|
پورتال تخصصی مواد معدنی حیاتی راه اندازی شد
تعداد بازدید : 0
معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو از راه اندازی پورتال تخصصی مواد معدنی حیاتی و راهبردی، خبر داد.
سمیه خلوصی افزود: پورتال تخصصی مواد معدنی حیاتی و راهبردی توسط این سازمان و با آدرس cmp.imidro.gov.ir با هدف آگاهی بخشی، شناسایی نیازها و توانمندی ها و ایجاد شبکه ارتباطی در این حوزه راه اندازی شده است.
وی گفت: از سال 1400 در ایمیدرو برنامه ریزی جهت توسعه زنجیره تامین مواد معدنی حیاتی و راهبردی آغاز شد و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده و با هدف ایفای نقش توسعه ای این سازمان، ایجاد پورتال تخصصی در این حوزه در دستور کار قرار گرفت.
در نشست کمیسیون احداث اتاق ایران مطرح شد؛
زنگ خطر عقب ماندن از توسعه زیرساخت ها
تعداد بازدید : 0
علی نقوی عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان و رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران با تشریح وضعیت توسعه زیرساختها در کشور و مقایسه آن با کشورهای منطقه، تاکید کرد: در صورت تداوم روند فعلی، عقب ماندگی ایران در این زمینه قابل جبران نخواهد بود.
در نشست کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران با تاکید بر ظرفیت تشکلهای تخصصی این حوزه در حوزه توسعه زیرساختهای کشور، کمیته توسعه این کمیسیون با هدف معرفی پروژههای زیرساختی و پیشران توسعه کشور تشکیل شد. رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران از وضعیت توسعه زیرساختها در کشور گفت و آن را با پروژههای سرمایهگذاری در زیرساختها، در کشورهای منطقه مقایسه کرد.
علی نقوی افزود: کشورهای همسایه با شتاب زیادی در میسر توسعه گام برمیدارند و کشورهایی مانند عربستان، ترکیه، امارات متحده عربی هر روز سرمایهگذاری بیشتری در زیرساختها انجام میدهند و این برای ما خبر مناسبی نیست و ما هر روز مزیتهای نسبی خود را از دست میدهیم.
رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران گفت: انتشار اخبار سرمایهگذاریهای مستمر کشورهای همسایه در انرژیهای تجدیدپذیر در حالی منتشر میشود که ما علیرغم مزیتهای فراوان در این حوزه پیشرفتی نداشتیم.
وضعیت ما در توسعه اکثر زیرساختهای استراتژیک نیز اینچنین است.
به اصلاح این مسیر به ظرفیت و توانمندی و مشارکت تشکلهای مهندسی کشور نیازجدی داریم. البته توجه به نقش تشکلهای مهندسی در توسعه کشور نیازمند بازاندیشی است و باید از این ظرفیتها بهره برد. او ادامه داد: یکی از مدلهای همکاری بین حاکمیت و بخش خصوصی برای توسعه کشور، همکاری برای توسعه منطقه مکران است که کمیسیون خدمات فنی مهندسی اتاق ایران آمادگی کامل دارد با تجمیع توانمندی تشکلهای مهندسی کشور و اتاقهای بازرگانی، مشارکت جدی در تهیه مطالعات، تهیه مدلهای مالی، پیشنهاد عناوین پروژهها براساس مزیتهای منطقه اقدام کند. ما باید به این نکته، حساس باشیم که شکاف توسعهای کشور با کشورهای منطقه هر روز بیشتر میشود و ممکن است به نقطهای برسیم که امکان جبران وجود نداشته باشد.
نایبرئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران مطرح کرد؛
بار فشار مالیاتی بر دوش تولید
تعداد بازدید : 0
عباس جبالبارزی، نایبرئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران تاکید کرد: بنگاههای شفاف در نظام مالیاتی ایران متضرر میشوند و در عین حال بخش غیرشفاف ضمن عدمپرداخت انواع مالیاتها و مالیات ارزشافزوده، به واسطه هزینه تمامشده پایینتر، رانت مالیاتی بزرگی در رقابت کسب خواهد کرد و از بخش شفاف، پیشی میگیرد.
نایبرئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران درباره وضعیت فعلی سیستم مالیاتی از صنایع و ضعف آماری سازمان امور مالیاتی در مالیاتستانی، گفت: در سازمان امور مالیاتی، تقسیمبندی نوع پرداخت مالیات بر مبنای اشخاص حقوقی و حقیقی است و اشخاص حقوقی میتوانند انواع شرکتهای صنعتی، خدماتی و بازرگانی باشند. به همین دلیل تفکیکی وجود ندارد و حتی نمیدانیم چه میزان از این مالیات اشخاص حقوقی مربوط به بخش صنعت کشور است. این موضوع در مورد اشخاص حقیقی نیز صادق است و آنها نیز به چند بخش مختلف تقسیم میشوند و نمیتوان آماری دقیق درباره این تقسیمبندی ارائه کرد. با این حال، گمانهزنیها حاکی از آن است که سهم بخش تولید در پرداخت مالیات کشور بالای ۵۰درصد است.
عباس جبالبارزی، در خصوص انواع مالیاتهای دریافتی از صنایع گفت: یکی از موضوعات مهم مالیاتی کشور، عدمشفافیت در نوع دریافت مالیات ارزشافزوده است که عملا نقطه ضعفی در مالیاتستانی در ایران محسوب میشود. بنگاههای شفاف در نظام مالیاتی ایران متضرر میشوند و در عین حال بخش غیرشفاف ضمن عدمپرداخت انواع مالیاتها و مالیات ارزشافزوده، به واسطه هزینه تمامشده پایینتر، رانت مالیاتی بزرگی در رقابت کسب خواهد کرد و از بخش شفاف، پیشی میگیرد. در این حالت رقابت غیرمنطقی است و همین ۹درصد تفاوت قیمت باعث میشود تا انواع بنگاههای غیرشفاف، دست بالاتری در فروش داشته باشند. نظام مالیاتی ایران نظامی چندلایه است که بخش شفاف آن در تیررس مالیاتستانی و بخش غیرشفاف آن در لایههای عمیقتر و به دور از تیررس سازمان امور مالیاتی قرار دارد.
نایبرئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران در ادامه گفت: آن چیزی که در نظام مالیاتی ما مشکلزاست، مساله عدماجرای ماده ۹۷ قانون مالیاتها یعنی اخذ مالیات بر مبنای ریسک است. مالیات بر مبنای ریسک در تمام کشورهای توسعهیافته جا افتاده است و همه مکلف هستند در پایان سال اظهارنامه مالیاتی بدهند؛ اما نکته آن، تفاوت در رسیدگی است. در کشورهای توسعهیافته، نظام مالیاتی شاید تنها به یکدرصد از اظهارنامهها رسیدگی میکند و این رسیدگی هم به صورت چرخشی خواهد بود.
وی افزود: در ایران اما تقریبا به ۹۵درصد از حدود ۳میلیون اظهارنامه به صورت دستی رسیدگی میشود. سیستم فعلی فسادزاست و با توجه به دخالت عامل انسانی در تعیین میزان مالیات، عجیب نیست شرایط بروز اتفاقات خلاف قانون مهیا شود. بخش اعظمی از مالیات دریافتی از بنگاهها، خلاف واقع و بیش از حد است. از سوی دیگر، دولت با وضع مالیاتهای سنگین و در ادامه، شروع پروسه بررسی حقوقی و قضایی ادعای دولت و امتناع مؤدی از پرداخت مالیاتی اعلامشده، باعث تعویق درآمدزایی خود نیز میشود. به این ترتیب، دولت باید وضعیت برزخی را در هزاران پرونده بزرگ و کوچک مالیاتی خود تجربه کند. این درصورتی است که اگر مالیات بر مبنای ریسک بود، دولت تمام پول خود را میگرفت و اگر سیستمها بهدرستی گزارشهای مختلف بنگاهها را بررسی کنند و تنها به برخورد با بنگاههای متخلف بپردازند، وضعیت مالیاتستانی نیز سریعتر پیش میرود.
