|
«جشنواره ملی نان» در کرمان برگزار میشود
تعداد بازدید : 0
معاون فرهنگی شهردار کرمان گفت: نخستین «جشنواره ملی نان» از ۱۱ تا ۱۴ مهرماه سالجاری در کرمان برگزار خواهد شد. عبدالرضا شیخشعاعی، برگزاری این جشنواره را در جهت افزایش شادابی و نشاط اجتماعی کرمان دانست و اظهار داشت: هدف از برگزاری جشنواره ملی نان، احیای نانهای سرزمینی، آیینی و نانهای کاملی است که در نقاط مختلف کشور پخت میشود.
وی از حضور استانهایی که دارای نانهای بومی، محلی و خاص خودشان هستند، در بخش «نانهای سرزمینی» جشنواره ملی نان خبر داد و افزود: استانهایی که نانهای آیینی خاص خود را دارند نیز، در بخش «نانهای آیینی» جشنواره حضور خواهند داشت.
دست تورم مرداد به سبد خوراکی کدام استانها نرسید؟
تورم ماهانه خوراکی کرمان بالاتر از میانگین کشور
تعداد بازدید : 0
در مرداد امسال تورم ماهانه خوراکیها در کل کشور به ۲.۶ درصد رسیده است.تورم ماهانه خوراکی ۱۴ استان از جمله استان کرمان بالاتر از این رقم و تورم ماهانه خوراکی در ۱۵ استان کشور پایینتر از این عدد بوده است.
تورم ماهانه خوراکیها در مرداد امسال به طور میانگین در کل کشور به ۲.۶ درصد رسیده است. از میان ۳۱ استان کشور، ۱۴ استان نرخی بالاتر و ۱۵ استان نرخی پایینتر از این عدد را در دومین ماه تابستان امسال تجربه کردهاند.
استانهای البرز و هرمزگان در مرداد با کاهش تورم ماهانه خوراکیها روبرو بودند. در مقابل، این نرخ در سایر استانها صعودی شده است. این شاخص تورمی در تیر ماه برای ۶ استان منفی بوده که همه آنها در مرداد به نرخهای مثبت رسیدهاند.
تورم خوراکی ماهانه بالاتر از میانگین کشوری در ۱۴ استان
آخرین گزارش از تورم ماهانه خوراکیها نشان میدهد که قیمت یک سبد مشخص از اقلام خوراکی در مرداد ۲.۶ درصد نسبت به تیر ماه افزایش یافته است. البته این نرخ مربوط به میانگین کشوری است و هر یک از استانها رقم متفاوتی را تجربه کردهاند.
برای مثال، تورم ماهانه خوراکیها در استان اصفهان از ۱.۷ درصد در تیر به ۴.۵ درصد در مرداد رسیده است. این استان در تیر و مرداد بالاترین تورم ماهانه خوراکیها را به نام خود زده است. سبد خوراکی پایتختنشینان نیز در مرداد ۲.۹ درصد گرانتر از تیر شده است.
این شاخص تورمی برای ایلام و بوشهر در مرداد به ترتیب برابر با ۳.۳ و ۲.۸ درصد شده است. این دو استان در تیر تورم خوراکی ماهانه منفی را به ثبت رسانده بودند که نشانگر کاهش قیمت سبد خوراکی آنها بود.
استانهایی با پایینترین نرخ تورم خوراکی در مرداد
از میان ۳۱ استان کشور، ۱۵ استان تورم ماهانه خوراکی پایینترین نسبت به میانگین کشوری را تجربه کردهاند. برای مثال این نرخ در لرستان ۲.۵ درصد و در قم و همدان ۱.۶ درصد ثبت شده است. پایینترین نرخ تورم خوراکی ماهانه در مرداد ماه نیز معادل با ۱.۱ درصد بوده که به نام سمنان رقم خورده است.
این نرخ تنها برای استانهای البرز و هرمزگان روند نزولی در پیش گرفته است؛ به طوری که در استان البرز تورم ماهانه خوراکیها از ۱.۶ درصد در تیر به ۱.۲ درصد در مرداد کاهش یافته است. به طور مشابه سطح این شاخص برای هرمزگان از ۲.۳ درصد به ۱.۹ درصد نزول کرده است.
در مقابل، ۶ استان کشور که در تیر ماه تورم ماهانه خوراکی منفی را تجربه کرده بودند در مرداد به سطح مثبت بازگشتهاند. برای مثال این نرخ در اولین ماه تابستان در استان قزوین منفی ۰.۶ بوده که به ۱.۳ درصد در مرداد افزایش یافته است. به عبارت دیگر، قیمت سبد خوراکی قزوینیها در تیر ۰.۶ ارزانتر شده بوده اما در مرداد روند معکوس به خود گرفته و ۱.۳ درصد گرانتر شده است.
