|
تسهیلات جدید برای واحدهای کوچک
تعداد بازدید : 0
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: ۱۰هزار میلیارد ریال تسهیلات امسال با هدف کمکهای فنی و اعتباری به واحدهای کوچک و متوسط صنعتی به متقاضیان پرداخت میشود. عزیزالله قربانی افزود: برای تخصیص این اعتبارات به منظور پرداخت به صنایع کوچک و متوسط در قالب تسهیلات حمایت از تولید با یکی از بانکها در حال توافق هستیم.وی اظهار کرد: در سالجاری همچنین ۳۱۵میلیارد تومان از اعتبارات سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به منظور حمایت و تقویت از صنایع کوچک و متوسط از طریق کمکهای مشاورهای و کمک برای حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی اختصاص مییابد. بررسی کارنامه خودروسازی بخش «خصوصی» در ۱۴۰۰؛
دنده معکوس خودروسازان کرمانی
تعداد بازدید : 0
خودروسازان بخش خصوصی در سال گذشته با تولید حدودا ۶۶ هزار دستگاه انواع محصول سواری، تیراژ خود را در مقایسه با سال ۹۹ حدود ۲۷ درصد افزایش دادند. افزایش تیراژ اما در حالی است که برخی خودروسازان خصوصی طی سال گذشته تقریبا تعطیل یا نیمه تعطیل بودهاند و شرکتهای فعال هم زیر ظرفیت اسمی خود تولید داشتهاند.
«مدیران» در صدر تولید
اما نگاهی بیندازیم به جزئیات کارنامه تولید خودروسازان خصوصی کرمان طی سال گذشته و ابتدا از مدیرانخودرو شروع کنیم، شرکتی که بیشترین تیراژ را داشته است.
مدیرانخودرو که سالهاست محصولاتی از چری چین را در ایران مونتاژ میکند، طی سال گذشته ۳۸ هزار و ۲۸۳ دستگاه تیراژ داشته است. در مقایسه با سال ۹۹ مدیرانخودرو توانسته تولید خود را حدود ۹ درصد افزایش دهد. پرتیراژترین محصول مدیرانخودرو در سال گذشته امویام مدل ایکس ۲۲ بوده که ۱۳ هزار و ۷۵۰ دستگاه از آن تولید شده است. نسبت به سال ۹۹، تولید این خودرو حدودا ۷۷ درصد رشد را نشان میدهد. دیگر محصول پرتیراژ مدیرانخودرو در سال گذشته اما تیگو ۷ نام دارد که نزدیک به هفت هزار دستگاه از آن مونتاژ و رشد ۴۹ درصدی را رقم زده است. دیگر محصولات پرتیراژ مدیرانخودرو طی سال ۱۴۰۰ امویام ایکس ۳۳، آریزو۵ و آریزو۶ بودهاند که در این بین، تولید ایکس ۳۳ بیشتر بوده است. در جمع تولیدات سال گذشته مدیران خودرو همچنین نام تیگو۸ نیز به چشم میآید، محصولی که سال گذشته رونمایی و قیمت آن حسابی حاشیهساز شد. مدیرانخودرو قیمت یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان را برای تیگو۸ در نظر گرفت و این موضوع واکنشها و حواشی زیادی را برای این شرکت به دنبال داشت. کار به جایی رسید که سازمان حمایت حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز وارد ماجرا شد و دستور لغو فروش تیگو ۸ با قیمت اعلامی را داد. البته در نهایت تیگو ۸ با همان قیمت اعلامی به فروش رفت تا سیاست قیمتگذاری دستوری در بخش خصوصی راه به جایی نبرد. هرچه هست، آمار وزارت صمت نشان میدهد مدیران خودرو در سال گذشته هزار و ۷۴۷ دستگاه تیگو ۸ را به تولید رسانده است. دیگر محصولات این شرکت شامل امویام ایکس ۵۵ و امویام مدل ۳۱۵ تیراژی زیر ۲۵۰ دستگاه در سال گذشته داشتهاند. در این بین، مدل ایکس ۵۵ در مقایسه با سال ۹۹ افت تولیدی بیش از ۸۰ درصد را به خود میبیند. مدیران خودرو از جمله شرکتهای قدیمی بخش خصوصی