|
واردات ۳ میلیارد دلاری انواع نهاده فناورانه؛
ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی؛ زیر ۵ درصد
تعداد بازدید : 0
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی زیر ۵ درصد است و همین موضوع باعث شده که نهادههای فناورانه کشاورزی را وارد کنیم.
غلامرضا صالحی جوزانی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی، گرما، شوری و کم آبی از چالش های بخش کشاورزی است، گفت:تا ۳۰سال آینده دمای کشور حداقل یک درجه افزایش و ۳۰ درصد از میزان آب در دسترس نیز کاهش می یابد. همچنین از طرفی تا سال ۲۰۵۰ جمعیت کشور به بیش از ۱۰۰ میلیون نفر خواهد رسید و نیاز به محصولات کشاورزی نیز ۲۰۰ میلیون تن خواهد بود.
وی افزود:ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی زیر ۵ درصد است و همین موضوع باعث شده که نهادههای فناورانه کشاورزی را وارد کنیم. حدود ۳ میلیارد دلار انواع نهادههای فناورانه کشاورزی از جمله بذر هیبرید، برخی کودهای شیمیایی، افت کشهای شیمیایی، واکسن ها و داروهای دامی، افزودنیهای صنایع غذایی و ماشین پیشرفته وارد شده است.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به اهمیت فناوری های نوین کشاورزی اشاره کرد و گفت:توسعه کشاورزی دانش بنیان مبتنی بر فناورهای نوین کشاورزی چالشهای کشاورزی را مرتفع میکند. همچنین این فناوریها شامل اصلاح ژنتیکی بر ژنوم، مهندسی ژنتیک، بیوانفورماتیک و ابردادهها، کشاورزی در فضای بسته، کشاورزی با آب دریا، کشاورزی در بیابان، گوشت مصنوعی، نانوتکنولوژی، ریزجلبک ها، کشاورزی دقیق و هوشمند، پهپادها، هوش مصنوعی و ...است.
صالحی جوزانی تصریح کرد:وضعیت بازار بیوتکنولوژی حدود هزار میلیارد دلار است و تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۳ هزار میلیارد دلار خواهد رسید. حدود ۲۰ درصد آن مربوط به کشاورزی است. در ایران حدود ۲۰۰ شرکت دانش بنیان واحد فناور و هستههای فناور مرتبط با بیوتکنولوژی کشاورزی فعال هستند که ارزش محصولات آنها حدود ۵۰۰ میلیون دلار است و لازم است این میزان حداقل به ۲ میلیارد دلار برسد.
وی در ادامه افزود: طی دو دهه فعالیت پژوهشگاه ۷۰ فناوری قابل تجاری سازی به دست آمده است که بخشی از آنها تا ابتدای سال جاری در قالب ۴۰ قرارداد انتقال فناوری به بخش خصوصی منتقل شده است و اثر بخشی قابل توجهی در بخش کشاورزی داشتهاند. برخی از فناوریهای راه یافته به عرصه کشاورزی در حدود ۲۰۵ هزار هکتار از اراضی زراعی کشور استفاده شده و سالانه بالغ بر ۱۷۵ میلیون دلار از محل صرفه جویی ارزی با افزایش ارز افزوده عاید کشاورزی کردهاند.