جبالبارزی در ادامه گفت: فقدان نظامی همچون مالیات بر مبنای ریسک باعث بروز بیعدالتی مالیاتی میشود؛ زیرا اظهارنامههای مالیاتی بهدرستی بررسی نمیشود. وقتی سختترین شرایط مالیاتی بر بخشهای حقوقی و حقیقی شفاف وضع میشود، آنها نیز حاضر به پرداخت مالیاتی بالاتر از رقم واقعی میشوند و در واقع، ترس آنها پرداخت مالیات نیست، بلکه جلوگیری از جریمههای سنگینتر سازمان امور مالیاتی است. وقتی به مالیات نادرست سازمان امور مالیاتی اعتراض شود، در حد فاصل بررسی اعتراض، مؤدی نه میتواند کارت بازرگانی بگیرد، نه وامی دریافت کند و نه در امور ثبت شرکتها اقدامی صورت دهد. اشخاص حقوقی و حقیقی در این حالت ترجیح میدهند تا ۲.۵برابر عدد اولیه مالیات پرداخت کنند، اما کار خود را از دست ندهند.
نایبرئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران در ادامه گفت: باید توجه داشت مالیات زمانی رشد پیدا میکند که اولا پایه مالیاتی جدیدی کشف شود، دوم اینکه رشد اقتصادی کشور به طور حقیقی بیشتر شود و اعداد اعلامی تحقق یافته باشد. سینگال دریافتی فعلی از اقتصاد ایران بهجز پایههای مالیاتی در حال کشف، در بخشهای دیگر کشش افزایش مالیاتی ندارد؛ زیرا رشدی در آن دیده نمیشود. حال اما دولت باید با تبعات تصمیم افزایش مالیات خود مواجه شود. این تبعات از قبیل کوچک شدن بنگاهها، کاهش نیروهای تحت استخدام و بیکار شدن بیشتر افراد خواهد بود. چطور میتوان گفت اقتصاد ایران با کاهش صادرات خود و شرایط تحریمی فعلی، توان افزایش مالیات دریافتی را دارد؟
مدیرکل صمت استان کرمان خبر داد
صادرات محصولات کرمان از پلتفرمهای جهانی
تعداد بازدید : 0
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به همکاری رایزن بازرگانی سفارت ایران در چین گفت: پیش زمینه عرضه محصولات صادراتی این استان از طریق پلتفرم های قدرتمند تجارت جهانی از جمله نرم افزارهای های کشور چین فراهم شده است.
مهدی حسینی نژاد افزود: بحث های مربوط به این حوزه در روند صادرات استان کرمان از طریق سازمان توسعه و تجارت پیگیری می شود و در این زمینه دولت همکاری لازم با صادرکنندگان را دارد.
وی با اشاره به نشستی با رایزن بازرگانی ایران در کشور چین اظهار داشت: همچنین به منظور تسهیل امور صادرات کرمان، مقرر شد این استان با یکی از استان های چین خواهرخوانده شود و با این اقدام ارتباط مستقیمی بین ۲ استان برقرار خواهد شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در ادامه با بیان اینکه ما افراد حقیقی (صادرکنندگان) و حقوقی را برای صادرات محصولات استان متصل می کنیم تصریح کرد: مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر در سال جاری برگزار خواهد شد.
وی عنوان کرد: ۱۵ تا ۲۵ آذرماه برای ثبت نام صادرکنندگان برتر تعیین شده بود و در این زمینه از برترین صادرکنندگانی که مدارک و مستندات خود را در نشانی الکترونیکی به آدرس Topexporters.tpo.ir بارگذاری کردند، قدردانی خواهد شد.
به گزارش ایرنا،استان کرمان سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار صادرات به بیش از ۴۰ کشور دنیا دارد و عمده محصولات صادراتی این استان را پسته، مغز پسته و مس تشکیل داده است.
