|
حداقل ۱۸ تا ۲۱ میلیون تومان در ساختمانهای بلندمرتبه؛
اعلام کف هزینه ساخت مسکن
تعداد بازدید : 0
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور کف هزینه ساخت هرمترمربع مسکن در کشور را اعلام کرد. حمزه شکیب، رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان کشور در نشست با خبرنگاران اعلام کرد: «هزینه ساخت الان قطعا کمتر از ۱۰ میلیون تومان برای هر مترمربع نخواهد بود و این رقم در ساختمانهای بلندمرتبه بین ۱۸ تا ۲۱ میلیون تومان برآورد میشود». این در حالی است که بر اساس اعلام وی، این سازمان هزینه هر مترمربع ساخت مسکن در سال ۱۴۰۲ را ابتدای امسال برای ساختمانهای یک تا دو طبقه ۵ میلیون و۳۰۰هزار تومان و برای ۱۶ طبقه به بالا ۱۰ میلیون تومان اعلام کرده بود. حمزه شکیب البته اعلام کرد که این عدد، عدد متعارفی نیست و فعالان حوزه ساخت مسکن اعلام میکنند که مگر میشود با این اعداد و ارقام ساختمانسازی کرد؟ وی با بیان اینکه ما مجبور به ابلاغ این اعداد شدیم، مبنای تعیین این اعداد را جداول و فرمولهایی عنوان کرد که برای استخراج تعرفه دستمزد مهندسان در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان در سال ۱۳۸۴ آمده است و تا امروز بهروزرسانی نشده است. شکیب همچنین تاکید کرد که مهندسان ناظر نسبت به مسوولیت و فعالیتی که دارند دستمزد بسیار کمی دریافت میکنند و مسوولیت و خدمات آنها هیچ تناسبی با تعرفههای دستمزد آنها ندارد. تعیین قیمت هر مترمربع ساخت مسکن، مبنای تعیین تعرفه دستمزد ارائه خدمات مهندسی از سوی مهندسان ناظر ساختمان است. رئیس این سازمان در حالی به غیرواقعی بودن این اعداد اذعان دارد که بر اساس همین اعداد تعیین شده که عملا نصف هزینه واقعی ساخت هر مترمربع مسکن در کشور به طور متوسط است، در حال حاضر، دستمزد مهندسان ناظر ساختمان به طور میانگین حدود ۲ تا ۵/ ۲درصد از این میزان است. این میزان برای ارائه خدمات مهندسی از سوی مهندسان ناظر، از ابتدا تا انتهای فرآیند ساختمانسازی یعنی از طراحی، ساخت و اجرا را دربرمیگیرد. در دنیا دستمزد مهندسان ناظر به طور متوسط حدود ۷ تا ۸درصد از هزینه ساخت است و در برخی کشورها تا ۱۰درصد هم میرسد. در حالی که غیرواقعی بودن دستمزد مهندسان ناظر یکی از مهمترین عوامل کیفیت پایین ساختوسازها و امضافروشی برخی از ارائهدهندگان خدمات مهندسی است. کارشناسان تاکید دارند که در صورتی که سازمان نظام مهندسی ساختمان از یکسو احقاق حقوق واقعی اعضای خود و از سوی دیگر افزایش کیفیت ساخت به واسطه افزایش نظارتها در حین عملیات ساخت را دنبال میکند لازم است تمام موانع موجود در مسیر واقعیسازی تعرفههای ارائه خدمات نظام مهندسی و اصلاح سطح دستمزد مهندسان ناظر از میان برداشته شود.
