|
انجمن جوانان کارآفرین استان کرمان تشکیل شد
تعداد بازدید : 0
انجمن جوانان کارآفرین استان کرمان با هدف هم افزایی جوانان کارآفرین و مشاوره و کمک به جوانان تازه وارد در مسیر کارآفرینی تشکیل شد.پس از موافقت اصولی اتاق ایران مبنی بر تاسیس این انجمن، مجمع عمومی موسسین انجمن جوانان کارآفرین استان کرمان با حضور نماینده اتاق ایران برگزار و اعضای هیاتمدیره به مدت ۳ سال انتخاب شدند. به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، محمدحسین محمدی، حسین محمدی شاهرخ آبادی، مرضیه دانایی، علی گروهی و محسن انوشه با رای شرکت کنندگان در این مجمع به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره این انجمن انتخاب شدند و همچنین فرهاد فرحبخش نیز به عنوان بازرس انتخاب شد.
عدمتقارن دورههای رونق و رکود صنعت، معدن و تجارت با دورههای تفکیک یا ادغام
تغییر «پارادایم حمایت از تولید» اثرگذارتر از تفکیک صمت
تعداد بازدید : 0
بابک اسماعیلی
رییس خانه صنعت،معدن و تجارت استان کرمان
بحث تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت این روزها نقل محافل و مجالس اقتصادی و سیاسی کشور است.
یک نگاه تاریخی از ابتدای ایجاد دیوانسالاری مدرن در ایران تاکنون حکایت از ادغام و تفکیک چندباره حوزههای صنعت، معدن، تجارت و اقتصاد دارد؛ بدین معنا که از سال۱۲۸۵ و تاسیس وزارت تجارت تا سال۱۳۹۰ که وزارت صنایع و معادن و وزارت بازرگانی با یکدیگر ادغام شدند، شاهد ایجاد، تفکیک، ادغام یا تغییر نام و حوزه عملکرد در این حوزه طی ۲۳ عنوان و ۱۳مرحله بودهایم، اما همین نگاه تاریخی نشاندهنده عدمتقارن دورههای رونق و رکود صنعت، معدن و تجارت کشور با دورههای تفکیک یا ادغام این حوزه است، پس ما داده لازم و کافی پیشنگر برای اثبات کارآیی و اثربخشی بیشتر هیچیک از دو سناریوی ادغام یا تفکیک را در اختیار نداریم.
از دیگر سو حجم و اختیارات دولت در وزارت صمت بیشک بر فضای کسبوکار موثر و شاید مهمترین عامل در تعیین شاخصهای سهولت کسبوکار در کشور است.
بر این اساس باید کارآیی و اثربخشی را در جایی سوای موضوع ادغام یا تفکیک بجوییم.
چه اینکه این ادغام یا تفکیک و تبعات آن بیشتر موضوعی سیاسی است و از سواد ما فعالان اقتصادی به دور است.
نکته قابلتامل آن است که در توجیه ادغام وظایف صمت استدلال لزوم هماهنگی حوزه تولید و تجارت و برای تفکیک آن لزوم توجه به حجم کاری بالا و تخصصی حوزه تجارت جدای از صنعت و معدن ذکر میشود، اما در عمل حمایت از تولید و همراستایی سیاستهای تجاری با تولید موجب ایجاد انحصار، دوری از رقابتپذیری و ازبینرفتن مزیتهای تولیدی شدهاست.
به دیگر سخن، تلاش سیاستگذار در تسهیل فضا برای رشد تولیدکنندگان و حذف رقیب خارجی از مسیر تحدید واردات باعثشده بسیاری از تولیدکنندگان به کسب سهم از بازار داخلی که بازار نسبتا بزرگی نیز محسوب میشود اکتفا کرده و سیاستهای تشویقی تولید موجب افزایش قیمت مصرفکننده نسبت به کالای مشابه در بازارهای منطقهای شود.
