|
تازهترین آمار رسمی از خط فقر؛
محرومترین استانهای ایران کداماند؟
تعداد بازدید : 3
صفحه 2
را بخوانید
دادههای مرکز پژوهشهای مجلس نشان می دهد؛
نیمی از صادرات ایران «کالای بدون فناوری» است
دادههای مرکز پژوهشهای مجلس نشان می دهد که بیش از نیمی از ارزش صادرات ایران مربوط به کالاهای بدون فناوری و فاقد پیچیدگی بالا بوده و کالاهای برخوردار از فناوری بالا، کمترین سهم از صادرات کالاهای کشور را طی سالهای مورد بررسی به خود اختصاص دادهاند.
شاخص اکمال تجاری (TCI)یکی از اصلیترین شاخصها برای بررسی امکان گسترش همکاریهای تجاری است که نشان میدهد تا چه اندازه ترکیب کالاهای صادراتی یک کشور با ترکیب کالاهای وارداتی کشور شریک تجاری مطابقت دارد یا مکمل آن است. بالاترین اکمال تجاری در صادرات ایران طی سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۰ بهترتیب با کشورهای کرهجنوبی، عراق و چین بوده و کشورهای ترکیه و روسیه در رتبههای بعدی قرار دارند. نتیجه بهدست آمده نشان میدهد روند مناسب و رضایتبخشی در جهت افزایش میزان تطابق کالاهای متنوع صادراتی ایران با نیازهای متنوع وارداتی طرفهای عمده تجاری طی سالهای مورد بررسی شکل نگرفته است. هرچند این موضوع میتواند به روابط تجاری کشور مقابل نیز وابسته باشد.
همچنین بالاترین میزان پتانسیل تجاری ایران طی سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۰ بهترتیب در صادرات به کشورهای چین، کرهجنوبی و ترکیه بوده و کشورهای عراق و روسیه در رتبههای بعدی قرار دارند. تغییر در پتانسیل صادراتی حسب تغییر در تنوع و میزان نیازهای واردات کالایی بازار شرکای تجاری و همچنین افزایش تنوع و توان صادرات ایران به جهان حاصل میشود.
در سال ۲۰۱۸ میلادی بیشترین شدت تجاری ایران در زمینه میوههای خوراکی به عنوان نمونه، به ترتیب با کشورهای قزاقستان، بحرین، قطر، ترکمنستان و قرقیزستان بوده است. شدت تجاری صادرات میوههای خوراکی ایران در سال ۲۰۱۸ در سطح جهان نزدیک به صفر بوده است. جریان تجارت بین دو کشور و مقدار آن تا اندازهای تحت تأثیر اندازه اقتصاد دو کشور صادرکننده و واردکننده قرار میگیرد و به این دلیل ظرفیتهای اقتصادی کشورها متفاوت است؛ درنتیجه بهجای استفاده از حجم مطلق مبادلات میان آنها از شاخص شدت تجاری استفاده میشود.
در عین حال، نتایج بررسی شاخص تنوع و تمرکز کالاهای صادراتی حاکی از آن است که بهرغم متنوعتر شدن سبد صادراتی کشور طی ۱۷ سال مورد بررسی، متوسط رشد سالیانه این سبد حدود۱.۸ درصد رشد بوده است. مضافا اینکه با وجود ۴۰۶۲ نوع محصول صادراتی در سال ۱۳۹۹ ،ارزش صادرات اغلب کالاها ناچیز و زیر ۱۰ هزار دلار بوده است. لذا در کنار تنوعبخشی به محصولات صادراتی باید مقیاس صادرات این محصولات نیز افزایش یابد.
نکته حائز اهمیت دیگر آنکه، تمرکز صادرات کالای ایران طی سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۹ بهرغم وجود نوسان، روندی کاهشی داشته است. بهعبارت دیگر بخش صادرات کشور از تمرکز بر تعداد معدودی کالا به سمت صادرات تعداد بیشتری از کالاهای جدید متمایل شده است.
نتایج محاسبه شاخص نفوذ در برخی از بازارهای صادراتی طی سالهای ۲۰۱۸-۲۰۱۳ نیز حاکی از سطح پایینتر این شاخص برای ایران در مقایسه با کشورهایی مانند چین، کره جنوبی، ترکیه و روسیه است، اما در مقایسه با عراق، ایران وضعیت بهتری در این شاخص داشته است.
همچنین تحلیلها نشان میدهد بیش از نیمی
تعداد بازدید : 3
صفحه 3
را بخوانید
همزمان با جشنواره ملی فولاد کشور صورت گرفت؛
رونمایی از خط تولید انبوه دامپتراک ۶۰ تنی گلگهر
همزمان با چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر از محصول تجاریسازی شده «بومیسازی دامپتراک ۶۰ تن ایرانی» با حضور رئیس هیات عامل شرکت ایمیدرو و جمعی از مدیران ارشد صنعتی معدنی کشور رونمایی کرد. در این رویداد تخصصی که در محل هتل المپیک تهران برگزار شد شماری از سرشناسترین شرکتهای صنعت فولاد کشور و شرکتهای دانشبنیان حضور داشتند. بومیسازی، افزایش توان ساخت داخل و توسعۀ تکنولوژی از جمله رویکردهای چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد بود.
رونمایی از دامپتراک ۶۰ تنی بومیسازی توسط شرکت گلگهر با همکاری شرکت دلتا راه ماشین و شرکت گهرهمکار، یکی از مهمترین اتفاقات این رویداد تخصصی ملی بود.
شرکت گلگهر در زمینۀ کوشش برای تحقق شعار مد نظر رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از تولید داخل و خودکفایی در محصولات
تعداد بازدید : 1
صفحه 2
را بخوانید
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: در اقتصاد عدد ثابت نداریم
انتقاد مجلس از موضع دستوری رییس بانک مرکزی
محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به اظهارات فرزین، رئیس کل جدید بانک مرکزی درباره تعیین نرخ ثابت ارز نیمایی به رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان واکنش نشان داد و اعلام کرد که ثبات در سیاستگذاری با ثابت نگهداشتن و تعیین یک عدد ثابت برای نرخ ارز حتما متفاوت است و این مسئله مغایر با قانون است.
پورابراهیمی با بیان اینکه اظهارات رئیسکل جدید بانکمرکزی ابهام و ایراد جدی دارد گفت: « از نظر ما عدد ثابت است؛ زیرا در همین دو مصاحبهاخیر، فحوای کلام ایشان در اطلاعرسانی به مردم موید این است. در حوزه اقتصادی عدد ثابت حتما مبنای تصمیم دقیقی نیست و این، صراحتا مغایر قانون است و عدد ثابتی نداریم. بهنظرم اگر نگاه بانکمرکزی در حوزه سیاستگذاری و اتخاذ تصمیم در راستای مدیریت و تقویت ارزش پولملی است رئیسکل بانکمرکزی در موضع اعلامی باید تجدید نظر کند.»
تعداد بازدید : 7
صفحه 2
را بخوانید
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
محرومترین استانهای ایران کداماند؟
-
نیمی از صادرات ایران «کالای بدون فناوری» است
-
رونمایی از خط تولید انبوه دامپتراک ۶۰ تنی گلگهر
-
انتقاد مجلس از موضع دستوری رییس بانک مرکزی
انتخاب هفته نامه :