|
آمارهای تورم ماهانه دهکها در تیر ۱۴۰۲ نشان میدهد؛
کفش و لباس در سبد مصرفی فقرا کمرنگ شد
تعداد بازدید : 0
تورم ماهانه کل کشور در تیر ۱۴۰۲ معادل ۲ درصد شناسایی شده است که ۰.۱۵ درصد آن موثر از «پوشاک و کفش» بوده است. بررسیها نشان میدهد که هر چه از سمت دهکهای فقیر به سمت دهکهای غنی برویم، سهم پوشاک و کفش از تورم ماهانه هر دهک افزایش مییابد.
به عبارت دیگر، پوشاک و کفش روی افزایش تورم دهکهای غنی تاثیر بیشتری نسبت به دهکهای فقیر داشته است.
بررسی ها نشان میدهد ضریب اهمیت پوشاک و کفش در محاسبه تورم دهک اول به ۱.۱۷ درصد رسیده، این در حالیست که در محاسبه تورم به سال پایه قبلی(۱۳۹۵) ضریب اهمیت پوشاک در محاسبه تورم دهک اول نزدیک به ۲ درصد بوده است. به بیان دیگر کاهش ضریب اهمیت پوشاک و کفش در سال ۱۴۰۰(سال پایه جدید) نسبت به سال ۹۵ گویای کم رنگتر شدن این اقلام در سبد مصرفی فقرا است.
بر اساس گزارش مرکز آمار از وضعیت شاخص قیمت در تیر ۱۴۰۲، تورم ماهانه کل کشور به ۲ درصد رسیده است. از میان اقلام سبد کالا و خدمات مصرفکننده، «پوشاک و کفش» تاثیر ۰.۱۵ درصدی بر تورم ماهانه گذاشته است. به منظور درک بهتر این اعداد میتوان آنها را با مقیاس صد در نظر گرفت. در این صورت، اگر تورم ماهانه کل کشور یک کیک صد قسمتی باشد، ۷.۵ قسمت آن را «پوشاک و کفش» ایجاد کرده است.
بررسیها نشان میدهد که سهم «پوشاک و کفش» از تورم ماهانه دهکها، با نزدیکشدن به دهکهای فقیر کاهش مییابد. برای مثال تورم ماهانه دهک اول که نماینده فقیرترین خانوارهای کشور است، معادل ۱.۶۸ درصد برآورد شده که سهم پوشاک و کفش از آن برابر با ۰.۰۴ درصد است. به عبارت دیگر، اگر قیمت «پوشاک و کفش» در تیر نسبت به خرداد افزایش نمییافت، تورم ماهانه دهک اول ۰.۰۴ درصد کمتر از رقم فعلی محقق میشد. در واقع، سهم پوشاک از کیک صد قسمتی تورم ماهانه دهک اول، تنها ۲ قسمت است.
به گزارش اکوایران،پوشاک و کفش در دهکهای ثروتمندتر تاثیر بیشتری روی تورم ماهانه گذاشته است. میتوان گفت که دلیل این مسئله این است که خانوارهای ثروتمند به بخش کمتری از درآمد خود برای رفع نیازهای خوراکی نیاز دارند و بخش بزرگی از آن را صرف خرید اقلام غیرخوراکی مثل پوشاک و کفش میکنند؛ از آن جایی که با نزدیک شدن به دهکهای ثروتمند وزن پوشاک و کفش در سبد مصرفی خانوارها بیشتر میشود این اقلام سهم بالاتری از تورم ماهانه ثروتمندان را به خود اختصاص میدهند.
چگونه داستان های ویروسی، رخدادهای بزرگ اقتصادی را میسازند؟
اقتصاد روایی
تعداد بازدید : 0
نویسنده: رابرت جیمز باب شیلر
یکی از بهترین کتاب های اقتصادی، کتاب اقتصاد روایی، چگونه داستانهای ویروسی، رخدادهای بزرگ اقتصادی را میسازند، نوشته «رابرت شیلر» است. رابرت جیمز باب شیلر، اقتصاددان امریکایی است که در سال ۱۹۴۶ به دنیا آمد.
این کتاب با زبانی ساده، به چگونگی ساختهشدن رویدادهای بزرگ اقتصادی، تحولات اقتصادی، بیان دقیق و جزءبهجزء عوامل کماهمیت و روزمره غولهای اقتصادی و چگونگی تبدیل آنها به آنچه که هستند پرداخته است. شیلر در اقتصاد روایی در چهار بخش و نوزده فصل به بررسی سرآغاز پیدایش اقتصاد روایی، مبانی اقتصاد روایی، روایتهای اقتصادی ابدی و اقتصاد روایی در آینده پرداخته است. اقتصاد روایی در سال 2019 برای اولینبار به چاپ رسید.