خودروسازی کشور به شمار میرود که از همان ابتدا کار خود را با چری (یکی از غولهای خودروسازی چین) آغاز کرد و مشارکت این دو با وجود دو دوره تحریم همچنان برقرار است. البته تحریم به خصوص تحریمهای سال ۹۷ اثر منفی زیادی بر فعالیت چری در ایران گذاشته و تولید در مدیرانخودرو را به زیر ظرفیت اسمی رسانده است. مرور آمار تولید مدیرانخودرو در سال ۹۶ (سال اوج تولید خودروسازان خصوصی) نشان میدهد این شرکت توانسته در آن سال بالغ بر ۷۰ هزار دستگاه محصول را مونتاژ کند. بنابراین ظرفیت تولید مدیرانخودرو بسیار بیش از ۳۸ هزار و ۲۸۳ دستگاهی است که طی سال گذشته در این شرکت مونتاژ شده است. هرچند تحریم سبب قطع ارتباط مدیران خودرو با چری نشده، با این حال فعالیتهای این خودروساز چینی را در ایران کاهش داده است. بنابراین در صورت احیای برجام و لغو تحریم، مدیرانخودرو میتواند تیراژ خود را بالا ببرد و دوران خوش سال ۹۶ را تکرار و حتی از رکورد آن سال نیز عبور کند.
کرمانیها چشم انتظار هیوندایی
به کرمانموتور برویم، دیگر خودروساز خصوصی واقع در کویر ایران که توانسته رتبه دوم تولید را طی سال گذشته در این بخش به خود اختصاص دهد.
کرمانموتور دوران پرفراز و نشیبی را طی سه دههای که از تولدش میگذرد، پشت سر گذاشته است. این خودروساز کارش را با مونتاژ دوو سییلو (محصولی متعلق به دووموتورز کره جنوبی که بعدها توسط جنرال موتورز آمریکا خریداری شد) آغاز کرد، سپس به سراغ ماتیز رفت و در ادامه نیز لیفان و البته محصولاتی از هیوندایی را مونتاژ کرد. این شرکت که در این سالها از تبعات تحریم در امان نبوده، هیوندایی را از دست داد، اما توانست به واسطه مشارکت با جک موتورز چین، خود را سرپا نگه دارد. هرچند تحریم سبب کاهش فعالیت جک در کرمان موتور و افت تولید این خودروساز بخش خصوصی طی چهار سال گذشته شده، با این حال مونتاژ محصولات آن در کشور همچنان ادامه دارد. بدون شک در صورت لغو تحریم، کرمانموتور میتواند حجم فعالیت خود با جک چین را افزایش و تیراژش را بالا ببرد. با لغو تحریم حتی امکان ازسرگیری همکاری مشترک کرمانموتور و هیوندایی نیز وجود دارد، به خصوص اینکه مسوولان این شرکت برنامه ازسرگیری مشارکت با خودروساز کرهای را در سر میپرورانند. طبق آمار وزارت صمت اما کرمانموتور در سال گذشته ۱۸ هزار و ۷۲۱ دستگاه خودروی سواری را به تولید رسانده که در مقایسه با سال ۹۹ رشد بیش از ۳۳ درصدی را نشان میدهد. در کارنامه تولید کرمانیها نام چهار محصول به چشم میآید که اصلیترین آنها شامل جک جی ۴، جک اس ۵ و جک اس ۳ است. در این بین، بیشترین تیراژ به اس ۵ اختصاص دارد. این محصول شاسی بلند تیراژی هفت هزار و ۵۶۰ دستگاهی در سال گذشته داشته که نسبت به سال ۹۹ افزایش ۱۵ درصدی را نشان میدهد. همچنین تیراژ هفت هزار و ۲۵۶ دستگاهی جک اس ۳ نیز سبب رشد تقریبا دو برابری تولید این خودرو در سال ۱۴۰۰ نسبت به ۹۹ شده است. رشد تولید اس ۳ اما در حالی است که جی ۴ با کاهش تولیدی بیش از ۵ درصد مواجه شده است. کرمانیها در سال گذشته دو هزار و ۹۴۶ دستگاه از این محصول چینی را مونتاژ کردهاند. کرمانموتور اما از سال گذشته به عرصه تولید وانت نیز ورود کرده و محصولی به نام تی ۸ را که آن نیز به جک موتورز چین اختصاص دارد، مونتاژ میکنند.