در نمایشگاه بینالمللی الماس و گوهر سنگ هند انجام شد؛
معرفی ظرفیت سنگ های قیمتی کرمان به هندی ها
تعداد بازدید : 0
در نمایشگاه بینالمللی الماس
و گوهر سنگ هند انجام شد؛
معرفی ظرفیت سنگ های قیمتی کرمان به هندی ها
معاون اقتصادی استاندار کرمان به منظور معرفی ظرفیت سرمایهگذاری در حوزه سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی این استان، از نمایشگاه بینالمللی الماس و گوهرسنگ هند بازدید کرد.
امیر حسن زاده در سفر کاری به هند و با هدف معرفی ظرفیت سرمایهگذاری در حوزه سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی استان کرمان، از نمایشگاه بینالمللی الماس و گوهر سنگ، در شهر سورات هند بازدید کرد.
معاون استاندار کرمان در این بازدید و دیدار با مدیر نمایشگاه، از ظرفیتهای معدنی فراوان کشور ایران و همچنین استان کرمان در سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی سخن گفت و افزود: این ظرفیت میتواند بستر سرمایهگذاریهای حوزه جواهرات قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی استانداری، در بازدید چند ساعته معاون اقتصادی استاندار کرمان ضمن آشنایی با آخرین تکنولوژیهای مورد استفاده در صنعت طلا و جواهر، با تعدادی از تاجران و مدیران کارخانههای این صنعت به منظور صادرات محصولات موردنیاز صنعت طلا و جواهر به استان کرمان بحث و تبادل نظر شد.
حسن زاده همچنین از کارگاه بزرگ ساخت و طراحی طلا و جواهر و نیز کارگاه برش و تراش الماس بازدید در سورات هند بازدید کرد.
با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال؛
فاز دوم فولاد بافت
به تست گرم رسید
مشعل ریفورمر فاز دوم شرکت احیا استیل فولاد بافت با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال روشن و این فاز وارد تست گرم شد.
واحد احیا مستقیم شماره ۲ شرکت احیا استیل فولاد بافت که عملیات اجرایی آن از ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۹ آغاز شده بود، با تلاش های بی وقفه و خستگی ناپذیر مدیرعامل و کارکنان زحمت کش مجموعه به مرحله تست گرم رسید.
با راهاندازی فاز دوم مجتمع فولاد بافت که عملیات اجرایی آن به وسیله قرارگاه خاتمالانبیا انجام شده، ظرفیت تولید این مجتمع که پیش از ۸۰۰ هزار تن بود، به ۱ میلیون و ۶۰۰هزار تن آهن اسفنجی در سال خواهد رسید. فاز دوم فولاد بافت با وجود مشکلاتی همچون تغییر قوانین، همهگیری ویروس کرونا، قطعی مکرر برق و گاز کارگاه ساخت و... ظرف مدت ۳۲ ماه به پایان رسید و از امروز این فاز وارد راهاندازی گرم خواهد شد. با بهرهبرداری از فاز دوم مجتمع فولاد بافت، زمینه ایجاد اشتغال پایدار بیش از ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در منطقه کمبرخوردار بافت به وجود خواهد آمد و نقش بهسزایی در توسعه اقتصادی متوازن این منطقه خواهد داشت. بر اساس این گزارش، فاز اول شرکت احیا استیل فولاد بافت، در سال ۱۳۹۸ با مشارکت هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان به عنوان سهامدار ۶۰ درصدی که از مجموعه های گروه مالی گردشگری است با هدف خودکفایی صنعتی و تولید محصولات استراتژیک مانند آهن اسفنجی به بهرهبرداری رسیده است.
به گزارش روابط عمومی گروه مالی گردشگری،راه اندازی فاز دوم توسعه احیا استیل فولاد بافت در راستای رهنمودهای مهدی جهانگیری رییس گروه مالی گردشگری یکی از چندین پروژه ای است که در سال ۱۴۰۲ پیرو وعده شکوفایی پروژه های این گروه در سال جاری به انجام رسیده است.
