|
طرح کاشت درختان مثمر در جنگل قائم
تعداد بازدید : 0
معاون خدماتشهری شهردار کرمان، از آمادهسازی مجموعه پردیسان قائم(عج) برای کاشت درختان مثمر در بیش از ۲۵ هکتار از این مجموعه و کاشت درختان مثمر و مقاوم با شرایط آبوهوایی خبر داد. محمود ایرانمنش، با بیان اینکه پردیسان قائم(عج) مجموعهای بینظیر است و بهعنوان بزرگترین جنگل دستکاشت باید حفظ شود، افزود: لولهگذاری برای آبیاری این مجموعه آغاز شده و در ماه جاری، کاشت درختان را آغاز میکنیم.
به گزارش کرنا،وی خاطرنشان کرد: خانواده شهدا، جانبازان و سازمانهای مردمنهاد و تمام اقشار جامعه میتوانند برای کاشت درخت بهعنوان یادمان در این مجموعه مشارکت کنند.
خوب، بد، زشت؛
سه چهره تورم در مهر
تعداد بازدید : 0
بررسی رشد ماهانه قیمت ها نشان می دهد در اولین ماه پاییز امسال سه چهره مختلف از تورم به ثبت رسیده است. از رکورد ۹ماهه مثبت تا بالاترین رکورد منفی در ده سال گذشته.
آمارها نشان میدهد شاخص قیمت کل کالاها در مهر ۱۴۰۲ نسبت به شهریورماه حدود ۲.۳ درصد رشد داشته است. در مقایسه با ماههای گذشته در سال ۱۴۰۲، تورم کل کالاها در مهر، نرخی قابل پیشبینی بود.
اما در بررسی جزئیتر مشاهده میشود به رسم هرساله، تورم ماهانه برخی از اقلام کالایی دچار رکوردزنیهای چندماهه، چند ساله و یا بیش از یک دهه شدهاند. به طور کلی شاخص قیمت مصرف کننده در ۱۲ بخش مهم مورد ارزیابی قرار میگیرد. با توجه به وزن هر کدام از بخشها شاخص قیمت مصرف کننده کل محاسبه می شود. در نهایت رشد شاخص قیمت مصرف کننده در هر بخش و در کل، گویای تورم ماهانه بوده که به نوعی نشاندهنده تغییرات آنی قیمت ها در هر مقطع زمانی است.
تورم مهر ماه برابر با ۲.۳ درصد
طبق دادههای مرکز آمار ایران تورم ماهانه در مهر ۱۴۰۲ برابر با ۲.۳۴ درصدبوده که نسبت به ماه قبل خود ۰.۳۴ واحد درصد بیشتر شده است. بررسی های آماری نشان می دهد عمده رشد ثبت شده در این شاخص از مسیر کالاهای غیر خوراکی بوده است.
بررسی دوازده گانه شاخص قیمت مصرف کننده در این مقطع نیز نشاندهنده آن است که تورم آموزش و مسکن رکورد دار در بین سایر کالاها بوده و بخش های مهم خوراکی مانند میوه و سبزیجات دچار افت قیمت شدهاند. به عبارت دیگر تورم ماهانه در این مقطع سه چهره متفاوت را در خود داشته است.چهره خوب؛ چهره بد و چهره زشت در ثبت تورم.
خوراکی ها؛ چهره خوب تورم در ماه مهر
هر کدام از گروه های شاخص قیمت مصرف کننده وزنی مخصوص به خود را در ارزیابی تورم دارد. در این میان وزن خوراکیها برابر با ۲۹ درصد سبد مصرفی کل خانوارهای کشور محسوب می شود. این بخش که بعد از حذف ارز ترجیحی تورم بالایی را در میانه بهار سال گذشته ثبت کرده بود اکنون مسیری نزولی به خود گرفته و در حداقل خود در بازه ۹ ماهه قرار گرفته است.
تورم این بخش برابر با ۰.۴ درصد بوده و هم ارز با آذر سال ۱۴۰۱ در کمترین سطح خود در این مقطع زمانی قرار گرفته است. از همین رو چهره خوراکی ها در ثبت تورم این ماه، چهره خوب ماه لقب می گیرد.
