|
مزایده معادن جنوب کرمان تمدید شد
تعداد بازدید : 6
معاون امور معادن و صنایع معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان از تمدید مزایده عمومی معادن و محدوده های اکتشافی جنوب کرمان در قالب بسته های سرمایه گذاری تا ۱۷ دیماه جاری خبر داد.
محمد مَجاز با بیان اینکه این مزایده سومین مزایده معدنی اداره کل صمت جنوب کرمان در سال جاری است، اظهار کرد: آگهی تمدید مزایده عمومی معادن و محدوده های اکتشافی جنوب کرمان در قالب بسته های سرمایه گذاری شامل ۲ بسته سرمایه گذاری کرومیت و یک بسته سرمایه گذاری منگنز از تاریخ دوشنبه چهارم دی ماه از طریق رسانه ها و سایت اداره کل به نشانی https://skr.mimt.gov.ir/ منتشر شده است.
رویدادی جامع برای معرفی فرصت های سرمایه گذاری؛
جهت گیری «کرمان آیدکس» ۱۴۰۳
تعداد بازدید : 6
علی نقوی رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و امورزیربنایی اتاق کرمان ضمن ارائه گزارشی از رویداد کرمان آیدکس ۱۴۰۱ و برنامه های جانبی آن گفت: در کرمان آیدکس ۱۴۰۳ بر اساس مصوبه هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران، قرار است از همه بنگاه های اقتصادی کشور به عنوان اعضای اتاق ایران برای حضور در این رویداد دعوت شود.
علی نقوی در نشست برنامه ریزی و هماهنگی برای برگزاری همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری استان کرمان (کرمان آیدکس۱۴۰۳)،، افزود: از همه تجربیات رویداد گذشته برای برگزاری هر چه بهتر کرمان آیدکس سال آینده استفاده خواهیم کرد و دبیرخانه این همایش فعالتر به کار خود ادامه خواهد داد.
وی تصریح کرد: از دستگاه های مختلف استان مانند اداره کل ارشاد برای در اختیار قرار دادن تالار فرهنگ و هنر برای برگزاری همایش، شهرداری برای اطلاع رسانی شهری، فرودگاه کرمان برای قرار دادن ماکت مربوط به همایش و سایر دستگاه ها درخواست داریم برای کمک به برگزاری هر چه بهتر همایش هماهنگی لازم را با اتاق کرمان انجام دهند. رئیس اتاق کرمان گفت: همایش کرمان آیدکس ۱۴۰۳ حرکت تحول آفرینی در مسیر عبور از اقتصاد منابع بنیان به سمت اقتصاد دانش بنیان خواهد بود.
سیدمهدی طبیب زاده در نشست برنامه ریزی و هماهنگی برای برگزاری همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری استان کرمان (کرمان آیدکس۱۴۰۳)، افزود: ما استان مصرف کننده ارزش افزوده هستیم و باید با استفاده از چنین همایش هایی زنجیره ارزش را تعریف کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان،وی ادامه داد: برای برگزاری این همایش اقداماتی برنامه ریزی، پژوهش ها و محتواهایی تهیه و اقداماتی آغاز شده و با توجه به اینکه زمان زیادی تا برگزاری همایش وجود ندارد، باید بر روی اهداف و چگونگی برگزاری این همایش تمرکز و فعالیت کرد. طبیب زاده تصریح کرد: اتاق کرمان پلتفرمی را برای ارائه همه اطلاعات، ظرفیت ها و محدودیت های دستگاه های مرتبط با سرمایه گذاری تهیه کرده که امیداریم همه دستگاهها از آن استقبال و موارد مورد نیاز را در این پلتفرم بارگذاری کنند.
مهمترین کالاهای مبادلهشده بین ایران و اوراسیا؛
پسته ایرانی به اتحادیه اوراسیا رسید
تعداد بازدید : 2
دادههای منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت نشان میدهد «پسته با پوست تازه» بیشترین سهم در بین محصولاتی صادراتی ایران به اتحادیه اوراسیا در ۸ ماه امسال را داشته است. براساس دادههای اعلام شده ارزش پسته صادراتی در مدت زمان مورد بررسی ۷۸ میلیون دلار بوده است.
اما در صدر لیست اقلامی وارداتی از این اتحادیه هم «گندم» و «ذرت دامی» به ترتیب به ارزش ۴۶۵ و ۱۴۹ میلیون دلار قرار داشتهاند که بیشترین سهم واردات را به خود اختصاص دادهاند.
