|
پورابراهیمی رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان شد
تعداد بازدید : 0
دکتر محمدرضا پورابراهیمی به عنوان رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان انتخاب شد.
انتخابات هئیت رئیسه مجمع نمایندگان استان کرمان در اجلاسیه چهارم مجلس شورای اسلامی برگزار و دکتر پورابراهیمی بعنوان رئیس این مجمع انتخاب شد. بر اساس این گزارش در جریان این انتخابات، اعضای هئیت رئیسه مجمع نمایندگان استان کرمان در اجلاسیه چهارم مجلس انتخاب و محمدرضا پورابراهیمی رئیس مجمع، عفت شریعتی نائب رئیس، صمدالله محمدی سخنگو و ذبیح الله اعظمی به عنوان دبیر مجمع نمایندگان استان کرمان انتخاب شدند.
اتمام پروژههای نیمه تمام استان ۶ سال زمان میبرد؛
چالش ادامهدار پروژههای نیمهتمام در کرمان
تعداد بازدید : 0
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: برای تکمیل پروژه هایی که پیشرفت فیزیکی بالایی دارند به ۱۷ هزار و ۲۲۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز است لذا اگر قیمت ها ثابت بماند، تکمیل این پروژه ها شش سال به طول میانجامد.
محمدرضا وحیدی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان به تشریح سیاست ها و اولویت های توزیع بودجه در سال جاری پرداخت و اظهار کرد: درآمدهای عمومی استان کرمان در سال جاری ۳۲۵۳ میلیارد تومان با ۴۳ درصد رشد و تملک دارایی سرمایه ای استانی ۱۶۴۱ میلیارد تومان و سه درصد نفت و گاز ۱۳۸۴ میلیارد است که نسبت به سال گذشته ۱۶۴ درصد رشد داشته است.
او با بیان این مطلب که حدود ۱۱۰ میلیارد تومان برای ورزش همگانی در جداول بودجهای استان اختصاص داده شده، ادامه داد: ۵۶۲۳ میلیارد تومان بودجه استان کرمان در سال جاری است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با بیان این مطلب که جمع اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی سرمایه ای استان کرمان با حدود ۳۹ درصد رشد به حدود ۷۳۸۲ میلیارد تومان رسیده، اظهار کرد: اعتبارات هزینه ای امسال استان ۱۷۴۹ میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد رشد داشته و این در حالی است که رشد متوسط استان ها حدود ۳۶ درصد است.
او با تبیین سایر منابع اعتبارات استان گفت: طبق تبصره شش ماده ۱۴ قانون معادن در سال گذشته ۸۱۰ میلیارد تومان در کل کشور به این بخش اختصاص یافت که تقریبا ۲۹۹ میلیارد تومان سهم استان کرمان شد و امسال ۲۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته که پیش بینی می کنیم حدود ۷۴ میلیارد تومان سهم استان کرمان خواهد بود اما امسال این بودجه به وزارت صمت ابلاغ می شود درحالی که در سال گذشته به استان ابلاغ شد که پیگیر اصلاح این مهم هستیم.
وحیدی بیان کرد: استان کرمان در سال گذشته ۱۳۴۵ میلیارد تومان پروژه با نام در پیوست بودجه داشته که عملکرد آن حدود ۱۳۹۶ میلیارد تومان بوده و در سال جاری پروژه به نام در پیوست قانون بودجه ۱۶۴۲ میلیارد تومان داریم که رشد ۱۸ درصدی دارد.
او با اشاره به الزامات بودجه ای عنوان کرد: حدود ۱۶ درصد از اعتبارات استان معادل ۲۷۶ میلیارد تومان را قانون گذار تعیین تکلیف کرده است لذا باید پنج درصد بودجه به طرح های هادی، یک درصد پایگاه های بسیج، پنج درصد پروژه های نیروی انتظامی و حدود پنج درصد به دین و مذهب، آموزش و پرورش و گردشگری و فرهنگ اختصاص داده شود. سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان ادامه داد: ۲۱۶۵ میلیارد تومان تعهد استان برای عملیاتی کردن پروژه های سفر ریاست جمهوری است که در سال گذشته به دلیل دیر ابلاغ شدن، حدود ۱۰ درصد آن عملیاتی شد. او با بیان این مطلب که ۱۸۰ نفر نیروی کارکنان طرح در طرح های عمرانی داریم که ۳۳ میلیارد تومان بار مالی آن است، اظهار کرد: در حال حاضر موافقتنامه ۲۴۳۵ پروژه با دستگاه های اجرایی مبادله داریم که در سال گذشته ۳۲۰۷ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه ها اختصاص داده شد و برای تکمیل پروژه هایی که پیشرفت فیزیکی بالایی دارند به ۱۷ هزار و ۲۲۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز است لذا اگر قیمت ها ثابت مانده و عملیاتی افزایش نیابد، تکمیل این پروژه ها شش سال به طول می انجامد و در زمان افتتاح پروژه های ما مستهلک شده اند.
