیون تن کاتد و نقش ویژه مجتمع مس سرچشمه در این راستا، اظهار کرد: بدون شک با کار جهادی، کار تیمی، مودت و همدلی برنامه ها اجرایی خواهند شد.
مدیرعامل شرکت ملی مس در ادامه ضمن آرزوی موفقیت برای آقای احمدی،خطاب به آقای محققی سرپرست جدید مجتمع مس سرچشمه، تصریح کرد: پیگیری مجدانه پروژه های توسعه، توجه به سرمایه های انسانی و ایجاد انگیزه در آنان و پیگیری تولید و بهره وری در دستور کار مجتمع مس سرچشمه قرار گیرد.
سازمان انرژی اتمی پهنههای معدنی راور را
قرق کرده است
تفاهمنامه تامین برق کارخانه فولاد راور امضا شد
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس گفت: سازمان انرژی اتمی پهنه های معدنی راور را قرق کرده که با رئیس سازمان صحبت کردیم و اعلام آمادگی کردند در قالب یک شرکت اکتشافی و حضور شرکت های بزرگ معدنی کار را جلو ببرند و همه مواردی که نیاز به فعال سازی دارد در قالب قرارداد با این دو سازمان پیش برود.
محمدرضا پورابراهیمی در نشست شورای اداری شهرستان راور اظهار کرد: با پیگیری های انجام شده، احداث کارخانه ذوب فولاد سازی راور در بازه زمانی یک سال ونیم انجام شده که این یک رکورد محسوب می شود.
وی افزود: این پروژه آماده انجام تست سرد و گرم است و ۱۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری و ۳۰۰ اشتغال مستقیم برای شهرستان ایجاد می شود.
پورابراهیمی بیان کرد: سه موضوع درخصوص فولاد راور پیگیری می شود که موضوع اول برق این پروژه است و جمع بندی این بود به صورت خط اختصاصی انجام و تفاهمنامه امضاء شد تا هرچه سریع تر تامین برق ۱۹ مگاواتی برای این پروژه را داشته باشیم.
وی افزود: توسعه صنعتی در راور تنها مختص فولاد نیست و در موارد دیگر نیاز به توسعه زیرساخت ها داریم و تامین آب، برق، گاز و ... لازمه توسعه صنعتی است و نیاز به طرح جامع برق داریم و راور به زودی یکی از قطب های صنعتی شمال استان کرمان خواهد شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: تامین خوراک و مواد اولیه طرح بریکت سازی مجموعه فولاد راور به زغالسنگ نیاز دارد که در همین راستا در جلسه شورای معادن درخواست مطرح و مصوب شد و قرار است ظرفیت معدنی زغال شهرستان در اختیار شرکت فولاد راو قرار بگیرد تا برای خوراک خودشان استحصال انجام بدهند و برآورد این است ۱۰۰ نفر اشتغال در این بخش ایجاد می شود و علاوه بر تامین نیاز، می توانند زغال را به واحدهای دیگر ارائه کندد زیرا اکنون زغالسنگ از ظرفیت بسیار بالای صادراتی برخوردار است.
وی افزود: موضوع دیگر کارخانه فولاد راور بحث تامین مالی است که مقرر شد در کمیسیون اقتصادی برای اخذ تسهیلات به میزان ۱۰۰۰ میلیارد تومان تامین منابع مالی برای طرح های توسعه فولاد راور از طریق بانکهای عامل پیگیری شود.
پورابراهیمی با اشاره به اجرای پروژه دیگر این شرکت افزود؛ تولید لوله های بدون درز یکی دیگر از طرح های توسعه کارخانه فولاد راور است و در آینده نزدیک نهایی می شود که ظرفیت خیلی خوبی برای صادرات دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه راور یکی از شهرستان های برتر در بحث اجرای نیروگاه های خورشیدی خانگی(کوچک مقیاس) است، افزود: جلسه ای با مدیرعامل برق شمال استان داشتیم تا محدودیت ها و موانع سر راه توسعه ظرفیت برق خورشیدی را به حداقل برسانیم زیرا درآمد خوبی برای خانوارها و استفاده از ظرفیت انرژی های پاک است.
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با سازمان انرژی اتمی و سازمان محیط زیست برای آزادسازی پهنه های معدنی شهرستان راور افزود: سازمان محیط زیست آماده است موضوعات مرتبط با ایجاد تفاهمنامه برای بهره برداری از معادن را با سازمان صمت استان انجام دهد.
پورابراهیمی افزود: انرژی اتمی پهنه های معدنی راور را قرق کرده با رئیس سازمان صحبت کردیم و اعلام آمادگی کردند در قالب یک شرکت اکتشافی و حضور شرکت های بزرگ معدنی کار را جلو ببرند و همه مواردی که نیاز به فعال سازی دارد در قالب قرارداد با این دو سازمان پیش برود.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
فعالان اقتصادی کرمان مسائل خود را مطرح کنند
-
«فملی» 60 هزار میلیارد تومانی شد
-
پایان ماراتن دهمین دوره انتخابات اتاق کرمان
-
راهاندازی مراکز تعالی منطقهای در استانها
-
آسیب بازار صادراتی پسته از خود تحریمی
-
تودیع و معارفه مدیر مجتمع مس سرچشمه


انتخاب هفته نامه :