تحلیل اکونومیست؛
طوفان نفتی عربستان در ورزش جهان
تعداد بازدید : 0
هفته نامه اکونومیست در طرح جلد شماره ۱۲ آگوست سال ۲۰۲۳، به هجوم عربستان به ورزش های جهانی پرداخته و نوشته است: عربستان سعودی با دلارهای نفتی، ورزش جهانی را متحول می کند.
تصور نکنید که این یک نسخه مدرن از خانواده سلطنتی عرب است که اسب های مسابقه ای را که توجه آنها را جلب می کند، می خرند. طرح عربستان سعودی مورد حمایت دولت و سیستماتیک تر از آن است. عربستان، ورزش را راهی برای سرمایه گذاری مجدد درآمدهای نفتی و تسریع اصلاحات در داخل کشور با ایجاد یک صنعت خدمات بزرگتر و تقویت گردشگری می داند.
پول خود را به سمت طلای آب شده نبرید؛
چرا نباید طلای آب شده بخریم؟
تعداد بازدید : 0
تورم روزافزون در اقتصاد کشور، صاحبان سرمایههای خرد و کلان را با هدف حفظ ارزش پول و دارایی خود، به بازارها کشانده است. در این میان بازار طلا و در بازار طلا نیز، طلای آب شده به یکی از مقاصد جذاب برای این سرمایهگذاری تبدیل شده است. این در حالی است که غالبا توصیه میشود افراد پول خود را به سمت طلای آب شده نبرند.
اما چرا طلای آب شده برای سرمایهگذاری مناسب نیست؟
از جذابیتهای یک سرمایهگذاری، سود بالا با کمترین میزان هدررفت سرمایه است. در این میان، بازار طلا به دلیل نقدشوندگی بالا و روند صعودی پیوستهای که در بلندمدت دارد، مورد توجه و علاقه سرمایهگذاران است. بهویژه اینکه این بازار پذیرای هر سرمایهگذار با هر میزان نقدینگی است. در این بازار همچنین تنوع برای سرمایهگذاری زیاد است و هر فرد میتواند بسته به میزان نقدینگی خود، انواع مصنوعات طلا با وزنهای مختلف، انواع قطعات سکه و طلای دست دوم را خریداری کند.
اما طی ماههای اخیر که تب خرید طلا بالا گرفته بود، سرمایهگذاری در طلای آبشده جذابیت بالایی در میان خریداران پیدا کرده بود. از آنجا که طلای آبشده، اجرت و کارمزد ندارد و مالیاتی به آن تعلق نمیگیرد و روی کاغذ سود بیشتری نسبت به مصنوعات طلا دارد، خرید آن از سوی افراد، سودآور ارزیابی میشد. این در حالی است که فعالان بازار طلا، نسبت به خرید این نوع طلا هشدار میدهند.
اکنون سوال این است که چرا نباید طلای آب شده بخریم؟ نکته نخستی که باید به آن توجه داشت، غیرقانونی بودن این معاملات است. در همین حال طلای آبشده لزوما ترکیبی از انواع طلا با عیارهای مختلف نیست و ممکن است ناخالصی زیادی داشته باشد. معمولا برای کاهش عیار طلا از مس و نقره استفاده میشود اما از آنجا که خریداران عموما حرفهای نیستند، ممکن است مورد کلاهبرداری قرار گرفته و طلای آبشدهای با عیار بسیار اندک نصیب آنان شود. به این ترتیب به جای یک سرمایهگذاری پرسود، افراد در تله زیانی خواهند افتاد که پرداخت اجرت و مالیات طلای نو یا حتی دست دوم به آنها وارد نمیکرد!
امّا اگر ندانسته و بدون توجه به نکات ریز، وارد خرید و فروش آن شویم، ممکن است چنان ضرری بدهیم که مصنوعات طلا این ضرر را به ما ندهند.
نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد اینکه طلای آبشده هیچگونه نشان، نوشته یا فاکتوری ندارد و اگر تقلبی از آب درآید هیچ راهی برای احقاق حق سرمایهگذار وجود ندارد.
تعداد بازدید : 0
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
کفش و لباس در سبد مصرفی فقرا کمرنگ شد
-
اقتصاد روایی
-
طوفان نفتی عربستان در ورزش جهان
-
چرا نباید طلای آب شده بخریم؟
انتخاب هفته نامه :