|
خطر از سر درۀ راگه رفسنجان گذشت
تعداد بازدید : 0
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان رفسنجان تایید کرد که مسیر انتقال خط لوله آب خلیجفارس از دره راگه تغییر یافته است.
حسن حسینی اظهار کرد: بعد از مدتها کش و قوس و طرحهای متفاوتی که شرکت پیمانکار پروژۀ انتقال آب خلیجفارس ارائه داد، در نهایت همان طرحی که مدنظر میراثفرهنگی بود را پذیرفتند و از مواضع قبلی عقبنشینی کردند لذا مسیر پروژه تغییر کرده و دیگر خطری از بابت این پروژه، دره راگه را تهدید نمیکند.
بهگفته وی، خط پروژه از سمت دره به محل امنی که خطوط انتقال دیگری هم از آن عبور داده شده، تغییر مسیر داد.
بررسی روند سرمایهگذاری بخش مسکن از ۸۷ تا ۱۴۰۲؛
فراز و فرود ۱۶ ساله سرمایهگذاری در مسکن
تعداد بازدید : 4
بر اساس آمارها، رشد سرمایهگذاری در بخش مسکن در نیمه نخست سه سال از ۱۶ سال اخیر منفی بوده که میتوان این سالها را ضعیفترین دوران سرمایهگذاری مسکن در کشور دانست.
مسکن به دلیل این که یک کالای سرمایهای در ایران محسوب میشود از اهمیت خاصی در اقتصاد برخوردار است. به طوریکه رصد سرمایهگذاری در این بخش میتواند سیگنالی در جهت رونق یا رکود بخش مسکن در اقتصاد باشد. بانک مرکزی در گزارشهای فصلی میزان سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه مسکن را منتشر میکند. بر اساس تازهترین آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی از شش ماهه ابتدای امسال، سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه مسکن معادل ۴۳۰ هزار میلیارد تومان (همت) اعلام شده است. اما روند رشد این سرمایه در طول زمان به چه شکل بوده است؟
بررسی روند رشد سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه ساختمان در نیمه نخست سالهای ۸۷ تا ۱۴۰۲ نشان میدهد سرمایهگذاری در نیمه نخست امسال معادل ۴۸.۳ درصد بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. طبق این آمارها بیشترین میزان رشد سرمایهگذاری در نیمه نخست سال ۸۷ و کمترین میزان رشد سرمایهگذاری مربوط به نیمه نخست سال ۹۵ بوده است. همچنین رشد سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه مسکن در سالهای ۸۸،۹۴ و ۹۵ منفی بوده که میتوان این سالها را نامناسبترین دورهها برای سرمایهگذاری در بخش مسکن دانست.
رشد سرمایهگذاری در نیمه نخست سال ۱۴۰۲
بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده توسط بانک مرکزی ارزش سرمایه وارد شده به بخش ساختمان از در نیمه نخست امسال حدود ۴۳۰ همت بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۴۸.۲ درصدی را تجربه کرده است.
همچنین شواهد گویای آن است که رشد تجربه شده در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲.۴ درصد افزایش داشته است.
سال ۸۷؛ دوره پر فروغ برای سرمایهگذاری در مسکن
بررسی روند رشد ورود سرمایه به بخش مسکن در ۱۶ سال اخیر نشان میدهد بیشتری میزان سرمایهگذاری انجام شده در حوزه مسکن در سال ۸۷ بوده است. در این سال رشد سرمایهگذاری بخش خصوصی به بیش از ۸۲ درصد رسیده است. به عبارتی سرمایهگذاران در سال ۸۷، به اندازه ۸۲ درصد بیشتر از سال ۸۶ در حوزه مسکن سرمایهگذاری کرده اند.
از سوی دیگر بدترین آمار سرمایهگذاری در این حوزه مربوط به سال ۹۵ است. در نیمه نخست سال ۹۵ رشد سرمایه در بخش مسکن منفی ۱۶.۵ درصد بوده است. به بیان دیگر سرمایه بخش خصوصی در نیمه نخست سال ۹۵ نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ کاهش به اندازه ۱۶.۵ درصد کاهش یافته است.
این روند ۱۶ ساله نشان میدهد رشد سرمایهگذاری در بخش مسکن در سالهای ۸۸، ۹۴ و ۹۵ منفی بوده است که میتوان گفت در این سه سال ضعیفترین دورههای سرمایهگذاری در بخش مسکن کشور به وقوع پیوسته است.
