|
خودروسازان برای هر خودرو ۱۱ میلیون تومان زیان میبینند
تولید خودرو از صرفه اقتصادی افتاد؟
تعداد بازدید : 4
با توجه به زیان تولید ثیت شده و تیراژ تولید حدود ۸۶۶ هزار و ۶۰۰ دستگاهی (مجموع تولید سواری و وانت) در سال گذشته خودروسازان به طور متوسط روی تولید هر دستگاه خودرو نزدیک به ۱۱ میلیون تومان زیان را تجربه کردند.
ایران خودرو و سایپا چقدر زیان کردند؟
بر اساس اطلاعات منتشر شده ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو در مجموع حدود ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان تولید را در صورت های مالی خود ثبت کردند. این میزان زیان تولید به نسبت سال ۹۹ از افتی حدود ۴۰ درصدی حکایت می کند. صورت های مالی خودروسازان تا پایان سال ۹۹ زیان تولیدی حدود ۱۵ هزار و ۶۷۰ میلیارد تومانی را نشان می دهد.
غول نارنجی جاده مخصوص رکورد زد
بنا به روایت اکوایران، در میان سه خودروساز بزرگ کشور خودروسازی سایپا با ثبت زیان حدود ۶ هزار و ۶۵۵ میلیارد تومانی در صدر جدول بیشترین زیان تولید قرار دارد. بنابراین غول نارنجی جاده مخصوص حدود ۷۰ درصد از زیان تولید کل را به خود اختصاص داده است. رتبه دوم نیز به ایران خودرویی ها تعلق دارد. آبی های جاده مخصوص در پایان سال گذشته حدود دو هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان زیان تولید را تجربه کردند. این میزان زیان حدود ۲۵ درصد از زیان تولید کل را شامل می شود. پارس خودرویی ها نیز به عنوان شرکت زیر مجموعه سایپا نزدیک به ۳۱۵ میلیارد تومان زیان را در کارنامه خود ثبت کردند. زیان تولید سومین خودروساز بزرگ کشور نیز حول و حوش ۵ درصد از زیان کل تولید در سال ۱۴۰۰ را در بر می گیرد.
میزان زیان خودروسازان در تولید هر خودرو
با توجه به زیان تولید ثیت شده و تیراژ تولید حدود ۸۶۶ هزار و ۶۰۰ دستگاهی (مجموع تولید سواری و وانت) در سال گذشته خودروسازان به طور متوسط روی تولید هر دستگاه خودرو نزدیک به ۱۱ میلیون تومان زیان را تجربه کردند. اما بررسی تفکیکی آمار زیان دهی خودروسازان گویای این نکته است که ایران خودرویی ها با تولید حدود ۴۵۱ هزار و ۱۰۰ دستگاه به طور متوسط روی هر خودرویی که از خط تولید خارج کرده اند حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان زیان دیده اند. سایپایی نیز با تولیدی حول و حوش ۲۷۴ هزار و ۷۵۰ دستگاه انواع سواری و وانت به طور متوسط روی هر دستگاه از محصولات تولیدی خود حدود ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان زیان را در کارنامه خود ثبت کرده اند. پارس خودرو نیز به طور متوسط روی هر دستگاه خودروی تولیدی دو میلیون و ۸۷۰ هزار تومان زیان را تجربه کرده است.
اندیشیدن به «بدیلهایی برای توسعه»
تصور عصر پساتوسعه
تعداد بازدید : 9
نویسندگان: گونار میردال، آندره گوندر فرانک، ایمانوئل والرشتاین، پل استریتن، داگلاس نورث، دنیس گولت و آرتورو اسکوبار
چرا توسعه در برابر نقدهای بنیادی اینقدر مقاومت میکند؟ چون توسعه راهبردی است که «جهان اول» برای «توسعهنیافتگی» در «جهان سوم» طراحی کرده است. بنابراین، توسعه فقط ابزاری برای کنترلِ اقتصادیِ اغلب کشورهای آسیا و آفریقا و آمریکای لاتین نیست. توسعه سازوکاری اولیه بوده که از طریق آن این قسمتهای جهان ایجاد شدهاند یا خودشان را ایجاد کردهاند. به همین دلیل، توسعه سایر روشهای ارزیابی و رفتار را مسدود کرده و به حاشیه رانده است. گفتمانِ توسعه، بعد از جنگ جهانی دوم، کاملاً در مدرنیته و اقتصاد غربی سنگر گرفته است و همین مسئله را پیچیدهتر کرده است. بنابراین، اندیشیدن به «بدیلهایی برای توسعه» مستلزم تحول نظری و عملیِ مفاهیمِ توسعه و مدرنیته و اقتصاد است.