مسکن؛ چهره بد تورم در ماه مهر
گروه مسکن گروه عمده دیگری است که در ماه گذشته با ۴.۳ درصد تورم ماهانه، دچار تورم نسبتا بالایی نسبت به گذشته خود شده است. بهطور کلی حدود ۳۶ درصد از بودجه خانوار به مسکن اختصاص مییابد و مهر ماه یکی از ماههایی است که تورم مسکن در آن افزایش پیدا میکند. دلیل این موضوع میتواند در رفتار دورهای مصرف مسکن توجیه شود.
بر اساس دادههای مرکز آمار مشاهده میشود تورم مسکن ثبت شده در مهر ماه سال جاری، علاوه بر آنکه نسبت به سایر ماههای ۱۴۰۲ با نرخ تورم بیشتری روبهرو شده است، نسبت به مهر ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز در سطوح بالاتری قرار گرفته است.
رکوردزنی های تورم در بخش مسکن عمدتا از مسیر رشد قیمت اجاره خانوارهاست. اتفاقی که در ماههای مختلف رقم خورده و درسال گذشته نیز رکوردهای قابل توجهی را ثبت کرده بود. از این رو بخش مسکن در این ماه را می توان چهره بد تورمی مهر دانست.
آموزش؛ چهره زشت تورم در مهر ۱۴۰۲
آخرین بررسی مربوط به زشت ترین چهره تورمی ماه است. آموزش که از مهم ترین مسیرهای توسعه اقتصاد به شمار می رود به گواه آمار رکوردهای بی سابقه ای در افزایش قیمت داشته است.
به گزارش اکوایران،در همین خصوص بررسی جزئیتر زیرگروههای عمده کالایی نشان میدهند که بالاترین تورم ماهانه ثبت شده طی مهر ماه ۱۴۰۲، در کالاهای مرتبط با آموزش و با نرخ ۲۱.۶ درصد رقم خورده است.
این گروه کالایی عمدتا شامل هزینه تحصیلات مانند شهریه، هزینه کتب درسی و لوازم مورد نیاز برای تحصیلات است. هرساله به دلیل بازگشایی مدارس، تورم کالاهای مربوط به این گروه دچار جهش در مهر ماه میشود. با این وجود مشاهده میشود تورم وقوع یافته در این گروه کالایی حداقل از سال ۱۳۹۰ بینظیر بوده است. بنابراین گروه آموزش در مهر ۱۴۰۲ با سهم کمتر از ۱ درصد سبد مصرفی خانوار، رکورددار تورم ماهانه در یک دهه اخیر تلقی میشود.
سهم کشاورزی از اقتصاد استانها؛
کرمان در رتبه دوم ارزش افزوده بخش کشاورزی
تعداد بازدید : 1
آخرین دادههای مرکز آمار ایران نشان میدهد استانهای مازندران، کرمان و فارس بیشترین ارزش افزوده گروه کشاورزی را در میان استانهای کشور و استانهای ایلام، قم و کهگیلویه و بویراحمد نیز کمترین ارزش افزوده را در این بخش در سال ۱۳۹۹ به خود اختصاص داده اند.
گزارش سهم و رتبهی استانها بر اساس متغیرهای مهم بخش کشاورزی در مهر امسال منتشر شد. در این گزارش سهم استانها از ارزش افزودهی بخش کشاورزی و سهم ارزش افزودهی استانها از کل ارزش افزودهی آنها آورده شده است. همچنین استانهای کشور بر اساس متغیرهای مهم بخش کشاورزی بر اساس آخرین اطلاعات موجود رتبهبندی شدهاند.
اهمیت بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی
آمار حسابهای ملی ایران میزان محصول ناخالص داخلی و ارزش افزودهی رشته فعالیتهای اقتصادی در کشور را به تفکیک به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ گزارش کرده است.
یکی از فعالیتهای اصلی مربوط به گروه کشاورزی است که شامل دو فعالیت کشاورزی و ماهیگیری میشود. مطابق این آمار سهم گروه کشاورزی از کل محصول ناخالص داخلی به قیمت بازار در سال ۱۴۰۱ برابر با ۴۸ هزار و ۷۹۴ میلیارد تومان بوده و ۶.۵ درصد از محصول کل را به خود اختصاص داده است.