این موضوع در حوزه خودروسازی، لوازمخانگی و ماشینآلات معدنی بهوضوح قابلمشاهده است؛ این در حالی است که هدف نهایی از تولید و اشتغال، افزایش مطلوبیت خانوارهای ایرانی با دسترسی به کالای باکیفیت و ارزان است؛ چیزی که ماحصل سیاستهای اخیر نبودهاست.
همچنین ایجاد این انحصار بیشترین ضربه را به نخبگان کشور و شرکتهای دانشبنیان و نوآور زده و خدمات این شرکتها که میتواند زمینهساز کاهش قیمت و افزایش کیفیت شود، دربرابر منافع حاصل از انحصار بازار کمفروغ شدهاست.
در چنین حالتی تولیدکننده بهجای هزینه در واحدهای تحقیق و توسعه سعی در حفظ بازار انحصاری دارد.
این روند امکان تولید کالایی که در بازار پر رقیب بینالمللی بتواند رقابتپذیر باشد را از ما گرفتهاست، لذا سیاست جایگزینی واردات که تاکنون درپیش گرفته شدهبود و البته در مواردی نیز برای ایجاد شرکتهای توانمند تولیدی موثر بود، باید جای خود را به سیاست جایگزینی صادرات برای تولید رقابتپذیر و قابلعرضه در بازار جهانی دهد و حذف انحصار اولین گام در حصول به این موضوع است و باید توجه داشت برای ادغام در زنجیره ارزش جهانی و صادرات با ارزشافزوده بالاتر و عبور از صادرات مواد اولیه چارهای جز پذیرش زحمات تولید رقابتپذیر، صرفهجویی، افزایش کارآیی، رجوع به دانش فنی روز و تولید آن در واحدهای تحقیق و توسعه نیست.
همه این موارد نیز از مسیرهای قابلدسترس در داخل کشور مشمول حمایتهای مقرراتی است ولی تا رفع بازار انحصاری نمیتوان نتیجه بخشبودن تمام و کمال آن را انتظار داشت، لذا توجه به تغییر پارادایم حمایت از تولید بسیار مهمتر و تاثیرگذارتر از تفکیک و ادغام وظایف صمت خواهد بود.
در حقیقت تولید و تجارت شدیدا به یکدیگر وابسته هستند، ولی بهعنوان دو فرآیند مکمل، بدین معنا که تجارت در خدمت تولید و برای تامین ابزار تولید و هر آنچه دارای مزیت نیست، قابل بهکارگیری است و البته در تبدیل کالای نهایی به ثروت قابلاستفاده برای کشور.
پس رقابت بین تولید و تجارت تنها محدودکننده رشد اقتصادی خواهدبود.
تا نیمه نخست امسال انجام می شود؛
تعیین تکلیف بسته سرمایهگذاری معدنی استانها
تعداد بازدید : 3
مدیر اجرایی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک اعلام کرد: بسته های سرمایه گذاری معدنی همه استان ها تا نیمه نخست امسال، تعیین تکلیف می شوند.
عباس جرجانی با بیان این مطلب اظهار داشت: با توجه به استقبال بالای سرمایه گذاران از اجرای بسته های سرمایه گذاری معدنی در سال گذشته، این اقدام در سال جاری نیز عملیاتی و از ابتدای فروردین تاکنون، بسته های سرمایه گذاری برای معادن ۳ استان مشخص شده است.
وی ادامه داد: روند بررسی بسته های سرمایه گذاری با توجه به نوع معادن موجود در هر استان، انجام و تا پایان شهریور، بسته های سرمایه گذاری به همه استان ها ابلاغ می شود.
مدیر اجرایی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک با اشاره به اولویت های مورد بررسی در بسته های سرمایه گذاری معدنی، تصریح کرد: اولویت نخست تعریف بسته ها، محدوده هایی است که در لایه مزایده وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد. اولویت بعدی، تمرکز روی مواد معدنی استراتژیک، مورد نیاز کشور و نیز مشتری طلب است.