وحیدی، تکمیل ۵۲۰ کیلومتر راه اصلی، ۵۰۰۰ سیستم نوین آبیاری، احیاء ۷۰۰ قنات، ۴۰ طرح آبرسانی شهری، چهار سیلبند، آبگیری اولیه سد صفارود، تولید ۲۰ میلیون نهال سهمیه استان، چهار مجتمع اداری، طرح هادی در ۶۳۰ روستا، واکسینه کردن ۲.۵ میلیون راس دام، ۱۷۵ مدرسه، ۳۱ مرکز بهداشتی را بخشی از پروژههای قابل اتمام استان در صورت تامین اعتبار بیان کرد.
کسری بودجه هدفمندی یارانه ها قطعی است!
روایت یک بودجه پنهان
تعداد بازدید : 0
ظاهرا دولت منابع و مصارف تبصره ۱۴ بودجه یا همان هدفمندی یارانه ها را طوری تنظیم کرده که در هر حالتی هم کسری خواهد داشت.بنابراین این کسری دولت را به سمت اعمالی خواهد برد که برای اقتصاد کشور مشکل زا خواهد بود.
تبصره ۱۴ بودجه درباره هدفمندی یارانه ها است، به بیان ساده تر این قسمت از بودجه می گوید که به چه بخش هایی و به چه اندازه باید یارانه پرداخت شود و همچنین گفته می شود منابع تأمین این یارانه ها از کجا خواهد بود.
کل رقم تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال جاری نزدیک به ۶۶۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. گروه ها و بخش های هدفی که قرار است به آنها یارانه تعلق بگیرد عبارتند از؛ دارو، یارانه نقدی و معیشتی، خانوار تحت پوشش کمیته امداد و سازمان های بهزیستی، یارانه نان و... که به صورت مستقیم و غیرمستقیم تعریف می شود.
بودجه تامین یارانه ها
منابع تأمین این یارانه ها از طریق فروش فرآورده ها نفتی، فروش گاز طبیعی و منابع حاصل از اصلاح نرخ گاز خوراکی پتروشیمی ها است. نکته اینجاست که ۴۴ درصد از منابع تامین یارانه ها توسط صادرات فرآورده های نفتی است، همچنین ۴۰ درصد از یارانه ها نیز از طریق درآمد حاصل از فروش داخلی گاز به صنایع تأمین می شود که نحوه محاسبه آن بر اساس نرخ ارز است. به بیان دیگر ۸۴ درصد از منابعی که بناست یارانه های سال ۱۴۰۲ را تامین کند، وابسته به نرخ ارز است.
بررسی های مرکز پژوهش های مجلس نشان می دهد چنانچه نرخ ارز در نیما ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تثبیت شود، ۲۲ درصد از منابع درآمدی هدفمندی یارانه ها کسری خواهد داشت. به بیان دیگر در صورت تثبیت نرخ ارز نیما در عدد فعلی، ۱۴۸ هزار میلیارد تومان از ۶۶۰ هزار میلیارد تومانی که بناست در سال جاری یارانه داده شود، محقق نخواهد شد.