فراخوان ایمیدرو؛
ارزیابی پروژههای
بهبود بهره وری بخش معدن
ایمیدرو برای ارزیابی پروژههای بهبود بهره وری شرکت های بخش معدن و صنایع معدنی فراخوان داد.
این سازمان با هدف ارتقای بهرهوری، همافزایی و رقابت پذیری بخش معدن و صنایع معدنی از طریق تبادل تجارب موفق بنگاه ها در زمینه بهبود بهرهوری، در نظر دارد در دهمین همایش جایزه بهرهوری ایمیدرو علاوه بر تقدیر از شرکتهای بهرهور، نسبت به شناسایی و انتخاب پروژههای برتر بهبود بهرهوری و تقدیر از آنها نیز اقدام کند. براین اساس، از شرکت های بخش معدن و صنایع معدنی دعوت به عمل میآید تا پروژههای انجام شده مرتبط با بهبود بهرهوری خود در سالهای 1400 و 1401 را در قالب فرم " اظهارنامه پروژه بهبود بهرهوری " حداکثر تا تاریخ 15 بهمن 1402 به این سازمان اعلام کنند.
به گزارش روابط عمومی ایمیدرو،علاقه مندان برای دریافت فرم یادشده می توانند به تارنمای ایمیدرو به نشانی http://imidro.gov.ir/bahrevari بخش ارزیابی و انتخاب پروژههای بهبود بهرهوری، مراجعه کنند.
برای اولینبار در گهرزمین رقم خورد؛
عبور از مرز هفت میلیون تن تولید کنسانتره
تعداد بازدید : 0
برای اولینبار در گهرزمین رقم خورد؛
عبور از مرز هفت میلیون تن تولید کنسانتره
کارخانههای خردایش و کنسانتره گهرزمین قبل از اتمام سال مالی این شرکت موفق به ثبت رکوردهایی بینظیر شدند. واحد فرآوری شرکت گهرزمین علیرغم برنامۀ تعیینشده مبنی بر تولید ۶/۵ میلیون تن کنسانتره در سال مالی ۱۴۰۲، در تاریخ ۱۹ آذرماه ۱۴۰۲ موفق به تولید ۷،۰۱۲،۲۷۳ تن کنسانتره شد.
همچنین تولید کارخانۀ خردایش این شرکت در سال مالی ۱۴۰۲، میزان ۱۰ میلیون تن سنگآهن دانهبندی بوده است که این میزان در تاریخ ۲۳ آبان ۱۴۰۲ به رقم ۱۰،۰۲۲،۴۴۶ تن رسید.
به گزارش روابط عمومی شرکت گهرزمین، این رکوردها قبل از اتمام سال مالی و زودتر از موعد مقرر ثبت شده است.
در همایش مدیران حقوقی گروه توسعه ملی انجام شد؛
تجلیل از واحد حقوقی
شرکت سیمان کرمان
از واحد حقوقی گروه صنایع سیمان کرمان در جمع منتخبین گروه توسعه ملی تقدیر شد.
در دومین همایش مدیران حقوقی گروه توسعه ملی و شرکتهای تابعه با هدف تبیین جایگاه برجسته و ممتاز مدیران و کارشناسان حقوقی هلدینگ و شرکتهای تابعه ، از واحد حقوقی گروه صنایع سیمان کرمان وکارشناس حقوقی این شرکت با اهداء تندیس ولوح تقدیر ،تجلیل بعمل آمد.
