|
تورم دهک ها در بهمن ۱۴۰۱؛
فشار تورمی بهمن بر کدام دهک بیشتر بود؟
تعداد بازدید : 0
بررسی ها نشان می دهد تورم ماهانه به ثبت رسیده در سه دهک پردرآمد جامعه در بهمن در مقایسه با دیگر دهک ها بالاتر بوده است.
تورم ماهانه در بهمن ماه سال جاری ۳.۵ درصد برآورد شده است. تورم نقطه به نقطه در ماه میانی ۵۳.۴ درصد به ثبت رسیده که نسبت به ماه گذشته اش روندی صعودی داشته است. به بیان دیگر میانگین هزینه ای که یک خانوار ایرانی برای تهیه سبد مشخصی از کالا و خدمات در بهمن امسال کرده، نسبت به هزینه تهیه همین سبد در بهمن سال گذشته بالغ بر ۵۳ درصد افزایش یافته است. تورم سالانه نیز در بهمن ماه به مرز ۴۸ درصد رسیده، بررسی ها نشان می دهد تورم سالانه به ثبت رسیده در بهمن ماه در ۲۵ سال گذشته اقتصاد ایران بی سابقه بوده است.
تورم ماهانه دهک دهم که ثروتمندترین دهک جامعه به حساب می آید در بهمن ماه ۳.۸ درصد برآورد شده، این نرخ بالاترین تورم به ثبت رسیده در میان تمامی دهک ها محسوب می شود. بررسی ها نشان می دهد تورم ماهانه دهک های نهم و هشتم نیز در حدود تورم دهک دهم بوده است. در آن سو نیز پایین ترین تورم ماهانه در میان دهک ها به دهک اول که فقیر ترین گروه جامعه است تعلق دارد، نرخ تورم این دهک ۳.۲ درصد بوده است. به طور کلی می توان گفت که در بهمن ماه هرچه به سمت گروه های پر درآمد جامعه حرکت کرده شاهد تورم های بالاتر بوده ایم، به بیان ساده تر در بهمن فشار تورمی بر دوش ثروتمندان بیش از فقرا بوده است.
سهم خوراکی ها در سبد مصرفی خانوار کم درآمد بالاتر است، به بیان دیگر دهک های پایینی نسبت به دهک های ثروتمند به این علت که درآمد پایین تری دارند مجبورند نسبت بیشتری از درآمد خود را به خرید اقلام خوراکی اختصاص دهند. در آن سو سهم اقلام غیر خوراکی و خدمات در سبد مصرفی دهک های بالایی سهم بیشتری دارد. ار همین رو با توجه به تفاوت سبد مصرفی دهک ها با یکدیگر، تورم های متفاوتی را هم به ثبت می رسانند.
تأملاتی در توسعه انسانی
افق جدیدی بر برنامه های توسعه انسانی
تعداد بازدید : 0
نویسنده: محبوب الحق
مترجم: احسان پشت مشهدی
کتاب حاضر چکیده اندیشه ای است که گفته میشود افق جدیدی بر برنامه های توسعه انسانی گشود و فتح البابی شد برای چشم اندازهایی همچون ۲۰۲۰ سازمان ملل برای توسعه جهانی. مولف این کتاب، توسعه انسانی را مفهوم سازی کرد، صورت ریاضی داد و در نهایت با سیاست ورزی، آن را به همگان قبولاند. اندیشه های محبوب الحق که جانمایه آن در این کتاب آمده است، پیشگام راهی بود که بعدها با آثار برجسته ای همچون «توسعه به مثابه آزادی» نوشته آمارتیا سن و «چرا کشورها شکست می خورند» نوشته دارون عجم اوغلو و جیمز رابینسون پیموده شد.
«اکونومیست» در سالگرد جنگ اوکراین و روسیه بررسی کرد؛
آینده اوکراین چه میشود؟
تعداد بازدید : 0
اکونومیست به مناسبت سالگرد حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه سال ۲۰۲۲، طرح جلد این هفته خود را به این موضوع اختصاص داده و ضمن طرح این پرسش که «چگونه میتوان در جنگ گرم اوکراین و جنگ سردی که به دنبال آن خواهد آمد پیروز شد؟» به «آینده اوکراین» پرداخته است...