به گزارش اکوایران، همچنین بررسی این رشد در انتهای دولت دوازدهم و شروع دولت سیزدهم نشان میدهد با آغاز دولت سیزدهم رشد سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه مسکن کاهش پیدا کرده و این کاهش تا نیمه نخست سال گذشته ادامه یافته است. حال سوال اینجاست که با توجه به افزایش رشدی که در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رخ داده میتوان انتظار رشدهای بالاتر در سرمایهگذاری بخش مسکن بود یا خیر؟
عوامل به پستو رفتن فرش ایرانی؛
فرش چطور از زیر پای ایران کشیده شد؟
تعداد بازدید : 1
داستان پرغصه فرش ایرانی به از دست دادن بازارهای صادراتی و کاهش سهم ایران از این بازار ختم نمیشود، در سالهای اخیر علاوه بر واگذاری سهم ایران از بازار صادراتی فرش ایرانی شاهد عرضه طرحهای ایرانی با نام و برند سایر کشورها در دنیا روبرو بودهایم.
بازار فرش دستباف ایران زمانی ۴۴ درصد صادرات غیرنفتی کشور را در اختیار داشت و رتبه اول دنیا را از آن خود کرده بود، اما در دهههای اخیر این صنعت ارزآور دست رقبا افتاد و صادرات آن به کمترین میزان رسید. افت صادرات فرش دستباف ایران موجب ورود رقبای جدید به این بازار پرطرفدار شد و با این شرایط صادرکنندگانی ایرانی به حداقل صادرات بسنده کردند.
داستان پرغصه فرش ایرانی به از دست دادن بازارهای صادراتی و کاهش سهم ایران از این بازار ختم نمیشود، در سالهای اخیر علاوه بر واگذاری سهم ایران از بازار صادراتی فرش ایرانی شاهد عرضه طرحهای ایرانی با نام و برند سایر کشورها در دنیا روبرو بودهایم و این امر موجب شد تا هند بتواند به جایگاه اول صادرکننده فرش در دنیا دست پیدا کند و پای تولیدکنندگانی نپالی و چینی هم به این بازار باز شود و با این شرایط فرش ایرانی با نام کشورهای دیگر در حال حاضر میهمان خانهها شده است. به گفته فعالان این صنعت ارزآور اعمال «سیاست برگشت ارز حاصل از صادرات» و «تحریمها» صنعت فرش ایران را به پستو برد.
براساس دادههای اعلام شده از سوی فعالان این صنعت با ارزش، در سال ۱۳۷۳ صادرات فرش کشور بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۲ میلیون دلار بوده که ۴۴ درصد صادرات در آن مقطع را به خود اختصاص داده بود، اما رقم صادراتی فرش در حال حاضر به ۵۵ میلیون دلار کاهش یافته است و این امر نشان میدهد برای بازگرداندن جایگاه این صنعت باید تغییرات اساسی در روند صادرات و سیاستگذاریهای مرتبط با آن صورت داد.
رفع موانع صادراتی
پیام باقری نایبرئیس اتاق ایران همایش توسعه تجارت فرش دستباف و صنایع دستی با اشاره به اینکه در حوزه صادرات باید موانع صادراتی از پیش روی صادرکنندگان برداشته شود به این نکته اشاره کرد که از جمله موانعی که در حال حاضر سد راه صادرکنندگان شده است، به فراهم نبودن امکان نقلوانتقال منابع ارزی صادرکنندگان و همچنین اعمال سیاست رفع تعهد ارزی باز میگردد که باعث تنزل جایگاه ما در صادرات فرش و صنایع دستی شده است.
نایبرئیس اتاق ایران با اشاره به اقدامات این اتاق برای توسعه تجارت فرش و صنایع دستی، بیان کرد: اتاق ایران علاوه بر ایجاد کمیسیون فرش و صنایع دستی برای اولین بار، اقدام به شبکهسازی در میان فعالان اقتصادی این حوزه کرده و در حال توسعه آن است. گام بعدی ما مهارتآموزی و بهکارگیری روشهای نوین در حوزه بازاریابی است. همچنین حمایت از حضور در نمایشگاههای خارجی و برندسازی در این صنعت و کمک به رفع موانع صادراتی فرش و صنایع دستی در دستور کار اتاق ایران قرار دارد. باقری با تأکید بر اینکه فرش شناسنامه ایران و ایرانی است، گفت: از میان ۴۰۰ رشته ثبت شده در صنایع دستی دنیا، ۲۹۹ رشته در کشور ما فعال هستند. بالغ بر ۵۳۰ هزار اشتغالزایی که ۸۰ درصدان هم توسط زنان کشور محقق شده، در این بخش اتفاق افتاده است. صادرات صنایع دستی کشور در سال گذشته ۲۲۴ میلیون دلار بوده و ۱۷ هزار میلیارد تومان هم فروش در داخل رخ داده است که با توجه به این ارقام باید نگاه جدیتری به این صنعت داشت.
