|
بیش از ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان؛
کسری واقعی لایحه بودجه ۱۴۰۳
تعداد بازدید : 0
براساس برآوردهای مرکز پژوهشهای مجلس، هزار و ۱۳۴ هزار میلیارد تومان کسری بودجه برای سال ۱۴۰۳ پیشبینی شده است که این میزان از کسری میتوانسته یکی از دلایل عدم تصویب این لایحه در مجلس بوده باشد. بودجه مهمترین سند سالانه دولت است. دولت در انتهای هر سال اقدام به تدوین سندی تحت عنوان «بودجه» برای سال آینده میکند. دولت در این سند تمامی هزینهها و درآمدهای خود را در سال پیش رو پیشبینی کرده و سعی میکند در سال آینده بر اساس آن عمل کند. به همین جهت دقت برآورد ارقام در سند بودجه از اهمیت بالایی برخوردار است.
اگر دولت در برآوردهای خود در سند بودجه بیشبرآوردی یا کمبرآوردی انجام دهد در نهایت باعث میشود در سال پیش روی خود با مشکلات متعددی مواجه شود. به همین جهت دولت برای بهبود عملکرد خود در سال آتی باید سعی کند تا حد امکان تمامی برآوردهای خود را به واقعیت اقتصاد کشور نزدیک کند.
حال در صورتی که دولت بر این اساس اقدام نکند و ناترازی در بودجه سال آینده رخ دهد؛ در نهایت این ناترازی خود را در قالب تورم در جامعه بروز میدهد.
همانطور که گفته شد موضوع ناترازی در بودجه از اهمیت ویژهای برخوردار است. این ناترازی به صورت کسری خود را در بودجه بروز میدهد. کسری بودجه به دو حالت میتواند اتفاق بیافتد. حالت اول زمانی است که دولت منابع و مصارف را در بودجه لحاظ کرده است اما به دلیل بیشبرآوردی در مصارف یا کمبرآوردی در منابع، کسری بودجه اتفاق میافتد. حالت دوم زمانی رخ میدهد که دولت مصارفی را در نظر گرفته اما برای این مصارف، منابعی را پیشبینی نکرده است. به عبارتی دولت منابع و مصارف را در در ردیفهای بودجه در نظر نگرفته است. بر اساس آخرین گزارشی که مرکز پژوهشهای مجلس از لایحه بودجه ۱۴۰۳ منتشر کرده است میزان کسری بودجه را در سه بخش مورد بررسی قرار داده است که شامل «کسری تراز عملیاتی»، «کسری بودجه عمومی» و «کسری اقلام فرابودجهای» میشود. طبق این آمار به طور کلی میزان «کسری تراز عملیاتی» در لایحه بودجه ۱۴۰۳ مبلغ ۳۰۵ هزار میلیارد تومان (همت) ذکر شده است. همچنین «کسری بودجه عمومی» در این لایحه به اندازه ۲۷۲.۵ همت و «کسری اقلام فرابودجهای» به میزان ۵۵۷ همت برآورد شده است. به طوریکه طبق این گزارش در مجموع هزار و ۱۳۴ همت کسری بودجه در برای سال ۱۴۰۳ پیشبینی شده است. مجلس شورای اسلامی روز گذشته به تصویب کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ رای نداد و لایحه بودجه ۱۴۰۳ به دولت بازگشت تا تغییراتی در آن اعمال شود. میتوان گفت یکی از دلایلی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب این کلیات این لایحه رای ندادند میتوانست این اتفاق بوده باشد.