بر اساس محاسبات صورت گرفته چنانچه نرخ ارز ۲۸ هزار تومانی به نرخ ارز مرکز مبادله برسد، این کسری به ۷۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. در لایحه بودجه ۱۴۰۲ آمده که گاز خوراک پتروشیمی ها با نرخ ۷ هزار تومان برای هر متر مربع تامین شود. چنانچه نرخ تسعیر(تبدیل) ارز در همین ۲۸۵۰۰ تومان اعلامی توسط بانک مرکزی باشد، با توجه به فرمول محاسبه ای که وزارت نفت دارد، قیمت گازی که به پتروشیمی ها داده می شود کمتر از ۷ هزار تومان خواهد بود. همچنین برآورد ها این است که قیمت هاب گازهای منطقه ای در سال جاری نزولی است. به بیان ساده تر پیشبینی ها این است که قیمت گازی که به دست پتروشیمی ها می رسد به مراتب کمتر از ۷ هزار تومانی است که در بودجه در نظر گرفته شده. محاسبات نشان می دهد هر یک هزار تومانی که قیمت گاز خوراک پتروشیمی ها پایین تر از ۷ هزار تومان باشد، با ۳۷ هزار میلیارد تومان کسری در تامین یارانه ها مواجه خواهیم بود.
بودجهای پنهان در دل بودجه کل
کل منابع عمومی بودجه کشور که دخل و خرج جاری دولت را نشان می دهد در لایحه بودجه ۱۴۰۲ بالغ بر یک هزار و ۹۸۴ هزار میلیارد تومان بودجه است. با وجود اینکه تبصره ۱۴ بودجه یا همان منابع یارانه ها حدود یک سوم منابع بودجه عمومی است، اما ذیل بودجه عمومی قرار ندارد. به بیان دیگر این هزینه ها بر گردن دولت است اما در جدول درآمد و هزینه های جاری آورده نمی شود.
کل بودجه به طور کلی از دو بخش تشکیل می شود، بودجه عمومی و بودجه شرکت های دولتی. اما با آغاز هدفمندی یارانه ها در کشور یک تبصره به بودجه اضافه شد که تقریبا اهمیت یک بودجه جداگانه را دارد. این تبصره همین تبصره ۱۴ و هدفمندی یارانه ها است. با وجود اینکه منابع هدفمندی یارانه ها ذیل بودجه شرکت های دولتی (شرکت نفت) قرار دارد، اما به دلیل اهمیت فراوان تبصره ۱۴ میتوان عنوان بودجه سوم را برای آن استفاده کرد.
مشکل بودجه سوم کجاست؟
منابع عمومی بودجه دارای یک سمت منابع و یک سمت هزینه ها است، به بیان دیگر برای هزینه های جاری دولت درآمد هایی از طریق مختلف تعریف شده است. چنانچه درآمد هایی که پیش بینی شده محقق نشود، دولت می تواند با عدم تخصیص مشکل را تا حدی بر طرف کند. به عنوان مثال فرض کنید بودجه یک طرح یا موضوعی ۱۰۰ میلیارد است، چنانچه قسمتی از درآمد های پیش بینی شده محقق نشود دولت می توان کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان به ان طرح تخصیص دهد.
اما چون تبصره ۱۴ ذیل بودجه عمومی یا جاری نیست، عدم و کاهش تخصیص در مورد یارانه ها ممکن نیست. به بیان دیگر دولت موظف است در هر حالتی یارانه ها را تأمین کند، حتی چنانچه منابع درآمدی آن هم محقق نشود بایستی یارانه های پرداخت شود. تنها در صورت اجازه مجلس دولت می تواند در تبصره ۱۴ تغییر ایجاد کند.
با فرض اینکه درآمد های دولت کاملا هم محقق شود، باز هم در یارانه ها نزدیک به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان کسری خواهیم داشت. حتی با فرض اینکه نرخ ارز نیما افزایش یابد و به نرخ ارز بازار مبادله هم برسد باز هم مشکل کسری هدفمندی یارانه ها حل نخواهد شد.
ظاهرا دولت منابع و مصارف تبصره ۱۴ بودجه یا همان هدفمندی یارانه ها طوری تنظیم کرده که در هر حالتی هم کسری خواهد داشت.بنابراین این کسری دولت را به سمت اعمالی خواهد برد که برای اقتصاد کشور مشکل زا خواهد بود.
به گزارش اقتصادنیوز،برای مثال چنانچه دولت برای حل این کسری به سراغ استقراض از نظام بانکی و بانک مرکزی برود، با افزایش متغیر های پولی نتیجه ای به جز تورم برای کشور به ارمغان نخواهد داشت.
تفاهمنامه همکاری انجمن شرکتهای دانش بنیان و پارک علم و فناوری استان کرمان؛
تمرکز بر توسعه اکوسیستم فن آوری کرمان
تعداد بازدید : 0
تفاهم نامه همکاری انجمن شرکت های دانش بنیان و پارک علم و فناوری استان کرمان با هدف بسترسازی برای توسعه اکوسیستم فن آوری کرمان به امضا رسید.