باقری با اشاره به اینکه در سال ۷۳ صادرات فرش کشور بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۲ میلیون دلار بوده که ۴۴ درصد صادرات در آن مقطع را به خود اختصاص داده بود، گفت: این حوزه، اقتصاد مبتنی بر مهارتگرایی است و با صرف حداقل منابع حداکثر ارزش افزوده را میتوان به دست آورد.
کمیسیون تخصصی برای فرش
مرتضی حاجی آقا میری، رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و هنر اتاق نیز با اشاره به اینکه زمانی فرش دستباف ۴۴ درصد صادرات غیرنفتی کشور را در اختیار داشت ولی جای کمیسیون تخصصی در اتاق ایران و این حوزه خالی بود عنوان کرد: در ابتدای دوره دهم اهمیت این موضوع با هیات رئیسه اتاق ایران مطرح شد و هیات رئیسه و در راس آن رئیس اتاق ایران از ایده تشکیل این کمیسیون حمایت کردند. امیدوارم عملکرد کمیسیون طوری باشد که در ادوار آینده این کمیسیون ادامه حیات دهد و تخصصیتر به موضوع بپردازد.
او تصریح کرد: هدف غایی، رسیدن به قلههای صادراتی است، هدفی که در مسیر خود مشکلات زیادی دارد. در این همایش بر استفاده از فناوریهای نوآورانه بر حوزه هنر، فرش و صنایع دستی تاکید شده است.
تعهد ارزی عامل کاهش صادرات
در ادامه این همایش رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم اعلام کرد: سیاست رفع تعهد ارزی به توسعه تجارت فرش و صنایع دستی آسیب جدی وارد کرده است و این موضوع که با وجود ارزآوری بالای حوزه صنایع دستی و فرش، میزان صادرات در این حوزه به حداقل میزان خود در سالهای اخیر رسیده و از ارقام صادراتی دو میلیارد دلاری به ۵۵ میلیون دلار کاهش یافته، نیازمند آسیبشناسی جدی است.
به گفته حسین سلاح ورزی، اگرچه تحریمها بر کل صادرات کشور و از جمله صادرات این بخش، اثرگذار بوده است اما اصلیترین عامل اثرگذار، نحوه سیاستگذاریها از جمله اعمال سیاست رفع تعهد ارزی است که باعث شده در سال ۱۴۰۲ با تراز تجاری منفی ۱۲ میلیارد دلاری در صادرات غیرنفتی مواجه شده و پیشبینی تراز تجاری منفی ۱۷ میلیارد دلاری تا پایان سال داشته باشیم.
سلاح ورزی تأکید کرد: اگر سیاستگذاران علاقهای به یادگیری علم اقتصاد ندارند، دستکم از روند گذشته بازار درس بگیرند و در نحوه سیاستگذاریهای صادراتی خود تجدید نظر کنند.
او گفت: در پنج دهه اخیر صنایع دستی و فرش ایران جزو ارز آورترین محصولات ایرانی بودهاند تا جایی که این بخش در دوره جنگ هم از منابع اصلی تأمین ارز کشور بوده است.
رئیس اتاق ایران بیان کرد: در اقتصادی که مهمترین ضعف آن خام فروشی است، ناگفته پیداست که توجه به صنایع دستی و فرش، به عنوان حوزهای با بالاترین ارزش افزوده و اشتغالزایی، تا چه اندازه مهم است.
تحریم فرش ایران
در ادامه فتح الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تحریم علیه فرش ایران گفت: آمریکا صادرات پنج ملیارد دلاری صادرات فرش ایران را تحریم کرده تا ۲.۵ میلیون نفر از بافنده های فرش که از مردم طبقات ضعیف هستند را تحت فشار قرار دهد و آنها را بیکار کند. آنها میخواهند در نتیحه این تحریم، بافندهها به حاشیه شهرها مهاجرت کنند و امنیت ملی هدف قرار گیرد.
