|
سود۲۱۰ میلیونی برای گواهی اسقاط؛
مبلغ جدید گواهی اسقاط خودرو اعلام شد
تعداد بازدید : 0
رئیس مرکز هوا و اقلیم سازمان حفاظت از محیطزیست با اشاره به ادغام دو آییننامه ماده ۸ قانون هوای پاک و ماده ۱۰ صنعت خودرو، آخرین تغییرات گواهی اسقاط خودروهای فرسوده را اعلام کرد.
یکی از عوامل اصلی آلودگی هوای تهران و کلانشهرها، تردد خودروهای آلاینده و فرسوده هستند که علاوه بر مصرف بالای بنزین، موجب ترافیک و افزایش آلایندههای میشود و از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و جایگزین کردن خودروهای استاندارد و برقی، مهمی است که باید به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد.
وی با اعلام اینکه سن فرسودگی تاکسیها ۱۰ سال شد و افزود: در گذشته یک تاکسی دو گواهی اسقاط دریافت میکرد که این گواهیها عددی حدود ۷۰ میلیون نصیب دارنده تاکسی فرسوده میکرد اما اکنون با تغییرات جدید این عدد نزدیک به ۲۱۰ میلیون نصیب تاکسی فرسوده میکند، که با یک آورنده اندک شرایط برای نوسازی خودرو مهیا میشود.
به گفته گل علیزاده، برای کشندهها نیز این عدد به ۱۲۲۰ تومان رسید، به علاوه قیمت لاشه خودرو که نصیب صاحب خودرو فرسوه میشود. سواریها هم ۷۰ میلیون بابت گواهی اسقاط دریافت خواهندکرد، به علاوه ۲۰ میلیون ارزش لاشه خودرو.
بحث اسقاط و از رده خارج کردن خودروهای فرسوده برای نخستین بار در دهه ۸۰ مطرح شد و براساس آن قرار شد به ازای واردات خودرو، تعدادی خودرو فرسوده از رده خارج شود. طرحی که با اختصاص اعتبارات در چند سال اول امیدوارکننده شروع شد اما به مرور زمان بخاطر مشکلات اعتباری، ممنوعیت واردات خودرو و... در دهه ۹۰ متوقف شد و در دولت سیزدهم این مهم در دستور کار قرار گرفت و چرخه اسقاط خودروها مجدد به کار افتاد.
به گزارش ایسنا،داریوش گل علیزاده، رئیس مرکز هوا و اقلیم سازمان حفاظت از محیطزیست با بیان اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست، دو موضوع مهم و جدی، پیرامون آلودگی هوا را پیگیر است، نخست از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و دیگری استاندارد آلایندههای خودرو، گفت: آیین نامه ماده ۸ قانون هوای پاک(تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مالک وسایل نقلیه موتوری اعم از سبک، نیمهسنگین، سنگین، موتورسیکلت مکلفند وسایل نقلیه خود را پس از رسیدن به سن فرسودگی از رده خارج کنند) را با آیین نامه ماده ۱۰ صنعت خودرو ادغام کردیم چرا که متاسفانه موضوع اسقاط خودروهای فرسوده در ۶ تا ۷ سال گذشته متوقف شده بود و تلاش بسیار کردیم از طریق منابع خود اسقاط خودرو، این چرخه را به گردش در آوریم.
علل ناکارآمدی رسانههای خصوصی ایران با تاکید بر مطبوعات
اقتصاد رسانه در ایران
تعداد بازدید : 0
نویسنده:علیرضا بختیاری
کتاب «اقتصاد رسانه در ایران» میکوشد پارهای پرسشهای دیرپا درباره علل شکل نگرفتن نهادهای مطبوعاتی خصوصی نیرومند در ایران را مطرح و بازخوانی کند و پرسشهایی جدید به آنها بیفزاید. کتاب، دو جزء مکمل دارد که در یکی امکانها و امتناعهای توسعه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و بهطور کلی عقیم ماندن پیشرفت اجتماعی بررسی شده است و جزء دیگرش درباره سترون ماندن مطبوعات در ایران و ریشه ندواندن آن بهعنوان نهادی آگاهیبخش و ساماندهنده رابطه نهادهای سیاسی و مدنی است. دکتر موسی غنینژاد، اقتصاددان ایرانی در توصیف کتاب مینویسد: « این کتاب از معدود آثار پژوهشی درباره معضلات مطبوعات خصوصی در ایران است که با تاکید بر تحلیل اقتصادی موضوع نوشته شده و با توجه با رویکرد آن از منظر اقتصاد سیاسی اهمیت بهسزایی دارد.»
