|
انجمن اقتصاد به رییسی نامه نوشت
اعتراض به حذف فارغالتحصیلان اقتصاد از استخدام دولتی
تعداد بازدید : 1
برآیند نحوه جذب فارغالتحصیلان رشته اقتصاد و گرایشهای مربوط به آن در آزمونهای استخدامی دولتی در یکسال گذشته نشان از آن دارد که فارغالتحصیلان این رشته به کلی از استخدام دولتی کنار گذاشتهاند
بطوریکه در آگهی استخدام آموزش و پرورش سال۱۴۰۱-۱۴۰۲ نیز هیچ نشانی از استخدام فارغالتحصیلان رشته اقتصاد نیست و فقط در قالب کد رشته «معارف اسلامی و اقتصاد» به این گروه اشاره شده است.
حذف فارغالتحصیلان رشته اقتصاد از استخدام دولتی موجب شد تا رئیس هیات مدیره انجمن اقتصاد ایران در نامهای به ابراهیم رییسی خواستار رسیدگی به این مشکل شود.
رئیس هیات مدیره انجمن اقتصاد ایران (انجمن اقتصاددانان ایران سابق) در نامهای به رییس جمهور به اهمیت استخدام فارغالتحصیلان رشته اقتصاد و رفع شائبههای آن اشاره کرد. در نامه یعقوب اندایش به ابراهیم رییسی آمده، یکی از ماموریتهای مهم «انجمن اقتصاد ایران» نیازسنجی، رصد آزمونهای استخدامی، ظرفیت پذیرش و پتانسیل عرضه نیروی کار تحصیلکرده اقتصاد در مشاغل مختلف و انطباق سرفصل دروس آموزش دیده رشته اقتصاد با مشاغل مرتبط دانست که در کمیته بازار کار فارغالتحصیلان اقتصاد و کمیته سرفصل دروس آموزشی دانشگاهی این رشته و گرایشهای آن در این انجمن و با استقبال تحصیلکردههای اقتصاد بررسی و تحلیل میشود.
در این نامه به این نکته اشاره شده است که در یکسال گذشته این انجمن و تحصیلکردههای اقتصاد از نحوه جذب فارغالتحصیلان این رشته و گرایشهای مربوطه در آزمونهای استخدامی سازمانها و وزارتخانهها رضایت نداشته و متاسفانه برآیند بررسی این آزمونها آنگونه است که رشته اقتصاد را به کلی از استخدام دولتی کنار گذاشتهاند.
از سوی دیگر آگهی استخدام آموزش و پرورش ۱۴۰۱-۱۴۰۲ نیز از آن دسته است که هیچ نشانی از استخدام فارغالتحصیلان اقتصاد نیست و فقط در قالب کد رشته «معارف اسلامی و اقتصاد» گنجانده شده است در حالیکه از سال ۱۳۹۵ در راستای اسلامی سازی رشتههای علوم انسانی، با وجود نقدهای علمی از استادان اقتصاد کشور، همه دروس این رشته سرفصلهای اسلامی به خود گرفته، اجرا شده و این دغدغه مسئولان را تامین کرده است. لذا انتظار میرود فارغالتحصیلان رشته علوم اقتصادی و گرایشهای آن مستقلا به استخدام آموزش و پرورش و سایر دستگاهها درآیند.
دستکم نیمی از شغلها کاملاً بیهودهاند
نظریهای دربارۀ شغلهای مزخرف
تعداد بازدید : 1
نویسنده: دیوید گریبر
دیوید گریبر، استاد فقید انسانشناسی در مدرسۀ اقتصاد و علوم سیاسی لندن، در سال 2013 یادداشتی جنجالی منتشـر کرد و مدعی شد که در جهان امروز دستکم نیمی از شغلها کاملاً بیهودهاند و وجود آنها جراحتی عمیق بر روان افراد جامعه وارد میکند. یادداشت او خیلی زود محبوب شد و برشهایی از آن سر از در و دیوار متروی لندن درآورد. گریبر معتقد است کسانی که مشغول اینقبیل کارها هستند روز را شب میکنند بیآنکه ارزش و معنایی در کار خود بیابند و بدتر آنکه نمیتوانند از این بیمعنایی سخن بگویند.
بنابراین با معضلی نه صرفاً اقتصادی، که سیاسی و اخلاقی مواجهیم. او در این کتاب با بیانی روشن و طنزآمیز انواع شغلهای مزخرف را برمیشمرد و میکوشد ریشههای پیدایش این شغلها و علل ماندگاری آنها را بکاود و در نهایت سرنخهایی برای اندیشیدن به راهحل این وضعیت پیدا کند.