به گزارش اکوایران، بنابراین به طور کلی تورم ماهانه خوراکیها در مرداد امسال برای دو استان نزولی و برای سایر استانها صعودی بوده است؛ اصفهان بیشترین و سمنان کمترین سطح این نرخ را به ثبت رسانده اند.
رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی اتاق ایران پیشنهاد داد
پایش برنامه کمیسیون های تخصصی در دوره دهم
تعداد بازدید : 0
علی نقوی رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران در نخستین نشست روسای کمیسیونها با هیات رئیسه اتاق ایران گفت: پیشنهاد می شود در کمیسیون های تخصصی اتاق ایران، برای ارتقای سطح و جایگاه کمیسیونها و همچنین مشارکت و حضور تشکلهای اثرگذاری که عضو اتاق نیستند، آییننامه مربوطه اصلاح شود.
علی نقوی، در ادامه نیز پیشنهاد دیگری را مطرح کرد و افزود: همه کمیسیون های تخصصی موظف به ارائه برنامه برای فعالیت خود در دوره دهم شوند و به صورت منظم گزارشی از عملکرد آنها ارائه و اجرای برنامه های کمیسیون های تخصصی ارزیابی و پایش شود.
همچنین نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران نیز پیشنهاد داد: در شیوهنامه تهیه شده باید درباره فرآیند حضور نمایندگان اتاق ایران در هر یک از مجامع و شوراها سازوکاری دقیق طراحی شود تا اطلاعات مربوط به آن در اختیار افراد و ارکان مربوط قرار گیرد. عباس جبالبارزی، اظهار کرد: باید نحوه تعیین بودجه برای کمیسیونها نیز اعلام تا در صورت نیاز اصلاحات مطرح و نهایی شوند.
رئیس اتاق ایران نیز در این نشست با اشاره به قدمهای متفاوتی که قرار است در این دوره برای ارتقای جایگاه بخش خصوصی برداشته شود، گفت: کمیسیونها بازوان اصلی مشورتی اتاق ایران هستند و در این بین باید در چارچوب ماموریتها و وظایف قانونی خود فعالیت کنند. حسین سلاحورزی، با بیان اینکه نظام ارزیابی هم روی این نکته بسیار حساس است و ملاک عمل قرار میدهد، افزود: در ابتدای شروع فعالیت کمیسیونها باید درباره دو نکته به تفاهم برسیم، اول شیوهنامه برگزاری و فعالیت کمیسیونها، که نقشه راه حرکت آنهاست و دوم برنامهها و پروژههای اصلی کمیسیونها که قرار است در این دوره دنبال شوند.
وی تصریح کرد: اگر اتاق موضعی درباره یک مسئله اتخاذ میکند ممکن است مورد اختلاف سایر ارکان باشد، در این باره توجه به این اصل لازم است که موضع نهایی اتاق ایران با درنظر گرفتن منافع ملی جمعبندی خواهد شد. سلاح ورزی تصریح کرد: در واقع اتاق ایران با توجه به دیدگاههایی که از سوی ارکان مختلف اتاق ایران دریافت میکند و با در نظر گرفتن منافع ملی کشور، اعلام موضع خواهد کرد. رئیس اتاق ایران درباره موضوع بودجه اتاق ایران که مورد تأکید کمیسیونها نیز قرار دارد، تصریح کرد: برای بودجهریزی سال آینده اتاق ایران لازم است هر کمیسیون طبق برنامههایی که دارد، بودجه عملیاتی خود را بدهد تا بر اساس آن بودجهریزی صورت گیرد و شاهد کمترین میزان انحراف از بودجه در سال مالی آینده اتاق باشیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، گفتنی است روسا و نواب رئیس کمیسیونهای تخصصی در نخستین نشست با هیات رئیسه اتاق ایران درباره شیوهنامه چگونگی تشکیل و اداره کمیسیونهای اتاق ایران صحبت کردند و مقرر شد نقطهنظرات اصلاحی این شیوهنامه در کمیتهای متشکل از ۱۳ نفر که اعضای آن مشخص شدند، بررسی شده و جمعبندی آن برای تصویب در نشست بعدی مطرح شود.
شعار ملی روز جهانی گردشگری اعلام شد؛
«گردشگری و سرمایهگذاری سبز»
تعداد بازدید : 0
محمد جهانشاهی معاون دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: سفر به فردای ایران با گردشگری و سرمایهگذاری سبز به عنوان شعار ملی روز جهانی گردشگری انتخاب شده است.