چگونه مدارس میتوانند فرزندان ما را برای رویارویی با چالشهای آینده آماده کنند؟
فراتر از مرزهای آموزشی
تعداد بازدید : 1
نویسنده: کلی گلگر مکی
نانسی اشتاینهار
مترجم: بدرالزمان پزشکزاد
این کتاب، روایت تجربههای نابی از حرکت یک نظام آموزش از سنتی به معمولی (پداگوژیک) است. محتوای این اثر عمدتاً حاصل تجربههایی است که نویسندگانش در مدرسهی جورج وبسترِ کانادا در آنها دخیل بودهاند و همچنین تجربههایی که در سایر مدارس شهر و کل نظام آموزشی شکل گرفته است. پنجرهای کوچک به تحولاتی که حرکت از نظام نخبهگرا به نظام آموزش معمولی را در مدارس کانادا رقم زده است و بخش کوچکی از تلاشهایی که در کانادا در همکاری بین حکومت، نهاد آموزش عمومی، مدرسه و خانواده شکل گرفته تا نظام آموزش عمومی بهگونهای آرام اما مستمر، به نیازهای واقعی و طبیعی دانشآموزان نزدیک شود…
اکونومیست:
نتایج امیدبخش برای درمان ناباروری
تعداد بازدید : 0
هفته نامه اکونومیست در سرمقاله 22 جولای سال 2023 نوشته است: لقاح آزمایشگاهی بیشتر زنان با شکست مواجه شده است اما تحقیقات جدید، امیدبخش هستند.
لقاح آزمایشگاهی به درمان اصلی ناباروری در سراسر جهان تبدیل شده است. حداقل 12 میلیون نفر در ظروف شیشه ای باردار شده اند. در دنیایی که از هر شش نفر یک نفر از ناباروری رنج می برد، چنین موفقیت هایی چشمگیر است. اما کمتر در مورد مشکلات لقاح آزمایشگاهی بحث شده است...
سهام مارتی در بازار بورس نیویورک عرضه میشود
استارتاپ ترکیهای تاریخساز شد
تعداد بازدید : 0
استارتاپ مارتی که خدمات حملونقل در ترکیه ارائه میدهد، به موفقیتی بزرگ دست پیدا کرد و وارد بازار بورس نیویورک شد.
شورای بازرگانی آمریکا-ترکیه که زیر نظر اتاق بازرگانی ایالات متحده فعالیت میکند، رسما اعلام کرد استارتاپ ترکیهای Marti Technologies در بازار بورس نیویورک فهرست شده؛ نخستین باری است که عرضهی اولیهی سهام یک شرکت ترکیهای در بازار بورس نیویورک انجام میگیرد.
مارتی که در سال ۲۰۱۸ بنیانگذاری شد و خدمات حملونقل شهری ارائه میدهد، اولین استارتاپ ترکیهای است که بهصورت انحصاری در بازار بورس نیویورک فهرست میشود. اضافهشدن مارتی به بازار بورس نیویورک، اتفاقی مهم در تاریخ تجارت ایالات متحده و ترکیه بهشمار میآید. این دو کشور از سال ۲۰۱۹ حجم تجارت دوجانبه را بیشاز ۷۰ درصد افزایش دادهاند.
مارتی از مدتها پیش با شرکتهای آمریکایی صنعت فناوری برای افزایش تعداد مشتریانش کار میکند. این شرکت همچنین نظر برخی از سرمایهگذاران آمریکایی را برای گسترش برنامههایش جلب کرده؛ یکی از سرویسهای جذاب مارتی، حملونقل اشتراکی ازطریق وسایل نقلیهی برقی دوچرخ است.
مدیر اجرایی شورای بازرگانی آمریکا-ترکیه میگوید شرکتها و سرمایهگذاران آمریکایی به حمایت از رشدِ مداوم استارتاپهای نوآور ترکیه ادامه میدهند. او میگوید ترکیه فرهنگ کارآفرینی و اکوسیستم پیشرفتهی هیجانانگیزی در حوزهی فناوری دارد.
بنیانگذار و مدیرعامل مارتی میگوید تبدیلشدن به یک شرکت سهامی عام قدمی در راستای دستیابی به هدف اصلی است؛ یعنی تبدیل کردن مارتی به یک سوپر اپلیکیشن حملونقل: «ما همچنین مفتخریم تا شرایط را برای رابطهی تجاری سرمایهگذاران آمریکایی و سایر استارتاپهای ترکیهای تسهیل کنیم.»
تعداد بازدید : 0
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
اعلام کف هزینه ساخت مسکن
-
فراتر از مرزهای آموزشی
-
نتایج امیدبخش برای درمان ناباروری
-
استارتاپ ترکیهای تاریخساز شد
انتخاب هفته نامه :