|
وای فای را فراموش کنید؛
«لای فای» با ۱۰۰ برابر سرعت بیشتر در راه است
تعداد بازدید : 0
فناوری لای فای که بر لیزر اتکا میکند، ۱۰۰ برابر سرعت بیشتر نسبتبه وای فای خواهد داشت. جدیدترین استانداردهای Wi-Fi از اینترنتی که هماکنون در خانهی خود استفاده میکنید سریعتر هستند؛ اما حتی سریعترین شبکههای بیسیم نیز نمیتوانند به گرد پای Li-Fi برسند.
مؤسسهی مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) استاندارد ارتباطی جدید را که مبتنیبر نور است، منتشر کرده و یک گروه صنعتی گفته است که از این استاندارد حمایت میکند.
به روایت اکستریمتک، لای فای قرار نیست جایگزین وای فای شود؛ اما گزینهای پرسرعت و مفید برای انتقال دادهها بهحساب میآید.
شرکتهای pureLiFi و Fraunhofer HHI به توسعهی استاندارد لای فای متعهد شدهاند. Fraunhofer HHI معتقد است که لای فای میتواند ازطریق وسایل روشنایی موجود در ساختمان، شبکه را تقویت کند.
ازطرفی شرکت pureLiFi ماژول ۱۴٫۵ میلیمتری جدیدی به نام Light Antenna ONE تولید کرده است که وارد گوشی و لپ تاپ و سایر دستگاههای الکترونیکی میشود. ابعاد ماژول موردبحث مشابه ماژول آنتن شبکهی ۵G mmWave است.
وای فای بهشدت فراگیر شده است، چون دامنهی کافی دارد و سرعت مناسبی ارائه میدهد. یک هاتاسپات وایفای میتواند بهتنهایی اینترنت پرسرعت را برای خانه یا دفتر بهارمغان بیاورد چون امواج رادیویی میتوانند از داخل موانع عبور کنند. سیگنالهای دارای فرکانس بالاتر نظیر لیزر میتوانند دادههای بسیار حجیمتری منتقل کنند، اما به شرطی که مانعی در مسیر وجود نداشته باشد.
اتحادیهی لای فای ادعا میکند که این فناوری میتواند ۱۰۰ برابر سریعتر از وای فای شود، اما این گفته فعلا یک تئوری است و سختافزار مناسب برای آزمودن ادعای اتحادیهی لای فای وجود ندارد.
استاندارد لای فای میتواند ۲۲۴ گیگابایت داده را در یک ثانیه منتقل کند که معادل تقریبا ۱٬۷۰۰ گیگابیتبرثانیه است. سرعت استاندارد وای فای ۶ به ۹٫۶ گیگابیتبرثانیه و استاندارد وای فای ۷ به ۴۰ گیگابیتبرثانیه میرسد. لیزرهای فضایی ناسا با سرعت ۲۰۰ گیگابیتبرثانیه دادهها را انتقال میدهند.
لای فای از نور فروسرخ استفاده میکند که برای چشم انسان غیرقابلرؤیت است؛ اما ممکن است در عملکرد دوربینهای امنیتی دید در شب یا جاروبرقیهای رباتیک که از لیزر برای جابهجایی استفاده میکنند، اختلال ایجاد کند.
گفت و گو با ۲۱ اقتصاد دان
سرمایه داری پس از کرونا
تعداد بازدید : 0
نویسنده: لوئیس گاریکانو
مترجم: علیاصغر قائمینیا
رامینه سلیمانزاده
بحران ایجاد شده بر اثر همهگیری کووید-۱۹، مانند برتون وودز و گزارش بوریج در طول جنگ جهانی دوم، فرصتی برای بازنگری در سیستم های اقتصادی ایجاد میکند. این کتاب نشان می دهد که اقتصاددانان در مورد چگونگی بهتر کردن اقتصادها در پی بحران کرونا، حرف هایی نو دارند: در مورد زنجیره های ارزش جهانی، آینده کار، چگونگی مبارزه با فقر، عوامل ساختاری در پس کاهش بلندمدت نرخ بهره و مازاد پس انداز، اقتصاد تغییرات آب و هوا، اقتصاد پلتفرم های دیجیتال و اقداماتی که برای محدود کردن قدرت آنها باید انجام شود، و غیره.