در سال ۱۳۹۹ نیز سهم این گروه برابر با ۵۲ هزار و ۹۸۶ میلیارد تومان بوده و ۷.۲ درصد از محصول کل را به خود اختصاص داده است.
بررسیها نشان میدهد سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی از محصول کل از سال ۱۳۸۵ به بعد تغییر چشمگیری نداشته است و در محدودهی ۶ تا ۷ درصدی نوسان کرده است.
سهم استانها در کشاورزی کشور
آخرین داده های مرکز آمار ایران در خصوص تولید بخش کشاورزی استانها مربوط به دادههای سال ۱۳۹۹ بوده است. مطابق این گزارش که به تازگی منتشر شده است، استان مازندران با ۸.۴۲ درصد بیشترین سهم از ارزش افزودهی بخش کشاورزی در کشور را تولید کرده است.
به این معنا که از کل تولیدات بخش کشاورزی در سال ۱۳۹۹ که معادل با ۵۲ هزار و ۹۸۴ میلیارد تومان بوده حدودا ۴ هزار و ۴۸۱ میلیارد تومان در استان مازندران تولید می شود که سهمی ۸.۴ درصدی دارد.
در این رده بندی استانهای کرمان و فارس در مراتب دوم و سوم قرار دارند. استان ایلام نیز با ۰.۷۲ درصد کمترین سهم در تولید ارزش افزودهی این بخش را در کشور داشته است و پس از آن استانهای قم و کهگیلویه و بویراحمد کمترین سهم از ارزش افزوده بخش کشاورزی را در کشور ثبت کردهاند.
محاسبه دیگر این مرکز به این اختصاص دارد که چقدر از تولیدات هر استان به بخش کشاورزی مربوط می شود.
همچنین آمار سهم ارزش افزودهی بخش کشاورزی از کل ارزش افزودهی استان در سال ۱۳۹۹ نشان میدهد که در استان گلستان گروه کشاورزی با ۲۶.۱۵ درصد بیشترین سهم را در میان فعالیتهای اقتصادی این استان داشته و در بین استانهای کشور در رتبه اول قرار گرفته است. به این معنا که بیش از ۲۶ درصد تولیدات بخش کشاورزی در استان گلستان مربوط به بخش کشاورزی بوده که بیشترین سهم در میان استان های دیگر در سال ۱۳۹۹ بوده است.
پس از آن استانهای مازندران و خراسان شمالی در مراتب بعدی قرار گرفتهاند. در استان تهران گروه کشاورزی با ۱.۸۵ درصد کمترین سهم را در میان فعالیتهای اقتصادی این استان داشته است و پس از آن گروه کشاورزی در استانهای بوشهر و خوزستان کمترین سهم را در بین سایر فعالیتهای اقتصادی داشته است.
با بیش از ۷۵ درصد وابستگی به آبهای زیرزمینی؛
۱۰ استان مصرفکننده اصلی منابع آب زیرزمینی
تعداد بازدید : 0
طبق بررسیها سهم منابع زیرزمینی در تأمین آب مورد استفاده در برخی استانها به شدت افزایش یافته به طوری که در کرمان، یزد، خراسان جنوبی، هرمزگان، همدان، خراسان رضوی، فارس، مرکزی، قم و سمنان وابستگی به آبهای زیرزمینی نسبت به دیگر استانها به مراتب بیشتر است و بیش از ۷۵ درصد آب مصرفی از آبهای زیرزمینی تأمین میشود.
براساس بررسیهای انجام شده بیش از ۴۵ درصد آب مصرفی کشور از طریق چاهها و آبهای زیرزمینی تأمین میشود که این موضوع در بلندمدت موجب کاهش کیفیت آب سفرههای زیرزمینی شده، از سوی دیگر در ایران بین ۲.۵ تا ۳.۵ برابر متوسط جهانی، برای محصولات کشاورزی آب مصرف میشود، ۸۰ درصد محصولات کشاورزی کشور از طریق کشت آبی برداشت میشود و تنها ۲۰ درصد محصولات کشت دیمی است.