بر اساس این گزارش،در نشست مشترک رئیس انجمن شرکت های دانش بنیان استان کرمان و رئیس پارک علم و فناوری استان، دکتر کی نیا رئیس پارک علم و فناوری، این همکاری را اثرگذار دانست و بیان کرد: این همکاری سبب ایجاد انگیزه برای شرکتهای فناور به سوی دانش بنیان شدن و هموار کردن مسیر راهشان می شود و با توجه به ماهیت و ساز و کار انجمن دانش بنیان استان، دستیابی به اهداف موردنظر را از مسیرهمکاری با انجمن امکان پذیر عنوان کردند.
بر اساس گزارش روابط عمومی انجمن شرکتهای دانشبنیان استان،هدف از انعقاد تفاهمنامه مذکور، ارزیابی محصولات شرکت های فناور و تعیین میزان پتانسیل آنها برای دانش بنیانشدن و حمایت از این شرکتها است.
گفتنی است در بند دیگری از این تفاهم نامه آمده که بنگاه هایی که محصول آنها به عنوان، محصول دارای قابلیت دانش بنیان شدن، معرفی گردد، درصورت درخواست و تمایل از سوی آن بنگاه جهت اخذ مجوز دانش بنیان، انجمن شرکت های دانش بنیان استان کرمان به عنوان مشاور برای مستندسازی این بنگاه ها اقدام می نماید.
همچنین مهندس عابد شیخ بهایی رئیس انجمن شرکت های دانش بنیان استان کرمان نیز در این نشست، در راستای توسعه شرکتهای فناور آمادگی خود را به عنوان رئیس انجمن و نماینده فن بازار برای همکاریهای بیشتر اعلام کرد و هرکدام از طرفین موافقت کردند تا همکاری های لازم و بیشتر جهت شناسایی و رفع نیازهای فناورانه بنگاه های اقتصادی با برگزاری کارگاه های آموزشی جهت شناسایی مشاوران از واحدهای فناور و بومی سازی روش های استاندارد جهت مرتفع نمودن این نیاز ها برقرار گردد.
مرخصی و ماموریت بدون اجازه شهردار زیر تیغ شورای شهر کرمان؛
نتیجه ماموریتهای شهردار چه بوده است؟
تعداد بازدید : 0
رییس و نایب رییس شورای اسلامی شهر کرمان میگویند شهردار بدون اجازه و هماهنگی به مرخصی و ماموریت رفته، میزان ماموریتها نیز خارج از روال قانونی بوده به طوری که باید مستندات آن اعلام شود.
شرایط شهردار کرمان در سال جاری روز به روز متفاوت تر میشود؛ آن از شروع امسال که سفرش به سیستان و بلوچستان و شائبه استفاده از خودرو و امکانات دولتی خبرساز شد و بعد هم که شنیده ها حکایت از تلاش ها برای استیضاح یا استعفای وی بر زبان افتاد؛ ۲ هفته متوالی جلسات علنی شورا برگزار نشد و اعضای شورا گفتند که خوشبین هستند مشکلات از روالی غیر از استیضاح حل شود.
در جلسه علنی دیگر شورا، رییس و نایب رییس شورا دست روی ماموریت ها و مرخصی های شهردار گذاشته اند، چیزی که گویا برخلاف مقررات و حتی اجازه شورا انجام گرفته است؛ حتی سفرهای خارجی شهردار.
در این جلسه گفته شد که حداقل چندمورد از مرخصی ها با موافقت رییس شورا همراه نبوده، یعنی رییس شورا مخالفت کرده اما باز شهردار کار خودش را کرده است.
ماموریت و مرخصی بیش از حد مجاز
اما نایب رییس شورای اسلامی شهر کرمان در جلسه علنی امروز گفت: متاسفانه سال گذشته میزان ماموریتهای شهردار به خارج از استان از آن حد و نُرمی که مشخص شده و در سیستم اداری در نظر گرفته شده بالاتر بوده است.