تحلیل اکونومیست؛
آینده مناقشه فلسطین و اسرائیل
تعداد بازدید : 0
اکونومیست در سرمقاله ۷ دسامبر ۲۰۲۳ خود، شرایط مورد نیاز برای دستیابی به توافق میان فلسطین و اسرائیل را مورد بررسی قرار داده و نوشته است روند صلح میتواند از بسیاری جهات اشتباه پیش برود، اما یک احتمال واقعی وجود دارد که بتواند به درستی پیش برود.
برای پی بردن به این موضوع که اسرائیلیها و فلسطینیان تا چه اندازه به صلح نیاز دارند، باید شرایط آنها در یک جنگ همیشگی را در نظر گرفت.
به نوشته اکونومیست، اگر اسرائیل برای همیشه به ارتش خود برای سرکوب فلسطینیان تکیه کند، به یک چهره منفور که به اعمال مرتبط با تبعیض نژادی میپردازد، تبدیل خواهد شد. برای این شرایط خشونتآمیز، صلح تنها راه رهایی است.
اما چطور باید به آنجا رسید؟...
سازمان جهانی کار گزارش کرد؛
افزایش آمار کودکان کار با تغییرات آب و هوایی
تعداد بازدید : 0
تحقیقات ILO نشان میدهد که تغییرات آب و هوایی عمیقا بر کار کودکان تاثیر میگذارد.
بر اساس مقاله جدید منتشر شده توسط سازمان جهانی کار (ILO)، تغییرات آب و هوایی و تخریب محیط زیست میتواند باعث افزایش چندبرابری میزان احتمال پیوستن کودکان به بازار کار شود.
بهویژه در بخش کشاورزی، این میزان بیشتر میشود.
براساس این گزارش، ۷۰ درصد از کل کودکان کار در بخش کشاورزی فعال هستند که بیشترین میزان آن در قاره آسیا و سپس آفریقا مشاهده میشود.
این مقاله در مورد کار کودکان و نسبت آن با تغییرات آب و هوایی، در حالی منتشر میشود که نمایندگان کشورها برای بحث در مورد اقدامات برای مهار تغییرات آب و هوایی در کنفرانس پاریس موسوم به «COP۲۸» قرار بود تا موارد الزامی درباره کنترل تخریب محیط زیست را رعایت کنند.
اما همزمان با چهاردهمین کنفرانس مربوط به منع کار کودک، هنوز اقدامی جدی در این حوزه صورت نگرفته است.
نیروی کار در زنجیره تامین این مقاله نشان میدهد که تغییرات اقلیمی -و پاسخهای بخش دولتی و خصوصی به آن- تاثیر عمیقی بر کار کودکان و پیشرفت برای پایان دادن به کار کودک دارد.
در این گزارش، کودکان به عنوان یکی از گروههای جمعیتی در معرض بیشترین خطر شوکهای سیستماتیک ناشی از تغییرات آب و هوایی شناخته شدهاند.
افزایش فقر ناشی از خشکسالی و کاهش سطح آبهای سطحی و فرسایش خاک بیش از هرچیز روستاها را در بر میگیرد و باعث میشود نیاز به نیروی کار کودک افزایش یابد. همچنین افزایش فقر خانوار روستایی باعث گسیل بخشی از کودکان به شهرها در قالب نیروی کار کودک در شهر شود.
آسیبهای ناشی از تغییرات آبوهوایی بهطور قابل توجهی بر معیشت و شرایط زندگی خانوار تاثیر میگذارد، افراد بیشتری را به سمت فقر سوق میدهد و شرایط کسانی را که قبلا فقیر و آسیبپذیر هستند، تحقیر میکند. این مقاله میگوید شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این شرایط خانوارها را وادار میکند بیشتر به کار کودکان تکیه کنند. سایر دلایلی که باعث میشود با تخریب محیط زیست و خشکسالی کار کودک افزایش یابد، عبارتند از: تغییرات در میزان بهرهوری کشاورزی، شوکهای شدید آب و هوایی مرتبط با آب و هوا، مهاجرت و جنگهای ناشی از مشکلات آب و هوایی که به افزایش کودکان جنگزده کارگر میانجامد، مسائل بهداشتی و تخریب زیرساخت خدمات پایهای در مناطق حاشیهای و... که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته است.
تعداد بازدید : 0
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
مبلغ جدید گواهی اسقاط خودرو اعلام شد
-
اقتصاد رسانه در ایران
-
آینده مناقشه فلسطین و اسرائیل
-
افزایش آمار کودکان کار با تغییرات آب و هوایی
انتخاب هفته نامه :