|
در جمع استان های برتر معدنی ایران؛
کرمان صاحب بیشترین «ارزش افزوده بخش معدن»
تعداد بازدید : 0
در بین ۱۰ استان دارای بیشترین تعداد معادن، استان کرمان با ۱۰۹هزار میلیارد تومان بیشترین ارزش افزوده بخش معدن را با سهم ۵درصدی به خود اختصاص داده است. دادههای آماری نشان میدهد بهرغم اینکه بخش معدن میتواند به عنوان موتور محرکه توسعه صنعتی کشور، پیشران بخش صنعت باشد، در شرایط حاضر بهطور نسبی نسبت به دیگر بخشها نتوانسته از جایگاه مناسبی برخوردار باشد.
بخش معدن و صنایع معدنی از مهمترین بخشهای اقتصادی کشورها است که رشد آن میتواند به عنوان یکی از محرکههای اقتصادی نقش انکارناپذیری در توسعه اقتصادی کشورها داشته باشد. نقش مستقیم معدن در توسعه اقتصادی شامل ایجاد ارزش افزوده، ایجاد اشتغال، جبران خدمات نیروی کار و سرمایه، تقویت فعالیتهای کارآفرین و افزایش درآمدهای مالیاتی است؛ اما سهم معدن در اقتصاد بسیار بیشتر از اثرات مستقیم آن است.
معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی اعلام کرده که بهرغم اینکه بخش معدن میتواند به عنوان موتور محرکه توسعه صنعتی کشور، پیشران بخش صنعت باشد، در شرایط حاضر بهطور نسبی نسبت به دیگر بخشها نتوانسته از جایگاه مناسبی برخوردار باشد. توجه به این موضوع حائز اهمیت است که تشکیل و ورود صنایع معدنی مهم و مادر همچون فولاد، مس، آلومینیوم، سیمان، سرب و روی و... همه در سایر وجود معادن در ایران است.
دادههای آماری نشان میدهد که استان خراسان رضوی در بین ۱۰ استان دارای بیشترین تعداد معدن در کشور با سهم ۹.۹درصدی از تعداد معادن، سهم ۰.۸۱درصدی از ارزش افزوده معادن کشور را به ارزش ۱۷.۸هزار میلیارد تومان به خود اختصاص داده است. در بین ۱۰ استان دارای بیشترین تعداد معادن، استان کرمان با ۱۰۹هزار میلیارد تومان بیشترین ارزش افزوده بخش معدن را با سهم ۵درصدی به خود اختصاص داده است.
در این میان، استان سمنان به رغم سهم ۶.۱درصدی از کل معادن کشور، سهم بسیار پایینی از ارزش افزوده معادن ۰.۰۷درصد به ارزش ۱.۵هزار میلیارد تومان را داراست.
ظهور سرمایه داری فاجعه محور
دکترین شوک
تعداد بازدید : 0
نویسنده:نائومی کلاین
اقتصاد مبحث چالش برانگیزی است. از زمان انقلاب صنعتی و زمانی که اقتصاد بشر از حالت اقتصاد محلی بیرون آمد و گسترش پیدا کرد به چالشی برای حاکمان و مردم تبدیل شد. در طی قرنهای اخیر متفکران و اقتصاددانان زیادی تلاش کردهاند به مدلهای اقتصادی بهتری دست پیدا کنند، اقتصاد سوسیالیستی و اقتصاد سرمایهداری برای سالها مناقشه برانگیز بودهاند و با اینکه امروزه سرمایهداری در جهان حاکم است اما بسیاری هنوز این شکل اقتصاد را مخرب میدانند. نائومی کلاین در کتاب دکترین شوک اقتصاد سرمایهداری را به چالش کشیده است.
در سرمقاله اکونومیست مطرح شد؛
هشدار نسبت به آینده اقتصاد جهانی
تعداد بازدید : 0
هفته نامه اکونومیست در سرمقاله شماره چهارم نوامبر سال ۲۰۲۳، با عنوان" خوب تر از آن است که واقعی باشد " به بررسی وضعیت کنونی اقتصاد جهانی پرداخته است. به تعبیر اکونومیست، با تهدیدهای فراوانی که اقتصاد جهانی را تهدید میکند، شرایط مطلوب فعلی پایدار نخواهد ماند.