مدیرعامل گروه توسعه ملی با اعلام راهبردهای این شرکت در حوزه حقوقی، به اهمیت و جایگاه واحدهای حقوقی شرکتهای تابعه اشاره و تصریح کرد: هیچ قراردادی در مجموعه گروه توسعه ملی نباید بدون تایید مدیران حقوقی شرکتها اجرایی شود. به گزارش روابط عمومی سیمان کرمان، مدرس خیابانی برگزاری همایش مدیران حقوقی را یکی از جلوه های مهم هم افزایی و هماهنگی در شرکت های زیرمجموعه گروه توسعه ملی دانست و خاطرنشان کرد: این همایش منجر به انتقال تجربیات و مرور سیاستهای کلی گروه در حوزه حقوقی شده و بنیه هماهنگی در شرکت های زیر مجموعه را تقویت می کند.
با انتقال خط لوله سراسری از عسلویه؛
گره گازی صنایع رفسنجان گشوده می شود
فرماندار رفسنجان با بیان اینکه صنایع رفسنجان نباید با کمبود گاز مواجه شوند، گفت: خط لوله سراسری یازدهم از عسلویه در دستور کار قرار دارد و براساس برنامهریزیها این خط لوله قرار است در شهرستانهای سیرجان، رفسنجان، زرند و نهایتاً استان خراسان جنوبی اجرا شود. حسین رضایی در مراسم تودیع و معارفه رئیس اداره گاز شهرستان رفسنجان با پاسداشت از زحمات سرپرست سابق این اداره، گازرسانی را یکی از مولفههای توسعه پایدار دانست و افزود: گازرسانی در توسعه مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور به خصوص در استان کرمان و شهرستان رفسنجان تسریع ایجاد کرده است. وی عمران و آبادانی روستاها را مرهون گازرسانی دانست و بیان کرد: اگر گاز به مناطق روستایی و محروم نرسیده بود، توسعه هم محقق نمیشد. به گزارش ایسنا،رضایی با اشاره به توسعه و رونق صنایع شهرستان به واسطه گاز و اینکه صنایع رفسنجان نباید با کمبود گاز مواجه شوند، ادامه داد: خط لوله سراسری یازدهم از عسلویه در دستور کار قرار دارد و براساس برنامهریزیها این خط لوله قرار است در شهرستان های استان کرمان شامل سیرجان، رفسنجان، زرند و نهایتاً خراسان جنوبی اجرا شود و امیدواریم با انتقال این خط لوله گاز به استان کرمان مشکل صنایع از لحاظ کمبود گاز حل شود.
مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی ایمیدرو خبر داد
مس شهربابک میزبان
المپیاد آتش نشانی ایمیدرو
پس از میزبانی موفق مجتمع مس شهربابک در دومین المپیاد آتش نشانی شرکت ملی صنایع مس ایران، نخستین دوره المپیاد آتش نشانی سازمان ایمیدرو در خرداد ماه سال آینده و به میزبانی شرکت ملی صنایع مس ایران در مجتمع مس شهربابک برگزار خواهد شد. مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی سازمان ایمیدرو به همراه مدیر و رییس HSE شرکت ملی صنایع مس ایران، مدیر HSE ایمپاسکو، مدیر HSE شرکت ملی فولاد و با همراهی مدیر HSE مجتمع مس شهربابک به منظور ارزیابی مجتمع مس شهربابک از محل برگزاری مسابقات بازدید کردند. امیر ولدخانی مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی سازمان ایمیدرو از انتخاب شرکت ملی صنایع مس ایران برای میزبانی نخستین دوره المپیاد آتش نشانی ایمیدرو خبر داد و گفت: سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران(ایمیدرو) با هدف افزایش توان مدیریت شرایط اضطراری و عملکرد بهینه در حوزه پدافند غیرعامل در معادن و صنایع معدنی این دوره از المپیاد را برای نخستین بار در شهربابک برگزار خواهد کرد.
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
پورتال تخصصی مواد معدنی حیاتی راه اندازی شد
-
زنگ خطر عقب ماندن از توسعه زیرساخت ها
-
بار فشار مالیاتی بر دوش تولید
-
صادرات محصولات کرمان از پلتفرمهای جهانی
-
معرفی ظرفیت سنگ های قیمتی کرمان به هندی ها
-
عبور از مرز هفت میلیون تن تولید کنسانتره
انتخاب هفته نامه :