|
خشکسالی ۱۴۰۳ در راه است؛
باران به کمک منابع آبی نیامد
تعداد بازدید : 0
آنطور که معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اعلام کرده بارشهای پاییزی محقق نشده و برنامهریزی برای مقابله با خشکسالی و تامین آب مورد نیاز مردم در تابستان ۱۴۰۳ باید آغاز شود.
جمعیت ایران در سال ۱۳۰۰ کمتر از ۱۰ میلیون نفر بوده که امروز به بیش از ۸۰ میلیون نفر افزایش یافته و پیش بینی میشود که در سال ۲۰۵۰ جزو ۱۰ کشور پرجمعیت دنیا به شمار آید. میزان سرانه آب تجدیدپذیر در سال ۱۳۰۰ حدود ۱۳ هزار متر مکعب بوده که در حال حاضر به حدود ۱۴۰۰ مترمکعب تقلیل یافته است.
روند کاهشی دسترسی به سرانه آب در تمام دنیا با توجه به روند رشد جمعیت وجود دارد، بیش از ۸۰ درصد وسعت ایران در مناطق نیمه خشک، خشک و فراخشک قرار گرفته که باید بازنگری در تمام اصول استفاده از آب در کشور انجام شود.
آمارهای سازمانها و وزارتخانههای متولی و یا متاثر از منابع آبی کشور بیان کننده شرایط نامساعد و گاه خطرناک درباره عدم توجه به آب و استفاده از آن است. این آمار به ویژه در آبخوانها، سفرههای آب زیرزمینی، چاههای مجاز و غیر مجاز و یا فرونشست زمین چنان نگران کننده است که از یک جنگ نظامی ترسناکتر به نظر میرسد.
اطلاعات می گویند حدود نیمی از ۶۰۰ آبخوانهای آب زیرزمینی دشتهای کشور در آستانه خشک شدن قرار دارند. مصرف آبهای سطحی به میزانی غیرقابل باور رسیده و این باعث شده است تقریباً اکثریت تالابهای کشور رو به خشکی و کاهش سطح بروند. مجدد آمار از کاهش آبهای قابل استحصال و استفاده به کمتر از ۱۰۰ میلیارد مترمکعب میگویند. در همین توان ذخیرهسازی حاصل از سدسازیها نیز به سختی ۵۰ میلیارد مترمکعب را نشان میدهد.
در این میان مشکلات مرتبط با سیستمهای توزیع آب، انتقال بین حوضهای، کیفیت آب، تامین آب شرب، قیمت واقعی آب، تولید انرژی برقابی، ریزگردها، دریاچه ارومیه، شبکههای آبیاری و زهکشی، دیپلماسی آب، رودهای مرزی و تغییر اقلیم نیز همگی از مشکلاتی است که آن را به نام بحران آبی تا ورشکستگی مینامیم.
در این بین ۷۰ درصد از دشتهای کشور ۹۰ درصد چاههای کشور را در بر گرفته است که اکنون در وضعیت بحرانی و ممنوعه بحرانی قرار دارد.از ۶۰۹ دشت کشور، ۳۵۹ محدوده از کل محدودههای کشور شامل گزارش فرونشست از سوی سازمان زمین شناسی شده است. ۲۵۰ محدوده که ۶۷ هزار چاه دارد و ۱۶ درصد برداشت آب در آن صورت گرفته، فرونشست نداشته است ولی حدود ۸۸ محدوده بین صفر تا پنج سانتیمتر فرونشست داشته است.
کتاب برگزیده حوزه کسب و کار؛
طرحهای جنونآمیز
تعداد بازدید : 0
نویسنده: سافی باکال
در دهۀ 1970 نوکیا مجتمعی صنعتی بود که بیشتر با چکمههای پلاستیکی و دستمال توالت شناخته میشد، اما طی دو دهۀ بعد،این شرکت در ساخت انواع تجهیزات خطشکن، از جمله نخستین تلفن آنالوگ تمامشبکه و نخستین تلفن جیاسام پیشتاز شد. در سال 2004،مهندسان نوکیا، که حالا ارزشمندترین شرکت اروپایی محسوب میشد، ایدههایی دیوانهوار پیش کشیدند...:
اکونومیست گزارش داد؛
معرفی شاگرد اولهای اقتصاد در سال ۲۰۲۳
تعداد بازدید : 0
نشریه اکونومیست دادههای ۵ شاخص مالی و اقتصادی ( تورم، پهنای تورم (inflation breadth)، GDP، عملکرد بازار سهام و عملکرد بازار کار ۳۵ کشور ثروتمند را جمعآوری کرده و با توجه به اینکه این کشورها در هر کدام از این سنجهها چه عملکردی داشتهاند آنها رتبهبندی کرده و در نهایت به هر کشور یک امتیاز مجموع داده است.