وی افزود: اولویت سوم برای تعریف بسته های سرمایه گذاری، روی معادنی است که می توانیم برای آنها سرمایه گذار جذب کنیم. همچنین، موضوع وجود معادن در فاصله مکانی نزدیک به هم (برای جلوگیری از چندمدیریتی شدن) و دارای توجیه فنی اقتصادی، در این بسته ها مورد توجه هستند.
میزان تسهیلات فعال سازی معادن کوچک
جرجانی با اشاره به میزان تسهیلات پرداختی برای فعال سازی معادن کوچک مقیاس، گفت: میزان پرداخت تسهیلات به معادن از طریق صندوق فعالیتهای معدنی برای بخش «حقیقی»، تا سقف ۵ میلیارد تومان و برای بخش «حقوقی»، بدون محدودیت است.
وی افزود: پرداخت تسهیلات از طریق صندوق شامل قوانین بانکی مانند نبود چک برگشتی، سفته و بدهی معوقه است و تلاش داریم برای بازگشت معادن به فعالیت، در کارگروه تسهیل از طریق مصوبه کارگروه تسهیل، بخشی از آنها را برطرف کنیم.
راهکار مشکل تامین ماشین آلات
مدیر اجرایی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک خاطرنشان کرد: براساس تفاهمنامه منعقد شده با صندوق فعالیتهای معدنی، معادنی که در خصوص تامین ماشینآلات دچار تعطیلی شدهاند، میتوانند فرمهای خود را برای ما ارسال کنند.
وی افزود: همچنین طبق تفاهم نامه مذکور، مقرر شد معادن دارای چالش و مشکل را شناسایی کرده و به صورت ویژه، آن را حل و فصل کنیم.
در دومین همایش تجلیل از برترینهای بورس کالای ایران، انجام شد
تجلیل از گلگهر به عنوان شرکت برتر بورسی
تعداد بازدید : 0
در دومین همایش تجلیل از برترینهای بورس کالای ایران از شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به عنوان شرکت برتر بورسی در «محصولات معدنی» و به عنوان «همراهان شفافیت» در اقتصاد ایران با اهدای تندیس ویژه، تجلیل و از مهندس عتیقی مدیرعامل گلگهر، تقدیر شد.
دومین همایش تجلیل از برترینهای بورس کالای ایران با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، سرپرست وزارت صمت، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیرعامل بورس کالای ایران و جمع کثیری از مقامات و تولیدکنندگان دولتی و خصوصی کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی گل گهر، در این آئین از شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به عنوان شرکت برتر بورسی در «محصولات معدنی» و به عنوان «همراهان شفافیت» در اقتصاد ایران با اهدای تندیس ویژه، تجلیل و از مهندس عتیقی مدیرعامل گلگهر، تقدیر به عمل آمد.
لازم به ذکر است در این مراسم از شرکتهای گهر زمین و جهان فولاد سیرجان از شرکتهای منطقه گلگهر نیز تقدیر بعمل آمد.
در مسیر تحقق اقتصاد دانشبنیان و فنآور به امضا رسید؛
تفاهمنامه همکاری «سرچشمه» با صندوق نوآوری
تعداد بازدید : 0
مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی، با اشاره به برنامه های این شرکت در ایجاد اقتصاد دانشبنیان و فنآور، از تشکیل کمیتهای تخصصی در این حوزه خبر داد.
به منظور اجرای راهبردهای شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه در حوزه اقتصاد دانشبنیان و فنآور و در راستای تحقق شعار سال، تفاهم نامه همکاری بین صندوق نوآوری و شکوفایی با موضوع همکاری مشترک در حوزههای تامین مالی طرحهای سرمایهگذاری با اولویت زنجیره ارزش مس با اتکا به توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان، کمک به جذب منابع نهادهای مالی و تزریق آن به طرحهای دانشبنیان حوزه مس و توسعه سرمایهگذاریهای جسورانه در فناوریهای ارزشآفرین صنایع مس به امضا رسید.