توسلی گفت: موضوع فرش با امنیت ملی کشور گره خورده و با هویت ملی در ارتباط است. فرش مخصوص کشور ایران است و با تاریخ ایران گره خورده است. مثلا هند بخشی از بازار فرش ایرانی را گرفته ولی آیا فرش هندی در دنیا داریم؟ فرش کشمیری هم تحت تاثیر فرش ایران بوده است. اروپا، آسیا و کشورهای عربی فرش ندارند و این فرش مختص ایران است. فرش و صنایع دستی ایران در دنیا بی نظیر است و در موزههای معتبر جهانی نگهداری میشود.
او ادامه داد: باید به فرش دستباف اهمیت داد و باید سرای فرش دستباف داشته باشیم اما در این مسیر کوتاهی کردهایم. صنایع و اقتصاد کشور باید به سمتی برود که کمآببر باشد و یکی از این حوزهها، صنعت فرش و صنایع دستی است.
توسلی تصریح کرد: اولویت کشور صنایع سنگین نیست. دنیا هم سمت صنایع سنگین نمیرود. اما متاسفانه ما در حوزه فرش متولی نداریم. مثلا ترکیه رفوکارهای فرش ما را جذب کرده و باید جلوی این مسئله گرفته شود.
به گزارش اکوایران؛ او تاکید کرد: باید قوانین و مقررات گمرکی اصلاح شود، به بیمه فرشبافان توجه شود و قوانین مانع صادرات فرش باید اصلاح شود. من بارها در موضوع بازگشت ارز صادراتی با رئیس کل بانک مرکزی صحبت کردهام چراکه باید این صنعت ملی مورد حمایت جدی قرار گیرد.
آژانس گردشگری در ارگ جدید بم راهاندازی میشود؛
تدوین طرح توسعه گردشگری ارگ تا ارگ
تعداد بازدید : 3
آژانس گردشگری
در ارگ جدید بم راهاندازی میشود؛
تدوین طرح توسعه گردشگری ارگ تا ارگ
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم از راهاندازی آژانس گردشگری در این منطقه خبر داد و گفت: یکی از اهداف منطقه ویژه اقتصادی بحث گردشگری است و در این راستا در حال تکمیل زیرساختها هستیم.
هادی شهسوارپور در کارگروه گردشگری شهرستان بم اظهار کرد: یکی از اهداف منطقه ویژه اقتصادی بحث گردشگری است که یک زون گردشگری در این منطقه به مساحت ۲۳۵ هکتار داریم.
وی افزود: ظرفیت گردشگری خوبی در بم وجود دارد که باید اقامت را افزایش دهیم و برنامههای زیادی داریم که شامل تاسیسات و ایجاد زیرساخت لازم مانند یک هتل دیگر در منطقه است و تکمیل واحدهای نیمه تمام مانند قصر یخ، زورخانه و مجموعه پارک آبی، شهربازی پیست موتورسواری و و ... نیز در دستور کار قرار دارد.
شهسوارپور بیان کرد: در بحث اقامت گردشگر در حال بازسازی و تجهیز ۱۰ خانه از مجموعه ارگ قدیم هستیم تا بتوانیم از ظرفیت ارگ قدیم استفاده کنیم.
وی ادامه داد: منطقه ارگ جدید نیز در حال راهاندازی یک آژانس گردشگری قوی است تا بتوانیم در بحث گردشگری از ظرفیتها و پتانسیلهای شهرستان بم و دیگر شهرستانهای شرقی استان کرمان استفاده کنیم.
مدیرعامل منطقه اقتصادی ارگ جدید بم با اشاره به ظرفیت کویر در بحث گردشگری گفت: کویر ظرفیت و پتانسیل با ارزشی است که نیاز به یکسری امکانات مانند اتومبیل آفرود و امکانات اقامت در کویر را دارد و همچنین باید بومگردیها در این حوزه ایجاد شود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: ظرفیتهای بی نظیری در باغشهرهای بم و بروات در خصوص اقامت گردشگر وجود دارد و ساماندهی اطراف ارگ قدیم و گسترش خانههای بومگردی میتواند در این زمینه بسیار موثر باشد.
شهسوارپورگفت: سعی داریم این ظرفیتها را فعال کنیم و در راستای توسعه گردشگری، برای اجرای طرح ارگ تا ارگ، در حال تملک زمین هستیم.