همچنین بارش سالانه بیش از ۴۰۰ میلیارد مترمکعب در کشور است که از این میزان حدود ۳۰۰ میلیارد مترمکعب به دلایل مختلف از جمله تبخیر قابل استفاده نیست و ۱۰۰ میلیارد مترمکعب در دسترس است که ۹۰ درصد آن در بخش کشاورزی مصرف میشود.
اگر ۱۰ درصد بهرهوری را در کشاورزی افزایش دهیم آب مورد نیاز بخش صنعت و آشامیدن تأمین میشود.
میزان بارشها در کشور یکسان نیست به طوریکه ۴۵ درصد جمعیت کشور در فلات مرکزی سکونت دارند که میانگین بارش آن به طور متوسط ۱۲۰ میلیمتر است. بررسیها نشان میدهد به ازای هر مترمکعب آب حدود چهار دلار ارزش افزوده ایجاد میشود و استانهایی که از آب بهتر استفاده کردند، موفقتر هستند.
علاوه بر این بررسی آمار نشان میدهد در سال ۱۳۷۰ شمسی میزان منابع آب تجدیدپذیر کشور، بالغ بر ۱۳۰ میلیارد مترمکعب بود که باعث شده، سرانه آب کشور رقمی معادل ۳۶۰۰ متر مکعب باشد، اما اکنون سرانه آب هر فرد از منابع آب تجدیدپذیر به ۱۲۰۰ متر مکعب رسیده که بیانگر کاهش سه برابری است.
کاهش قابل توجه سرانه آب کشور در حالی رقم خورده است که میزان نیاز آبی کشور به واسطه توسعه افزایشی است، در ایران به صورت سالانه نزدیک به ۹۸ میلیارد مترمکعب آب مصرف میشود که از این بین ۵۵ درصد توسط منابع زیرزمینی و ۴۵ درصد دیگر توسط منابع آب سطحی تأمین میشود.
بررسیها نشان میدهد در برخی استانها سهم منابع زیرزمینی در تأمین آب مورد استفاده به شدت افزایش یافته است و در استانهایی مانند کرمان، یزد، خراسان جنوبی، هرمزگان، همدان، خراسان رضوی، فارس، مرکزی، قم و سمنان وابستگی به آبهای زیرزمینی نسبت به دیگر استانهای کشور به مراتب بدتر است و در این استانها بیش از ۷۵ درصد از آب مصرفی از آبهای زیرزمینی تأمین میشود.
در استانهایی چون کرمان، یزد، خراسان جنوبی و هرمزگان شرایط بحرانیتر است به عنوان نمونه در استان کرمان حدود ۹۳ درصد از آب مصرفی از طریق چاههای زیرزمینی تأمین و در استان یزد نیز حدوداً ۹۱ درصد از آب مصرفی از آبهای زیرزمینی برداشت میشود.
وضعیتی که در آن قرار داریم و طی یک روند صعودی سبب شده است تا اکنون با رقمی معادل ۱۴۳ میلیارد مترمکعب کسری تجمعی آب زیرزمینی رو به رو باشیم و این روند موجب پایین رفتن سطح آب در آبخوانها و در نتیجه برداشت آب از قسمتهای عمیقتر شده است. همچنین از آنجایی که به صورت عمومی کیفیت آب در قسمتهای بالایی و نزدیک به سطح ایستابی بالاتر از قسمتهای پایینی و نزدیک به سنگ کف است، امروزه اغلب بهرهبرداران در کشور با افت کیفیت آب مواجه هستند.
علی اکبر محرابیان - وزیر نیرو بهتازگی در این رابطه اعلام کرد: یکی از نقاط ضعف در دهههای گذشته عدم توجه کافی به اجرای عدالت در حوزه توزیع منابع آب است، اکنون در کشور چاههای آبی وجود دارد که بیش از ۱۱ برابر سقف مجاز و پروانه بهرهبرداری اقدام به استخراج آب میکنند که مصداق بارز بیعدالتی در حوزه توزیع منابع آب است.