بم برمیگردد؟
در فهرست خودروسازان خصوصی فعال طی سال ۱۴۰۰، نام بم خودرو نیز به چشم میآید، شرکتی که البته تیراژی بسیار اندک داشته است. بمخودرو در واقع بخشی از گروه خودروسازی کرمان محسوب میشود که روزگاری با فولکس واگن آلمان همکاری و محصولی به نام «گل» را مونتاژ میکرد. بمیها اما نتوانستند به همکاری با فولکس ادامه دهند، از همین رو مجبور شدند مانند دیگر همصنفان خود در بخش خصوصی سراغ چینیها بروند. این شرکت در مقطعی خودرویی به نام لوبو متعلق به شرکتی گمنام از چین را مونتاژ کرد، اما این پروژه به نوعی شکست خورد، زیرا استقبال چندانی از آن نشد. با حذف لوبو، بم خودرو تا مدتها عملا محصولی برای تولید نداشت، تا اینکه سرانجام با جیلی چین بر سر مونتاژ برخی محصولات این شرکت به توافق رسید. با این حال تولید جیلی نیز در این شرکت دوام چندانی نداشت و در نهایت طی سال گذشته محصولی جدید به نام لیفان ایکس ۷۰ روانه خطوط مونتاژ بمخودرو شد. بنابر آمار وزارت صمت، بمیها طی سال گذشته ۲۷۶ دستگاه از این محصول را مونتاژ کردهاند تا کل تولید آنها در مقایسه با سال ۹۹ تقریبا چهار و نیم برابر شود. بم خودرو ظرفیت اسمی تولید بسیار بیشتری از این رقم دارد، اما طی سال گذشته فضا برای استفاده کامل از آن فراهم نبوده است. در صورتی که برجام احیا و تحریمها لغو شوند، بم خودرو میتواند ضمن رشد تیراژ محصول فعلی خود (لیفان ایکس۷) خودروهایی دیگر از این شرکت چینی یا سایر خودروسازان خارجی را میهمان خطوط مونتاژش کند.
راین خودرو تعطیل شد؟
یکی دیگر از زیرمجموعههای گروه خودروسازی کرمان که روزگاری به مونتاژ محصولاتی محبوب مشغول بود، راین خودرو است. این شرکت قدیمی اما این روزها عملا تعطیل شده و فعالیت خاصی ندارد. بنابرآمار وزارت صمت، طی سال گذشته تنها سه دستگاه خودرو در این شرکت مونتاژ شده، هرچند سال ۹۹ نیز کل تولید راینیها هشت دستگاه بود. راین خودرو در سال ۸۲ تاسیس شد و در شروع کار به سراغ هیوندایی موتورز رفت و مونتاژ برخی محصولات این خودروساز کرهای را بر عهده گرفت. طی سال ۸۳، این شرکت اولین سری از محصولات هیوندایی را به نام «ورنا» تولید و تحویل مشتریان داد و یک سال بعد نیز مونتاژ «آوانته» را آغاز کرد. تولید این دو محصول کرهای تا سال ۹۰ در راین خودرو ادامه داشت، اما با تغییر استراتژی هیوندایی و مختل شدن تامین قطعات، آوانته و ورنا نیز از گروه خودروسازی کرمان خداحافظی کردند. در نهایت راینیها نیز دست به دامان چینیها شده و با شرکتی به نام گریت وال بر سر مونتاژ یکی از محصولاتش به نام «ولیکس» به توافق رسیدند. با این حال مونتاژ ولیکس نیز در راین خودرو دوام چندانی نداشت و این شرکت طی چند سال گذشته به نوعی نیمهتعطیل بوده است. باید منتظر ماند و دید در صورت لغو تحریم، آیا راین خودرو میتواند روزهای خوش خود در دهه ۸۰ را تکرار و با شرکتی خارجی برای مونتاژ محصولاتش به توافق برسد یا سرانجام رسما تعطیل خواهد شد.