از شادترین کشورهای جهان چه درسهایی میتوانیم بگیریم؟
جوامع برابر و متوازن شهروندان شادتری میآفرینند
تعداد بازدید : 1
«گزارش رضایت جهانی»، هر سال، به اکثر مردم جهان یادآوری میکند که بعضی ملتها بهطرز قابلتوجهی از آنها شادترند. وقتی سازمان ملل گزارشها را منتشر میکند، هیچکس نمیپرسد کدام کشور در صدر این رتبهبندی قرار گرفته است. بلکه میپرسند امسال کدام کشور اروپای شمالی در صدر قرار گرفته است. تقلید از شادترین مردمان جهان خواستی منطقی است، ولی از اصلیترین پیام این گزارش دورمان میکند: اینکه جوامع برابر و متوازن شهروندان شادتری میآفریند. در این مسیر، سندی که پشتوانۀ قویِ پژوهشی دارد و مبتنی بر سیاست است، بهواسطۀ هیاهوهای رسانهای، با مجموعهای از توصیههای خودیاری اشتباه گرفته میشود.
۱۱ درصد بیشتر از دهک دهم
سهم دهک اول از تورم خردادماه
تعداد بازدید : 6
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در حالی که سهم از تورم ماهانه خرداد برای کل دهکهای کشور ۱۲,۲۱ درصد بوده است اما این میزان برای دهک اول معادل ۱۹.۴۹ درصد و برای دهک دهم ۸.۳۵ درصد بوده است.
مرکز آمار ایران گزارش نرخ تورم مصرف کننده در خرداد ۱۴۰۱ بر اساس دهکهای هزینهای را منتشر کرده است که نشان می دهد اگرچه نرخ تورم کل کشور در خرداد ماه ١٤٠١ برابر ٣٩.٤ درصد بوده است؛ اما این نرخ در دهکهای مختلف هزینهای در بازه ٣٨.٣ درصد برای دهک نهم و دهم تا ٤٢.٧ درصد برای دهک اول نوسان دارد.
همچنین محدوده تورم سالانه مصرف کننده در خردادماه امسال در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بین ٥١.١ درصد برای دهک سوم و چهارم تا ٥٢.٣ درصد برای دهک نهم است. همچنین این شاخص در مورد گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» بین ٣١.٥ درصد برای دهک ششم تا ٣٤.٨ درصد برای دهک دهم است.
فاصله تورمی دهکها در این ماه به ٤.٤ واحد درصد رسید که نسبت به عدد ٣.٤ درصدی در ماه قبل یک درصد افزایش داشته است. همچنین فاصله تورمی در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٠.١ درصد کاهش داشته است و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نسبت به ماه قبل ٠.١ درصد افزایش داشته است.
در حالی که سهم از تورم ماهانه خرداد برای کل دهک های کشور ۱۲,۲۱ درصد بوده است؛ اما این میزان برای دهک اول معادل ۱۹.۴۹ درصد و برای دهک دهم ۸.۳۵ درصد بوده است.
این موضوع نشان میدهد دهک های پایین فشار تورمی بیشتری تحمل میکنند. سهم دهک اول از تورم ماهانه در خردادماه در گروه خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات نیز ۱۷,۶۳ درصد بوده در حالی که این میزان برای دهک دهم معادل ۴.۹۴ درصد بوده است. معنای ان این است که در خردادماه دهک اول که سهم بیشتری از سبد مصرفی آن را خوراکی ها و آشامیدنی ها تشکیل میدهد نسبت به اردیبهشت ماه نزدیک به ۱۲ درصد فشار بیشتری از تورم نسبت به دهک دهم تجربه کرده است.
تعداد بازدید : 0
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
تولید خودرو از صرفه اقتصادی افتاد؟
-
تصور عصر پساتوسعه
-
جوامع برابر و متوازن شهروندان شادتری میآفرینند
-
سهم دهک اول از تورم خردادماه


انتخاب هفته نامه :