در صدر این جدول، یونان برای دومین سال متوالی قرار گرفته است. عملکردی درخشان برای اقتصادی که تا همین چندی پیش با بحران سوءمدیریت مواجه بود. به جز کرهجنوبی که در رتبه دوم قرار دارد، بسیاری از کشورها که عملکرد خوبی را ثبت کردند، در قاره آمریکا حضور دارند. آمریکا در رتبه سوم قرار دارد و کانادا و شیلی هم جزو ۱۰ کشور برتر هستند. با این حال بریتانیا، آلمان، سوئد و فنلاند هم جزو قعرنشینان این جدول هستند.
در سال ۲۰۲۳؛
هکرها دو میلیارد دلار رمزارز سرقت کردند
تعداد بازدید : 0
به گزارش De.FI، در سال جاری میلادی هکرها حدود ۲ میلیارد دلار ارز دیجیتال را در دهها حمله سایبری به سرقت بردهاند. با وجود حجم بالای حملههای هکری، دادهها نشان میدهد که برای اولینبار از سال ۲۰۲۰ روند هک ارزهای دیجیتال نزولی شده است.
وبسایت De.FI که پایگاه داده REKT را اداره میکند، بدترین هکهای کریپتو را بهطور سالانه منتشر میکند.گزارش از هاوینگ بیتکوین و تاثیر آن بر بازار: هاوینگ بعدی بیت کوین چه زمانی رخ میدهد؟
در بین دادههای منتشرشده، دادههای مربوط به نفوذ به شبکه رونین در سال ۲۰۲۲ و سرقت بیش از ۶۰۰ میلیون دلار رمزارز و هک حدود ۲۰۰ میلیون دلاری سال جاری میلادی شبکه میکسین (Mixin) دیده میشود.
دادههای De.Fi نشان میدهد که در سال جاری میلادی حدود دو میلیارد دلار ارز دیجیتال به سرقت رفته است. این مقدار کریپتو در حملههای هکری مختلفی از دست رفتهاند. اما نشان میدهد که شبکه کریپتو آسیبپذیریهای خودش را دارد و سرمایهگذاران با چالشهایی روبهرو هستند.
بازار نزولی در نیمه اول ۲۰۲۳ باعث شد برخی سرمایهگذاران نسبت به بازار کریپتو ناامید شوند. هرچند برخی دیگر منتظر جهشهای بزرگتری بودند.
در اوایل ماه دسامبر، شرکت اطلاعاتی بلاکچین TRM Labs نیز تخمینی از میزان سرقت رمزارزها توسط هکرها در سال جاری منتشر کرد. به گفته این شرکت، مجموع ارزهای دیجیتال به سرقت رفته تا اواسط دسامبر حدود ۱.۷ میلیارد دلار بوده است.
یکی از بدترین سرقتهای رمزارز در سال جاری به هک «اویلر فاینانس» مربوط میشود که در آن هکرها تقریباً ۲۰۰ میلیون دلار کرپیتو سرقت کردند. همچنین هکهای بزرگ دیگری ازجمله هک Multichain با رقم حدود ۱۲۶ میلیون دلار، هک BonqDAO به رقم ۱۲۰ میلیون دلار، هک فونیکس با رقمی درحدود ۱۱۴ میلیون دلار و همچنین Atomic Wallet با سرقت حدود ۱۰۰ میلیون دلار در میان صدها مورد دیگر دیده میشود.
سال گذشته میلادی، شرکت نظارت بر بلاکچین Chainalysis گزارشی را منتشر کرد که در آن گزارش به این موضوع اشاره شده بود که هکرها حدود ۳.۸ میلیارد دلار ارز دیجیتال سرقت کردهاند. از این رقم، ۱.۷ میلیارد دلار توسط هکرهای کره شمالی موسوم به گروه «لازاروس»، یکی از پرکارترین گروههای هکری رمزارز، به سرقت برده شده است.
براساس گزارش Chainalysis، هکرها ۳.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ سرقت کردند. هنوز مشخص نیست برای سال ۲۰۲۴ چه اتفاقی میافتد. اما بهنظر میرسد روند سرقت رمزارزها همچنان باقی بماند.
تعداد بازدید : 0
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
باران به کمک منابع آبی نیامد
-
طرحهای جنونآمیز
-
معرفی شاگرد اولهای اقتصاد در سال ۲۰۲۳
-
هکرها دو میلیارد دلار رمزارز سرقت کردند
انتخاب هفته نامه :