کارنامه ضعیف
در لیست خودروسازان خصوصی اما نام چند شرکت دیگر نیز به چشم میآید، شرکتهایی که یا هیچ تولیدی در سال گذشته نداشتهاند یا تیراژشان بسیار پایین بوده است. طبق آمار وزارت صمت اما ریگان خودرو که محصولی چینی به نام کوپا را مونتاژ میکند، در سال گذشته تنها ۱۷۴ دستگاه تیراژ داشته است. همچنین کارمانیا نیز که در دوران برجام محصولاتی از بیوایدی چین را مونتاژ میکرد، طی سال گذشته هیچ تولیدی نداشته است.
داستان ادامهدار تخلفات در بازار میوه به مزایده میوههای باقیمانده رسید
شعبده بازی در بازار میوه شب عید
تعداد بازدید : 0
سازمان تعاون روستایی، ۱۲ هزار و ۲۵۰ تن میوه تنظیم بازاری باقیمانده از شب عید را به مزایده گذاشته است. بازار میوهی شب عید حاشیههای فراوانی را به همراه داشت. به واسطه خرید گران میوه از سوی سازمان تعاون روستایی، اعتراضات فراوانی از سوی مجلس، دست اندرکاران بازار میوه و ... اعلام شد که این اعتراضات ورود نهادهای نظارتی به جرا را در پی داشت اما حالا از پس گذشت یک ماه از سال میوه هایی که گران خریداری شد، روی دست سازمان تعاون روستایی باقیمانده و مقرر است از فردا متقاضیان خرید، پیشنهاداتی قیمتی خود را برای خرید میوهها به این سازمان ارائه دهند. سیب زرد و قرمز و پرتقال، اقلامی هستند که با هدف تنظیم بازار شب عید از سوی سازمان تعاون روستایی خریداری شد اما ماجرا آنجا پیچیده شد که برخی این سازمان را متهم به خرید گرانتر میوه نسبت به قیمت بازار کردند.
حالا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن میوهای که روی دست این سازمان مانده شب عید در بازار فروخته نشد، قرار است در مزایدهای به فروش گذاشته شود.
اصل ماجرا چه بود؟
بهمن ماه امسال بود که مسئولان سازمان تعاون روستایی اعلام کردند که ۲۵ هزار تن سیب و ۲۵ هزار تن پرتقال برای ذخیره سازی و عرضه در روزهای پایانی سال توسط این سازمان خریداری شده است. به گفته شاهمیری مشاور ارشد سازمان تعاون روستایی قیمت خرید هر کیلوگرم پرتقال برای این سازمان ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان و هر کیلوگرم سیب ۱۴ هزار تومان بوده است.
