|
استاندار: با میدکو رایزنی کرده ایم
امکانسنجی توسعه صنعت زغالسنگ کرمان
تعداد بازدید : 0
صفحه 3
را بخوانید
عوامل موثر بر نرخ خروج بنگاههای اقتصادی؛
چرا بنگاهها میمیرند؟
ارزیابیها حاکی از این است که شناسایی عواملی که بر مرگ بنگاه تاثیر دارند، میتواند به سیاستگذاریهای حوزه اقتصاد صنعتی کمک کرده و اثرات نامطلوب ناشی از مرگ بنگاه (بیکاری و کاهش تولید) را تحت تاثیر قرار دهد. بنگاهها مانند موجودات زنده متولد میشوند، زندگی میکنند و در صورتیکه شرایط برای ادامه فعالیت آنها مناسب نباشد، از گردونه رقابت خارج شده و میمیرند؛ به همین دلیل شناسایی عواملی که بر مرگ بنگاه تاثیر دارند، میتواند به سیاستگذاریهای حوزه اقتصاد صنعتی کمک کرده و اثرات نامطلوب ناشی از مرگ بنگاه (بیکاری و کاهش تولید) را تحت تاثیر قرار دهد. ورود و خروج بنگاه به بازار یا آنچه که تحت عنوان پویاییهای بنگاه به بازار تلقی میشود از عوامل اساسی فرآیند انتخاب بازار بوده که منجر به بازسازی و تحول در صنعت میشود. از این رو، فرآیند ورود و خروج بنگاهها نقش اساسی در تحول و تغییر در صنعت بازی میکند. از جنبه دیگر، ورود و خروج دو وجه اجتنابناپذیر فرآیند رقابت پویای بازار است که منجر به رشد بنگاههای کارآمد و حذف بنگاههای ناکارآمد میشد.
بر اساس گزارشی که از سوی مجله اقتصادی وزارت اقتصاد منتشر شده، ورود و خروج بنگاهها از سه طریق بر عملکرد بازارهای صنعتی تاثیر میگذارد. اول اینکه؛ ورود و خروج بنگاهها از طریق افزایش رقابت در بازار موجب کاهش قیمتها و سودآوری بنگاههای موجود در صنعت میشود. دوم؛ طی فرآیند ورود و خروج، بنگاههای با بهرهوری پایین از صنعت خارج و بنگاههای با بهرهوری بالا جایگزین آنها میشود. سوم؛ ورود بنگاههای جدید به صنعت عمدتا موجب ورود تکنولوژی برتر به صنعت شده و بنگاههای فاقد نوآوری از صنعت را خارج میکنند. عوامل موثر بر خروج بنگاهها را در «متغیرهای سطح بنگاه»، «متغیرهای سطح صنعت»، «متغیرهای محیطی»، و «سایر عوامل» میتوان طبقهبندی کرد.
بررسیها نشان میدهد از میان متغیرهای سطح بنگاه، بنگاههای بزرگ به دلیل در اختیار داشتن حجم عظیمی از منابع مالی، فیزیکی، انسانی و دیگر منابع که منجر به بهبودی مقیاس اقتصادی و مقابله با شوکهای بیرونی بوده، در برابر خروج از بازار در امان خواهند بود. در عین حال، هرچه سن بنگاه بیشتر باشد، احتمال خروج آن کاهش مییابد؛ چراکه با افزایش سن، تجربه بنگاه در انجام مخارج و تخصیص بهینه منابع افزایش مییابد. بنگاههای با بهرهوری بالاتر نیز به دلیل استفاده بهتر از منابع، کمتر از بازار رقابت خارج میشوند. ساختار مالکیت نیز یکی دیگر از عوامل ماندگاری یا عدم ماندگاری بنگاهها است. بنگاههای دولتی نسبت به بنگاههای خصوصی ماندگاری بیشتری دارد؛ چراکه صرفنظر از سودآوری یا عدم سودآوری، آنها مورد حمایت دولت قرار دارند. بررسیها نشان میدهد که یکی از فاکتورهای ماندگاری بنگاههای کوچک و افزایش بقای آنها بالا رفتن نرخ نوآوری در آنهاست.
در عین حال، انتظار میرود در صنایعی که سهم هزینههای حاشیهای از کل داراییهای ثابت
تعداد بازدید : 0
صفحه 3
را بخوانید
در آیین افتتاح دفتر جدید اتاق کرمان در رفسنجان مطرح شد؛
سند توسعه پایدار رفسنجان تدوین میشود
دفتر جدید اتاق کرمان در رفسنجان در آئینی با حضور رئیس و جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان، فرماندار رفسنجان و پیشکسوتان و فعالان اقتصادی این شهرستان افتتاح شد.
رئیس اتاق کرمان در این آئین گفت: با توجه به اینکه رفسنجان همه عوامل توسعه را در خود جای داده، می تواند پیشران اقتصادی استان باشد و افقی که برای این شهرستان ترسیم شده نشان دهنده بالندگی در رفسنجان است. سیدمهدی طبیب زاده افزود: با استفاده از پژوهش ها، مطالعات قوی و ظرفیت های بی نظیر اتاق کرمان در کنار تجربیات و دانش فعالان اقتصادی رفسنجان، سند توسعه پایدار رفسنجان با نگاه به آینده و ظرفیت های موجود تدوین شود.
وی ادامه داد: امیدواریم افتتاح دفتر رفسنجان آغاز کار جدی برای فعالیت های بیشتر اقتصادی در رفسنجان باشد و بتواند برخی عقب ماندگی های مقطعی را جبران کند و این شهرستان
تعداد بازدید : 0
صفحه 3
را بخوانید
در مجمع شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین چه گذشت؟
افزایش سرمایه پنج همتی «کگهر»
مجمع عمومی فوقالعاده شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با هدف بررسی افزایش سرمایه شرکت از ۲.۵ به ۷.۵ همت برگزار شد و سهامداران «کگهر» موافقت خود را با افزایش سرمایه پنج همتی برای اجرای طرحهای توسعهای شرکت اعلام کردند.
مجمع عمومی فوقالعاده شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با دستور کار تصمیمگیری در خصوص افزایش سرمایه، تغییر نام شرکت، اضافه کردن فعالیتهای آزمایشگاهی و تطابق اساسنامه شرکت با نمونه اساسنامه سازمان بورس با حضور ۹۴٫۴۱ درصد از سهامداران در محل هتل المپیک تهران برگزار شد.
محمد محیاپور، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در این مجمع اظهار داشت: شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، بزرگترین معدن سنگآهن روباز خاورمیانه با ذخیره بیش از ۶۴۰ میلیون تن سنگآهن
تعداد بازدید : 0
صفحه 4
را بخوانید
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
امکانسنجی توسعه صنعت زغالسنگ کرمان
-
چرا بنگاهها میمیرند؟
-
سند توسعه پایدار رفسنجان تدوین میشود
-
افزایش سرمایه پنج همتی «کگهر»
انتخاب هفته نامه :