سخنگوی صنعت آب ایران پاسخ داد توفان النینو
به ایران میرسد؟
تعداد بازدید : 0
سال ۱۳۹۴ بود که برای نخستین بار نام پدیده «النینو» در اخبار ایران جای گرفت و مردم با روزهای پربارشی مواجه شدند که نتیجه «النینو» بود. حال بار دیگر این پدیده در راه ایران است. «النینو» پدیدهای است که هر چند سال یکبار باعث ایجاد ناهنجاریهای بزرگی در آبوهوای سراسر کره زمین میشود و امسال طبق پیشبینیها قرار است پاییز و زمستان پربارشی را برای ایران رقم بزند. سخنگوی صنعت آب ایران، در این خصوص گفت: با توجه به پیشبینیهای انسو، پدیده النینو به عنوان فاز گرم انسو در جهان حاکم است و اقلیم ایران نیز بهطور نسبی از این پدیده متاثر است. فیروز قاسمزاده، با بیان اینکه تاثیر النینو در ایران گرم شدن دمای هوا و افزایش بارش در فصول سرد است، افزود: با توجه به دمای بالای هوا در فاز النینو، ظرفیت رطوبتی هوا فزونی مییابد، بنابراین بارشهای حادثشده معمولا دارای تخلیه رطوبتی بالا و همراه با سیل و طغیان رودخانهها هستند. وی گفت: بررسی نتایج پیشبینیهای فصلی برای پاییز و زمستان پیشرو، نشانگر این است که بهجز در جنوب و جنوب شرق کشور در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، خراسانجنوبی و یزد که دارای شرایط بارشی نرمال و اندکی بالاتر از نرمال خواهند بود، سایر بخشهای کشور با افزایش بارش و شرایط فوقنرمال روبهرو خواهند بود. قاسمزاده ادامه داد: وقوع چنین شرایط فوقنرمال در فاز النینو، از وقوع بارشهای سنگین و سیلآسا حکایت دارد و در صورت تحقق پیشبینیهای فصلی، انتظار میرود که بخش عمده کشور در پاییز و زمستان پیشرو با وقایع جدی اقلیمی مواجه بوده و بارشهای شدید و رودخانههای سیلابی را تجربه کنند. به گزارش تسنیم،سخنگوی صنعت آب ایران اظهار کرد: گرمای بالای فاز النینو نیز باعث ذوب سریع برف زمستانه خواهد شد و بر شدت سیلابها تاثیر خواهد گذاشت. در چنین شرایطی، حوضههای آبریز دارای سدهای مخزنی بزرگ، میتوانند ضمن ذخیرهسازی آب برای مصرف در سایر فصول، با کنترل سیل، جلوی وقوع خسارات جانی و مالی را نیز بگیرند اما در حوضههای فاقد مخازن ذخیرهای و کنترل سیلاب، امکان وقوع خسارت محتملتر است. قاسمزاده تاکید کرد : آنچه از تجربه سالهای قبل و وقوع سیلاب در فاز النینو در سطح ایران و دنیا حاصل شده است، معمولا این سیلابها دارای دبیهای بالا و خارج از تابآوری رودخانههاست که البته شرایط بارشهای حال حاضر در برخی کشورهای دنیا از جمله ایران، مؤید همین موضوع است. بنابراین تمهیدات لازم در تمام حوزههای شهری، کشاورزی، صنعتی، حملونقل و... باید اندیشیده شود تا میزان خسارات به حداقل میزان برسد.
سرمقاله اکونومیست؛
اروپا در تسخیر شبح راست افراطی
تعداد بازدید : 0
اکونومیست در سرمقاله این شماره خود نسبت به قدرت گیری راست افراطی در اروپا هشدار داده است.
شبحی اروپا را تسخیر کرده است؛ شبه خیزش راست افراطی. در آلمان حزب آشکارا بیگانههراسِ آلترناتیو برای آلمان (آ.اف.د) به دومین حزب محبوب این کشور بدل شده است. موفقیت این حزب در حال دو قطبی کردن فضای سیاست داخلی است و به نظر میرسد در انتخابات ایالتی سال آینده در شرق پیروز خواهد شد...
چگونه سرمایه داری گرسنگی و چاقی میآفریند؛
بگذار آشغال بخورند
تعداد بازدید : 0
کتاب بگذار آشغال بخورند، چگونه سرمایه داری گرسنگی و چاقی میآفریند، عنوان یکی دیگر از پرفروشترین کتاب های اقتصادی است. این کتاب اثر «رابرت آلبریتون»، نویسنده و استاد دانشگاه کانادایی متولد 1941 است.
آنچه که در کتاب آمده، از عنوان روی جلد کتاب کاملاً مشخص است. آلبریتون در این کتاب درباره چگونگی بهوجودآمدن گرسنگی و چاقی در نظام سرمایهداری سخن گفته است. نظامی که باعث شده بیست و پنج درصد جمعیت گرسنه و بیست و پنج درصد جمعیت بیش از حد سیر باشند و این سوءتغذیه پنجاه درصدی در دنیا را بهصورت سیستماتیک توضیح داده است.
تعداد بازدید : 0
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی؛ زیر ۵ درصد
-
به ایران میرسد؟
-
اروپا در تسخیر شبح راست افراطی
-
بگذار آشغال بخورند
انتخاب هفته نامه :