جهانشاهی افزود: با توجه به اینکه سازمان جهانی گردشگری یا UNWTO شعار روز جهانی گردشگری در ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۳(۵ مهر ۱۴۰۲) را گردشگری و سرمایهگذاری سبز معادل Tourism and Green Investment اعلام کرده و بر سرمایهگذاری بیشتر و هدفمندتر در سه حوزه افراد، سیاره زمین و رفاه تاکید داشته است، از این رو شعار ملی جهت گرامیداشت این ایام، سفر به فردای ایران با گردشگری و سرمایهگذاری سبز انتخاب شده است.
وی گفت: انتخاب شعار ملی سفر به فردای ایران با گردشگری و سرمایهگذاری سبز در واقع بستری به منظور جهتدهی به سیاستها، برنامهها و اقدامات جاری منطبق با شعار سازمان جهانی گردشگری با عنوان گردشگری و سرمایهگذاری سبز به شمار میآید و علاوه بر اینکه رویکرد گرامیداشت روز جهانی گردشگری امسال را به نمایش خواهد گذاشت، سبب انطباق با الگوها و نگاه جهانی در همه طول سال خواهد شد. جهانشاهی با بیان اینکه گردشگری به عنوان یک صنعت رو به رشد، تاثیر قابلتوجهی بر اقتصاد جهانی دارد، افزود: نظر به چالشهای زیستمحیطی کنونی و نیاز به حفظ منابع طبیعی، سازمان جهانی گردشگری یا UNWTO تلاش کرده تا اصول و رویکردهای سبز و پایدار را در صنعت گردشگری ترویج دهد، بنابراین شعار سال را با موضوع گردشگری و سرمایهگذاری سبز انتخاب کرده است.
جهانشاهی گفت: از آنجا که سرمایهگذاری سبز متشکل از سرمایهگذاری در طرحها و فعالیتهایی به شمار میآید که به توسعه پایدار، بهبود کیفیت محیطزیست و حفظ منابع طبیعی کمک میکند؛ از این رو سازمان جهانی گردشگری این مفهوم را با هدف ترویج سفرهای پایدار و سرمایهگذاری در زمینههای سبز و پایدار در صنعت گردشگری بیان میکند. وی تصریح کرد: سرمایهگذاری سبز در صنعت گردشگری شامل سرمایهگذاری در تاسیسات گردشگری پایدار، انتخاب انرژی تجدیدپذیر، حفظ مناطق طبیعی و فرهنگی، حمایت از جوامع محلی و ایجاد اشتغال محلی به شمار میآید.
در نخستین سمینار ملی آموزشی-تجربی خانههای بومگردی ایران؛
بومگردی بانوی میمندی برگزیده کشوری شد
تعداد بازدید : 0
در نخستین سمینار ملی آموزشی-تجربی خانههای بومگردی ایران؛
بومگردی بانوی میمندی برگزیده کشوری شد
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان با اشاره به برگزاری نخستین سمینار ملی آموزشی-تجربی خانههای بومگردی ایران گفت: در این سمینار از فهیمه عباسی مدیر اقامتگاه بومگردی "بن میمند" به عنوان مدیر برتر کشور تجلیل شد.
رضا بردبار با اعلام این خبر اظهار کرد: این سمینار که با حضور معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور، رئیس جامعه حرفهای بومگردی ایران و جمعی از مسئولان کشور در سالن آمفی تئاتر وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، از بومگردیهای برتر کشور و حامیان حوزه بومگردی تجلیل شد که فهیمه عباسی به عنوان یکی از صاحبان بومگردیهای استان کرمان(از روستای ثبت جهانی میمند) در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفت.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان افزود: برترینهای این سمینار براساس یکسری استانداردها انتخاب شدهاند که این انتخاب از سوی جامعه بومگردیهای هر استان انجام شده است.
به گزارش ایسنا،او با اشاره به اینکه استان کرمان دارای ۳۴۰ بومگردی است که در حال حاضر مقام نخست کشور را در این حوزه به خود اختصاص داده، خاطرنشان کرد: کیفیسازی این اقامتگاهها از اولویتهای ادارهکل میراثفرهنگی استان کرمان است که خوشبختانه در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
در سیرجان و رفسنجان؛
مشکل تامین زمین
نهضت ملی مسکن حل شد
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان گفت: در جلسه ویدئو کنفرانس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران که به ریاست معاون شهرسازی و معماری وزارتخانه برگزار شد، مشکل تامین زمین سیرجان و رفسنجان حل شد.
