|
حتی با وام ۵۰۰ میلیونی
۹ دهک جامعه نمیتوانند خانه بخرند!
تعداد بازدید : 8
صفحه 2
را بخوانید
پیشبینی دبیر انجمن ملی خرمای ایران؛
ارزش صادراتی خرما به ۴۰۰ میلیون دلار میرسد
برداشت نوبرانه خرما از نخلستانهای کشور آغاز شده است. کارشناسان سالی پر تولید با بازاری پر رونق برای خرمای کشور پیشبینی میکنند. پیشبینی آنها، تولید یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن انواع خرما و رسیدن ارزش صادراتی این محصول به ۴۰۰ میلون دلار است.
هر ساله برداشت خرما در کشور با ارقام زودرس شامل کتومی، نگال و آشوبه شروع و با ارقام دیررس مایکلی و هلیله در آبان به پایان میرسد.
امسال برخلاف سال گذشته و سالهای پیش از آن، نخلستانداران از کمیت و کیفیت محصولات راضی هستند. تجار خرما نیز روزهای خوبی برای بازار داخلی و خارجی این محصول پیشبینی میکنند.
با این شرایط به نظر میرسد، بر خلاف بسیاری از محصولات کشاورزی سالی پر رنق پیش روی خرما کشور در بخش تولید تجارت باشد.
دبیر انجمن ملی خرمای ایران، گفت: امسال شرایط آب و هوایی کشور برای تولید خرما مناسب بوده و خسارات مربوط به آن حداقل است.
مقداد تکلوزاده، یادآور شد: سال گذشته شاهد آسیب بارندگیهای شدید به نخلستانها بودیم و سالهای قبل از آن گرمازدگی و خشکیدگی را تجربه کردیم.
تکلوزاده با بیان اینکه در حال حاضر برداشت نوبرانه خرما در استان سیستان و بلوچستان آغاز شده است، افزود: این خرماها معمولاً شامل ارقام کتومی، نگال و آشوبه هستند که از ارقام تجاری محسوب نمیشوند.
به گفته وی؛ برداشت ارقام تجاری خرما که ارقام مضافتی، کباب، ربی و پیارم هستند، از تیرماه آغاز میشود.
تکلوزاده با تأکید بر اینکه انتظار سالی پر تولید در حوزه خرما را داریم، گفت: میزان تولید خرما در سالجاری در کشور دست کم به یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن خواهد رسید.
وی تصریح کرد: بر اساس گزارش مرکز آمار مقدار تولید خرما در سال ۱۴۰۱ در حدود ۱ میلیون تن برآورد شد که ۲۱ درصد کاهش نسبت به سال مبنا
تعداد بازدید : 9
صفحه 3
را بخوانید
ماموریت های مهم اتاق؛
اتاق ایران و چالشهای پیشرو
محسن جلالپور
دولت سیزدهم زمانی روی کار آمد که اقتصاد کشور با مجموعهای از ابرچالشها مواجه بود. سه سال قبل از روی کار آمدن این دولت، معادلات اقتصاد ایران به واسطه خروج یکجانبه آمریکا از برجام بههم ریخت و دستاوردهایی که به واسطه دیپلماسی بهدست آمده بود، به یکباره از دست رفت. در نتیجه زمانی که دولت سیزدهم عهدهدار کشور شد، مشکلات زیادی برای اداره اقتصاد کشور پیشروی خود دید که در کمتر کشوری بهصورت همزمان رخ داده است.
دولت سیزدهم که پشتیبانی و اعتماد کانونهای اصلی قدرت را با خود داشت، درحالیکه میتوانست از طریق دیپلماسی و احیای مذاکرات، به اقتصاد کشور جانی تازه بخشد، بر اساس باورهایی که داشت مسیری متفاوت را در پیش گرفت. مقامات دولت بارها اعلام کردند که مسیر اقتصاد را از دیپلماسی جدا نگه میدارند و نمیگذارند فرآیند مذاکره با غرب روی اقتصاد کشور اثرگذار باشد. متاسفانه این راهبرد تا امروز نتیجه چندانی نداشته ولی اوضاع اقتصادی کشور پیچیدهتر و بحرانیتر شده
تعداد بازدید : 4
صفحه 3
را بخوانید
تامین بیش از ۷۵درصد آب مصرفی از آبهای زیرزمینی؛
۷۰درصد استانها درگیر فرونشست زمین
طبق مطالعات صورتگرفته در استانهایی مانند کرمان، یزد، خراسانجنوبی، هرمزگان، همدان، خراسانرضوی، فارس، مرکزی، قم و سمنان وابستگی به آبهای زیرزمینی نسبت به دیگر استانهای کشور به مراتب بدتر است و در این استانها بیش از ۷۵درصد آب مصرفی از آبهای زیرزمینی تامین میشود.
در کشور به صورت سالانه نزدیک به ۹۸میلیارد مترمکعب آب مصرف میشود که از این بین ۵۵درصد توسط منابع زیرزمینی و ۴۵درصد دیگر توسط منابع آب سطحی تامین میشود.
البته توزیع استانی برداشت آب زیرزمینی در استانهای مختلف کشور به یکاندازه نیست و بررسیها نشان میدهد در برخی استانها سهم منابع زیرزمینی در تامین آب مورد استفاده بهشدت افزایش
تعداد بازدید : 5
صفحه 2
را بخوانید
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
۹ دهک جامعه نمیتوانند خانه بخرند!
-
ارزش صادراتی خرما به ۴۰۰ میلیون دلار میرسد
-
اتاق ایران و چالشهای پیشرو
-
۷۰درصد استانها درگیر فرونشست زمین


انتخاب هفته نامه :