به گزارش ایسنا،وی ضمن تأکید بر ضرورت صیانت از منابع آب زیرزمینی با اجرای طرح و برنامههای هوشمندانه گفت: با نصب کنتورهای هوشمند برق بر روی چاههای کشاورزی و پایش دقیق اطلاعات مربوط به میزان برداشت آب چاههای کشاورزی میتوانیم از برداشتهای بیرویه جلوگیری کنیم و گام موثری در حوزه اجرای عدالت و نیز صیانت از منابع آبی کشور برداریم.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه در فرایند نصب کنتورهای هوشمند برق روی چاههای کشاورزی باید هماهنگی و تعامل کامل با وزارت جهاد کشاورزی مد نظر قرار گیرد، اظهار کرد: با نصب کنتورهای هوشمند روی چاههای کشاورزی میتوانیم ضمن شناسایی دقیق چاههایی که میزان برداشت بیرویه و چند برابر پروانه بهرهبرداری دارند، نسبت به جلوگیری از برداشت آنها از طریق مدیریت میزان مصرف انرژی برق اقدام کنیم.
از جمله دلایل بروز این شرایط باید به مواردی، چون پدیده تغییر اقلیم، تغییر الگوی کشت و توسعه اراضی، رشد جمعیت و عدم اجرای کامل برنامههای مدیریتی اشاره کرد که در این بین اتخاذ سیاستهای کنترلی و حفاظتی در رابطه با میزان برداشت آب از منابع زیر زمینی مورد توجه است چراکه در صورت استمرار وضع موجود و عدم کنترل برداشتهای بی رویه شاهد تاثیرات جبران ناپذیری خواهیم بود.
امضای تفاهمنامه همکاری پارک علم و فناوری کرمان و فرش الماس کویر
توانمندسازی محیط کسب و کار کرمان با آموزش
تعداد بازدید : 1
امضای تفاهمنامه همکاری پارک علم و فناوری کرمان و فرش الماس کویر
توانمندسازی محیط
کسب و کار کرمان با آموزش
تفاهمنامه همکاری فی ما بین پارک علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته و شرکت فرش الماس کویر کرمان به امضا رسید.
این تفاهمنامه از یک سو توسط دکتر «فرشید کینیا» رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه هایتک کرمان و از سوی دیگر توسط «اسماء انتظاری» عضو هیئتمدیره شرکت فرش الماس کویر کرمان به امضا رسید. این تفاهمنامه بهمنظور استعدادیابی، جذب و استخدام نیروهای توانمند در سطح استان جهت اشتغال در شرکت الماس کویر و معرفی نیروهای متخصص جهت ورود به بازار کار استان منعقد شده و در راستای رسیدن به این اهداف طرفین این تفاهمنامه، توافق کردند که در برگزاری رویدادها و آموزشهای مرتبط با کسبوکار در حوزههای مختلف از هیچ همکاریای مضایقه نکنند.
به گزارش روابطعمومی پارک علم و فناوری،در خصوص این تفاهمنامه، دکتر «فرشید کینیا» رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان گفت: «همکاریهای مختلف آموزشی، باتوجه به ظرفیت استان، منجر به توانمندسازی اکوسیستم کسبوکار استان شده و توجه ویژه به بحث آموزش در دستور کار پارک علم و فناوری قرار دارد و افزایش دانش و توانمندی شرکتها در بازههای زمانی مختلف، باعث افزایش ارزشافزودهی داراییهای شرکت خواهد شد.»
گفتنی است که همکاریهای آموزشی،علمی، پژوهشی و فعالیت در حوزههای دانشبنیان و اقتصاد مبنی بر فناوری در این تفاهمنامه موردتوجه قرار گرفته است.
همزمان با پرداخت وام ۲۰میلیونی؛
۲۲ فروشگاه پذیرای خریداران صنایعدستی کرمان
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان با اشاره به اعطای تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی به متقاضیان خرید صنایعدستی در این استان گفت: در راستای این طرح ۲۲ فروشگاه صنایعدستی در سطح استان آماده ارائه خدمات است.
کاظم حسینزاده اظهار کرد: ۱۶ فروشگاه در شهر کرمان، دو فروشگاه در سیرجان و یک فروشگاه در راین، ماهان، شهربابک و قلعهگنج آماده ارائه خدمات به علاقمندان به خرید صنایعدستی است.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان افزود: بیشتر فروشگاههای صنایعدستی کرمان در کاروانسرای گنجعلیخان و مابقی در خیابانهای خواجو، بهمنیار، قدمگاه، شهرک خواجو و همچنین فروشگاه معلم، بلوار صدوقی و حمزه در نظر گرفته شدهاند.