تحلیل اکونومیست؛
بازگشت ترامپ چه بر سر آمریکا میآورد؟
تعداد بازدید : 0
طبق آنچه در سرمقالهٔ هفتهنامهٔ اکونومیست آمده، احتمالاً آقای ترامپ نامزد ریاست جمهوری ۲۰۲۴ خواهد شد. مانند همیشه، یک گروه حرفهای از پوپولیستهای «اول آمریکا» خود را وقف کردهاند تا اطمینان حاصل کنند که ترامپ و تیم او بر انجام کارها به بهترین صورت متمرکز خواهند بود.
خاطرهٔ دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ بیش از هر چیز شامل هرج و مرج و فوران خشم است. همچنین پایان دوره او با رخدادهای شرمآوری همراه بود؛ زمانی که حامیانش ساختمان کنگره را در تلاش برای حفظ او در قدرت غارت کردند. به نظر میرسد رئیسجمهور سابق هیجان زیادی برای جبران شکست خود در انتخابات سال ۲۰۲۰ دارد.
رتبههای قابل قبول کشورهای همسایه؛
جای خالی ایران در رتبهبندی جهانی هوش مصنوعی
تعداد بازدید : 0
درحالیکه معاون علمی رئیسجمهور در اوایل هفته جاری از برنامههای جدی این معاونت برای توسعه هوش مصنوعی در کشور خبر داد و وزیر ارتباطات هم در ماههای اخیر بارها بر عزم جدی دولت برای پیشرفت در این حوزه تاکید کرد، اما ایران در اولین رتبهبندی تازه جهانی از توسعه هوش مصنوعی، هیچ جایگاهی ندارد.
این در حالی است که همسایگان ایران رتبههای قابل قبولی در این فهرست بهدست آوردهاند.
اوایل هفته جاری معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری از برنامههای جدی این معاونت برای توسعه هوش مصنوعی در کشور خبر داد. با گسترش نفوذ هوش مصنوعی در جهان و تلاش دولتها برای بهرهگیری از کاربردها و مزایای آن، وزیر ارتباطات ایران هم در ماههای اخیر بارها بر عزم جدی دولت برای فراهم آوردن زیرساختها و شرایط لازم در راستای توسعه هوش مصنوعی تاکید کرده است. هوش مصنوعی این روزها دنیای فناوری را متحول کرده و حالا کشورهای مختلف برای پیشرو بودن در بهرهگیری از آن، در رقابت تنگاتنگی با یکدیگر قرار گرفتهاند.
با این اوصاف است که برای نخستین بار رتبهبندی جهانی از توسعه هوش مصنوعی در کشورهای مختلف انجام و منتشر شده است. این شاخص که از نتیجه بررسیهای وبسایت تحلیل داده Tortoise Media به دست آمده است، سهم و جایگاه کشورها از توسعه هوش مصنوعی را نشان میدهد و جالب اینکه ایران در این رتبهبندی جایگاهی ندارد. این در حالی است که در ماه گذشته وزیر ارتباطات اعلام کرد که شورای عالی فضای مجازی در حال تدوین سند توسعه هوش مصنوعی است. او همچنین اظهار کرد که تقسیم کار درباره هوش مصنوعی در نهادهای مختلف دولت و متولی ایجاد قوانین پیرامون آن، توسط مرکز ملی فضای مجازی صورت میگیرد و این مرکز مدتهاست که روی سند توسعه هوش مصنوعی کار میکند. با این حال کارشناسان معتقدند که با وجود محدودیتها و اقداماتی که در حوزه زیرساختی انجام شده است، به نظر نمیرسد تدوین این سند تاثیر زیادی بر توسعه این فناوری در کشور داشته باشد.
تعداد بازدید : 0
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
«لای فای» با ۱۰۰ برابر سرعت بیشتر در راه است
-
سرمایه داری پس از کرونا
-
بازگشت ترامپ چه بر سر آمریکا میآورد؟
-
جای خالی ایران در رتبهبندی جهانی هوش مصنوعی
انتخاب هفته نامه :