این در حالی است که قراردادهای منعقد شده بین اتحادیه تعاون روستایی به عنوان مباشر سازمان با صاحبان سردخانه نشان میدهد که هر کیلوگرم سیب به مبلغ ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان و هر کیلوگرم پرتقال ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان خریداری شده است همه اینها در حالی است که قیمت عرضه عمده این محصولات در سردخانهها به گواه صاحبان سردخانه و مشاهدات عینی کمتر از این مبالغ بود. اسماعیل قادریفر رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در همین مطقع زمانی اما حاشیهها در این زمینه را رد کرده و با اشاره به اینکه با اجرای قانون انتزاع، بعد از ۸ سال مدیریت تنظیم بازار و امنیت غذایی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است، اظهار داشت: بر اساس مصوبه شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی در تاریخ ۲۹ آبان ۱۴۰۰ برای خرید و ذخیره سازی میوه های تنظیم بازاری شب عید شیوه نامه اجرایی تعیین شده است که سازمان تعاون روستایی بر اساس آن عمل میکند. گذشته از ماجرای خرید گران میوه یکی از ایرادهایی که به سازمان تعاون روستایی گرفته شد به شرکتی بود که با آن قرارداد امضا شده است. در همین دوره زمانی صدا و سیما در گزارشی تاکید کرد شرکتی که برای خرید با سازمان تعاون روستایی قرارداد بسته گویا کمتر از یک سال قبل ثبت شده است و جزو ۱۳۲ شرکت مورد تایید استاندارد نیست. همچنین در این گزارش ادعا شد که این قرارداد در پایگاه ثبت اطلاعات قراردادهای کشور ثبت نشده است. ضمن این که شرکت چند ماه قبل از قرارداد تاسیس شده و محل ثبت این شرکت در شهر کیاکلای قائم شهر است که زادگاه قادری فر رئیس سازمان تعاون روستایی است. در عین حال متبهری، عضو هیئت مدیره میدان مرکزی میوه و تره بار در گفتگویی با صدا وسیما مدعی شد که سازمان تعاون روستایی زمانی که کف میدان قیمت پرتقال هشت هزار تومان بوده آن را در شمال بیش از ۱۳ هزار تومان خریداری کرد و بازار را به هم ریخته است. متبهری توضیح داد: در تاریخ عقد قرارداد سازمان تعاون روستایی در ۱۳ دی ماه، بنده سیب را کیلویی هفت و نیم تا هشت هزار تومان میفروختم، اما شنیدم کسی سیب را ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان به تعاون روستایی فروخته و میوه آن به میدان نیامده است. او درباره پرتقال هم گفت: آن زمانی که قیمت پرتقال در کف میدان هشت هزار تومان بود سازمان مرکزی تعاون روستایی در شمال پرتقال را بیش از ۱۳ هزار تومان خرید. در همین مطقع زمانی، در اوایل اسفند ماه بود که خداییان، رییس سازمان بازرسی نیز موضوع خرید گران میوه توسط سازمان تعاون روستایی را تایید و خبر داد این سازمان به مساله مذکور ورود کرده است .
تنظیم بازار با هدف سود یا زیان
ذخیره سازی میوه برای تنظیم بازار شب عید در حالی صورت گرفت که پیش از این بسیاری از دستاندرکاران بازار میوه به استناد وضعیت عادی بازار و بالا بودن حجم تولید، اعلام کرده بودند نیازی به ورود دولت نیست. از سوی دیگر کارگر، رییس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار نیز با تاکید بر کاهش خرید میوه از سوی مردم، به این نکته اشاره کرده بود که کرونا و کاهش دید و بازدیدها مصرف میوه را کاهش داده است . در بحبوحه انتقادات به این وضعیت بود که رییس اتحادیه بارفروشان،مصطفی دارایینژاد اعلام کرد: سازمان تعاونی روستایی زمانی که قیمت پرتقال کف بازار ۷ تا ۸ هزار و ۵۰۰ بوده آن را کیلویی ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان از دلالها خریداری کرده است. این سازمان ۵۰ هزار تن سیب و پرتقال خریداری کرده و تردید نداشته باشید که این محصول از کشاورزان خریداری نشده است چراکه هیچ کشاورزی در شمال کشور این میزان محصول ندارد بیشترین حجم محصول در دست کشاورزان حداقل ۲۰۰ تن است. وی با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی اعلام کرده است که میخواهد میوه شب عید را ۳۰ درصد ارزانتر از بازار عرضه کند، گفت: این سازمان کیلویی ۱۵ هزار تومان خریداری کردند اما میخواهند آن را ۳۰ درصد ارزانتر بفروش برساند مابه التفاوت این ضرر از چه محلی میخواهد پرداخت شود؟ این پول بیتالمال است که این وسط حیف و میل میشود از اینرو این قرارداد باید کنسل شود. دارایینژاد ادامه داد: اتحادیه بارفروشان باهدف مقابله با رانت دولتی شب عید آنقدر میوه در میدان خواهد ریخت که میوه سازمان تعاونی روستایی در دست آنها بماند. پیش از این ادعاهایی در این خصوص از سوی رسانههای اصولگرا چون روزنامه خراسان مطرح شد که سازمان تعاون روستایی میوههای تنظیم بازاری را ۵۷ میلیارد تومان گرانتر از بازار خریده است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به این موضوع ورود کرده و رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: ذخیره میوه شب عید توسط سازمان تعاون روستایی ۳۰ درصد گرانتر از بازار خریداری شده و تشریفات اداری برای انتخاب شرکت ناظر نیز رعایت نشده است.