مشارکت در سرمایهگذاری
محمد عابدینژاد، مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه با اشاره به راهبردهای این شرکت، مشارکت در سرمایهگذاری را یکی از محورهای توسعهای شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه عنوان کرد و گفت: بسیاری از فناوران تولیدکننده تجهیزات صنعتی به دلیل عدم توانایی مالی، قادر به تجاری سازی محصولات خود نیستند و این محدودیت باعث شده است تا تولید و محصولی مطابق با نیاز کشور وارد بازار نشود؛ نگاه شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه به این موضوع به صورت تخصصی بوده است و به همین منظور به عنوان قدم اول، معاونت فناوری و نوآوری در شرکت ایجاد کردیم و در گام بعد، با یک برنامه زمانبندی شده و به منظور شناسایی محصولات دانشبنیان که در حوزه صنعت، بصورت پایلوت تولید شدند، اقدام به رصد پارکهای علم و فناوری در سراسر کشور کردیم.
مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه با بیان اینکه تا کنون بیش از ۲۶ پارک توسط معاونت مذکور در سطح کشور مورد بررسی و پایش قرار گرفته است، تشکیل کمیته ارزیابی طرحهای دانشبنیان و فنآور را به عنوان اقدام دیگر این شرکت در راستای اجرای این برنامه نام برد و افزود: شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه علاوه بر صنایع پایین دستی مس در حوزه تجهیزات صنعتی فن آور آماده مشارکت و سرمایهگذاری است و بر همین اساس یک کمیته تخصصی ارزیابی طرحهای دانشبنیان متشکل از صاحبنظران ومتخصصان علمی و دانشگاهی جهت بررسی طرحهای احصا شده ایجاد شد.
طبق توضیحات عابدینژاد ، پس از پایش پارکهای علم و فناوری در سراسر کشور، طرحهایی که توسط معاونت فناوری و نوآوری این شرکت شناسایی میشوند به این کمیته معرفی شده و در صورت تایید، شرکت نسبت به مشارکت در تولید تجاری محصول اقدام خواهد نمود.
ورود سرچشمه به عنوان شتاب دهنده حوزه نوآوری
به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه، وی در ادامه جلسه، راهبرد شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه را علاوه بر رویکرد اقتصادی و تجاری، یک رسالت ملی توصیف کرد و افزود: ما به عنوان یکی از واحدهای بزرگ صنعتی و سرمایهگذاری تلاش میکنیم به عنوان یک شتاب دهنده وارد عمل شویم تا ضمن مشارکت در تولید فنآور، ماموریت خود را در رفع نیاز صنعتی کشور انجام دهیم.
عابدینژاد در پایان این تفاهمنامه را بستری برای تسریع اجرای برنامههای مذکور خواند و ایجاد مشارکت چندجانبه با حضور صندوق نوآوری و شکوفایی را گامی موثر در تحقق اهداف شرکت دانست.
همکاری با «سرچشمه» در اولویت صندوق نوآوری
در ادامه جلسه نیز محمد صادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با ارزشمند خواندن برنامهها و اقدامات شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه در حوزه مشارکت در تولید فنآور، همکاری با این مجموعه را از اولویتهای این صندوق دانست و مشارکت شرکتهای بزرگ در این حوزه را اقدامی تاثیر گذار در شکلگیری اقتصاد دانشبنیان عنوان کرد و ضمن اعلام آمادگی همکاری با شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه در بخش ارزیابی طرحهای دانشبنیان و همچنین سرمایهگذاری، از ظرفیتها و اختیارات قانونی که در صندوق وجود دارد به عنوان عوامل تسریع کننده در اجرای برنامههای شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه نام برد.