او ادامه داد: فروشگاههای آستانه شاه نعمتالله ولی ماهان، ارگ تاریخی راین، بلوار حمزه سیرجان هم آماده ارائه خدمات هستند.
حسینزاده بیان کرد: اجرای اینگونه طرحهای حمایتی در ایجاد انگیزه برای خرید کالاهای صنایعدستی بسیار مؤثر است و در تلاش هستیم که این طرح بهصورت دائمی ادامه یابد.
به گزارش ایسنا، معاون میراث فرهنگی استان کرمان با اشاره به اینکه این طرح همچنین بهمنظور تحرک بخشی و رونق خرید صنایعدستی در حال اجراست، خاطرنشان کرد: از آن جایی که اکثراً بانوان در ابتدا و انتهای زنجیره تولید و مصرف صنایعدستی قرار میگیرند، ما میتوانیم برنامههای خوبی برای حمایت و ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان این حوزه داشته باشیم.
جشنواره زعفران دشتخاک برگزار می شود؛
زرند بزرگترین تولیدکننده زعفران استان کرمان
فرماندار زرند گفت: زرند بزرگترین تولیدکننده زعفران در استان کرمان است و محصول تولیدی این شهرستان، کیفیتی بسیار بالاتر از انواع مشابه در سطح کشور دارد لذا باید با هدف برندسازی و صادرات این محصول به نام شهرستان زرند، برنامهریزی شود.
سیدرضا حسینی نژاد در نشست با اعضای ستاد برگزاری جشنواره زعفران دشتخاک اظهار کرد: زعفران یک محصول استراتژیک است که کشت و برداشت آن طی سالهای اخیر در شهرستان زرند رونق یافته و تقاضای خوبی برای این ادویه گرانقیمت در بازارهای جهانی وجود دارد.
وی افزود: زرند بزرگترین تولیدکننده زعفران در استان کرمان است و محصول تولیدی این شهرستان، کیفیتی بسیار بالاتر از انواع مشابه در سطح کشور دارد لذا باید با هدف برندسازی و صادرات این محصول به نام شهرستان زرند، برنامهریزی شود.
فرماندار زرند به تقویت بخش خصوصی برای ورود به برندسازی زعفران شهرستان و معرفی این محصول با روشهای مختلف، افزایش سطح کیفی و کمی و تصاحب بازار اشاره کرد و افزود: جشنواره زعفران میتواند در رسیدن به این اهداف، نقش مهمی ایفا کند.
معاون اقتصادی استاندار تاکید کرد؛
پنجره واحد زمین در استان کرمان اجرایی شود
تعداد بازدید : 0
معاون اقتصادی استاندار تاکید کرد؛
پنجره واحد زمین
در استان کرمان اجرایی شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: پنجره واحد زمین در استان با کمک منابع طبیعی باید اجرا شود.
امیر حسنزاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان به صورت سرزده از اداره کل منابع طبیعی استان و واحدهای مختلف آن بازدید کرد.
وی همچنین در شورای برنامهریزی اداره کل منابع طبیعی استان شرکت و به نقش این مجموعه در توسعه پایدار استان اشاره کرد.
حسنزاده عنوان کرد: دو نوع نگاه در منابع طبیعی باید دنبال شود، اول حفظ اراضی و گونههای خاص و مورد نیاز و دوم نگاه توسعهای منابع طبیعی برای ایجاد زیرساختهای معدنی، صنایع و کارخانه مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان افزود: یکی از حلقههای اصلی در تیم اقتصادی استان منابع طبیعی است که با نگاه توسعهای باید همکاری کنند.
حسنزاده، اجرای پنجره واحد زمین در استان را با کمک منابع طبیعی لازم دانست.