با اعتبار یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی
انجام می شود؛
تکمیل زیرساختهای گردشگری آبشار راین
مدیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بخش راین از اختصاص یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای آمادهسازی زیرساختهای منطقه گردشگری آبشار راین خبر داد. سیدوحید طاهری در این رابطه اظهار کرد: این عملیات تاکنون ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تعمیر و تجهیز هشت چشمه سرویس بهداشتی، طراحی معابر نمازخانه، سکوسازی و محوطهسازی نیز انجام شده است.
مدیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بخش راین افزود: برای اجرای عملیات نورپردازی و تکمیل پروژه مذکور به ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در صورت تامین آن، زیرساختهای گردشگری آبشار راین تا نوروز ۱۴۰۴ آماده میشود.
به گزارش ایسنا،وی خاطرنشان کرد: آبشار راین در کنار جاذبههای تاریخی و فرهنگی و همچنین صنایعدستی ارزشمند این بخش، یک بسته کامل گردشگری را تشکیل داده که با توجه به شرایط آب و هوایی، هر سال میزبان تعداد زیادی از گردشگران است.
تنها دو خانه بومگردی در بم فعال است؛
دست انداز بانکی
پیش روی ۷۰ بوم گردی بم
رئیس کمیته گردشگری دفتر اتاق کرمان در شرق استان در نشست کارگروه گردشگری شهرستان بم در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید گفت: ۷۰ پرونده برای احداث خانه بوم گردی در شرق استان کرمان به مرحله تسهیلات بانکی رسیده اند اما متاسفانه به دلیل دست اندازهای بانکی نتوانسته اند پرونده خود را تکمیل و از تسهیلات لازم استفاده کنند.
یوسف سجادی، با اشاره به وجود تنها دو خانه بوم گردی فعال در بم افزود: کمیته گردشگری دفتر بم این امکان را دارد که تک تک پرونده ها را به صورت موردی پیگیری و برای حل مشکلات آنها اقدامات لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: تعداد خانه های بوم گردی در بم بسیار کم است که با وجود خانه باغ بودن بخش عمده ای از شهرستان بم، امکان تبدیل آن ها به خانه بوم گردی وجود دارد. سجادی خاطرنشان کرد: در نمایشگاه بین المللی گردشگری که بهمن ماه امسال در تهران برگزار می شود، شب اول این نمایشگاه به معرفی ظرفیت های گردشگری شرق استان کرمان پرداخته خواهد شد. رئیس کمیته گردشگری دفتر اتاق کرمان در شرق استان افزود: با وجود داشتن چهار اثر ثبت جهانی در بم متاسفانه عرضه ما با وجود تقاضای بسیار زیاد کم است و باید برای دیده شدن بیشتر ظرفیت های گردشگری در بم زیرساخت های لازم تکمیل و یا ایجاد شود.
با انتخاب رئیس و نائب رئیس کارگروه؛
کارگروه کشاورزی اتاق رفسنجان تشکیل شد
تعداد بازدید : 2
با انتخاب رئیس و نائب رئیس کارگروه؛
کارگروه کشاورزی
اتاق رفسنجان تشکیل شد
کارگروه کشاورزی دفتر اتاق بازرگانی کرمان در رفسنجان در نشستی با حضور محمدرضا ترابی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان، مجید حجت رئیس دفتر اتاق کرمان در رفسنجان و جمعی از فعالان اقتصادی این حوزه تشکیل شد.
به گزارش دفتر اتاق کرمان در رفسنجان، در این نشست"عباس مهران"و"احمد خانی"به عنوان رئیس و نائب رئیس این کارگروه انتخاب شدند. رئیس دفتر اتاق کرمان در رفسنجان در ادامه این نشست گفت: فعالان حوزه کشاورزی شهرستان رفسنجان، مسائل و مشکلات را بیان کنند تا با جمع بندی آنها، در نشست های مختلف مطرح و حل آنها پیگیری شود.
مجید حجت، افزود: از مهمترین خواسته های فعالان بخش کشاورزی شهرستان رفسنجان می توان به تشکیل صندوق پسته، گلخانه های هیدروپونیک، باغ استاندارد، برآورد هزینه تولید پسته و سایر مسائل مربوط به حوزه آب و اقتصاد پسته اشاره کرد.