حتی با طغیان جنگها و تاریک شدن شرایط ژئوپلیتیکی، شرایط کنونی اقتصاد جهانی مایه خوشحالی بوده است. فقط یک سال پیش همه موافق بودند که نرخ های بهره بالا به زودی باعث رکود خواهد شد. حالا حتی افراد خوشبین هم گیج شدهاند...
روند صعودی تورم از دهک اول تا دهک دهم؛
تورم مهر برای پردرآمدها داغتر بود
تعداد بازدید : 0
یکی از آمارهایی که میتوان برای دیدن وضعیت رفاهی دهکهای جامعه از آن استفاده کرد. آمار تورم دهکهاست. این آمار نشان میدهد تورم تا چه میزان بر روی هر دهک جامعه اثر داشته است. به این منظور تورم ماهانه دهکها در مهرماه سال جاری مورد بررسی قرار گرفته است.
طبق دادههای مرکز آمار از تورم ماهانه دهکها در مهرماه سال جاری و مهر ماه سال گذشته، تورم ماهانه تمامی دهکها کاهش یافته است.
این گزارش روند تورم ماهانه مهرماه در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را مقایسه کرده و به جزئیات این آمار میپردازد.
تورم ماهانه مهرماه در دهکها نشان میدهد این تورم در هم در مهر ۱۴۰۲ و هم در مهر ۱۴۰۱ روندی صعودی از دهک اول تا دهک دهم داشته است.
طبق آمارها تورم ماهانه مهر ۱۴۰۲ در دهک اول معادل ۲.۰۷ درصد و دهک دهم معادل ۲.۴۷ درصد بوده است. به عبارتی دهک دهمیها ۰.۴ واحد درصد تورم بیشتری را در سبد خرید تجربه میکنند.
این آمار به طور مشابه در تورم ماهانه مهر سال گذشته نیز دیده میشود.
تورم ماهانه مهر ۱۴۰۱ در دهک اول و دهک دهم به ترتیب ۲.۷۴ درصد و ۲.۹۷ درصد بوده است.
این روند صعودی در دهکها نشان میدهد اثر تورم بر دهکهای پایینتر کمتر از دهکهای بالاتر جامعه بوده است.
علت این اتفاق را میتوان به اهمیت تورم خوراکی و غیرخوراکی در اجزای تورم دانست.
تورم خوراکی در دهکهای پایینتر جامعه (خانوارهای کمدرآمد) وزن بیشتری دارد و در طرف دیگر تورم کالاهای غیرخوراکی در دهکهای بالاتر (خانوارهای پردآمد) مهمتر است.
در نتیجه زمانیکه افزایش قیمتها بیشتر در کالاهای غیرخوراکی بوده باشد تورم بیشتر بر خانوارهای پردرآمد جامعه اثر میگذارد.
این اتفاق در مهرماه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نیز رخ داده است. در این دو نقطه از زمان اثر تورمی بر کالاهای غیرخوراکی بیشتر بوده لذا تورم دهکها از دهک اول به سمت دهک دهم روندی افزایشی به خود گرفته است.
گزارشهای تورم ماهانه مرکز آمار نشان میدهد از مهر ماه ۱۴۰۱ تا مهرماه سال جاری تورم ماهانه دهکها شاهد کاهش بوده است. این کاهش در دهک سوم بیشترین میزان و در دهک دهک دهم کمترین سطح را داشته است.
به گزارش اکوایران،اختلاف تورم ماهانه دهکها گویای آن است که تورم ماهانه در دهک سوم جامعه نزدیک به ۰.۷۵ واحد درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر این اختلاف تورم ماهانه میان مهر ماه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در دهک دهم معادل ۰.۵ واحد درصد بوده است.
تعداد بازدید : 0
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
کرمان صاحب بیشترین «ارزش افزوده بخش معدن»
-
دکترین شوک
-
هشدار نسبت به آینده اقتصاد جهانی
-
تورم مهر برای پردرآمدها داغتر بود
انتخاب هفته نامه :