محمدرضا کُمساری در بخشی از نود و پنجمین نشست صحن علنی شورای شهر کرمان، با شروع صحبتهایی که از آن با عنوان تقاضا یا تذکر برادارانه یاد کرد افزود: از جناب آقای شهردار که در نشست علنی شورای این هفته حضور ندارد، تقاضا دارم گزارشی را از نتیجه ماموریتهایی که سال گذشته به خارج از استان داشته جهت شرکت در جلسات مختلف، به شورای شهر ارائه دهد.
نتیجه ماموریتهای شهردار
چه بوده است؟
وی ادامه داد: مشخص شود چه مقداری از جلسات خارج از استان شهردار، در قالب مباحث اداری و مرتبط با شهرداری بوده، چه مقدار مربوط به بازدیدها و نمایشگاهها و انعقاد تفاهم نامهها بوده و اینکه از این جلسات چه نتیجهای حاصل شده است.
نایب رییس شورای شهر کرمان گفت: برای مرخصیها و ماموریتهایی که شهردار دارد، من نمیدانم روال قانونی آیا این هست که از شورا یا رییس شورا باید مجوز گرفته شود یا اینکه صرفا یک نامه به شورا ارسال شود، چون روال در یک سال و نیم گذشته این بوده که یک نامه از سمت شهرداری جهت اطلاع داده شده و حداقل در خصوص ۲ مورد از مرخصیهایی که شهردار رفته، نظر مساعد رییس شورا نبوده و اجازه داده نشده ولی متاسفانه شهردار بدون در نظر گرفتن این بحث اقدام به استفاده از مرخصی کرده است.
وی تصریح کرد: شهردار ۳۸ روز و بیش از یک سوم بیشتر از آنچه قانون به وی مجوز داده در ماموریت بوده، در این راستا اگر نظر اعضای شورا مساعد است از این به بعد با مجوز رییس شورا، ماموریت های خارج از استان را حداقل حتما با نظر رییس شورا انجام دهد.
کمساری ادامه داد: سال گذشته علاوه بر ۳۸ روز ماموریت، هفت روز مرخصی استحقاقی، ۱۱ روز هم مرخصی استعلاجی داشته است که طبق قانون ماموریتها باید ۳۰ روز باشد.
نایب رییس شورای شهر کرمان بیان کرد: سفر عمان را شهردار طبق قانون از مرخصی استفاده نکرده چون مجوز را شورا به وی نداده و به سفر عمان رفت؛ در این حوزه بحث متفاوت است که ان شاءالله سر موقع باید درباره این موضوع صحبت کنیم زیرا سفر کاری وی بحث کاری است و مجوزات اگر اخذ شده به شورا ارائه شود.
نادری رییس شورا نیز افزود: مرخصیهای شهردار باید با مجوز شورای شهر باشد که تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
انتقاد از عملکرد شهردار بالا می گیرد
به گزارش ایرنا، این مباحث در حالی است که نایب رییس شورای اسلامی شهر کرمان ابتدای امسال و در واکنش به حواشی مربوط به انتقادها از عملکرد شهردار مشهدی کرمان، در یک استوری اینستاگرامی خواهان استعفای شهردار شد و نوشت که وی بیشتر چهره فرهنگی دارد تا اجرایی و در فضای کنونی کشور نیز می تواند پست های خوبی بگیرد لذا به صلاح وی خواهد بود که از این مسئولیت کناره گیری کند.
با حضور معاون بنیاد ملی نخبگان انجام شد؛
معرفی سرپرست بنیاد نخبگان استان کرمان
تعداد بازدید : 0
با حضور معاون بنیاد ملی نخبگان انجام شد؛
معرفی سرپرست
بنیاد نخبگان استان کرمان
مراسم تودیع و معارفه سرپرست بنیاد نخبگان استان کرمان با حضور معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان و اعضای شورای علمی استان برگزار و دکتر قاسم سرگزی به عنوان سرپرست بنیاد نخبگان استان کرمان معرفی شد.
در این مراسم دکتر شهبازی معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان با اعلام اینکه استان کرمان به دلیل ظرفیتهایش یک استان ویژه است گفت: بنیاد ملی نخبگان مأموریتهای راهبردی و کلیدی در نظام اداری را کشور دارد.
