|
در همایش «تامین مالی صنایع از طریق بازار سرمایه» چه گذشت؟
مسیر گرهگشایی از «تامین مالی» در کرمان
تعداد بازدید : 0
صفحه 2
را بخوانید
سهم ۸۵ درصدی چاههای مجاز از بهرهبرداری آب زیرزمینی؛
وضعیت قرمز برداشت از آبهای زیرزمینی
آمارهای رسمی نشان میدهند که ۸۵ درصد از آبی که به طور سالانه از سفرههای آب زیرزمینی برداشت میشوند، مربوط به چاههای مجاز فعال است و این در حالی است که ۲۰ درصد چاههای مجاز بعضا تا ۱۰ برابر پروانه مجاز خود برداشت آب دارند، وضعیتی که تداوم آن خسارتهای جبران ناپذیری را برای کشور در پی خواهد داشت...
خشکسالی، پدیده تغییر اقلیم و نیز پیشرفت تکنولوژی از جمله عواملی هستند که در دهههای گذشته سبب شدهاند، میزان برداشت آب از منابع زیرزمینی در کشور ایران روند افزایشی به خود بگیرد.
به طوری که بر اساس آمار و ارقام موجود هم اکنون ۵۵ درصد از آبی که به صورت سالانه در کشور به مصرف میرسد، از طریق چاهها و قناتها تأمین میشود. بنا بر آمارهای شرکت مدیریت منابع آب ایران، در حال حاضر ۵۵ درصد از ۹۸ میلیارد مترمکعب آبی که به صورت سالانه در کشور به مصرف میرسد، از طریق منابع آب زیرزمینی تأمین میشود و از نظر نوع طبقهبندی نیز ۸۷ درصد از مصارف سالانه کشور به کشاورزی، ۹ درصد به شرب و بهداشت و ۳ درصد به صنایع اختصاص پیدا میکند.
همچنین در میان استانهای کشور بیشترین وابستگی به آبهای زیرزمینی به استانهایی چون کرمان، یزد، البرز، خراسان جنوبی، هرمزگان، همدان، خراسان رضوی و فارس اختصاص دارد که به ترتیب در این استانها سهم برداشت آب از منابع آب زیرزمینی نسبت به آبهای سطحی ۹۳ درصد، ۹۱ درصد، ۸۹ درصد، ۸۹ درصد، ۸۸ درصد، ۸۷ درصد، ۸۴ درصد و ۸۰ درصد است.
در واقع در این استانها بیش از ۸۰ درصد از آب مصرفی سالانه از منابع زیرزمینی برداشت میشود و این اتفاق نقش ویرانگری در وضعیت آبی آنها داشته و خواهد داشت. این در حالی است که شرایط در بسیاری از دیگر استانهای کشور نیز چندان رضایت بخش نیست و به طور کلی در استانهای دیگری مانند استانهای مرکزی، قم، سمنان، زنجان، قزوین، اصفهان، گلستان، سیستان و بلوچستان، تهران، کرمانشاه و لرستان نیز بیش از نیمی از آب مصرفی سالانه از طریق چاههای زیرزمینی تأمین میشود. روندی که به آن اشاره شد نه تنها در دهههای گذشته به عنوان مانعی برای تغذیه مؤثر آبخوانهای کشور عمل کرده است، بلکه سبب شده تا منابع آب زیرزمینی کشور به صورت سالانه با کسری ۵ میلیارد مترمکعبی رو به رو شود و میزان کسری تجمعی آبخوانهای کشور نیز به چیزی حدود ۱۴۳ میلیارد مترمکعب برسد. این وضعیت نه تنها منجر به این شده که سطح آب در سفرههای زیرزمینی به شدت افت کرده و پدیدههایی چون فرونشست در بسیاری از دشتهای کشور تشدید شود، بلکه از سوی دیگر باعث شده تا کیفیت منابع آب زیرزمینی به شدت کاهش یابد. توضیح بیشتر اینکه آمارهای رسمی نشان میدهد هماکنون و از ۶۰۹ محدوده مطالعاتی (آبخوان)، ۴۱۰ محدوده وارد وضعیت ممنوعه و ممنوعه بحرانی شدهاند و عملاً امکان توسعه بهرهبرداری منابع آب، دیگر در آنها وجود ندارد.
تعداد بازدید : 0
صفحه 3
را بخوانید
سیدمهدی طبیبزاده رئیس اتاق کرمان در دوره دهم؛
هیاترئیسه اتاق کرمان مشخص شد
اقتصاد کرمان:اولین نشست هیات نمایندگان دوره جدید اتاق بازرگانی کرمان با دستور کار انتخاب هیاترییسه دوره دهم برگزار شد و «سیدمهدی طبیب زاده» مجددا به عنوان رییس اتاق کرمان انتخاب شد. هیات نمایندگان منتخبِ اتاق کرمان در دوره دهم، در اولین نشست خود، «سیدمهدی طبیبزاده» را به عنوان رییس، «حمید عزتآبادیپور» را به عنوان نایبرئیس اول، «محمدرضا بهرامی» را به عنوان نایب رییس دوم اتاق،«عباس جبالبارزی» را به عنوان خزانهدار و «آرش علوی» را به عنوان دبیر هیاترئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان برگزیدند. بر اساس این گزارش، سیدمهدی طبیبزاده در دوره نهم و نیمی از دوره هشتم نیز ریاست اتاق کرمان را عهدهدار بوده است.
همچنین در این نشست، نمایندگان اتاق کرمان در هیات نمایندگان اتاق ایران انتخاب شدند. حامد بدرآبادی، مجید حجت نوقی، سیدآرش علوی، محمدرضا بهرامی، محمدعلی محمدمیرزائیان، محمدافشاری پور، حمید عزت آبادی پور، علی نقوی، عباس جبالبارزی، جلیل کاربخش راوری، سیدمحمدرضا ترابی موسوی، سیدمهدی طبیب زاده و محسن ضرابی نمایندگان اتاق کرمان در هیات نمایندگان اتاق ایران شدند.
انتخابات دهمین دوره هیات نمایندگان
تعداد بازدید : 0
صفحه 2
را بخوانید
چشم انداز روشن تولید و توسعه در فولاد زرند ایرانیان
رکورد جدید «زیسکو» در ذوب کنورتور با نسوز تولید داخل
اقتصاد کرمان: با توجه به میزان مصرف بالای نسوز در صنعت فولاد، بخش قابل توجهی از قیمت تمام شده فولاد صرف تهیه نسوز میشود. البته هزینه نسوز تنها هزینه خرید نیست و شامل همه هزینههای لجستیک، نصب و تخریب، تعمیرات و... میشود. به همین سبب افزایش طول عمر نسوز یکی از راههای کاهش هزینههای تولید است. برای آگاهی از چگونگی مدیریت این فرآیند با مهندس وطنخواه مدیر مجتمع فولادسازی شرکت فولاد زرند ایرانیان، گفتگو کردهایم که در ادامه میخوانید.
جناب مهندس وطنخواه از ثبت رکورد جدید در مجتمع فولاد زرند برایمان بگویید؟
با تلاش همکاران متعهد و مجرب واحد فولادسازی مجتمع فولاد زرند
تعداد بازدید : 0
صفحه 4
را بخوانید
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
مسیر گرهگشایی از «تامین مالی» در کرمان
-
وضعیت قرمز برداشت از آبهای زیرزمینی
-
هیاترئیسه اتاق کرمان مشخص شد
-
رکورد جدید «زیسکو» در ذوب کنورتور با نسوز تولید داخل


انتخاب هفته نامه :