اقلام عمده صادراتی ایران به اوراسیا
از سوی دیگر دادههای اعلام شده نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی میزان کل صادرات ایران به حوزه اوراسیا ۱ میلیارد و ۷۴ میلیون دلار بوده است. عمده اقلام کالایی تجاری بین ایران اوراسیا شامل «پسته» با ارزش ۵۷ میلیون دلار ، «پلی استیرن» با ارزش ۵۷ میلیون دلار، «میله آهنی یا فولادی گرم نورد شده» با ارزش ۳۷ میلیون دلار ، «قیر نفت» با ارزش ا ۲۶ میلیون دلار ، «فلفل فرنگی» با ارزش ۲۶ میلیون دلار، «سیمان سفید پرتلند» با ارزش ۲۶ میلیون دلار، «میگو» با ارزش ۲۳ میلیون دلار، «الیاف سنتتیک» با ارزش ۱۸ میلیون دلار ، «محصولات از آهن و فولاد غیر ممزوج» به ارزش ۱۱ میلیون دلار قرار داشتهاند.
از این میان اقلامی مانند پسته، میگو، فلفل رنگی، الیاف سنتتیک در موافقتنامه موقت مشمول تخفیف تعرفهای اوراسیا می شوند که در موافقتنامه تجارت آزاد تعرفههای عمده اقلام صادراتی ایران حذف خواهند شد. طی سال جاری سهم اقلام صنعتی از صادرات ما به اوراسیا به حدود ۶۰ درصد رسیده است. یکی دیگر از ویژگیهای اقلام صادراتی ایران به حوزه اوراسیا، تنوع بالای سبد کالایی صادراتی به ویژه در مقایسه با اقلام محدود وارداتی از کشورهای آن اتحادیه است. اقلام صادراتی ایران طیف وسیعی از کالاها اعم از کشاورزی و صنعتی و در حوزه های مختلف از محصولات شیمیایی و معدنی و فولادی و تولیدات صنعتی و فرش تا اقلام کشاورزی و صنایع غذایی را در برمی گیرد.
اقلام عمده وارداتی ایران از اوراسیا
همچنین در هشت ماه اول ۱۴۰۲، میزان واردات ایران از اوراسیا یک میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار بوده که عمده آن را کالاهای اساسی کشاورزی شامل «گندم» با ارزش ۴۶۵ میلیون دلار ، «ذرت دامی» با ارزش ۱۴۹ میلیون دلار و «جو» با ارزش ۱۲۱ میلیون دلار تشکیل میدهند. بررسی ها نشان میدهد با اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد، این اقلام دارای بیشترین پتانسیل افزایش واردات هستند. البته برای این اقلام در موافقتنامه تجارت آزاد، توسط ایران سهمیه ای جهت استفاده از مزیت حذف تعرفه تعیین شده است و در صورت واردات بیش از سهمیه تعیین شده به کشورمان، تعرفه ورودی عادی برای آنها اعمال خواهد شد.
پورابراهیمی انتقاد کرد؛
«سرکوب صادرات» نتیجه سیاست های ارزی دولت
تعداد بازدید : 5
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: سیاست های مرتبط با صادرات در کشور از نظر ما سیاست های سرکوب صادرات است که نتیجه آن وضعیت تراز تجاری نه چندان مناسب فعلی کشور است.
محمدرضا پورابراهیمی، در نود و سومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مشکلات حوزه دادرسی مالیاتی افزود: سیاست های نادرستی در بانک مرکزی حاکم شده که اگر استمرار یابد به جز آسیب چیزی برای اقتصاد کشور ندارد و دلایل و علائم آن نیز مشخص است. وی ادامه داد: به دلیل سیاست های نادرست در صادرات، آنچه در میدان اتفاق افتاده این است که شرایط در صادرات به شدت با مشکل روبرو شده که این مسئله را اعداد و ارقام، تراز تجاری، گفته فعالان اقتصادی و تعداد کارت های بازرگانی اجاره ای نشان می دهد.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان،پورابراهیمی، در رابطه با سیاست های پولی بانک مرکزی نیز اظهار کرد: بین سیاست های انقباضی دولت و تورم و نرخ رشد همیشه یک رابطه الاکلنگی وجود دارد که باید در شرایط انقباضی از تولید حمایت کرد در حالی که بسیاری از بنگاه های اقتصادی در حال حاضر به دلیل عدم تامین منابع متضرر شده اند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری در رابطه با لایحه اصلاح قانون نظام مالیاتی بیان کرد: بعید می دانم در مدت زمان باقی مانده فعالیت مجلس فعلی، اصلاح این قانون امکان پذیر باشد و به احتمال زیاد به مجلس آینده می رود.
در دیدار با هیات هندی بررسی شد؛
مسیرهای توسعه صادرات خرمای کرمان به هند
تعداد بازدید : 3
در دیدار با هیات هندی بررسی شد؛
مسیرهای توسعه صادرات خرمای کرمان به هند
در دیدار معاون اقتصادی استاندار کرمان و رئیس دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی در شرق استان با هیات سرمایهگذار هندی، چگونگی توسعه صادرات خرمای کرمان به هند بررسی شد.