پایان چاقی با دارو؟
هزینه 4 تریلیون دلاری چاقی بر دوش اقتصاد جهان!
تعداد بازدید : 1
اکونومیست در گزارش اصلی این شماره خود به عوارض چاقی بر اقتصاد جهان پرداخته است.
عوارض چاقی علاوه بر اینکه سلامتی را به خطر انداخته و زندگی فردی را دچار مشکل کرده بر اقتصاد جهان هم مشکلات بزرگتری را تحمیل کرده است. هزینه های بالای رژیم و مبارزه با کاهش وزن هم تاکنون نتیجه بخش نبوده است.در چنین شرایطی ساخت یک دارو امیدها را برای پایان این اپیدمی و مشکل چاقی تقویت کرده است.
تحلیلگران تصور میکنند بازار داروهای glp-1 تا سال ۲۰۳۱ می تواند به ۱۵۰ میلیارد دلار برسد که با بازار داروهای سرطان فاصله زیادی ندارد.
سهم ۹۴ درصدی مردان در بنیانگذاری کسب وکارهای نوپا؛
سهم اندک زنان در تاسیس استارتاپ های ایرانی
تعداد بازدید : 1
سهم زنان از تاسیس کسب وکارهای نوپای ایران تنها ۶ درصد است. بی تعادلی در اشتغال زنان و مردان در فضای کسب وکار، در اکوسیستم استارتاپی هم تکرار شده است.
بررسی های راستا از وضعیت بنیانگذاران استارتاپ ها در ایران نشان می دهد سهم زنان از تاسیس این کسب وکارها کمتر از ۱۰ درصد است. از ۸۵۰ بنیانگذار استارتاپ های ایرانی، ۶ درصد را زنان تشکیل می دهند. با توجه به سهم ۹۴ درصدی مردان در تاسیس استارتاپ ها، می توان گفت بی تعادلی در نرخ بیکاری زنان و مردان در فضای کسب وکار، در اکوسیستم استارتاپی هم وجود دارد. براساس تازه ترین داده های بانک مرکزی نرخ بیکاری زنان ۱۷.۲ درصد و نرخ بیکاری مردان ۷.۳ درصد گزارش شده است.
بیش از ۱۴ درصد از بنیانگذاران استارتاپ های ایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل کرده اند. راستا با بررسی پروفایل بنیانگذاران استارتاپ های ایرانی در لینکدین می گوید سهم دانشگاه تهرانی ها از تاسیس استارتاپ ها به ۱۳ درصد می رسد. هم چنین دانشگاه شریف با ۱۲ درصد سهم، در جایگاه سوم است. دانشگاه های امیرکبیر، علم و صنعت، فردوسی مشهد، شهید بهشتی و علامه طباطبایی با سهم های کمتر از ۷ درصد، در رتبه های بعدی در این فهرست قرار گرفته اند.
راستا می گوید بیشتر بنیانگذاران استارتاپ ها در ایران در رشته های مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات تحصیل کرده اند. رشته MBA با سهمی بیش از ۱۷ درصد، از رشته های محبوب بنیانگذاران استارتاپ های ایرانی است. هم چنین ۵۳ درصد از بنیانگذاران کسب وکارهای نوپا در ایران در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل کرده اند. سهم فارغ التحصیلان کارشناسی به ۳۰ درصد می رسد و دارندگان مدرک دکترا ۱۵ درصد از بنیانگذاران این کسب وکارها را تشکیل می دهند.
داده های بیش از ۵۰۰ استارتاپ ایرانی نشان می دهد بیش از ۵۰ درصد از این کسب وکارهای نوپا توسط یک نفر تاسیس شده است. درحالی که سهم استارتاپ هایی با دو بنیانگذار به ۳۲.۵ درصد می رسد. همچنین ۱۳.۷ درصد از کل استارتاپ های بررسی شده توسط ۳ نفر تاسیس شده است. نسبت های خانوادگی از دیگر موضوعات بررسی شده در بین بنیانگذاران استارتاپ های ایرانی است. راستا می گوید دست کم در ۲۰ درصد از استارتاپ ها، بنیانگذاران باهم نسبت خانوادگی دارند.
تعداد بازدید : 0
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
اعتراض به حذف فارغالتحصیلان اقتصاد از استخدام دولتی
-
نظریهای دربارۀ شغلهای مزخرف
-
هزینه 4 تریلیون دلاری چاقی بر دوش اقتصاد جهان!
-
سهم اندک زنان در تاسیس استارتاپ های ایرانی


انتخاب هفته نامه :