رضا حافظی در این رابطه اظهار کرد: در این جلسه که به صورت ویدئوکنفرانس با حضور معاون عمرانی استاندار کرمان و شهرداران مربوطه برگزار شد، الحاق به محدوده اراضی طرح نهضت ملی مسکن شهرهای سیرجان و رفسنجان مورد بررسی قرار گرفت و تصویب شد.
حافظی بیان کرد: بدون شک تصویب الحاق اراضی دو شهر سیرجان و رفسنجان میتواند گام بلندی در طرح نهضت ملی مسکن استان کرمان باشد.
به گزارش ایسنا،سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان ادامه داد: در این جلسه الحاق اراضی ۲۷۸ هکتاری شهر رفسنجان که در تاریخ ۲۵ تیرماه و همچنین الحاق اراضی ۱۰۴ هکتاری شهر سیرجان که در تاریخ ۱۸ شهریورماه امسال به تصویب کمیته فنی شورای عالی رسیده بود، بررسی و مورد موافقت قرار گرفت.
فرمانده انتظامی استان اعلام کرد
رفع تصرف زمینخواری
۳۲۰ میلیاردی در کرمان
فرمانده انتظامی استان کرمان از کشف یک مورد تصرف اراضی دولتی به ارزش ۳۲۰ میلیارد ریال در شهرستان کرمان خبر داد.
سردار ناصر فرشید در تشریح جزئیات این خبر اظهار کرد: در پی وصول یک فقره پرونده دائر بر تصرفات اراضی ملی مبنی بر اینکه افرادی با سند سازی و تصرف زمینهای دولتی اقدام به خرید و فروش این اراضی کرده، ماموران پلیس امنیت اقتصادی بررسی این موضوع را به صورت ویژه در دستور کار خود قرار دادند.
وی افزود: در این رابطه با همکاری اداره راه و شهرسازی و منابع طبیعی پس از اخذ استعلامات و بررسی اسناد و مدارک مرتبط مشخص شد، ۹۰۰۰ متر مربع از اراضی دولتی مربوط به یکی از ادارات دولتی که کارشناسان ارزش آن را ۳۲۰ میلیارد ریال برآورد کردهاند، با تنظیم و جعل سند تصرف شده است.
به گزارش ایسنا،فرمانده انتظامی استان کرمان در پایان با بیان اینکه حفظ و حراست از بیتالمال و اراضی دولتی از اولویتهای پلیس است، خاطرنشان کرد: در این راستا با پیجوئیهای بعدی ماموران انتظامی هفت متهم دخیل در این زمینخواری که به جرم دیگری در زندان مرکزی تحمل حبس میکنند، شناسایی و پس از تشکیل پرونده به مراجع قضائی معرفی شدند.
توقف موقت عملیات عبور خط لوله انتقال آب خلیجفارس؛
خطر از «دره راگه رفسنجان» دور شد؟
تعداد بازدید : 0
توقف موقت عملیات
عبور خط لوله انتقال آب خلیجفارس؛
خطر از «دره راگه رفسنجان» دور شد؟
در پی مشاهده فعالیتهای عمرانی برای احداث خط لوله انتقال آب خلیجفارس در نزدیکی درهراگه، رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان رفسنجان با تأیید این موضوع، از توقف این فعالیتها خبر داد و اعلام کرد: خطری دره را تهدید نمیکند. رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفسنجان در این رابطه به ایسنا گفت: روز جمعه۱۷ شهریور) و پس از اطلاع از این اتفاق، به منطقه رفتیم و مشاهده شد که ماشینآلات عمرانی تا حدود ۴۰۰ متری دره نزدیک شدهاند.
وی افزود: فعلا کار متوقف شده و مدیر پروژه نیز اعلام کرده تا تعیینتکلیف موضوع تصمیمی برای ادامهی کار ندارند. ضمن اینکه مقرر شد ادامه کار با هماهنگی اداره میراث انجام شود.
حسینی با بیان اینکه بنا به گزارش همکاران یگان حفاظت، روز گذشته تجهیزات و ماشینآلات از دره دور شده، تصریح کرد: موضوع به اداره کل میراثفرهنگی استان اطلاع داده شده و در حال پیگیری از طریق آب منطقهای هستند. رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفسنجان بر این نکته تاکید کرد که جای نگرانی وجود ندارد و با رایزنیهای صورت گرفته به احتمال خیلی زیاد مسیر پروژه تغییر خواهد یافت.