در برنامه امسال؛
۳۰ درصد نقاط حادثهخیز کرمان اصلاح می شود
۱۳۹ نقطه حادثهخیز درون شهری در ۸۴ شهر استان و ۳۵ نقطه حادثهخیز برون شهری در شمال و جنوب استان کرمان شناسایی شده که ۳۰ درصد این نقاط در برنامه امسال برای اصلاح و رفع خطر قرار دارند.
معاون عمرانی استاندار کرمان با بیان این مطلب در ستاد راهبری کاهش تصادفات استان با اشاره به افزایش ۲۹ درصدی تردد در محورهای مواصلاتی استان کرمان نسبت به سال ۱۴۰۱ عنوان کرد: افزایش ترددها بعلاوه طولانی بودن مسیرها و بعضا عدم رسیدگی به خودروها، میزان تصادفات را افزایش میدهد، با این حال باید اقدامات سریعتری برای کاهش خطرات و جلوگیری از جراحتها و فوتیها انجام دهیم.
سیدمصطفی آیتاللهی موسوی بیان داشت: با اقداماتی از جلمه ایجاد سرعتکاه و اصلاح در برخی از نقاط حادثهخیز درون شهری و برونشهری، شاهد کاهش آمار تصادفات هستیم.
موسوی گفت: ۱۳۹ نقطه حادثهخیز درون شهری در ۸۴ شهر استان و ۳۵ نقطه حادثهخیز برون شهری در شمال و جنوب استان کرمان شناسایی شده که ۳۰ درصد این نقاط در برنامه امسال بری رفع خطر قرار دارند.
معاون عمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه از محل اعتبارات استانی، بخشی برای رفع نقاط حادثهخیز قرار میگیرد، افزود: شهرداریها نیز طرحهای اصلاح نقاط حادثهخیز درون شهری دارند که در حال حاضر ۵۰ درصد این نقاط رفع شده است.
به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان،موسوی گفت: برای روشنایی ۳۰ کیلومتر ورودی شهرها که عمده تصادفات را دارند، طرحهایی توسط راهداری و شرکت توزیع نیروی برق ارائه شده که تا قبل پایان سال، روشنایی آنها کامل شود.
کشاورزان زمینگیر شدند؛
جولان آفت برگخوار ذرت
در ارزوئیه
نماینده مردم بافت و رابر و ارزوئیه در مجلس، گفت: سال گذشته از مزارع ذرت شهرستان ارزوئیه حدود ۹۰ هزار تن محصول برداشت شده اما سال جاری این میزان به یک سوم کاهش پیدا کرده و شاهد افت برداشت حدودا ۷۰ درصدی بوده ایم.
صمداله محمدی در باره خسارت ناشی از آفت برگ خوار ذرت در حوزه انتخابیه خود، گفت: در سال جاری ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع شهرستان ارزوئیه طعمه آفت کرم برگخوار ذرت شدت که خسارت بسیار سنگینی را کشاورزان متحمل شدند.
نماینده مردم بافت و رابر و ارزوئیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از روز ۲۳ مردادماه موضوع هجوم آفت کرم برگخوار ذرت به مدیران مربوطه استانی و کشوری اعلام شده است، ادامه داد: گروه های مختلفی از مسئولین با حضور در شهرستان ارزوئیه مزارع آفت زده را بازدید و با کشاورزان خسارت دیده دیدار و گفتوگو کرده اند. سمپاشی نیز صورت گرفته اما آن آرامشی را که انتظار داشتیم به واسطه پیگیریها و بازدیدها برای کشاورزان ایجاد شود را شاهد نیستیم.
وی با تاکید بر اینکه امروز طالب بازدید مجددی از مزارع نیستیم زیرا بازدیدهای که در گذشته انجام شده باید خروجی داشته باشند و ما تاکنون شاهد خروجی مطلوبی نبودهایم، عنوان کرد: سال گذشته از مزارع ذرت شهرستان ارزوئیه حدود ۸۰ هزار تن محصول برداشت شده اما سال جاری این میزان حدود ۶۰ هزار تن کاهش پیدا کرده که زیان ۶۰۰ میلیارد تومانی را به همراه داشته است.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
خطر از سر درۀ راگه رفسنجان گذشت
-
فراز و فرود ۱۶ ساله سرمایهگذاری در مسکن
-
فرش چطور از زیر پای ایران کشیده شد؟
-
تدوین طرح توسعه گردشگری ارگ تا ارگ
-
کارگروه کشاورزی اتاق رفسنجان تشکیل شد
انتخاب هفته نامه :