وی تاکید کرد: این تخلفات محرز شده و وزیر جهاد کشاورزی باید درباره این ایرادات توضیح دهد.
در فروردین۱۴۰۱ رقم خورد؛
ثبت هفت رکورد کیفیت تولیدات گلگهر
تعداد بازدید : 0
معاون بهرهبرداری مجتمع گلگهر گفت: با تلاش تمامی کارکنان گلگهر، پیمانکاران و پشتیبانی همه مدیریتها، ۷ رکورد کیفیت و ۴ رکورد تولید در بخشهای مختلف شرکت گلگهر در فروردینماه ۱۴۰۱ ثبت شد.
مهندس علی پورمعصومی افزود: تولید ماه کارخانه خطوط ۱و۲و۳، تولید ماه کارخانه خط ۴، تولید ماه کارخانه خطوط ۵و۶و۷ کنسانتره، تولید ماه کارخانه غبار، تولید ماه پلت فید مگنتیت و تولید ماه کارخانه گندلهسازی یک و دو به لحاظ کیفیت رکورد زدهاند.
وی درباره ثبت رکوردهای تولیدی نیز اظهار داشت: تولید ماه کارخانه گندلهسازی شماره یک با تناژ۵۶۳۵۲۳ و تولید ماه کارخانه گندلهسازی دو با تناژ۵۴۶۴۹۰ و تولید ماه کارخانه هماتیت با تناژ ۸۹۵۵۲ همگی ثبت رکورد داشتهاند.
پورمعصومی همچنین مجموع تولید ماهانه گندله مجتمع با تناژ ۱۱۱۰۰۱۳ را رکوردی دیگر معرفی کرد
رئیس سازمان صمت جنوب کرمان خبر داد
فعالسازی 5 معدن غیرفعال در جنوب کرمان
تعداد بازدید : 0
رئیس سازمان صمت جنوب کرمان از احیا و فعالسازی 5 معدن در جنوب کرمان از ابتدای امسال خبر داد.
مسلم مروجی فرد در این خصوص بیان کرد: با تلاش و پیگیری های صورت گرفته در پایان سال گذشته در جهت احیا و فعالسازی معادن غیرفعال، 5 معدن از ابتدای امسال در جنوب کرمان فعال شد.
وی افزود: معادن احیا شده شامل 2 معدن کرومیت با ذخیره 16 هزار تن، 1 معدن منگنز با ذخیره 62 هزار تن، 1 معدن آهن با ذخیره 100 هزار تن در در شهرستان فاریاب و 1 معدن مس نیز با ذخیره 90 هزار تن در شهرستان جیرفت می باشد.
مسلم مروجی فرد تصریح کرد: احیاء دوباره این معادن برای 100 نفر به صورت مستقیم و برای 300 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی داشته است.
به گزارش ایسنا،رئیس سازمان صمت جنوب کرمان با اشاره به مهمترین اقدامات انجام شده در بخش معدن در سال ۱۴۰۰ گفت: صدور 25 پروانه اکتشاف، 8 گواهی کشف و 5 پروانه بهره برداری معادن از دیگر اقدامات انجام شده بخش معدن در سال ۱۴۰۰ بوده است.
وی یادآور شد: جنوب کرمان 88 معدن با ذخیره قطعی بیش از 226 میلیون تن دارد که استخراج سالیانه آنها 2.5 میلیون تن است.
بازخوانی دستاوردها؛
افقهای روشن در پروژههای ساختمانی«عمران گستران»
تعداد بازدید : 0
شرکت «عمران گستران آذین کویر» از شرکتهای زیرمجموعه شرکت راهیان سهام و تابعه هلدینگ سرمایهگذاری مس سرچشمه در سال ۱۴۰۰ موفق شد اهداف مورد نظر خود در بخش پروژههای ساختمانی را محقق سازد...