به مدت ۲ ماه؛
پروازهای فرودگاه سیرجان متوقف میشود
مدیرکل فرودگاه های استان کرمان بر ضرورت بهسازی سطوح پروازی فرودگاه شمال غرب استان تاکید کرد و گفت: از ششم آبانماه جاری به مدت ۲ ماه سطوح پروازی فرودگاه سیرجان بهطور کامل در اختیار پیمانکار پروژه قرار خواهد گرفت و پروازها در آن فرودگاه متوقف می شود.
علی جزینی زاده افزود: بهسازی سطوح پروازی فرودگاه شهدای سیرجان از ابتدای سال جاری همزمان با نشست و برخاست پروازها در حال انجام بود که به علت ادامه پروژه می بایست سطوح پروازی بهطورکامل در اختیار پیمانکار قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرودگاه های استان کرمان، وی مهمترین هدف اجرای این طرح را ارتقای سلامت پروازها و ایمن سازی زیرساختهای پروازی عنوان کرد.
شاخص قیمت مصرف کننده
در مناطق شهری و روستایی؛
تورم مناطق شهری
داغتر از روستاها
طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران از شاخص قیمت مصرفکننده در مهر ماه سال جاری، تورم ماهانه در مناطق شهری و روستایی نسبت به شهریور ماه افزایش یافته است. مرکز آمار ایران آخرین گزارش خود را از شاخص قیمت مصرف کننده در مهرماه ۱۴۰۲ منتشر کرد. بر این اساس تورم سالانه در هر دو بخش روستایی و شهری نسبت به شهریور ماه کاهش یافته است. از سوی دیگر تورم ماهانه در هر دو بخش روستایی و شهری با افزایش مواجه شده است. آمارهای تورم نقطه به نقطه مهر امسال نسبت به شهریور نیز نشان میدهد این تورم در بخش روستایی ثابت مانده اما در بخش شهری کاهش یافته است. بررسی دقیقتر سه تورم ماهانه، سالانه و نقطه به نقطه در دو بخش شهری و روستایی در مهر ماه ۱۴۰۲ قابل بررسی است.
افزایش ۰.۳ واحد درصدی تورم ماهانه نسبت به شهریور
طبق این آمارها تورم ماهانه بخش شهری از ۲.۱ درصد در شهریور امسال به ۲.۴ درصد رسیده است. همچنین آمارها گویای آن است که تورم نقطه به نقطه بخش شهری با ۰.۳ واحد درصد کاهش نسبت به شهریور امسال ۳۹.۳ درصد اعلام شده است. به عبارتی در مهرماه سال جاری قیمت کالا در بخش شهری نسبت به مهر سال گذشته ۳۹.۳ درصد رشد داشته است. بررسیها نشان میدهد تورم سالانه در بخش شهری نیز کاهشی بوده است. بر این اساس قیمت کالاها در ۱۲ ماه منتهی به مهر ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۵.۱ درصد رشد داشته است. که این رقم نسبت به تورم سالانه در شهریور ماه امسال ۰.۵ واحد درصد کاهش داشته است.
تورم نقطهای در جای خود توقف کرد
تورم در بخش روستایی با رشد در تورم ماهانه همراه بوده است. بر این اساس تورم ماهانه بخش روستایی در شهریور سال جاری ۱.۶ درصد بوده که در مهر ماه به ۲ درصد رسیده است. شواهد حاکی از آن است که تورم نقطه به نقطه بخش روستایی در مهر ماه امسال نسبت به شهریور ماه سال جاری تغییری نداشته است. به بیان دیگر قیمت کالاها و خدمات در مهرماه امسال نسبت به مهرماه سال گذشته ۳۸.۸ درصد رشد داشته که مشابه با رقم تورم نقطهای در شهریور ماه امسال است. به گزارش اکوایران، قیمت کالاها و خدمات مناطق روستایی در ۱۲ ماه منتهی به مهرماه سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته ۴۷.۸ درصد افت داشته است.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
طرح کاشت درختان مثمر در جنگل قائم
-
سه چهره تورم در مهر
-
کرمان در رتبه دوم ارزش افزوده بخش کشاورزی
-
۱۰ استان مصرفکننده اصلی منابع آب زیرزمینی
-
توانمندسازی محیط کسب و کار کرمان با آموزش
-
پنجره واحد زمین در استان کرمان اجرایی شود


انتخاب هفته نامه :