با تصمیم سهامداران و هیاتمدیره انجام شد؛
معرفی مدیرعامل «توسعه آهن و فولاد گلگهر»
تعداد بازدید : 0
با تصمیم سهامداران و هیاتمدیره انجام شد؛
معرفی مدیرعامل
«توسعه آهن و فولاد گلگهر»
هیات مدیره شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر، مهندس حجت نجمینیا را به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت انتخاب کردند.
به گزارش روابط عمومی شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، مهندس حجت نجمینیا از مدیران ارشد خوشنام و با سابقه منطقه معدنی و صنعتی گلگهر بوده که در آخرین سمتش معاون مدیرعامل و مدیر مجتمع گلگهر را بر عهده داشته است.
وی علاوه بر عضویت در هیات مدیره شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر و همچنین شرکت مدیریت و توسعه سرزمین مکران، چندین سال فعالیت در قسمتهای مختلف مدیریتی گلگهر از جمله مدیر مجتمع، معاون بهره برداری و مدیر کارخانجات گندله سازی گلگهر را هم در کارنامه موفق خود دارد.
در دومین همایش تجلیل از
برترینهای بورس کالا؛
«گهرزمین» به عنوان
مقام برتر انتخاب شد
در دومین همایش تجلیل از برترینهای بورس کالا از شرکت سنگ آهن گهرزمین به عنوان شرکت برتر، تجلیل و قدردانی شد.
به گزارش روابط عمومی گهرزمین،این همایش که روز گذشته و با حضور وزیر امور اقتصاد و دارایی و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و جمعی از فعالان مطرح صنعت و معدن کشور در تهران برگزار شد، شرکت سنگ آهن گهرزمین موفق به کسب رتبه برتر شد.
گفتنی است این تجلیل به پاس اقدامات گهرزمین به عنوان حامی و مدافع شفافیت و عدالت در بازار همسو با سیاست های کلان اقتصاد کشور صورت گرفت.
مدیر مجتمع سنگ آهن سیرجان خبر داد
عملکرد سنگ آهن سیرجان فراتر از برنامه تولید
مدیر مجتمع سنگ آهن سیرجان تصریح کرد: بر اساس برنامه مصوب تولید سال ۱۴۰۱، در بخش استخراج سنگ آهن حدود ۱۷ میلیون تن در برنامه داشتیم که موفق به عبور از این سطح و افزایش ۸.۲ درصدی تولید کلوخه سنگ آهن شدیم.
مرادعلی منظری توکلی افزود: بر این اساس در سال ۱۴۰۱ در مجموع، بیش از ۱۸ میلیون تن کلوخه سنگ آهن تولید کردیم. منظری توکلی همچنین به جهش ۹۰ درصدی باطله برداری در مجتمع آهن سیرجان طی سال گذشته خبر داد.
به گفته وی اگرچه برنامه مجتمع در باطلهبرداری حدود ۹۹میلیون تن بوده اما به همت کارکنان، افزایشی حدود ۹۰ درصدی در باطلهبرداری به ثبت رسیده است.
مدیر مجتمع سنگ آهن سیرجان توضیح داد: در بخش باطلهبرداری با اجرای حدود ۱۸۸ میلیون تنی باطله، توانستیم نسبت به برنامه از پیش تعیین شده، عبور کنیم.
وی خاطرنشان کرد: عملکرد مجتمع سنگ آهن سیرجان هم در بخش تولید و هم در باطلهبرداری فراتر از برنامهریزیها بوده است.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
انجمن جوانان کارآفرین استان کرمان تشکیل شد
-
تغییر «پارادایم حمایت از تولید» اثرگذارتر از تفکیک صمت
-
تعیین تکلیف بسته سرمایهگذاری معدنی استانها
-
تجلیل از گلگهر به عنوان شرکت برتر بورسی
-
تفاهمنامه همکاری «سرچشمه» با صندوق نوآوری
-
معرفی مدیرعامل «توسعه آهن و فولاد گلگهر»


انتخاب هفته نامه :