معاون اقتصادی استاندار گفت: شرایطی مناسبی برای تبادلات تجاری میان کرمان و هند و صادرات محصول خرما وجود دارد.
امیر حسنزاده در دیدار با هیات سرمایهگذار هندی، ضمن ارائه ظرفیتهای موجود برای همکاریهای توسعه صادرات با کشور هند به تشریح مزیتهای موجود در استان پرداخت و گفت: کشورهای توسعه یافته به دنبال بازار هستند و براساس جمعیت کشور محصول معرفی و صادر میشود.
وی ادامه داد: هند از لحاظ جمعیتی بالاتر از پاکستان است و ۲۵ درصد جمعیت آن را مسلمانان تشکیل میدهند، لذا برای صادرات خرما و ارتباط ایران و هند شرایطی مناسبی است و ظرفیتهای زیادی برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف اقتصادی دارد.
حسنزاده عنوان کرد: در بحث سرمایهگذاری باید بخش خصوصی و شخصی باشد و توصیه ما این است که برای سرمایهگذاری خرما و صادرات آن اعتبارسنجی افراد و شرکتهایی که در حوزه خرما فعالیت دارند و همچنین امتیازبندی آنها استفاده شود.
ناصر صادقیان سرمایهگذار هندی ایرانیالاصل در این دیدار گفت: ما مشتاق سرمایهگذاری در زمینه خرما در استان کرمان هستیم، مصرف خرما در کشور هند بالاست، عدم کیفیت و بستهبندی مناسب خرمای صادراتی وجود دارد که امیدواریم با ارتباط متقابل رفع شود.
حامد بدرآبادی رئیس دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی در شرق استان کرمان گفت: صادرات خرمای ایران به خیلی از کشورها بخصوص هند انجام شده و مهمترین مشکل این است که تعداد زیادی از تجار هندی مستقیما برای خرید پسته و خرما به ایران مراجعه میکنند و صرفا بدنبال قیمت پایین محصول هستند و اولویت و مسئله اصلی را قیمت لحاظ میکنند.
به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، وی گفت: در استان کرمان حدود ۷۰۰ واحد سردخانه نگهداری خرما داریم و این یک کلونی بسیار بزرگ و عظیم از ظرفیت عرضه خرماست که در کشور بینظیر است، خرمای جنوب، هرمزگان، بوشهر و فارس در کرمان بستهبندی و به کل دنیا ارسال میشود، ۴۰ درصد حجم صادرات خرمای ایران به هندوستان و مقصد اول صادراتی خرمای ایران انجام میشود.
بدرآبادی افزود: در خرید خرما تناسب قیمت با کیفیت لحاظ میشود، نباید دنبال قیمت پایین بود، راه حل این است که دوستان هندی از مکانها و شرکتهای معتبر خریداری کنند و یک تعامل بین واردکنندههای خرمای هند و صادرکنندهها از طریق دو تشکل صورت گیرد.
در ادامه این جلسه در خصوص خوشه صنعتی خرما در شمال و جنوب استان بحث و گفتگو شد و فعالان اقتصادی گزارشی از محصولاتی را که میتوانند بدون واسطه در اختیار سرمایهگذاران هندی قرار دهند، ارائه کردند.
جزئیات جدید روشهای رفع تعهد ارزی؛
دسترسی به کوتاژهای صادراتی فراهم شد
دسترسی به کوتاژهای صادراتی متعهدین ارزی ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ جهت ایفای تعهد ارزی مهیا شد و با این شرایط بخشی از مشکل تعهد ارزی این گروه از صادرکنندگان برطرف شد.
بر اساس مصوبه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، استفاده از پروانه های صادراتی سال ۱۴۰۱ به منظور بازگشت ارز حاصل از صادرات تا پایان دی ماه سال جاری امکان پذیر شد. گمرک ایران با اعلام این خبر عنوان کرد، کوتاژهای صادراتی متعهدین ارزی سال های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ به منظور فروش حواله ارزی در سامانه نیما و فروش اسکناس در سامانه سنا جهت ایفای تعهد ارزی صادرات سال های مذکور ایجاد شد.
در این خصوص کنفدراسیون صادرات ایران هم اعلام کرد، این اقدام کارگروه رفع تعهد ارزی به منظور تسریع در فرآیند ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگانی که به هر دلیل تاکنون موفق به ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات خود نشده اند صورت گرفته است. از سوی دیگر در مصوبه جلسه این شورا به این نکته نیز اشاره شده است که با توجه به اتمام مهلت عدم اعمال محدودیت های تجاری برای صادرکنندگان کالاهای مشمول استثنائات تا پایان آبان ماه سال جاری و به منظور پیشگیری از اعمال محدودیت در فرآیند جاری تجارت مشمولین این استثنائات مهلت رفع محدودیت های تجاری این دسته از صادرکنندگان به منظور ایجاد دسترسی و ثبت اطلاعات گذشته تا پایان سال ۱۴۰۲ تمدید می شود.