با وجود مشکلات متعدد در حوزه ساخت و ساز و عدم ثبات قیمت ها، با تلاش شبانه روزی نیروی انسانی متخصص و کارامد ضمن حل مسائل حقوقی و انجام روند قانونی پروژه های ساختمانی، این شرکت توانست در سال ۱۴۰۰، بخش عمده ای از تعهدات و اهداف خود را اجرایی سازد.
مهندس محمدرضا محمدی مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری راهیان سهام، اهم فعالیتهای محقق شده شرکت عمران گستران در سال گذشته را به شرح ذیل، تشریح کرد:
پیگیری اخذ پروانه ساختمانی پروژه وزراء تهران و از سرگیری فعالیت های اجرایی پروژه علی رغم وجود مشکلات زیاد با شهرداری و انجام ساخت کامل و نصب ۷۰% اسکلت فلزی پروژه، انجام بیش از ۹۰% پایدار سازی و اجرای گود برداری، اجرای سقف تا طبقه همکف .
تکمیل کلیه عملیات اجرایی پروژه مسکونی گاندی (پشت هتل پارس) کرمان و تحویل واحدهای واگذار شده به خریداران.
انجام عملیات مکانیک خاک و ژئوتکنیک، طراحی کامل، اخذ پروانه ساختمانی و تخریب فضای داخلی پروژه مسکونی عمارت چشمه (بلوار کشاورز) کرمان.
ایجاد زیر ساخت های لازم در جهت توسعه کمی و کیفی شرکت و اجرای پروژه ها به ویژه پروژه اداری وزراء تهران بصورت امانی در راستای ارتقاء کیفیت و کاهش قیمت تمام شده.
شرکت عمران گستران آذین کویر با استعانت از خداوند متعال و با تمام توان در سال ۱۴۰۱ با عزمی راسخ به افق های روشن برای پیشرفت هرچه بیشتر تلاش می کند.
رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران خبر داد
بررسی شیوه جبران صادرات آبمجازی در بودجه ۱۴۰۱
تعداد بازدید : 0
صادرکنندگان محصولات کشاورزی و صنایع غذایی نسبت به شیوه جبران صادرات آبمجازی از کشور با صادرات محصولات کشاورزی و غذایی انتقاد دارند و خواستار تجدیدنظر درباره آن هستند.
امیر عابدی، رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران از تصویب جزو «و» تبصره ۸ قانون بودجه سال۱۴۰۱ و ابهامات گستردهای که در آن نهفته است، انتقاد کرد. بر اساس اظهارات او در زمان پیشنهاد لایحه ۱۴۰۱ و یا تصویب این ماده در کمیسیون تخصصی مجلس لازم بود کد تعرفههای مرتبط با این مصوبه مهم و اثرگذار بر برنامه بنگاههای صادراتی تعیین میشد تا پس از تصویب، کمترین مشکل در اجرا ایجاد میشد. به اعتقاد این فعال اقتصادی مشخص نیست مواد غذایی اشارهشده در این مصوبه قانونی، شامل محصولات فرآورینشده است یا کلیه کالاهای مرتبط با صنعت غذا را شامل میشود. در شرایطی که فلسفه آبمجازی در محصولات کشاورزی تنها منوط به صیفیجات، سبزیجات، محصولات جالیزی و آببر مانند نیشکر میشود، بهنظر میرسد گسترش آن به انواع محصولات کشاورزی و مواد غذایی فقط برای افزایش درآمدهای دولت بوده و غیر قابلقبول خواهد بود.