وی اظهار داشت: بنیاد نخبگان متولی توانمندسازی، پشتیبانی، و استفاده از نخبگان کشور است و نخبگان موتور محرکه توسعه کشور هستند که یکی از روشهای میانبر توسعه کشور، استفاده از نخبگان است. معاون توسعه و مدیریت منابع ضمن اشاره به مهاجرت نخبگان تصریح کرد: مهاجرت نخبگان موضوع خیلی مهمی است و اگر از دانش و مهارت نیروی نخبه نتوانیم استفاده کنیم و فرد نخبه در داخل کشور باشد مصداق این است که مهاجرت کرده است.
دکتر شهبازی بیان کرد: مهمترین برنامه بنیاد ملی نخبگان افزایش دایره نخبگانی است و در این راستا بنیادهای استانی باید بیشتر تقویت شوند.
در ادامه افزود: یکی از مهمترین طرح های ما جذب نخبگان در دستگاههای دولتی است که موفق به اخذ مجوز جذب ۲هزار نخبه در دستگاهها شده ایم.
معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به بورسیه صنعتی اظهار داشت؛ از دیگر برنامه های ما اولویت با رشته های علوم انسانی جهت جذب و استفاده در دانشگاهها است.
دکتر سرگزی سرپرست بنیاد نخبگان استان کرمان با اعلام اینکه ما برای پیشبرد اهداف و برنامه های بنیاد نخبگان مستلزم حمایت از همه دستگاهها هستیم گفت: بنیاد نخبگان وظیفه دارد مسیر را برای نخبگان باز کند و شناسایی و الگوسازی از این عزیزان جزو برنامه های ما است.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان کرمان؛ سرپرست بنیاد نخبگان استان کرمان بیان کرد: از برنامه های مهم ما در بنیاد نخبگان استان شبکه سازی نخبگان استان و ایجاد شور و انگیزه و نشاط و کمک به هم افزایی از برنامه هایی است، که ما در استان کرمان می خواهیم اجرا کنیم.
در پایان مراسم ضمن تجلیل از زحمات دکتر علیرضا سعیدی رییس سابق بنیاد نخبگان استان و معرفی دکتر قاسم سرگزی به عنوان سرپرست جدید بنیاد نخبگان استان، احکام اعضای شورای علمی استان توسط معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری به ایشان اهدا شد.
خودرو ۷۵ ساله باغموزه هرندی
پلاک تاریخی میگیرد؛
پلاکگذاری خودروی رضاشاه در کرمان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان میگوید: باتوجه به اینکه خودرو موجود در باغ موزه هرندی دارای قدمتی بالاست، با همکاری کانون اتومبیلرانی و جهانگردی این استان پلاک تاریخی میگیرد.
فریدون فعالی افزود: این خودرو متعلق به سال ۱۹۴۸ میلادی و سازنده آن شرکت کرایسلر است که با دریافت پلاک تاریخی اقدامات نگهداری و حفاظتی ویژه ای برای آن انجام می شود.
باغ خانه هرندی از یادگارهای دوره قاجار محسوب میشود که توسط محمدرضاخان عدلالسلطان یکی از صاحبمنصبان نظامی کرمان احداث شد و معماری آن تلفیقی از معماری اروپایی و سنتی است.
این باغ در سال ۱۳۱۳ به ابوالقاسم هرندی (یزدیالاصل و از تجار معروف کرمان) فروخته و ساختمان و قسمتی از باغ در سال ۱۳۴۹ به وزارت فرهنگ و هنر به منظور تبدیل به موزه اهدا شد که در ۱۸ آذر ۱۳۵۴ با شماره ۱۱۷۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و در اکنون از آن بهعنوان موزههای باستانشناسی و سازهای سنتی استفاده میشود.
به گزارش ایرنا،رضاشاه پهلوی در شهریور ۱۳۲۰ در مسیر تبعید بنا به مسائلی در کرمان ماندگار شد و گفته می شود به دلیل نقض فنی خودرو شخصی، وی را به وسیله یک خودروی کرایسلر مدل ۱۹۴۸ به بندرعباس منتقل کرده اند که مالکیت این خودرو نیز به هرندی تعلق داشته است.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
پورابراهیمی رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان شد
-
چالش ادامهدار پروژههای نیمهتمام در کرمان
-
روایت یک بودجه پنهان
-
تمرکز بر توسعه اکوسیستم فن آوری کرمان
-
نتیجه ماموریتهای شهردار چه بوده است؟
-
معرفی سرپرست بنیاد نخبگان استان کرمان


انتخاب هفته نامه :