در ۹ ماهه ۱۴۰۲ رقم خورد؛
رشد تولید در شرکت «توسعه آهن و فولاد گلگهر»
تعداد بازدید : 4
در ۹ ماهه ۱۴۰۲ رقم خورد؛
رشد تولید در شرکت
«توسعه آهن و فولاد گلگهر»
معاون بهرهبرداری شرکت توسعه آهن و فولاد گفت: در ۹ ماهه امسال، شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر افزایش ۸ درصدی میزان تولید محصول را در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته محقق کرد.
به گزارش روایط عمومی شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر، مجتبی جواهری در این زمینه بیان کرد: شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر در ۹ ماهه امسال، موفق به تولید دو میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۷۵ تن آهن اسفنجی شد که نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۱۹۶ هزار و ۶۲۸ تن رشد داشته است.
وی افزود: اجرای طرحهایی برای افزایش ظرفیت درون خطوط تولید و همچنین کاهش توقفهای اضطراری و بالا بردن سطح آمادهبهکاری تجهیزات، از جمله عواملی بودند که در رشد تولید شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر نقش داشتند.
معاون بهرهبرداری و لجستیک شرکت توسعه آهن و فولاد خاطرنشان کرد: جهت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای رشد تولید و مهار تورم، با وجود اینکه امسال محدودیتهای انرژی از لحاظ مدت زمان و میزان، افزایش داشته است اما با برنامهریزی دقیق و تلاش شبانهروزی همکاران مجموعه بهرهبرداری، شاهد رشد تولید این شرکت تاکنون بودهایم.
علی نبوی و مهدی اهرابی به جای محسن یزدانی و محمد فاطمیان؛
معرفی رئیس و نایب رئیس هیات مدیره «سرچشمه»
رئیس و نایب رئیس جدید هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه معارفه شدند.
براساس این گزارش، علی نبوی نماینده شرکت آتیه اندیشان مس به عنوان رئیس هیات مدیره و مهدی اهرابی نماینده شرکت خدمات فنی و مهندسی صنایع و معادن کانی مس به عنوان نایب رییس هیات مدیره معرفی شدند.
در این مراسم همچنین از زحمات محسن یزدانی (رئیس پیشین هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه) و محمد فاطمیان (عضو سابق هیات مدیره) تشکر و قدردانی شد.
گفتنی است علی نبوی سوابق مختلفی از جمله معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و دستیار ویژه وزیر صمت را در کارنامه خود دارد.
۳۹ درصد رشد
در مقایسه با مدت مشابه سال قبل؛
فروش
۳۸ هزار میلیارد تومانی گهرزمین در ۹ ماه
شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در ۹ ماهه منتهی به آذر از فروش محصولات خود حدود ۳۸ هزار میلیارد تومان درآمد کسب نمود که ۲۳۲۲ میلیارد تومان آن در آذر ماه محقق شده است. گفتنی است مبلغ درآمد این شرکت در مدت یاد شده در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۹ درصد رشد داشته است. از مبلغ فروش ۹ ماهه، حدود ۵ همت صادراتی بوده است. رشد فروش نیز عمدتا از محل افزایش نرخ فروش بوده است.
مدیر سازمان صمت جنوب کرمان خبر داد؛
واحد فولادی جنوب کرمان معطل واگذاری زمین
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان گفت: یک شرکت برای ساخت کارخانههای کنسانتره فولادی در جنوب کرمان اعلام آمادگی کرده که بعد از واگذاری زمین عملیات ساخت آن آغاز میشود و منتظر تامین زمین هستیم.
مسلم مروجی فرد در نشست با مدیران یکی از شرکت های معدنی کشور که در مزایده معادن جنوب کرمان برنده شده است اظهار کرد: وجود معادن متعدد سنگ آهن در جنوب استان لزوم احداث کارخانه های مختلف در این منطقه را ضروری کرده است و با ساخت کارخانههای کنسانتره و گندله چرخه تولید فولاد در جنوب کرمان تکمیل می شود.
به گزارش ایرنا،وی افزود: مقرر شده شرکت مذکور پس از واگذاری زمین در نزدیکی معادن سنگ آهن ساردوئیه شهرستان جیرفت اقدام به احداث کارخانه های کنسانتره و گندله و در مرحله بعد احداث کارخانه تولید فولاد کند.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
عناوین اصلی

انتخاب هفته نامه :