عابدی با بیان اینکه هزینههای ناشی از آب مصرفی در فرآیند تولید صنایع غذایی از طریق پرداخت حقاشتراک و آبونمان پرداخت میشود، اظهار کرد: ایجاد هزینه مضاعف و مجدد برای صادرات اینگونه محصولات بهصورت کلی و به میزان نیمدرصد عوارض صادراتی، فاقد دقت لازم است و تعهدی غیرمنطقی برای بخش صادرات ایجاد میکند. عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت آمایش سرزمین و تنظیم الگوی کشت کشور بر اساس آمایش صورتگرفته، اشاره و تصریح کرد: کوتاهی وزارت جهادکشاورزی در این حوزه موجب شده تا بدون برنامه مشخص در روند تولید و تنظیمبازار محصولات کشاورزی با بههم ریختگی خاصی مواجه باشیم. رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران مبنای انتخاب نیمدرصد ارزش پایه صادراتی برای امکان صادرات محصولات کشاورزی را مبهم دانست و ادامه داد: بهنظر میرسد در راستای استفاده منطقی از آب کشاورزی مطالعه دقیقی انجام نشده است، چراکه بسیاری از محصولات آببر به دلیل تغییر در نوع کشت و استفاده از شیوه گلخانهای با مصرف کمتر آب تولید میشوند که دیگر نباید مشمول جزو «و» تبصره ۸ قانون بودجه باشند.
عابدی همچنین به محصولاتی اشاره کرد که بهصورت کشت دیم تولید میشوند یا در تولید آنها از شیوه آبیاری قطرهای یا دیگر روشهای جدید استفاده شده و با کمترین میزان مصرف آب تولید میشوند. به باور او نمیتوان بدون درنظرگرفتن شیوه تولید محصولات برای همه آنها یک حکم کلی مبنیبر پرداخت عوارض صادراتی ثابت، تعیین کرد.
او ادامه داد: در کشت محصولاتی مانند پسته و زعفران که آببر نیستند، آب بسیار کمی مصرف میشود پس چه لزومی دارد که برای صادرات آنها هم عوارض پرداخت کرد؟ متاسفانه دولت با تصویب قانونی مبهم و کلی درباره همه محصولات کشاورزی و صنایع غذایی، روند صادرات این بخش را با اختلالات جدی مواجه کرده است. این فعال اقتصادی وزارت جهادکشاورزی را مسوول تعیین تعرفههای محصولات آببر دانست و یادآور شد: در این رابطه وزارت صنعت، معدن و تجارت هیچ مسوولیتی ندارد.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران به غیرشفاف بودن این قانون اشاره کرد و گفت: متاسفانه بهجای بازارسازی و ایجاد فضای مناسب برای رشد صادرات، خود را درگیر خودتحریمی و تصمیمات غیرکارشناسی کردیم. با عنایت به دریافت مبلغ نیمدرصد در گمرکات کشور، استرداد مبالغ دریافتشده به صاحبان کارتبازرگانی و کالا نیز یکی از مشکلاتی است که در آینده با آن مواجه خواهیم شد.
او با تاکید بر اهمیت آموزش برای بهینهسازی مصرف آب و صیانت از آب و خاک به کمک استفاده از روشهای علمی در همه حوزههای صنعتی، گفت: دولت و وزارت جهادکشاورزی باید قبل از هر اقدامی با آموزش، زمینه ارتقای بهرهوری در کشاورزی و شیوه درست مصرف آب را در کشور نهادینه کنند.
بدون در نظر گرفتن این موضوعات، همواره هزینه تصمیمات غیرکارشناسی را بخشخصوصی میپردازد که به دور از انصاف است. رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران با توجه به شرایط بهوجود آمده و برای حل مشکلات و تا تعیینتکلیف تعرفه محصولات کشاورزی و صنایع غذایی مرتبط با جبران آبمجازی، پیشنهاد داد: صادرکنندگان در قبال ارائه تعهد نسبت به صادرات اقدام کنند.
از طرفی دولت در اسرعوقت برای این موضوع و تجدیدنظر درباره آن با مشورت فعالان بخش کشاورزی و غذایی تصمیمگیری کند.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
تسهیلات جدید برای واحدهای کوچک
-
دنده معکوس خودروسازان کرمانی
-
شعبده بازی در بازار میوه شب عید
-
ثبت هفت رکورد کیفیت تولیدات گلگهر
-
فعالسازی 5 معدن غیرفعال در جنوب کرمان
-
افقهای روشن در پروژههای ساختمانی«عمران گستران»
-
بررسی شیوه جبران صادرات آبمجازی در بودجه ۱۴۰۱


انتخاب هفته نامه :