گزارش فایننشال تایمز؛
مدیران عامل، نگران انتخاب دوباره ترامپ
تعداد بازدید : 0
به گزارش فایننشال تایمز، خیلی از مدیران آمریکایی این روزها نگرانند که اگر دونالد ترامپ دوباره ریاست دولت آمریکا را به دست بگیرد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
به دلایل مختلف، مثل تورم، سن بالای بایدن و جنگ در غزه، دستاوردهای دولت فعلی آمریکا در مدیریت رکود اقتصادی و پاندمی کرونا، در نظرسنجیهای عمومی منعکس نمیشود. خیلی از این نظرسنجیها، دونالد ترامپ را در سال ۲۰۲۴ به کاخ سفید برمیگردانند. با وجود اعلام جرمهای مختلف علیه رئیس جمهور سابق آمریکا، شواهد نشان میدهد که ترامپ احتمالا نامزد جمهوریخواهان خواهد بود. نگرانی مدیران کسبوکارها این است که نمیدانند با کدام ترامپ مواجه خواهند شد؛ ترامپی که در اقتصاد آزاد دخالتی نمیکند، یا ترامپی که میگوید «اول آمریکا»؟
در سال ۲۰۱۶، ترامپ مواضع سختی در مورد «ساخت آمریکا» و حمایت از نیروی کار و تولید داخلی داشت. او با نادیده گرفتن قوانین، مالیات شرکتهای بزرگ را کاهش داد که بیشتر این پول صرف خرید مجدد سهام شد، نه سرمایهگذاری. این اقدام، باعث افزایش قیمتهای سهام در کوتاه مدت شد که پایین بودن نرخ بهره هم به آن کمک کرد. اما بعید است این اتفاق در دولت دوم ترامپ تکرار شود. دوره تصدی او، اوج رشد مالی بود که حالا تا حد زیادی فروکش کرده است. همانطور که در مقاله فدرال رزرو در ماه ژوئن عنوان شد، حدود ۵۰درصد رشد سود واقعی شرکتها بین سالهای ۱۹۸۴ تا ۲۰۲۰، به خاطر پایین ماندن مداوم نرخ بهره و کم کردن نرخ مالیات شرکتها بوده است. این همان چیزی است که باعث رشد زیاد قیمت سهام در سالهای اخیر شده است.
یک نگرانی دیگر جامعه کسبوکار در حال حاضر، در مورد ولخرجیهای مالی رئیس جمهور سابق است، آن هم در زمانی که افزایش کسری بودجه آمریکا، سرمایهگذاران را نگران کرده است. چشمانداز اعمال تعرفه ۱۰درصدی بر واردات را هم اضافه کنید که ترامپ آن را به عنوان یکی از سیاستهای بالقوهاش در دور دوم عنوان کرده و مدیران عامل را بیش از پیش نگران میکند. ترامپ مطمئنا میخواهد برای همه چیز دیوار بکشد – کسبوکارها باید در مورد معنای این دیوارکشی برای خودشان و برای کشور سخت فکر کنند، و هر کاری که از دستشان برمیآید انجام دهند تا مطمئن شوند این اتفاق نمیافتد.
تحلیل اکونومیست؛
نبوغ استراتژیک ریشی سوناک
تعداد بازدید : 0
اکونومیست در سرمقاله ۱۴ دسامبر ۲۰۲۳ خود به بررسی سیاستهای دولت بریتانیا بویژه مسئله اخراج پناهجویان به روآندا پرداخته است. در طول ۱۳ سال گذشته که حزب محافظهکار بریتانیا در قدرت بوده، این کشور با تغییرات قابل توجهی مواجه شده است.
به نوشته اکونومیست، یکی از تغییراتی که این حزب ایجاد کرده این است که باعث شده نبود بحران و هرج و مرج به عنوان یک تبحر و مهارت به نظر برسد و آنچه که قبلا غیرقابل تصور بود را قابل قبول جلوه داده است. یک نخستوزیر که در ماه اول حضور خود بازارهای مالی را با مشکل مواجه نمیکند، نباید احساس آسودگی کند؛ موضوعی که درباره ریشی سوناک - نخستوزیر بریتانیا صدق میکند...
برندسازی در عمل
داستان گویی
تعداد بازدید : 0
نویسندگان: کلوس فاگ/ کریستین بوتز/ فیلیپ مانخ/ استیون بلانشت
سازمان یا بنگاهی که شما ساخته اید یا آن را مدیریت می کنید، چیست و قرار است چه کند؟ مخاطبان و مشتریان شما می دانند در ذهنتان چه میگذرد و از بنگاه شما همان تصویری را که شما میخواهید در ذهن دارند یا میان آنچه شما میخواهید و آنچه دیگران تصور میکنند، فاصله است؟ مشتریان می دانند که شما برای ایجاد «رضایت مشتری» چه کوشش های بزرگی کردهاید؟ موثرترین راه برای توضیح دادن چیستی بنگاه و هدف های آن و یکی کردن تلقی گردانندگان بنگاه و مشتریان، داستانگویی درست، تاثیرگذار، صادقانه و به موقع درباره برند است. اما چگونه؟ این کتاب با ذکر چند تجربه جهانی و شرح و بسط روش های داستانگویی، به خواننده خود می آموزد که چگونه نقش بنگاه مورد نظرش را بر ذهن مشتریان بنشاند.
تعداد بازدید : 0
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|
عناوین اصلی
اقتصاد آنلاین
پربیننده ترین
-
کسری واقعی لایحه بودجه ۱۴۰۳
-
مدیران عامل، نگران انتخاب دوباره ترامپ
-
نبوغ استراتژیک ریشی سوناک
-
داستان گویی
انتخاب هفته نامه :