حسینی بیان کرد: بر اساس شواهدی که در منطقه وجود دارد به نظر میرسد مسیر پروژه عمود بر درهراگه تعریف شده است، این در حالی است که از لب دره تا شعاع ۵۰۰ متری، حریم این اثر میراث طبیعی است و در این محدوده، زمین هیچ خراشی نباید پیدا کند.
بهگزارش ایسنا، درهراگه رفسنجان یکی از پدیدههای شگفتانگیز طبیعی در استان کرمان است که ۱۸۰ متر عرض، ۷۰ متر عمق، ۲۰ کیلومتر طول و ۳۶ هزار هکتار مساحت دارد.
این دره در پی فرسایش خاک به وسیله آب رودخانه دائمی گیودری رفسنجان ایجاد شده است. برخی کارشناسان بر این باورند که درهراگه از لحاظ ابعاد و طول و عمق در کشور منحصر بهفرد است.
با اعتباری معادل ۱۸۰ میلیارد ریال؛
فاز جدید اصلاح روشنایی میمند آغاز شد
مدیر پایگاه میراث جهانی منظر فرهنگی میمند گفت: فاز جدید عملیات اجرایی اصلاح شبکه برق روستای صخره ای دستکند جهانی میمند با اعتباری معادل ۱۸۰ میلیارد ریال آغاز شد.
رضا ریاحیان اظهار داشت: تاکنون چهار فاز از عملیات مذکور اجرا شده و امیدواریم با تخصیص اعتبار دوباره عملیاتهای بعدی نیز به مرحله اجرا درآید.
وی افزود: همچنین این روستا دارای ۴۰ سرویس بهداشتی است که ۲۰ چشمه آن با اعتباری معادل ۲۰۰ میلیون تومان تعمیر میشود.
مدیر پایگاه میراث جهانی منظر فرهنگی میمند خاطرنشان کرد: این عملیات به منظور ارائه خدمات مناسب به مردم و گردشگران انجام میشود.
روستای میمند کرمان با وسعت ۴۲۰ کیلومتر مربع، یکی از مهمترین و بزرگترین روستاهای دستکند ایران و جهان محسوب میشود که همچنان زندگی در آن جریان دارد و مردمانش بسیاری از سنتهای پیشینیان خود را حفظ کردهاند.
این روستا از مهمترین جاذبههای توریستی کرمان است که قدمت آن به حدود سه هزار سال قبل می رسد و در سال ۱۳۹۴ بهعنوان نوزدهمین اثر جهانی ایران در میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیده است.
به گزارش ایرنا، میمند همچنین بهعنوان هفتمین منظر فرهنگی- طبیعی و تاریخی در جهان در سال ۱۳۸۴ نخستین جایزه جهانی ملینا مرکوری را به دست آورد.
روزانه حداکثر مبلغ چهار میلیون ریال؛
اعلام نرخ دستمزد کارگر پستهچین در رفسنجان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان نرخ مربوط به برداشت و فرآوری پسته در شهرستان رفسنجان را اعلام کرد.
علی باقری اظهار کرد: بر اساس جلسه کمیته نظارت بر امور مربوط به برداشت و فرآوری پسته در شهرستان رفسنجان، نرخ کارگران پستهچین به ازای هر هشت ساعت کار مفید، روزانه حداکثر مبلغ چهار میلیون ریال تعیین شده است.
وی افزود: به ازاء هر ساعت اضافه کار مازاد بر هشت ساعت کار پستهچینی، مبلغ ۵۰۰ هزار ریال تعیین شد.
به گزارش ایسنا،مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنچان درخصوص فرآوری محصول پسته در ترمینالها نیز گفت: نرخ فرآوری پسته مخلوط (رومیدانی) به ازاء هر کیلوگرم پسته تازه (پسته تر) مبلغ ۵۰ هزار ریال، نرخ فرآوری پسته به صورت جدا کردن پسته دهن بست و ریز نخود و به ازاء هر کیلوگرم پسته تازه ۵۵ هزار ریال و نرخ فرآوری پسته به صورت کامل (سورت شده) به ازاء هر کیلوگرم ۶۰ هزار ریال است.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
«جشنواره ملی نان» در کرمان برگزار میشود
-
تورم ماهانه خوراکی کرمان بالاتر از میانگین کشور
-
پایش برنامه کمیسیون های تخصصی در دوره دهم
-
«گردشگری و سرمایهگذاری سبز»
-
بومگردی بانوی میمندی برگزیده کشوری شد
-
خطر از «دره راگه رفسنجان» دور شد؟
انتخاب هفته نامه :