در سرمقاله شماره ۲۵ فوریه سال ۲۰۲۳ آمده است که آیا اوکراین ارزش این همه تلاش را دارد؟ پولی که برای تسلیحات خرج می شود می توانست صرف توسعه شود.
بعد از یک سال، دلایل زیادی برای سوگواری و ماتم گرفتن وجود دارد. کشته شدگان هر دو طرف، زنده ها که توسط موشک های روسی در سراسر اروپا پراکنده شده اند و فقرای دنیا که برای خرید نان تلاش می کنند. اما ولادیمیر پوتین پشیمان نیست.
تعهد به مسئولیت اجتماعی به نفع سرمایهگذاران است؛
شاخص های اخلاقی را جدی بگیرید
تعداد بازدید : 0
زمانی که می خواهید سهام شرکتی را در بورس بخرید، به چه نکاتی توجه می کنید؟ درآمدو هزینه ها، سوددهی شرکت ها، بازدهی هر سهم و عملکرد مالی و اطلاعات حسابداری، از عواملی است که می تواند بر خرید یا عدم خرید سهام شرکت ها اثر بگذارد. بعضی شرکت ها تمایلی به افشای اطلاعات حسابداری ندارند و صرفا آن را به سازمان هایی مثل مالیات و تامین اجتماعی ارائه می کنند. این درحالی است که اطلاعات حسابداری می تواند مسیر سرمایه داران را برای انتخاب سهام مورد نظر هموار کند.
تعهد یک واحد تجاری نسبت به پذیرش و گزارش نتایج ابعاد مسئولیت پذیری اجتماعی، عاملی تعیین کننده در عملکرد مالی آن است. درواقع، با پذیرش تعهد به گزارشگری مسئولیت اجتماعی، بازار محصولات یک شرکت افزایش پیدا می کند و این به معنای ارزش افزوده بیشتر برای سهامداران است. هرچه مسئولیت اجتماعی در شرکتی جدی گرفته شود، اطلاعات مالی بهتری از وضعیت شرکت تهیه می شود. اطلاعاتی که به سرمایه گذاران امکان می دهد شرایط شرکت ها را باهم مقایسه کنند و در نهایت، به بهترین گزینه برای سرمایه گذاری برسند.
در شرکتی که متعهد به مسئولیت اجتماعی است، تنها منافع گروه های ذی نفع و سرمایه داران نیست که دنبال می شود. اما در نهایت، تلاش برای عمل به مسئولیت اجتماعی، به نفع سرمایه گذاران تمام می شود. پژوهشگران تلاش کرده اند در یک بررسی، اثرگذاری تعهد شرکت هابه مسئولیت اجتماعی بر قابلیت مقایسه اطلاعات حسابداری را بررسی کنند. نتایج این بررسی نشان می دهد وقتی شرکت ها منافع اجتماعی را فدای منافع گروه خاصی نمی کنند، که نشان از اخلاق مداری و انصاف شرکت هاست، کیفیت اطلاعات و قابلیت مقایسه آن ها افزایش پیدا می کند. پذیرش مسئولیت پذیری اجتماعی از طرف شرکت ها مستلزم افشای اطلاعات بیشتری است که باعث می شود نظارت بر عملکرد اجتماعی این شرکت ها، کیفیت و قابلیت مقایسه اطلاعات افزایش پیدا کند.
این پژوهشگران به تحلیل گران بازار سرمایه توصیه کرده اند شرکت های فعال در بورس را براساس شاخص های اخلاقی هم رتبه بندی کنند تا هزینه دسترسی به اطلاعات کاهش پیدا کند و سرمایه گذاران که منابعی محدود را در اختیار دارند، فرصت تخصیص بهتر آن را پیدا کنند.
برای مطالعه بیشتر مقاله «تاثیر ابعاد مسئولیت پذیری اجتماعی بر قابلیت مقایسه اطلاعات حسابداری» را بخوانید. این مقاله در نشریه پژوهش های راهبردی بودجه و مالی در زمستان سال ۱۴۰۰ منتشر شده است.
تعداد بازدید : 0
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین

-
فشار تورمی بهمن بر کدام دهک بیشتر بود؟
-
افق جدیدی بر برنامه های توسعه انسانی
-
آینده اوکراین چه میشود؟
-
شاخص های اخلاقی را جدی بگیرید


انتخاب هفته نامه :