|
در ایران؛
سالی ۹ میلیارد مترمکعب آب هدر میرود
تعداد بازدید : 0
رئیس سازمان ملی بهره وری ایران درباره تلف شدن سالانه ۳۰ درصد محصولات کشاورزی توضیح داد و گفت: برای این میزان ما ۹ میلیارد متر مکعب آب داریم مصرف میکنیم درحالیکه کل آب شرب کشورمان چیزی حدود ۱۰ میلیارد مترمکعب است.
میرسامان پیشوایی، رئیس سازمان ملی بهره وری ایران، در گفتگویی درباره بهرهوری از آب در حوزه کشاورزی گفت: ما یک چیزی قریب اعداد مختلف است یک چیزی بین ۸۰ تا ۹۰ درصد آب کشور ظاهراً در حوزه کشاورزی صرف میشود. البته اینکه بگوییم همه این آب دقیقاً سر زمین است اشتباه است.
وی در ادامه گفت: خیلی از آن در مسیر شبکه توزیع کانالهای کشاورزی ما تبخیر میشود البته که آن هم باید ما برای آن تدبیر کنیم حتماً. اما به هر حا یک بخش قابل توجهی است ما برای این باید برنامههای مشخصی داشته باشیم الحمدلله در برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است، بندهای متمرکزی بر حوزه بهره وری آب در دست بررسی است موضوع حسابداری آب قطعاً موضوعی است که باید به آن جدی بپردازیم.
رئیس سازمان ملی بهره وری ایران با بیان اینکه یک بخشی از موضوع مان اصلاً اتلاف است، گفت: ما الان در زنجیره تأمین کشاورزی کشور، حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد فقط اتلاف محصولات داریم.
وی افزود: ما در سال حدود ۱۲۵ میلیون تن محصول کشاورزی تولید میکنیم، ۲۵ تا ۳۰ درصد آن در طول زنجیره حالا بخشی اش روی زمین است، بخشی اش در حین انتقال است، بخشی اش در حین بسته بندی است، بخشی اش در سردخانهها است، بخشی اش در میادین میوه و تره بار است، اینها تلف میشود.
به گفته پیشوایی، برای این میزان ما ۹ میلیارد متر مکعب آب داریم مصرف میکنیم درحالیکه آب شرب کشورمان چیزی حدود ۱۰ میلیارد مترمکعب است یعنی ببینید چه میزان ظرفیتی است که اینجا اگر آزاد شود کمک میکند به ناترازی حوزه آب ما که بسیار هم قابل توجه است.
مقصد دنیای پساجهانی شدن کجاست؟
موازنه
تعداد بازدید : 0
نویسنده: مایکل سولیوان
دنیای اطراف ما در حال تغییر شتابان است. پاره ای تغییرات ساختاری که اکنون در حال رخ دادن است، احتمالا جهان را به سوی آینده ای سراپا متفاوت با جهان امروز پیش می برند. در این جهانِ درحال گذار، بسیاری از مردم این احساس را دارند که کشورهایشان از مسیر پیشرفت فاصله گرفته اند و شمار دیگری بر این باورند که مسیر پیش رو جاده ای مه آلود و غیرقابل پیش بینی است. این کتاب، با بررسی تغییرات ساختاری اقتصادی در سطح جهان، در پی آن است که نتایج احتمالی این وضع و ساختارهایی را که احتمالا در آینده شکل می گیرند، نشان دهد.
سرمقاله اکونومیست؛
زمان تغییر نگرش اوکراین فرارسید
تعداد بازدید : 0
هفته نامه اکونومیست در سرمقاله شماره 23 سپتامبر سال 2023، با عنوان "زمان بازنگری" به بررسی آینده جنگ اوکراین پرداخته است. اکونومیست نوشته است: اوکراین با یک جنگ طولانی و فرسایشی روبه رو است و حامیان آن باید برای پیروزی در این مبارزه طولانی برنامهریزی کنند.
درخواست آتش بس یا مذاکرات صلح بیهوده است. ولادیمیر پوتین هیچ نشانهای از تمایل به مذاکره نشان نمیدهد و حتی اگرتمایل نشان میداد، باز هم نمیتوان به او اعتماد کرد که به یک توافق پایبند باشد...
تورم ماهانه استان ها در شهریور ۱۴۰۲؛
تورم ماهانه کرمان به زیر 3 درصد رسید
تعداد بازدید : 0
در مرداد امسال چهار استان تورم ماهانه بالاتر از 3 درصد را تجربه کرده بودند که در شهریور سطح تورم همه آنها به زیر 3 درصد کاهش یافت. برای مثال تورم ماهانه استان کرمان در مرداد 3.5 درصد بوده اما در شهریور به 2.3 درصد رسیده است.
در شهریور امسال، تورم ماهانه 17 استان نسبت به مرداد کاهش یافته است. استان کردستان بالاترین و استان مازندران پایین سطح این نرخ را در شهریور به ثبت رساندهاند. تابستان امسال با کاهش تورم ماهانه در 17 استان به پایان رسید. بیشترین افزایش تورم ماهانه شهریور نسبت به مرداد در استان سیستانوبلوچستان و بیشترین کاهش این نرخ در استان مازندران مشاهده شده است. نرخ تورم ماهانه کل کشور نیز روند نزولی در پیش گرفته و از 2.4 درصد در مرداد به 2 درصد در شهریور کاهش یافته است.
تورم ماهانه در آخرین ماه تابستان 1402
تورم ماهانه نشان میدهد که سطح قیمت یک سبد مشخص از کالا و خدمات در یک ماه چقدر نسبت به ماه قبل از آن بیشتر شده است. بر این اساس، تورم ماهانه کل کشور از 2.4 درصد در مرداد به 2 درصد در شهریور کاهش یافته است. البته کاهش تورم به معنای ارزانشدن سبد کالا و خدمات نیست، بلکه نشان میدهد که از سرعت افزایش قیمت کاسته شده و سبد مصرفی نسبت به ماه قبل به میزان کمتری گران شده است.
تورم ماهانه شهریور در استانهای کشور
بررسیها نشان میدهد که از میان 31 استان کشور، 17 استان در آخرین ماه تابستان 1402 کاهش تورم ماهانه را تجربه کردهاند. استان کردستان با ثبت تورم ماهانه 3.1 درصدی بالاترین سطح این نرخ را از میان استانهای کشور رقم زده است. در مقابل، کمترین رقم این نرخ به استان مازندران مربوط است که تورمی برابر با 1.1 درصد را در شهریور امسال ثبت کرده است.
بیشترین افزایش نرخ تورم ماهانه در شهریور امسال مربوط به استان سیستانوبلوچستان بوده است. این نرخ در شهریور نسبت به مرداد 0.8 واحد درصد افزایش یافته است.
کمترین افزایش تورم ماهانه نیز مربوط به استان مازندران بوده که در شهریور 1.9 واحد درصد نسبت به مرداد کاهش یافته است.
تعداد بازدید : 0
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
سالی ۹ میلیارد مترمکعب آب هدر میرود
-
موازنه
-
زمان تغییر نگرش اوکراین فرارسید
-
تورم ماهانه کرمان به زیر 3 درصد رسید
انتخاب هفته نامه :